2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende yıkanabilir bebek bezi kullanmak istiyorum, diğer bezlere göre zor olacağına eminim ama hem doğya verdiği zarar, hem bebeğin pamuklu bir şey giymesi kesinlikle daha mantıklı. İçimdeki sesi dinlemem gerektiğine inanıyorum ve içimdeki ses denemem gerektiğini söylüyor. mothecare de vardı sanırım, incecik bir bez mi desem şimdi ne dendiğini unuttum, onu koyuyorsun en üste, bebek kakasını yapmışsa onu direk tuvalete atıyorsun, eriyor. sonra bebek bezini suda bekletiyorsun bir müddet, sonra makinaya atıyorsun tertemiz çıkıyor. 3 günde bir yıkasan da oluyormuş. zaten artık rengarenk, desenli olanları da var.anaokuluna gönderdiğimizde yıkanabilir bebek bezi kullanmak zor olabilir ama biz evde olduğumuz sürece kullanabiliriz sanırım.

kime desem manyak mısın der gibi bakıyor bana ama denemek istediğim bir şey daha var. Bezsiz bebek isimli bir kitap almıştım, okyamadım henüz ama göz gezdirdim, bebek bir haftalık olduğundan itibaren Tİ yöntemi diye bir yöntem kullanılmaya başlanabiliyor ve bebek direk tuvalete yapabiliyormuş. Çünkü bebekler altlarına yapmak içgüdüsüyle değil, dışarı yapmak ve temiz kalmak içgüdüsüyle doğuyorlarmış ama biz onları bebek bezine alıştırıyor, sonra da yeniden tuvalete alıştırmaya zorluyormuşuz. halbuki bebekler kendiliğinden tuvalete yapma içgüdüsüyle doğuyormuş, sadece bebeğin hareketlerini daha yakından izlemek ve tepkilerini anlamak gerekiyormuş. bu benim zaten yapmak istediğim bir şey, bize bütün sinyalleri verdiklerine inanıyorum çünkü ve onu anlamak her şeyden önemli , bu arada tuvalet alışkanlığı kazanırsa benim için ekstra bir şey olacak haa kazanmazsa yıkanabilir bez kullnacağım önemli de değil o kadar.

Canım şu Tİ yöntemi bana biraz zor geldi. Çünkü ben bebek doğduktan sonra 3 ay evde olacağım. Sonra annem ve bakıcı bakacak oğluma. Dolayısıyla hadi ben o kadar titiz davranırım da bakıcının buna uyum gösterebileceğini sanmam. Sonra ev umumi tuvalete döner diye korkarım :1:

kizlar her tarafim ağriyor valla. bugün eminönüne gittim bosu bosuna havuzlu han kapaliymis pazar haberiniz olsun. sora e bebeğe gittim nuk emzik aldim hem kauçuk hem silikon. sora bebisime bi ayakkabi aldim çok güsellll. birde kürk hihiih:DD ama tabi gerçek değil gereçeğine karsiyiz:DD alexandrosda katie holmesun kizi gibi olucak herseyimiz glomour diye çok güldü:D hehe bu arada babamla büyük kavga ettik yollamiyo beni. alexandrosda ben cuma günü gelip seni aliyorum vermezse vermesin diyor ben napicam bilmiyorum:(((

Aldıklarının resimlerini koysana özellikle kürkü merak ettim :))
Sen içini rahat tut bence Alexandros geldiğinde önce tartışır sonra anlaşırlar. Hayatında ki erkekler biraz kapışacak gibi duruyor ama Alex:'in biraz attan alması lazım. Babanda taş kalpli değil herhalde, biraz naz yapar sonra gönderir. Yani umarım. Ama dediğim gibi ne olursa olsun sen sakın kendini kasma, sıkma, güzel kızını düşün.

Günaydınnn kızlar.

Beni sağlık ocağına 24. Haftada çağırdılar bakalım hala düşünüyorumm.. Doktorum bana bıraktı büyük ihtimal yaptırmıycamm ..

Günaydın,

Bana sağlık ocağından ilk öğrendiğimde tel. geldi. Gittim kayıt yaptırdım. 20. haftaya kadar haber verin tetanoz aşısı olup olmayacağınıza dediler. Ben de ok dedim çıktım, bir daha ne onlar aradı ne ben. Dr. um gerek yok diyor zaten 3 yıl önce yapılmıştı. 5 -10 yıl arası koruyuculuğu var diye biliyorum oyüzden yaptırmamaya karar verdim.

canım ben daha önce 150 tlye görmüştüm.bunlar pahalıymı8ş yaa neden ki??

birde dikkatimn, çeken başlangıç seti diyor ya o daha ucuz ama daha çok parça var saçma geldi biraz..alttaki süper fiyat dediğind e tam göztermiş makineyi işte onu alıcaz.ama daha uygunlarını buluruz herhalde başka sitelerden..

daha uygun olan medela mini elektrkli...bu büyük olan heralde..minide yetiyormuş büyüğe gerek yokmuş

kızlar hafta başı herkes durgun galiba. ses yok kimselerden hava güzel ama yağmurlu olacakmış 3e kadar okul 3den 8e kadar seminer var bu hafta boyunca nasıl dayanacağım bilmiyorum

Günaydınnn kızlar.

Beni sağlık ocağına 24. Haftada çağırdılar bakalım hala düşünüyorumm.. Doktorum bana bıraktı büyük ihtimal yaptırmıycamm ..

benim 22 demişti..benim dr.da bana bıraktı..hatta gerek yok ama kendin bilirsin dedi...bende olmadım...dr. yinede sordum...doğuma kadar piknikte filan paslı çivi filan batarsa ozaman ne yapabiliriz dedi...öle bi durumda 20 gün içinde yapılabiliyormuş..ayrıca dr. bu tetanoz virüsü daha çok topraktan gecen bi hastalık dedi...

selamlar nasılısınız bakalım umarım enerjik güzel haberlerin olduğu mutlu bir hafta olur :))) biz kuzumla iyyiz maşallaha dilimi ısırıp totomu kaşiim :)):nazar: cumartesi pazar kızımın alışverişlerine devam ettik tüm body tulumhırka iç atlet v.s gibi şeylerini mother care aldım aaahhh keşke netten alabilseydim de yarı fiyata gelecekti neyseee ilk cicileri güzel güzel giyer inşallah valla ekle derseniz ekleyemem zira bisürü emin önü ganimetide var onları cekip eklemem 1 gunumu rahat alır maalesef vaktim olmuyo bu gün okula başlaıyorum tekrar annem burda haftaya gidecek

umarım herkes iyidir herkese iyi dileklerimi geçmiş olsunları hayırlı olsunları yolluyoruz :)))

haa akşam eşim uyutmadı beni anlatım durun şimdi ev aldık tabii borçlandık bide bu ay alışveriş vs biraz sıkıştık açıkçası neyse açıgı kapatırızda benimki hiç sıkışmadığından biraz streslendi galiba sen otur ona bişey olursa biz naparızı düşün borçlandık ya allahım gece geldi ben uyurken csanım bişey olursa su su bu yaparsınız tamammı dedi deli adam ya uyandırdı bi güzel ağladım sonra kendine kendimi yılın öküzü seçiyorum diyorr neyse güldürüd beni biraz bende ona meraketme bişey olursa sigortadan alırım parayı falan dedimde uyudum oda uyudu ama hem güldüm hem duygulandım hemde aslında hak verdim ben hiç düşünmemiştim demek ki erkke ile kadının arlarında ki fark burda da ortaya çıkıyorrr :))
geçmişe çok takılamaıyorum ama umarım herşey yolundadır kendinize iyi bakın biz kaçalım hazırlanalım gene gleiriz öptük hepinizi görüşürüz :)))

sevindim şimdi.. :)) ben bu aralar pek iyi beslenemiyorum da..iştah var ama ymek yapmayı sevmiyorum tek çeşit bişi hazırlayıp geçiriyourm günü :(( dün dr da hamur işi yok dedi bend e en çok mantı ve makarna yiyordum.. :(( kızlar bu arda siz domates salatalık yiyormusunuz.ben hormonludur hala diye yemiyorum ama bu s abah dayanamayıp 2-3 dilim domates yiyiverdim...iyice bi s ebzeler meyveler çıksa artık yaa.. :((
bende arada sırada yiyorum canım domates salata..çünkü sabah kahvaltısında kuru kuru peynır ekmekte gitmiyor..biraz oekmez,peynır az domates yiyorum
benim eşim niye bu işlerde aktif değil ya sizden böyle duyunca daha da sinirleniyorum. hiç araştırmadığı gibi o gereksiz bu gereksiz deyip duruyor

benım eşimde aynı malesef.ama dün onu bebek mağazalarına götürdüm,pusetleri yatak araştırması yaptık beraber ve işin ciddiyetini anlamaya başladı..benden çok soru soruyor çalışanlara:9:

günaydnn kızlar doktora gittim bebeğimi gördüm p.şembe günü 27 cm 548 gram olmuş yavrum ama ben çok kilo alıyorum canım sıkkın bu nedenle.:59:

selamlar nasılısınız bakalım umarım enerjik güzel haberlerin olduğu mutlu bir hafta olur :))) biz kuzumla iyyiz maşallaha dilimi ısırıp totomu kaşiim :)):nazar: cumartesi pazar kızımın alışverişlerine devam ettik tüm body tulumhırka iç atlet v.s gibi şeylerini mother care aldım aaahhh keşke netten alabilseydim de yarı fiyata gelecekti neyseee ilk cicileri güzel güzel giyer inşallah valla ekle derseniz ekleyemem zira bisürü emin önü ganimetide var onları cekip eklemem 1 gunumu rahat alır maalesef vaktim olmuyo bu gün okula başlaıyorum tekrar annem burda haftaya gidecek

umarım herkes iyidir herkese iyi dileklerimi geçmiş olsunları hayırlı olsunları yolluyoruz :)))

haa akşam eşim uyutmadı beni anlatım durun şimdi ev aldık tabii borçlandık bide bu ay alışveriş vs biraz sıkıştık açıkçası neyse açıgı kapatırızda benimki hiç sıkışmadığından biraz streslendi galiba sen otur ona bişey olursa biz naparızı düşün borçlandık ya allahım gece geldi ben uyurken csanım bişey olursa su su bu yaparsınız tamammı dedi deli adam ya uyandırdı bi güzel ağladım sonra kendine kendimi yılın öküzü seçiyorum diyorr neyse güldürüd beni biraz bende ona meraketme bişey olursa sigortadan alırım parayı falan dedimde uyudum oda uyudu ama hem güldüm hem duygulandım hemde aslında hak verdim ben hiç düşünmemiştim demek ki erkke ile kadının arlarında ki fark burda da ortaya çıkıyorrr :))
geçmişe çok takılamaıyorum ama umarım herşey yolundadır kendinize iyi bakın biz kaçalım hazırlanalım gene gleiriz öptük hepinizi görüşürüz :)))

eviniz tekrar hayırlı olsun canım..eşinin bu konularda çok rahat olmaması güzel birşey bence..ne adamlar var geleceğini düşünmeden har vurup harman savuruyor..bide strese girmiş ya, ama çok ince düşünceliymmiş eşin taktir ettim:34:

günaydnn kızlar doktora gittim bebeğimi gördüm p.şembe günü 27 cm 548 gram olmuş yavrum ama ben çok kilo alıyorum canım sıkkın bu nedenle.:59:

:nazar:oy yerim ben onu yarım kiloyu geçmiş bebişimiz...sen hem kendine hem bebişnie güzel bakıyorsun sanırım:49: kaç kilo aldın canım,takma kafana 10 kilo doğumda gidiyor zaten:34:

:nazar:oy yerim ben onu yarım kiloyu geçmiş bebişimiz...sen hem kendine hem bebişnie güzel bakıyorsun sanırım:49: kaç kilo aldın canım,takma kafana 10 kilo doğumda gidiyor zaten:34:

canım 65 le hamile kaldım 78 olmuşum doktor yavaş dedi ama ne bi diyet programı nede herhangi birşey demedi bebeğin gelişimi çok iyi dedi görsen nasıl tatlı olmuş kızım eli ağzındaydı yine parmakları herşeyi belliydi yavrumun doktor değiştirsem mi bilmiyorum.?

Canım benim merak ettiğim, eminönünden ne gibi şeyler aldın, havuzlu han'a gittin değil mi??
Fiyatlar uygun mu, yani gitmeye değer mi gerçekten??
Yaa bir de benim aklım karıştı, geçen senenin ağustos anneleri demiş ya çok sıcak oluyor;kısa kollu, sadece bady ile duruyorlar diye. Ben ilk üç ay için hastane çıkışındaki gibi kıyafetler almayı düşünüyordum, yani tulum, uzun kollu pijama, ayaklı pijama fln filan işte, ama şimdi 0-3 ay kıyafetleri için aklım karışmış durumda... Sen nasıl şeyler aldın????

canım 65 le hamile kaldım 78 olmuşum doktor yavaş dedi ama ne bi diyet programı nede herhangi birşey demedi bebeğin gelişimi çok iyi dedi görsen nasıl tatlı olmuş kızım eli ağzındaydı yine parmakları herşeyi belliydi yavrumun doktor değiştirsem mi bilmiyorum.?

canım 13 kilo biraz fazla geldi banada.nasıl besleniyorsunki? benim bir arkadaşm zayıftı ama hamile kaldığını öğrenince beslenme uzmanınada gitmeye başladı..beslenme uzmanı ona göre bir beslenme programı çıkardı genelde bebeğe yarayacak gıdalar..böylelikle toplamda 10 kilo almştı...ama belli olmuyor canım ya, şu ana kadar 4-5 kilo alanlar bir bakmşsın son aylarda 20 kiloya çıkmş..hiç belli olmuyor bu kilo işi bünyeden sanrım

sen yine dikkat et canım...şeker yüklemen nezaman?

Back