öncelikle teşekkür ederim tebriğin için :))
ben 19. haftamdan beri hissediorum, son 1 haftadır da güçlü vuruşlarını dışardan hissedioruz :))) hatta dün gece kardeşimle beklioduk hareketini, sezgi (kardeşim) ilk defa hissedecekti, hissettiği anda bastı çığlığı ... gülmekten katılıodum nerdeyse ..... :)))))))))
darısı başına... ama bence hissediorsundur da sende ayırt edemiosundur bende önceleri öyleydimm...
19-23 haftalar arasında yapılıyor. Ben internette en ideal zamanın 22-23. hafta olduğunu okudum (eğer özel bir durum yoksa, çünkü bazı arkadaşların testleri istenilen değerlerde çıkmadığından onlar 22.haftayı beklemiyorlar tabi; ya da ters giden bir durum varsa bebişin kilo alamaması gibi...)
Benim doktorum benden istemeden ben bir prof.tan randevu almıştım zaten, ayrıntılı ultrason için gelmek istiyorum dediğimde sekreteri hocamız 22.haftanızda bakmayı tercih ediyor, ona göre randevu gününüzü belirleyin demişti. Kendi doktorum da 21. haftada kontrole çağırmıştı, 1 hafta sonrasında ayrıntılı ultrasona girmeni isteyeceğim demişti, ben de çoktan randevumu aldım demiştim
selam arkadaşlar, herkes çoktan tanışıyo sanırım ben yabancı kaldım:26:
yok canım benım allaha sukur bır sorunum cıkmadı kılosu ıyı sağlıklıı o zaman ben 22. haftada gıdeyım cok sağol canım
bu arada kızlar dün kontrolden sonra dr.a sordum anne bebek kurslarıyla ilgili nerden yardım alabiliriz die, 6. katta rukiye ebe'ye yönlendirdi bizi...
saolsun rukiye ebe bütün samimiyetiyle anlattı:
her salı perşembe akşam 17:00 - 18:00 arası normal doğuma hazırlık kursları varmış... 20. haftadan sonra eğer doktorun izin verirse ve normal doğum yapmaya karar verirsen katılabiliyormuşsun... dediği şu ki önce doğum yönteminize karar verin yoksa sezeryan yapcaksan bu eğitime katılmanın pek bi anlamı yokmuş... bu eğitim fizik tedavi bölümünde gerçekleşiomuş... bu arada her salı ve perşembe yapılan eğitimler birbirinin aynısıymış...
bide her ayın 2. haftası gibi genel bi hamilelikle ilgili seminer varmış yanlış hatırlamıosam yarım gün süreli, hastane doktorlarının verdiği... onun dışında benim hayalini kurduğum yenidoğan bakımıyla ilgili bi eğitim yokmuş...
İlgilenenlere duyurulur... :)
Rica ederim, 22.haftayı tercih etmelerinin sebebi, incelemenin daha rahat yapılabilmesi sanırım. doktorun sana bir tarih belirtmedi mi hiç? şu haftada yaptır fln gibi??
canım bu neredeki international hospital?
Hippy, canim hic endiselenme bak biz o kadar endiselendik, cok sukur sonuclar iyi cikti. Senin de iyi cikacak, merak etme, hatta bebisi gorunce daha cok mutlu olacaksin. Sen yine saglikli beslenmeye bugun itibariyle don ve kendini de hic suclu hissetme, ne demis atalarimiz " zararin neresinden donsen kardir"
Eyeszay, esin bir gelsin, konusun, ondan sonra ne yapacagin biraz sekillenmis olur diye dusunuyorum. Hamilelik zaten biraz stresli bir donem, oraya gidip iyice strese gireceksen zaten gitme burada kal ama bunlari dusunmek icin simdi erken, gelismelerin gidisatina gore zaten bir karr verirsin canim.
Canım gözün aydın çok sevindim. Bu hafta güzel bir hafta :)
Senin de gözün aydın canım.
Teşekkür ederiz hippy' cim. :))
Hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin.
Teşekkür ederim canım
Teşekkür ederim eyeszay, Pazartesi için yine de olumsuzlukları düşünme bence. Herşey güzelolsun senin ve bebeğin için babanızın kafasına büyükçe bir saksı düşeceğine eminim
Gözünüz aydın ama sonuç iyi çıktıysa niye AS söz konusu??
Canım acayip sevindim sizin adınıza. Kolay değil tabi. Ağla hem rahatlarsın :)) Umalım da bundan sonra hiçbirimiz böyle heyecanları yaşamayalım bir daha
Güzel dileklerin için telekkür ederim.
Saol canım umarım bir daha bir atraksiyon yaşamayız :))))
amin canım inş..bu dilekler hepimize..inş hepimizde sağ salim sağlıklıca yavrularımızı alırız kollarımıza..ve inş bundan sonra hep güzel şeylerden bahsederiz bruda..
Eyeszay simar canim kocana babana kim gelirse ona bende pek simaramiyorum ama olsun nazlabilecegimiz tek donem) esinin yaptigi besteyi merak ettim ama biliyorum dinlemem mumkun degil ) yemekte nasil olsun umarim iyisindir
Venuscum igdenazcim , zarpdenizcim test sonuclarina sevindim ben dedim dimi)) ayyy rahatladik valla gozumuz aydin ))
Mrtfth canim senin de gozun aydin valla topic havasina geliyor
Little miss sunshine canim seninde gozun aydin))
arkadaslar atladigim varsa kusura bakmayin cinsiyetinide ogrenen arkadaslar sizlerinde gozunuz aydin))
Kizlar yaaa 5 gundur midem mahvetti beni acayip gaz var surekli gaz cikiyor ve bi kaynama hissi yediklerim falan dedim ve yemeklerden uzak durmaya calisiyorum ufff ya annem surecle ilgili diyor kayinvalidem yagdan diyor ne yapsam olmuyor dr um renie duo verdi oda kesmiyor((
ayyyyy ne güzel yaa....
şu test sonuçlarınız iyi çıktıkçaa gerçekten çok mutlu oluyorum canlar yaa...
venus43 uçtum mutluluktan uçtummm...gözün aydın bitanem :)
eyeszayyaw...sen veriyorsun biz alıyoruz ne iş?dikkat et canım kendine...ama dediğin gibi bünye meselesi işte...
ZarpDenizeheue evet yaa...sen bütün hafta dikkat et...güzel güzel yap
beslenmeni...sonra haftasonu götür börek ve çörekleri...hafta boyu gram almadım...dün almışım....gitti gene moraller ben de
kızlar biz de bu cts ayrıntılıyaa gidiyoruz...heyecanlar başladı şimdiden...hayırlısı olsun hepimiz için
kaçtım ben,acık TV önü pineklemesi yapayım ihihhi
international hosp. yeşilköy'de tatlım :)
nice senelere canım, kızımıza bak sen bacakları açılınca elleriyle kapatıyor demek çok fena olacak senın kız
yok canım olurmu kalabalık oldugumuz ıcın cok cvp veremıyoruz bırbırımıze bazen denk gelmıyo galıba
selam kızlar bugün kötüyümbelim çok ağrıyo ayağımın üstüne zor basıyorum. zaten bel fıtığı vardı bende 3 yıldır çekiyorum ama bugün iyice ağrımaya başladı ayaklarıma vuruyo ağrısı ayaklarımın altında yastık uzanıyorum inşallah geçer çünkü sağa sola dönünce bile canım acıyo ...
international hosp. yeşilköy'de tatlım :)
slm kızlaarrr :))
dün evlilik yıldönümümüzdü :)) 2. yılı bitirdik... bide böle bi günde 20. hafta kontrolümüz vardı, bebeğimizi de gördük... :))
henüz kesin kız die cinsiyetini öğrenememiştik ama dr her seferinde çıkıntısı yok büyük ihtimalle kız diodu. dün yine sıkıştırdık dr.u cinsiyet konusunda önce miniğimiz bacaklarıyla kapamıştı kendini dr ittire ittire açtırttı bacaklarını ama bu sefer de eliyle kapadıama doktor yine her zmnki gibi çok büyük ihtimalle kız dedi :))
10 gün sonra ayrıntılı ultrasonumuz var fetal kontrol için...
ayrıntılı ultrasondan 3 hafta sonra da şeker yüklemesi yapılacak yanında kan ve idrar tahlilleri... hayırlısı bakalım...
Cok tesekkurler canim, biraz rahatladik cok sukur!
Masallah, kafasi bayagi belirgin, bu haftalarda boyle cikiyor zaten.
My Little Sunshine, bu testler canim %70-80 bize sonucu veriyorlar, %100 sonuc almak isteyenler icin AS oneriliyor hatta benim 4'lu testin altina da bunu yazmislar. Ama AS'nin de %5 gibi bir dusuk olasiligi riski var, tecrubeli bir doktorun yapmasi sart. Ben cok gerildim bu testlerden ultrasonlardan...sanirim AS'yi es gecmek istiyorum.
Efsung, benim de ozelikle geceleri ayaklarim cok yaniyor, altinda koz varmis gibi.Kalkip soguk su ile yikayip geri yatiyorum biraz ferahlatiyor.
Gozunuzaydin!:13:
merhaba kızlar nasılsınız umarım hepiniz iyisinizdir ben bişey sorucam ayrıntılı ultrason 20 haftalıkken bakılmıyomu ben oyle bılıyorum ama kesin emın deılım sızler ne zaman gıdıceksınız?
şöyle bir konu açtım dilerim faydası olurda birşeylerden haberimiz olur.
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-egitim-ucretsiz-seminerler.html#post18298815
ayy güldürdün benii şekerimmm :))))) bizimki kapayınca dr dediki bebekle konuşuo; bak annenle babana ayıp ediosun aç ama... ben de dedimkii ; hocam belki biz ayıp edioruzdur çocuğa mahremini illa görcez diee ondan kapıodurr :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?