Gözünaydın canım bebek hareketlerini hissetmeye başlamışsın.
Hangi doktora/hasteneye gidiyordun canım sen??
ben pendikte bi doktorun ozel muayenehanesine gidiyorum cnm
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gözünaydın canım bebek hareketlerini hissetmeye başlamışsın.
Hangi doktora/hasteneye gidiyordun canım sen??
Kızlar,
Kızıma bir isim buldum benim çok hoşuma gitti ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. Pek bilinen isim olmadığından herkes farklı tepki veriyor.
KAVİN: GÜÇLÜ CESUR KIZ ÇOCUĞU, babası da zeynep istiyor. Zeynep Kavin nasıl sizce? Bu arada Sevinç Erbulak'ın kızının adı da Zeynep Kavin
Kızlar,
Kızıma bir isim buldum benim çok hoşuma gitti ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. Pek bilinen isim olmadığından herkes farklı tepki veriyor.
KAVİN: GÜÇLÜ CESUR KIZ ÇOCUĞU, babası da zeynep istiyor. Zeynep Kavin nasıl sizce? Bu arada Sevinç Erbulak'ın kızının adı da Zeynep Kavin
tebrik ederim canım:) iyi baren, bir engel daha atlattın:)Kızlar AFP test sonucum çıkmış..
Risk 1/33000 düşük risk grubu yazıyor. Çok şükür![]()
valla, iş olmasa bile insanın bazen yazasıda gelmiyor:) ama sen sıkabildiğin kadar sık şu tezi bir şekilde bitirmaya çalış yoksa, gerçekten, onca emeğe yazık olur...Canım zaten uzatmalardayım yeterliliği yaklaşık 2,5 yıl önce verdim. İş yüzünden kalem oynatamadım. Doktora ders aşamasını yeterlilik sürecini hatırlıyorum da onca emeğin yanacağını düşünmek içimi sızlatıyor.Hayırlısı, Allah bir yol gösterir elbet![]()
3lü testim de ikilim de iyi çıktı
Kızlar,
Bu arada Farsça Kökenli bir isim.
ben de aynen senin gibi dusunuyorum ama onalrin kendilerinin dusunmeleri lazim bunu,
yani ben gidip de diyemem siz cocugu bakiciya verin annem benimkine baksin diye.
abimler biraz bilmisdirler kari-koca, kimseyi de pek islerine karistirmazlar, o yuzden bilmiyorum nasil hareket edecekler
ben de kucuk yasda vericem krese cnm
aynen bende dediğini söledim. şöle bi konuşma geçti aramızda. o şimdi istemediğimi düşündüğü için şey dedi. istemiyorsan bile anlaşamayacaksak bile bebeğimiz için denemeliyiz dedi. bende dedim ben böle bişey istemiyorum. biz birbirimize aşıksak, biz sorunları aşabiliyorsak bu olmalı dedim. ki bizim birbirimize olan duygularımız çok aşikar değilmi zaten olduk sonrada bi anda. bilmiyorum canım. bakalım zaman ne göstericek gerçekten. ama affetmek hiç benim yapımda olmayan bişey olduğu için zor geliyor bana. ama çok güzel bi aileyiz biz aslında bilmiyorum aşabilirmiyiz(
Canım seninki daha çok minik olcak. Bakıcıya emanet etmen zor olur. Abin bakıcı tutsun, yada kreş yaşı gelmiş artık
Bende 2 yaşını doldurunca hemen kreşe vermek istiyorum kızımı. Eğitim çok önemli, evde annelerimiz yeteri kadar eğitim veremez diye düşünüyorum.. Birde çocukların karakterleri 2-4 yaş arası oluşuyormuş. Paylaşmayı, sosyalliği öğrenmeli... Bunlar ilerki konular tabi ama paylaşmak istedim![]()
Tabi sen söyleyemezsin... Annene çaktır, o söylesin, daha iyi olur![]()
Bebişler için herşeye katlanıcaz, napalım![]()
Gunaydin arkadaslarrr,
hamileligimiz nasil ilerliyor , konusmadik bu aralar
kizlar benim istahim 2 haftadir duzeldi, kilo da almaya basladim. yarin doktor tartinca bakalim gorucez toplam kac kilo almisim.
bulantim yok ama reflu var, hele isyerinde ya da disarda yedikten sonra agir geliyor yemekler rennie icmeden duramiyorum..
bir de kasik agrilarim var ara ara..
bunlar disinda bi sikayetim yok sukur.
yarin ki dktor kontrolunu cok merak ediyorum,
umarim doktor aceleye getirmez, uzun uzun gosterir yavrumu. umarim sagligi iyidir, hersey yolundadir.
sizler nasilsiniz kizlarr ??
Kızlar,
2 gün önce patrona işten ayrılmak istediğimi söyledim. Beni hiç sallamadı.İl dışı seminerler var nisan mayıs ayında müvekkil beni istiyor o da planlayalım demiş. Çok belirsiz bir süreç söylemiştim ya ofis taşınacak büyüyecek ve daha da kalabalıklaşacak. Ben ayrılıp doktora tezimi yazsam diyordum.Bebiş doğduktan sonra tez yazmak pek kolay olmasa gerek.napicamı şaşırdım![]()
gunaydin canim.
detayli degil cnm , rutin kontrolumuz var, ama en son 3 hafta once gitmistim, cok ozledim bebisimi.
bir de cinsiyetini biz ogrenemedik cnm hala.
detayli icin bisey dememisti doktorum, yarin sorucam bakalim.
ben de 3 gundur hissediyorum bebegimi, cok hos bi duygu, hic bitmese istiyorum..
Kızlar AFP test sonucum çıkmış..
Risk 1/33000 düşük risk grubu yazıyor. Çok şükür![]()
3lü testim de ikilim de iyi çıktı
Kızlar,
Yaa benim daha 1 haftam var dr. kontrolüm için. Aynen ben de çok özledim bebişimi. Cinsiyetini öğrenebilmiş miydiniz?
Bence eğer işten ayrılman madi anlamda sıkıntı yaşatmayacaksa ben olsam 1 sn. durmam. Tez olayı dehşet konsantrasyon istiyor. Şuan ki halimle bile zor yazardım, bence doğumdan sonraya bırakma.
Ben hala hissedemedim. Sankibirşeyler oluyor ama gaz mı ne çözemiyorum :44:
Gözün aydın
Gözün aydın
Kavin aslında kulağa çok hoş geliyor ama farsça diye biliyorum. Ben kesinlikle türkçe isimlerden yanayım :))) o yüzden isim bulamıyorum :)))) eşimin dediği olup oğlumun adı demir olarak kalacak sanırım. Daha karizmatik bir erkek ismi aklına gelen olursa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada Daha önce de yazmıştım ama yine yazacağım içimde kaldı çünkü kızım olsa adını Dora koyardım. Anlamı, doruktaki kadın demek birde yunanca anlamı da var Doratheos dan geliyor : tanrının hediyesi demek
selam kizlar....
keyifler yerindedir umarim. bugün biz biraz keyifsiziz babamiza kizdik bilmiyorum ben mi abartiyorum ama evdeki her ise yetisemiyorum sagolsun o da pek yardimci olmuyo bu son zamanlarda sabah sabah aglatti beni sinirden![]()
doruk olsun oğlunun adı o zaman canım
bi kızın olursa da isimleri uyumlu olur ilerde
çocuk kandırıyorlar sankii .. erik çiçek açacak , çiçek dökülecek, meyve görünecek , sonra büyüyüp kopacakbizene biz hemen istiyoıruz işteee :84::84::84:
bi bakim bakalım hafta sonu
güle güle kullanın :))
ee her yerde çıkmıştır diye düşündüm.çıkmıştır hatta siz bi bakın...hem nehir de erişk yazmış ona daha da çok var..23 nisandan 1 hafta önce çıkar hepp
ayakkabıların sığacak mı acaba
maşallah canım... :))
oh iyi bari ya kötü bişey yoksa hadi gözün aydın canım :))
ahhh ahhh benimde canım çekiyor bir iki yedim ama çok pişmiş kazık gibi olmuştu 1-2 lokma kadar kesmedi tabii
dün taksime sinemaya gittik bambide favorim luks burger ama içinde sucuk old.dan yemedim kardeşiminkinden bir ısırık aldım tadı damağımda kaldı resmen bende söyle karışık tostlar sandviçler çok özledim(
QUOTE]
benim de hamburger diye ölcemmm , bi de çiğ köftee..eşime diyorum ki doğum yapınca hastaneye çiğ köfte getir doğum sonrası hemen yiycemm
offf offf.çok zor bi durum.iş yeri stresi çok iyi bilirim.insan sabah yorganın altından çıkmak istemez..kıskanç ve işgüzar insanlarla çalışmaktan nefret e diyorummm....Allah yardımcısı olsun e şinin..inş bana da sizede bebeklerimiz şans getirir ve daha iyi yerlerde çalışırız...
waaawwww süpe r olmuşşş..ama bişi merak e ttim sen oraya öyle nasıl çıktın :)) ? manzara süper canım siz de öylesiniz maşallah..
o beşikten biraz büyüyünce düşmezmi..kendi kalkarsa falan Allah korusun...
amanin erik demissiniz canim erik çekti. bide çiğ köftedemi yenilmiyor( ben onuda yedm bikez. yaa ben hiç bilmiorum ne yenilir ne yenilmez bana yazin yaa.
oraya nasil çiktim çok komik canim. ilk basta zannettim ki çikabilirim. aa bi baktim çikamiorum sasirdim. alexandrosda dedi napiorsun sonra o çikardi kucağinda:)) yani ben hala kendimi normal insan zannediorum:))
Aldiåim kitaplar:
Anneliğe İlk Adımlar (Cep Boy) Dr. William Sears/ U. H. Martha Sears MARTI KİTABEVİ
Baba Olmak Oya Güngörmüş Özkardeş REMZİ KİTABEVİ
Babalığa İlk Adımlar Robert W. Sears/ Dr. James W. Sears MARTI KİTABEVİ
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler Tracy Hogg/ Melinda Blau GÜN YAYINCILIK
Bezsiz Bebek Christine Gross-Loh NESİL YAYINLARI
Bilinçli Bebek Aletha Solter DOĞAN KİTAPÇILIK
Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı Dr. Thomas Verny/ John Kelly KURALDIŞI YAYINLARI
Mahallenin En Mutlu Yumurcağı Dr. Harvey Karp YAKAMOZ YAYINCILIK
Bu aksam da elime gecmedi![]()
canim su babaliğa ilk adimlarin orjinal adi ne?? bende aliim alexe.
eyesna z kuzum..çok mutlu oldum..bu buluşma iyi oldu sizin için..inş herşey daha iyi oalcak sen akışına bırak olayları ...
şu ultrasondaki çıkan durum için bir an önce başla yapılması gerekenlere.sakın geç kalma..artık 24. haftaya az kaldı.testlerin sonucu önemli sonuçta..inş bir şey çıkmayacak ama sen ihmal etme hatta yarın git bakalım recep has a .ne yapılması gerekiyorsa da yaptır.sakın korkma , panik yapma..inş çok sağlıklıdır ben öyle olduğuna inanıyorum ama tabi ki tedbir elden bırakılmaz..
çok saol jnm bnm. evet onunla ilgili haftaya baslayacağim. haftaya verdikleri diğer testleride yaptiracağim.
eyeszay
canım allah gönlünüze göre versin, çok mutlu oldum walla bende, bekliyoduk tüm topikçe iyi haberlerini şükür aldık..
bebişin içinde üzülme, inşallah bişey çıkmayacak, benim kıza da ayrıntılıda kalp kasında beyazlık gördü, aynen sana sölediklerini söledi perinatolog, down riskini artırır, ama ikilin iyiymiş buda düşürür, kesin sonuç amniyo falan filan, nasıl kötü olmuştum,
kendi doktorum, amniyo yaparsak oda riski artırır, bence gerek yok sen bilirsin dedi de biraz daha rahatım şimdi çok şükür, allaha emanet yawrucaklarımız...
aynen öle hiç sorma. tam olarak ayni seyi sölemis. aslinda yani kendiside diyor burun ölçüsü ve bisi daha ölçüsü onu daha çok verir diye. testler iyi çikmis o zaman öle bi risk yoktur diyor. sonra ama kesin yolu bu bilmemne. korkutuyor insani( sen nerde yaptirmistin ayni yerdemi acaba??
ayy çok uykum geldi yorulmuşum ya naptım ki bugun pek öle hatrı sayılır bişi yok lcw gittim bikaç bişi aldım ppantolon gömlek falan
sora eve geldim yemek yedim egzersiz için hastaneye gittim lak lak yaptık eve geldim yemek yaptım çamaşır yıkadım kuruları katladım yerleştirmedim yemek yedim eşim geç gelecek uykum geldi tv de bişi yok uzanırsam uyurum diye kasıyorum sandalye tepesinde :)
benden çavvv arkadşalar kaçtım :)
allah için hiçbisi yapmamissin:))
suan icin en cok begendigim besik buydu canim tekerlekleri de var ya odaya falan da getiririm diye düsündüm bende hem yatak odasinda fazla yer kaplamaz araba büyük gibi duruyo da aslinda katlandigi zaman cok kücük oluyo tekerlekleri falan da sorun yapmiyo sanirim biz bu arabaya bakarken bi kadin daha vardi arabasi opel corsa ymis deneyebilir miyimdiye sordu sigar bagaja sigip sigmicagini sigdi valla :) ayrica cok hafif hantal durduguna bakma
bizde kesinlikle maxi cosi istiyoruz cünkü yapilan testlerde en iyi araba koltugu o cikmis esim böyle seyleri cok arastirir da :) bugaboo seti 910 euro burda her yerde ayni degismiyo fiyati biraz pahali geliyo ama bi sürü bebek arabasi denedik gercekten cok kolay dönebiliyo tek elle bile kullanabiliyo insan ben denedim :) bi de hafif olmasi benim icin önemli cünkü ufak tefek biri oldugum icin agir araba istemiyorum kesinlikle. arka tekerlekleri büyük olmasi bi sorun degil zaten kisin da ön tekerleklerini degistirip büyük takicaz malum almanya her zaman karli ve soguk :) oda konusunda da haklisin bi cözüm bulucam artik simdilik 4-5 ay yatsin bu besikte de sonra mecbur yapicaz ona oda zaten hem su alicaklarimizi alalim da biraz rahatlamis oluruz odayi alirken maddi olarak
canim zaten o besik en fazla 4-5 aylik falan ondan sonra bi oda takimi aliriz herhalde simdilik almayi düsünüyoruz bunu yanimizda yattigi sürede bu besikte yatar diye düsünüyoruz
canim simdi hangi araba bu markasi ne???
Kızlar,
2 gün önce patrona işten ayrılmak istediğimi söyledim. Beni hiç sallamadı.İl dışı seminerler var nisan mayıs ayında müvekkil beni istiyor o da planlayalım demiş. Çok belirsiz bir süreç söylemiştim ya ofis taşınacak büyüyecek ve daha da kalabalıklaşacak. Ben ayrılıp doktora tezimi yazsam diyordum.Bebiş doğduktan sonra tez yazmak pek kolay olmasa gerek.napicamı şaşırdım![]()
canim bebis doğunca zaman hiç olmaz. rapor falan alsan??
Canım bende yüksek lisansı 2 yıl erteledim... Hem çocuk hem okul olmaz ki, yürümez. Birisinden fedakarlık edicen. Benim arkadaşım doktora yaparken hamile kaldı, dondurmadı da, bebeğine hep annesi bakmıştı, ne anladım ben o bebekten:26:
Ama sen dersleri vermişsin, yalnızca tez kalmış. Bir an önce tezini yaz bence canım, yoksa bebişle zor olur.
kesinlikle sana katiliorum. bende anlam veremiyorum. hani bizim kaza ile olmasina rağmen bebek tamam benim isim sizin gibi düzenli bir is değil zaten hamile ikende yapmam inkansiz ama normal bir isim olsaydida ben 2 yasina kadar bebeğin annesi ile olmasi büyümesi gerektiğine inaniorum. 3 yasinda vericem bende krese. mesela bebek doğduktan belli bisüre sora bende isimi yapabilecek duruma gelsem bile uzun zamanimi alicak seyleri yapmam sanmiorum.
çncelikle senin adına çok sevindim canım... eşinle iki harika gün geçirmişsiniz..yazdıklarını bir çırpıda okudum ama içlerinden en çok bu bölüme takıldım... bak ne güzel kendin de itiraf etmişsin siz çok güzel bir ailesiniz.. ama senin fırsat vermen gerekiyor galiba... eşin kendine düşeni yapmış, seni, bebeği sevdiğini vazgeçmek istemediğini, hayatını-evini ailesine göre düzenleyeceğini söylemiş.. taşın altına elini sokma sırası sana gelmiş canım... gerisi laf-ı güzaf... affetmek benim yapımda yok demek de ne demek... insan ne kendine ne başkasına bu kadar acımasız olmamalı diye düşünüyorum... senin yazdığın bu bölüm bana sevdiğim bir şiiri hatırlattı...
Söylesem Söyleyebilsem Ah Derdimi
söylesem ah söyleyebilsem derdimi
mehtaplı bir gecede açabilsem sana kalbimi
göreceksin seninle dolu
desem, diyebilsem ki seviyorum seni
çılgınca aşığım sana
ama demem, diyemem
çünkü aramızda dağlar, denizler
ve benim o kahrolası gururum var
bu böyle sürüp gidecek
sen, seni sevdiğimi bilmeyecek, öğrenmeyeceksin
ben her gece yıldızlara seni sevdiğimi söyleyeceğim
sana asla...
çünkü aramızda dağlar denizler
ve benim o kahrolası gururum var
Victor Hugo
canim çok beğendim siiri. affetmek benim yapimda yok derken ben böle çok verici bi insanim arkadasliklarimda ve iliskilerimde. hani bazen kendimi unutup onlara odaklaniyorum. böle oluncada karsiliğini almamissan yada karsindaki saygi duymamis yada görmemisse insan yaptiği en ufak hatayi affedemiyor. bundan dolayi sanirim. kendimi bildim bileli sildiğim insanlari hiç hayatima tekrar alamamisimdir affedememisimdir. ilk defa oldu böle bisey.
Anne Adayının Günlüğü 3 - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!
kızlar şuna bir bakarmısınız güzel bir anı defteri ben sipariş verdim az önce çok hoşuma gitti üstelik sadece kargo parası alıyolar
canim bunun fiyati neki yazmiyor? gerçi ben ne yapicaksambisürü defterim oldu.
selam kizlar....
keyifler yerindedir umarim. bugün biz biraz keyifsiziz babamiza kizdik bilmiyorum ben mi abartiyorum ama evdeki her ise yetisemiyorum sagolsun o da pek yardimci olmuyo bu son zamanlarda sabah sabah aglatti beni sinirden![]()
Yaa benim daha 1 haftam var dr. kontrolüm için. Aynen ben de çok özledim bebişimi. Cinsiyetini öğrenebilmiş miydiniz?
Bence eğer işten ayrılman madi anlamda sıkıntı yaşatmayacaksa ben olsam 1 sn. durmam. Tez olayı dehşet konsantrasyon istiyor. Şuan ki halimle bile zor yazardım, bence doğumdan sonraya bırakma.
Ben hala hissedemedim. Sankibirşeyler oluyor ama gaz mı ne çözemiyorum :44:
Gözün aydın
Gözün aydın
Kavin aslında kulağa çok hoş geliyor ama farsça diye biliyorum. Ben kesinlikle türkçe isimlerden yanayım :))) o yüzden isim bulamıyorum :)))) eşimin dediği olup oğlumun adı demir olarak kalacak sanırım. Daha karizmatik bir erkek ismi aklına gelen olursa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada Daha önce de yazmıştım ama yine yazacağım içimde kaldı çünkü kızım olsa adını Dora koyardım. Anlamı, doruktaki kadın demek birde yunanca anlamı da var Doratheos dan geliyor : tanrının hediyesi demek