• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bennn cokkk kotuyumm hemen usutuyorum 2 gun ıyı oluyyorum tekrar usutuyorum cok kotuyum yıne bı ter basıyo bı usume napcamm nasıl ıyılescem doktora gıtsemmıkı

gunaydin kizlarr

bisey sorucam

ben hic sirt ustu yatamiyorum, karnim geriliyor sanki kasiklarim agriyor, bir de nefesim daraliyor
yuzustu zaten yatamiyorum. sadece yan yatabiliyorum

sizde de oyle mi?

cnm, benim okuduğum kaynaklara istinaden zaten içinde bulunduğumuz aylar ve davamında artık sırtüstü yatmamamız gerekiyor... çünkü sırtüstü yattığımız zaman bebek kan dolaşımını önemli ölçüde etileyen bir damarın üstüne baskı yaptığı için kan dolaşımını yavaşlatabiliomuş...
dolayısıyla kan dolaşımının en sağlıklı gerçekleştiği pozisyon sol tarafımızın üstüne yattığımız da oluyormuş... ama bazıları sağına yatmaya alışkındır, kaynaklarda sorun olmadığını ama önemli olan yan taraflara doğur yatmakmış...

ben şahsen bazen kendimi sırtüstü uyurken buluorum sonra düzeltiorum kendimi :))

cnm ben hareketleri göbek deliğimin 4 parmak fln altında hissediorum bazen daha da aşağıda olabiliyor... ama endişelencek bişey yok, çünkü pzrtsi günkü kontrolümde dr. da aynı yerlerde ultrasonu gezdirip bebeği inceledi... hatta konusu geçti ben çok aşağıda hissettiğim için gaz olabilir die düşünüodum dedim , dr. da bebekler bu haftalarda bu bölgelerdedir dedi... :)

cnm ben bi kere bu ünlü markaların konserve ton balıkları oluor ya onlardan zehirlendiğim için takıntılıyım bu konuda ... balık konusunda çok araştırma yaptık eşimle çünkü hamilelik döneminde çok önemli bi besin bizim için...
öncelikle kesinlikle dip balığı yememek gerekiyor, dolayısıyla elimizde kalanlar levrek, hamsi, istavrit, sarıkanat... bunlar yaşadığımız bölge civarda avlanabilen balıklar olduğundan balık pazarından taze olarak bulunabilir... ben kesinlikle bunları tavsiye ediorum...
ayrıca daha çok okyanus balığı olarak bilinen somon da inanılmaz faydalı hatta omega 3 deposu... ama bulduğunda tazeliğine nasıl güvenirsin bilemiorum cnm...
ben ağırlıklı olarak mutlaka haftada 2 kere levrek yiyorum ama havuz deil de deniz levreği olması önemli... çünkü havuz levreklerini neyle beslediklerini bilemediğin için sıkıntı olabilir, sadece bi öneri... :))
Balik konusunda o kadar cok sorun yasiyorum ki,ton baliklarinda agir metal varmis ve yiyeceksek, konserve halini tercih etmemiz daha dogruymus ama onu da bir ay icinde sinirli kez yememiz gerekli. Somon guvenilir baliklar arasinda yaziyor bazen de az da olsa agir metal iceriyor,hamileler cok tuketmemeli diye yaziyor. burada bulabildigim tek guvenli balik morina :( bizim denizlerde avlanan ve dip baligi olmayan baliklari tercih edebilirsiniz bence. Keske turkiye de olsaydim demem icin baska bir neden daha iste:( birde ceviz oneriyorum, balik cok sik yiyemiyorum( ki cok severdim) ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama ceviz yemeyeyim calisiyorum.

bennn cokkk kotuyumm hemen usutuyorum 2 gun ıyı oluyyorum tekrar usutuyorum cok kotuyum yıne bı ter basıyo bı usume napcamm nasıl ıyılescem doktora gıtsemmıkı

Cok sik usutuyorsan bence git, atesin cikmamasi gerekiyor cunku. Belki bir seylere alerjin vardir, ne olursa olsun tam iyilesmen gerekiyor zaten , atiyorum 10 gunu gectiyse ve hala kotuyse hastaligin gidebilirsin bence.

gunaydin kizlarr

bisey sorucam

ben hic sirt ustu yatamiyorum, karnim geriliyor sanki kasiklarim agriyor, bir de nefesim daraliyor
yuzustu zaten yatamiyorum. sadece yan yatabiliyorum

sizde de oyle mi?

cnm bak şöyle bi açıklama daha var 2 ayrı yerde:

Bir anne adayı için en iyi yatış pozisyonu sol yandır.
Vücuttaki kanı kalbe geri taşıyan ana toplardamarlar karnınızda sağ tarafta bulunduklarından sola dönük yatış pozisyonu bu büyük damarlara en az bası olmasını ve böylece organlardan kalbe kan dönüşünün mükemmel bir şekilde devam etmesini sağlar. Bu şekilde uyumakta zorlanırsanız karnınızın altına bir yastık koyun.

Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.

Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.

Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.

Günaydın kızlar,
dün kontrole gittim, detaylı utrasona bakıldı, allaha şükür herşey normal çıktı veee bir kızım olacak :))):emir_bebek: Sonunda öğrendik. İlk başta çok hareketli değildi, doktor bi çikolata ge öyle devam edelim dedi. Çikolatadan sonra kıpır kıpırdı kızım. Bide başparmağını emdi sürekli. Kontrolden sonra hemen kızıma bikaç bişey aldım. Bu arada üçlü testi doktor yapabilirizde yapmayabiliriz de dedi. Kararı bana bıraktı yani. İkili yeterli dedi ama ben dayanamadım 3lüde yapıldın dedim. Bir hafta sonra onun sonucunu alacağız.
Hayirli olsuuun :) darisi diger annelerin basina :) benimde pazartesi ultrasonum var, cikolata yiyecegim bende :)

Günaydın kızlar,
dün kontrole gittim, detaylı utrasona bakıldı, allaha şükür herşey normal çıktı veee bir kızım olacak :))):emir_bebek: Sonunda öğrendik. İlk başta çok hareketli değildi, doktor bi çikolata ge öyle devam edelim dedi. Çikolatadan sonra kıpır kıpırdı kızım. Bide başparmağını emdi sürekli. Kontrolden sonra hemen kızıma bikaç bişey aldım. Bu arada üçlü testi doktor yapabilirizde yapmayabiliriz de dedi. Kararı bana bıraktı yani. İkili yeterli dedi ama ben dayanamadım 3lüde yapıldın dedim. Bir hafta sonra onun sonucunu alacağız.

canım aynı şeyleri yaşamışız üçlü gerek yok dedi ama eşim istedi biz de yaptırdık umarım pişman olmayız iyi çıkar benim de haftaya çıkıcak bakalım. benim de kızım oluyor baya yakınız umarım hayırlısıyla kucağımıza alırız

canım doktora git ateş iyi değil. ayrıca beslenmene dijkkat et üşütme ve bol c vitamini al öksürüyorsan ballı zencefil yap bağışıklık sistemini de güçlendirir. salep ve kara turp bal karışımı ile atlatmıştım ben de gribi.

günaydın kızlarrr....

az önce aşımı oldum geldim..önce bişey yoktu ama şu an hafif ağrımaya başladı..
sağlık ocağında ebe bizi muayene etti :)) kalp atışımız 149 çıktı :nazar: :)) bacaklarımda ödem buldu ama hafif dedi.ayakta mı kalıyosun dedi iviiitt dedim.eve gelibce bacaklarını dinlendir tuzu azalt dedi.tansiyonum 10/6 çıktı.düşük dedi ama benim hep böyle çıkar kiii...bi d e kan aldılar benden kan hapı verelim d ediler istemiyom d edim.bana dr başka yazıyo dedim o da bitti yarın dr gidicez orda yazdırıım hem kan sonucunu gözteririm :)) 1 ay sonra şeker yüklemesi ve tetanoz tekrar yapcaz dedi.şekieri niye bunlar yüklüyo ahstanede olmuyo mu????

günaydın kızlar
sabah evden çıkarken kakao yağımı sürdüm bişey yoktu
az önce arkadaşım göbüşümü sevmek istedi ne görsün
doğum çizgisi gögüs orta kısımdan başlayıp göbeğin altına kadar :53:
kendimi harita gibi hissetmeye başladım:43:

bu da cilvesi dimi :61:
göbek ortasında çzigisi oluşan var mı ?

günaydin kizlar keyifler yerindedir umarim ben bi kac gündür giremiyorum dogru düzgün esim izinliydi 2 gün gezdik bizde bol bol günes varken faydalanalim dedik yarin doktora gidiyoruz cok heyecanliyim umarim hersey yolundadir simdiden stres yaptim bu gece uyuyamicam herhalde :) :18: umarim bu sefer cinsiyetini de ögrenebiliriz

4 gözle bekliyorum :)) Ben 16 sına almıştım nasıl geçecek zaman derken 30 nisan daha iyi istersen erken gel ama gerek yok dedi. Sizlerden neler yaşadığınızı bekliyorum o zaman :)))

Ben 22+0 da gitmiş olacağım. 22-23. haftada yapmayı tercih ediyorlar zaten. Amniyon sıvısı daha fazlalaştığı için analizleri daha rahat oluyormuş.

Son bir sorm var , bsstirinca bebege zararli vermiyorus degil mi? Ben biraz bastirdim da :( zarar gormez diye okumustum onu koruyan bir sivinin icinde oldugu icin ama yine de sormak istiyorum.

Yok yahu bazen doktor ultrasonda bakarken de bastırıyo, 2'li testte özellikle çok bastırmıştı benimkine, rahatsız olmuştum artık...

Meraklanma cnm ben ilkinde de birşey hissetmiyordum bunda da herkesin vücet yapısı farklı onların ciltleri ince olduğu için herşeyi daha çabuk ve net hissediyorlar meraklanma yakında bir dursada uyusam diyeceksin az kaldı :-))
bu arada günaydın herkese

Dursa da uyusam demek istiyorum artık :1:

cnm ben hareketleri göbek deliğimin 4 parmak fln altında hissediorum bazen daha da aşağıda olabiliyor... ama endişelencek bişey yok, çünkü pzrtsi günkü kontrolümde dr. da aynı yerlerde ultrasonu gezdirip bebeği inceledi... hatta konusu geçti ben çok aşağıda hissettiğim için gaz olabilir die düşünüodum dedim , dr. da bebekler bu haftalarda bu bölgelerdedir dedi... :)

cnm ben bi kere bu ünlü markaların konserve ton balıkları oluor ya onlardan zehirlendiğim için takıntılıyım bu konuda ... balık konusunda çok araştırma yaptık eşimle çünkü hamilelik döneminde çok önemli bi besin bizim için...
öncelikle kesinlikle dip balığı yememek gerekiyor, dolayısıyla elimizde kalanlar levrek, hamsi, istavrit, sarıkanat... bunlar yaşadığımız bölge civarda avlanabilen balıklar olduğundan balık pazarından taze olarak bulunabilir... ben kesinlikle bunları tavsiye ediorum...
ayrıca daha çok okyanus balığı olarak bilinen somon da inanılmaz faydalı hatta omega 3 deposu... ama bulduğunda tazeliğine nasıl güvenirsin bilemiorum cnm...
ben ağırlıklı olarak mutlaka haftada 2 kere levrek yiyorum ama havuz deil de deniz levreği olması önemli... çünkü havuz levreklerini neyle beslediklerini bilemediğin için sıkıntı olabilir, sadece bi öneri... :))

Oh be, içim rahatladı...bebek daha göbeğin altında yani, benim durumum normal...:21::8:

Haftada 2 kere yiyebiliyorsan, ne güzel valla. Ben bir kere anca yiyebiliyorum. Derin su balıklarından uzak durmamı doktorum da söylemişti. Konserve ton balığını da arada bir -nadir- yiyebilirsin demişti bana. Hamsi istavrit çok yedim ben de mevsimi diye. Arada çipura, levrek fln yiyorum.

günaydin kizlar keyifler yerindedir umarim ben bi kac gündür giremiyorum dogru düzgün esim izinliydi 2 gün gezdik bizde bol bol günes varken faydalanalim dedik yarin doktora gidiyoruz cok heyecanliyim umarim hersey yolundadir simdiden stres yaptim bu gece uyuyamicam herhalde :) :18: umarim bu sefer cinsiyetini de ögrenebiliriz

İnşallah öğrenirsiniz canım, yanına tatlı bir şeyler al sen yine de.

Ben 22+0 da gitmiş olacağım. 22-23. haftada yapmayı tercih ediyorlar zaten. Amniyon sıvısı daha fazlalaştığı için analizleri daha rahat oluyormuş.

Yok yahu bazen doktor ultrasonda bakarken de bastırıyo, 2'li testte özellikle çok bastırmıştı benimkine, rahatsız olmuştum artık...

Oh be, içim rahatladı...bebek daha göbeğin altında yani, benim durumum normal...:21::8:

Haftada 2 kere yiyebiliyorsan, ne güzel valla. Ben bir kere anca yiyebiliyorum. Derin su balıklarından uzak durmamı doktorum da söylemişti. Konserve ton balığını da arada bir -nadir- yiyebilirsin demişti bana. Hamsi istavrit çok yedim ben de mevsimi diye. Arada çipura, levrek fln yiyorum.

balık yiyenlerrrr kıskanıyorum sizi :33:

ben geçen hafta tekrar teşebbüste bulundum ama sonuç hüsran :) öğürtüyle biten bi yemek.. ama denemelerim devam edecek...
yumurta da yiyemiyorum yaaa
ben de cevize dadandım hergün düzenli olarak yiyorum

Hayirli olsuuun :) darisi diger annelerin basina :) benimde pazartesi ultrasonum var, cikolata yiyecegim bende :)

Saol canım, güzel haberlerini bekleyecez. Evet yanına mutlaka çikolata al, ultrasondan 5-10 dak. önce yemeye çalış, faydasını göreceksin.

canım aynı şeyleri yaşamışız üçlü gerek yok dedi ama eşim istedi biz de yaptırdık umarım pişman olmayız iyi çıkar benim de haftaya çıkıcak bakalım. benim de kızım oluyor baya yakınız umarım hayırlısıyla kucağımıza alırız

evet seninle günlerimiz çok yakın zeynep. Umarım sonuçlarda iyi çıkar.

balık yiyenlerrrr kıskanıyorum sizi :33:

ben geçen hafta tekrar teşebbüste bulundum ama sonuç hüsran :) öğürtüyle biten bi yemek.. ama denemelerim devam edecek...
yumurta da yiyemiyorum yaaa
ben de cevize dadandım hergün düzenli olarak yiyorum

Bende buradaki balıklardan bıktım, boğazımdan geçmiyorlar resmen arada zorluyorum kendimi yemem gerekiyor çünkü. Gerçi hap kullanabilirdim omega3 için ama doğal besleneyim dedim, onu da düzenli yapamıyorum ki... Çocuk gibi hissediyorum bazen kendimi.

günaydın kızlar
sabah evden çıkarken kakao yağımı sürdüm bişey yoktu
az önce arkadaşım göbüşümü sevmek istedi ne görsün
doğum çizgisi gögüs orta kısımdan başlayıp göbeğin altına kadar :53:
kendimi harita gibi hissetmeye başladım:43:

bu da cilvesi dimi :61:
göbek ortasında çzigisi oluşan var mı ?

koyu kahverengi bir çizgi ise o normalmiş gerçi belki biliyorsundur :) (bende arkadaşımda gördüm de, sende de olacak demişti)

Burada beni en şaşırtan şey şu : Kan değerlerimi kontrol ettirmek istiyorum demek gibi bir hakkkım yok ya da idrar yolu enfeksiyonu için idrar testi verme imkanım da yok. illa belirtiler olacak, saçom dökülecek, yüzüm bembeyaz olacak.... Ne ilginç memleket yaaa... Geçen arkadaşım acile gitti, şansa idrar testi bıraktı mesela ve idrarında bakteri bulundu(vücudunda belirtisi yoktu) şans eseri tespit edildi ve antibiyotik ile tedavi oldu. Acile gitmemiş olsaydı ilerleyecekti sonuçta. 5 ayda sadece bir kez mi kan değelerine bakılır hiç aklım almıyor yaaaaa :( Çok şanslısınız kızlar, çook...

Ne güzel yaaa, ben hissediyorum da babası sadece bir kez hissedebildi :) Çikolata ile deneeceğim akşam. Bir zararı yoktur inşallah, hoşuna gidiyordur sadece :)

Bu akşam hamsi bulmayı deneyeyim ben en iyisi, bazen buluyorduk yazın :) :)

Back
X