2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ay doğum başladı galiba.heyecanlandım valla:18:
allah yardımcın olsun bir avazda bebikine kucağına al canım inş.

valla canım beynim bugun normale döndü heralde kendimi de hatalı görmeye basladım valla bizde az değiliz yani biraz dah sabırlı olmamız lazım eşimin dediği gibi karnı geniş olmaşıyız :))
kuzum sen evi vs bırak anacığına kızınla ilgilen gerisi yaln zaten :)))

anaaamm diiim doğum deme bak gunlerimizde aynı seninki geliyo benimkinde tık yok valla :)

Ay canım geliyor heralde senin kız.Allah yardımcın olsun.Dualarımız seninle.

sev_rey cnm sancim var yazmissin; doguma mi gittin yoksaa ???

canım benim çok sıkıntı yapmışsın kendine boşver takma kimseyi tınlama biliyorum çok kolay olmuyo ama . Allah korusun sütün de kesilir üzüntüden senin moralini yüksek tutman lazım . bende de gelgitler oluyo eşimden de ayrıyım neyseki geliyo artık çarş burda olacak gelmesiyle moralim tavan yapar inşallah. sende üzme kendini çok canım...

Teşekkürler kızlar geçmişi çok okuyamadım malum sancılarım var gidiyorum dediğim gece 22:52 de kızımı kucağıma aldım allaha şükür herşeyimiz normal kara bir kızım oldu 3.070 doğdu 2 çocuk olunca anca fırsat buluyorum normal oldu gene sabah kontrole gitmiştik dr.1 cm açılma var ptesi gel suni sancı yapayımdedi gece gidince şaşırdı sende doğum yapacak hava yok filan dedi inanmadı o zaman nstye gir dedi orada sancıları görünce çook şaşırdı çok yüksek dedi muayenede de 7 cm açılma çıktı 2 saat sonrada bebişim geldi.....

Kızlar Allah' a şükürler olsun peppermint çok iyi bebek de aynı şekilde çok iyi. Bu sabah yoğunbakımdan normal odaya çıkmışlar. Peppermint in kendisi ile görüşebildim. Sesi çok iyi geliyordu. Perşembe günü yoğun bir kanama geçirmiş. Plesenta erken ayrılmış. Bu 100 kişiden birinde olurmuş. Arkadaşlar benim yaşadıklarımdan korkmasın sakın diye de sıkı sıkı tembihledi :) Önce hemen spinal takılmış sonra genel anezteziye alınmış. Kanı pıhtılaşmamış. Kan bulma ile ilgili sıkıntılar yaşamışlar. Doğumu yaptıran doktorun eşi başka bir hastanede çalışıyormuş oradan kan getirtmişler. Doktor bebeğin çok dirençli ve sağlıklı olduğunu söylemiş. Çok şükür bebeğimşiz 1800 g 42 cm ve çok sağlıklı kızlar. hepinize çok selam ve sevgilerini iletmemi istedi. Çok mutlu oldum sesini duyduğuma kızlar. Allah' ım bundan sonra sıkıntı yaşatmaz inşallah peppermint e de eşine de güzel kızımızada :nazar::nazar::nazar:

Teşekkürler kızlar geçmişi çok okuyamadım malum sancılarım var gidiyorum dediğim gece 22:52 de kızımı kucağıma aldım allaha şükür herşeyimiz normal kara bir kızım oldu 3.070 doğdu 2 çocuk olunca anca fırsat buluyorum normal oldu gene sabah kontrole gitmiştik dr.1 cm açılma var ptesi gel suni sancı yapayımdedi gece gidince şaşırdı sende doğum yapacak hava yok filan dedi inanmadı o zaman nstye gir dedi orada sancıları görünce çook şaşırdı çok yüksek dedi muayenede de 7 cm açılma çıktı 2 saat sonrada bebişim geldi.....

Tatlım Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Hayırlı olsun :)):nazar::nazar::nazar:

Kızlar Allah' a şükürler olsun peppermint çok iyi bebek de aynı şekilde çok iyi. Bu sabah yoğunbakımdan normal odaya çıkmışlar. Peppermint in kendisi ile görüşebildim. Sesi çok iyi geliyordu. Perşembe günü yoğun bir kanama geçirmiş. Plesenta erken ayrılmış. Bu 100 kişiden birinde olurmuş. Arkadaşlar benim yaşadıklarımdan korkmasın sakın diye de sıkı sıkı tembihledi :) Önce hemen spinal takılmış sonra genel anezteziye alınmış. Kanı pıhtılaşmamış. Kan bulma ile ilgili sıkıntılar yaşamışlar. Doğumu yaptıran doktorun eşi başka bir hastanede çalışıyormuş oradan kan getirtmişler. Doktor bebeğin çok dirençli ve sağlıklı olduğunu söylemiş. Çok şükür bebeğimşiz 1800 g 42 cm ve çok sağlıklı kızlar. hepinize çok selam ve sevgilerini iletmemi istedi. Çok mutlu oldum sesini duyduğuma kızlar. Allah' ım bundan sonra sıkıntı yaşatmaz inşallah peppermint e de eşine de güzel kızımızada :nazar::nazar::nazar:
ooh çok şükür tatlım yaa bunları duyduğuma çok sewindim .Amin inşallah ...bebişi de biranönce toparlar kendini kilo alır .

ayy çok şükür yaa. çok sevindim iyi olmalarına, Allah korumuş. inşallah bir an önce toparlanır da bebeğiyle beraber sağlıklı sıhhatli bi şekilde evlerine dönerler. kızını da maşallah:nazar: Allah onları da hepimizi de beterinden korusun.

canım hayırlı ömürlü olsun inşallah. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

öncelikle pepermint çoook geçmiş olsun Allah şifa versin ...Hepimize Allah yardım etsin...ben de doktor eve git sancın artınca gel dediğinden beri evdeyim 1 hafta oldu tık yok insan bekledikçe zaman geçmiyormuş gibi oluyor sadece bacaklarımı ikiye ayırıyorlarmış gibi kemiklerim ağırıyor karnım bacaklarıma değiyor otururken çok aşağıda neyse bakalım kendimi teselli ediyorum hep karnımda kalmayacak nede olsa diye:))
Bu arada annesi ve kayınvaldesine ve kayınpederine üzülüp sinirlenen kardeşlerim boşverin yaaaa herkes kendini düşünüyor bu dünyada hiç bişey bebeklerinizden önemli değil şu aşamada sütünüz de etkilenir psikolojinizde bu günlerimizi güzel geçirelim hepimizin başında var aynı sıkıntılar sadece sabredicez ruh sağlığımız daha önemli ben artık hiç umursamıyorum ....

kizlar gunaydin
size iyi haberler yazmaya geldim ama pepermitin durumunu okudum simdi
kimimiz kolayca kavusuyoruz bebeklerimize kimimiz biraz zorlu
insallah pepermit bebeginde sede tez vakitte sagliginiza kavusursunuz,dualarimiz seninle
Su mubarek gunlerde Rabbim en kisa zamanda sifani versin

Kizlar bugun 18 gunluk oldu kizim,ilk kez emmeyi denedik
kavramakta biraz zorlandi ama cok sukur aldi,simdi misil misil uyuyor
mama verince almayacak diye tedirgindim ama aldi ck sukur
bende 18.gun sonra banyo yapabildim:77:
yaralar iyilesti,kabuklarda dokuldu,hala kizarik ve izleri duruyor ama onlarda sanirim zamanla gecicek
dualarini esirgemeyen bana moral veren tum arkadaslara tekrar tesekkur ederim

Tatlım çok sevindim bebeğinin emmeye başlamış olmasına. Senin yaralarında iyileşmiş, izler zaman içinde geçecektir. :nazar::nazar::nazar:

EYESZAY

Canım gözün aydın...hikayenize bayıldım:nazar:allah kızını size bağışlasın:emir_bebek:

PEPERMİNT
Çok şasırdım ve üzüldüm.ama şimdi iyilermiş...allah yardımcılar olsun tez zamanda iyileşirler inşallah...

Benim ağrılar arttı böbrekte,şimdi yazarken parmaklarmı hissetmekte zorlanıyorum,ondan kısa kesiyorum ...ama buna da şükür allah bunu unutturacak sıkıntı vermesin :1:

Canım ya inşallah senin şu böbrekler de biran önce iyileşir. Dediğin gibi Allah bunu unutturacak dert vermesin. Aman sen çok iyi dinlen, bol su tüketmeye çalış.

slm ağustosun güzel anneleri...

öncelikle peperminte çok geçmiş olsun .cnm benim inş biranca topalanırlar ve evlerine giderler..çok üzüldüm..bugün bi arayayım onu.

gözdede doğum yapmış maşallahı var onunda..

kızlarr birazs ıkıntılarımız var.bana annem bakıyordu doğumdan 2 ay önce gelmişti.ama son zaman çok bunaldı yanımda.biz tam 1. haftamıza girdik annem rahatsızlandı.psikolojik bi rahatsızlık.:(( ve bana küserek gitti..çok üzüldüm.akşamdan ben onu biraz kırmıştım.amna bana anlayış gösteremedi işte..bizi bırakıp gidince ben çok üzüldüm.ağla ağla öldüm yani.aynı gün tüm apartman bana geldi,arkasından kayoınvalidemler,onlar varkende çok yakın bi arkadaşım ankaradan geldi.neys e hepsini gönderdikten sonra aradım ablamı annem eşyalarını istemiş bid e ilaçlarını.eşimle gönderdim.ertesi gün gitmiş ver ablamın 2 çocuğunuda götürmüş.o kadfar sinir oldum ki hem hastayım diyor hemde onun çşocuklarını götüryor.çok ama çok sinirlendim.ufaklık zorla gitmiş gönya.. sonra babam aradı onunla konuştum falan tekrar aradığında annemde telefonu aniden alıp benimle konuşmasın mı?yanımda eşim olduğu için mecbur konuştum ama çok ama çok kızdım..halada kızgınım.eşim yokken arayıp babamı birsürü şey söyliycem.:(( ve bi daha konuşmuycam onunla.

bunların üstüne kayınvalidem çok sinir bozucu.çocuğu kucaklarken çok sıkıyor , bide uyurken su vermeye kalkışıyor.aldım elinden bebeği böyle yapma diye.dün eşim onlara uğramış,doldurmuş doldurmuş oğlunu,eve geldi eşim bana patladı.ama annem demiyor ama ben an lıyorum soruun ne olduğunu.çünkü evden çıkarken güllük gülistanlıktık.bi geldi 90 derece değişmiş.lohusa halimle beni bu kadar ağlatıyorlar yaa, hakkımı helal etmiyorum hiçbirine.kayınpederimde biberonla mam verin aç kalıyo demiş çocuk için.sanki görüyoda aç kaldığını biliyo ..eşimde tutturdu vercez diye verdik sonunda,tabi ben ağlaya ağlaya ...beni bi daha emmeyecek diye..ama akşam biraz emdi.sonra bi daha almadı.ve gece 2 kez biberonla mama ve kendimi sağıp verdim.sütümd e öyle az ki.. zaten 4 gündür falan geliyor o da..bu arada benim sütün rengi sarı ve yağlı gibi.11. gün hala ağız olamaz dimi..sizinkiler nasıl?bizde böyle işte depresyonlardayım anlıycanız... :((

canım bu esnada mamayı nasıl vrdin?biberonla mı yoksa kaşıkla mı?ben biberon veriyorum artık bidaha almaz diye memeyide çok korkuyorum..

Canım sen hiçbirine aldırış etmemeye çalış. Umarım eşin de biran önce tavrının ne kadar yanlış olduğunu anlar. Bence eşinle güzellikle konuş. Zor bir hamilelik yaşadığını annenin tavrının senin durumunu zorlaştırdığını ve eşinin destreğine ne kadar ihtiyacın olduğunu tatlı dille anlatırsan o da sana destek olacaktır.

kızlar bid e bizim göbeğimiz hala düşmedi.. 11. gün halbu ki..defaktan mı ne öyle bi ilaç verdi dr. onu akıtıyoruz göbeğe, iltihap olmasın diye..

bir de ağzı pamukçuk dolu oğlumun.dr karbonatlı su ile silin dedi.ama geçmek bilmiyor.sizde de var mı bu sıkıntılar varsa ne yapıyorsunuz...:43:

Canım 2 gün öncve bir arkadaşım geldi 3 aylık bebeği ile bebeğin ağzında hala pamukçuk vardı. Karbonatlı su falan kullanmış. Demekki çok büyük sorun değikl diye düşşünüyorum ama yine de dr. a sormakta fayda var.

ooh çok şükür tatlım yaa bunları duyduğuma çok sewindim .Amin inşallah ...bebişi de biranönce toparlar kendini kilo alır .

İnşallah canım ya... Dualarımıza çok ihtiyacı var. O da hepimize dua ettiğini söyledi inşallah tüm arkadaşlar sorunsuzca bebeklerimizi kucağımıza alalım diye...

öncelikle pepermint çoook geçmiş olsun Allah şifa versin ...Hepimize Allah yardım etsin...ben de doktor eve git sancın artınca gel dediğinden beri evdeyim 1 hafta oldu tık yok insan bekledikçe zaman geçmiyormuş gibi oluyor sadece bacaklarımı ikiye ayırıyorlarmış gibi kemiklerim ağırıyor karnım bacaklarıma değiyor otururken çok aşağıda neyse bakalım kendimi teselli ediyorum hep karnımda kalmayacak nede olsa diye:))
Bu arada annesi ve kayınvaldesine ve kayınpederine üzülüp sinirlenen kardeşlerim boşverin yaaaa herkes kendini düşünüyor bu dünyada hiç bişey bebeklerinizden önemli değil şu aşamada sütünüz de etkilenir psikolojinizde bu günlerimizi güzel geçirelim hepimizin başında var aynı sıkıntılar sadece sabredicez ruh sağlığımız daha önemli ben artık hiç umursamıyorum ....

Tatlım senin bebiş sevdi yerini çıkmak istemiyor demek :)) O bacaklarımı ikiye ayırıyorlar hissi son 1 haftadır bende de var. Ama bu doğum belirtisi değil diye biliyorum. Sağlıkla alalım kucağımıza bebişleri de gerisi boş :)

kızlar ben bir göğsümü medelayla sağığımda anca 10ml süt geliyor.bu az demek oluyor demi?napıcam ben yaa...

canım benim de halimi bi görseniz taşıyamıyorum artık çok ağır geliyo. benim bi tek karnım büyüdü o da kocaman karpuz gibi:60: belim zorlanıyo artık. ama oğluşum da yerinden memnun.çıkmaya niyeti yok. yarın 40+0 olacak.o yüzden doktor suni sancıyla doğumu başlatacak. doğum yapan arkadaşlara imreniyorum ne güzel. yarın ben de oğluma kavuşucam inşallah, çok heyecanlıyım:69:

kızlar ve bebekleri, herkese merhaba. resmen bir haftadır görüşemiyoruz, inanın sizi baya baya özledim. hele bu hafta hiç geçmek bilmedi. tam kızımın ve benim herşeyimiz hazır rahatlarız dedim, bu sefer kayınvalidem geldi. her günüm kayınvalidemle ve görümcemle geçti. dünde kayınpederim de geldi. tabi hepsi görümcemde kaldılar ama ona rağmen tüm gün onlarla geçti. üstelik annemde burada. akşamları sadece eşimle yemek yemeye özledim. tabi hepsi bana yardımcı olmaya çalışıyorlar ama insan bu kadar kalabiliğa bazen dayanamıyor. üstelik hiçkimse hiçbir şeye kırılmasın diye dikkat etmekten sıkıldım. hele benim annem çok kırılgan, yalnış bir şekilde kendimi ifade etsem bile kırılıyor. ondan baya bir sabır küpe dönüştüm:)
bu hafta evin tüm temizliğinide yaptırdım, halılarımı yıkatmaya da gönderdim. bebek odasınıda hazırladık, bir tek haftaya mobilyanın gelmesi geldi, ondan sonra kızım rahatça gelebilir:) zaten salı günü kontrollere gittik, herşeyimiz iyiymiş, sadece plasentada yoğun kireçlenme göründü, ama onun şimdilik gherhangi bir etkisi yok, sadece daha sık kontrol edileceğim. bu arada söyleyeyim, kesinlikle ve kesinlikle ikinci çocuğumu Gazide doğurtmayacağım. şimdiden bu hastaneden çok pişmanım ama son haftalar kalınca değiştirmekde istemiyorum:(:( ege üniversitesinde devam ettirseydim daha iyi olurmuş ama insan özel hastane olsun deyince durum böyle gelişti:(
bu arada, Gelişimci, mesajını dün gece gördüm, beni merak etmişsiniz:) ben şimdilik doğurmadım, kızımda daha inmeyede niyetlenmedi:) ama kendim iyim, sadece geceleri artık hiç uyuyamıyoruz, sırtım çok ağrıyor, bazende midem çok kötü bulanıyor. bide sıcaklar.....:84:

en heyecanli ani anlatmayi unutmusum size. inanilmaz birseydi. gozlerimiz doldu hepimiz sok olduk. bebek dogdugunda agliyordu tabi. iste hemsireler falan biseylerine baktilar bilmemne aglamayi surdurdu. sonra silip bana verdiler. bebegi gogsume koyduklari anda sustu sesimi duydu bana bakti. oylece belki 20 dakika bana bakti inceledi. bebeklerin gozu kapali doguyor sanmistim:)) hic kapamadi o kadar sure bakti bana. inanilmazdi. tanidi beni. o ani kameraya almayi ole isterdim ki... asla unutmayacagim
canım, çok çok tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün. ilk topiğe bana hoş geldin sen demiştin, kaç aydır sonra beraber bu yollardan yürüdük, şimdi ise kızını kucağına almışsın. ikinizede uzun ve mutlu yıllar diliyorum, eşinede:) bu arada, doğum hikayende çok güzelmiş, insan çok duygulanıyor. darısın artık bizim başımıza, hele ben normal doğumu çok istiyorum..

nasılsınız kızlarrrrrrrrrrrrrrrr?
sizi unuttum sanmayın ama ben kuzuma doyamıyorummmmmmm...sürekli onla olmak istiyorum...hayatım değişti yaaa benim...
ameliyat sonrası ağrılarım ilk defa bugün azaldı...emzirme harici bebişimi kucaama alamıyorum hala :( babası herbişinden sorumlu,gaz çıkarma,bez değiştirme,ev içi turları hehe...ben şu an mandıra görevindeyim anlayacağınız...herşey çoooooooooooook güzelllllllllllllllllllllllllllllll...Allah hepinizin bu güzel duyguyu yaşamasını nasip etsin inşallahhhhhhh:)
yeni doğum yapan arkideşleri tebrik ediyorumm...gözdeden haberim vardı zaten,msjlaşmıştık ama arada kaçırdığım diğer doğum yapan arkideşleri de tebrik ediyorum...uğrarım sonra...kuzumu emzirmeye gidiyorum şimdi....öptüm:)
canım, ne güzel, kuzunun kokusunu şimdi mis gibi alıyorsun. umarım yaralar tamamıyla iyileşip rahatça bebeğinle ilgilenirsin

Selam kızlar. artık doğumu bekleyenler baya azaldık. ben de pazartesi günü oğluşumu kucağıma alıcam. şimdiden heyecan bastı valla.
pazartesiden sonra 3 kişi olucaz inşallah. 9 ay geçti de şu 2 gün geçmek bilmiyor yaaa:52:
canım, yarın doğumun varmış. umarım herşeyin yolunda olur ve oğlunu sağlıkla kucağına alırsın. bu gece baya baya heyecanlı geçecek senin için:) ama asıl pazartesi geceyi düşünmeye çalış. 9 aydır kalbinin altında oluşan pıtırcık artık kucağında olacak... gerçek bundan sonrası daha zahmetli olacakada:) ama olsun... sadece o küçücük yavruyu elinde tutmak bile ne güzeldir...

slm kızlar iyice daraldım artık.gazi hastanesine gidiyodum.ama doktor çentik var dedi bebeğe giden kan akışının az olmasıymış kilosunu etkiliyomuş.35 hafta 2 kilo dedi.belki erken alabilirler yada yatış yaparlar dedi.küveze ihtiyaç olursa gazide olmadığı için ege üniversitesine gönderdi.gittim tekrar ultrason nst falan çekildim kilosu orda 2.300 çıktı suyu sınırda dediler.yatmak istiyomusun yada 2 gün sonra tekrar gel dediler.yatmadım bende.hepsi başka söylüyo 36.37 hafta dediler 2 gün sonra gittim 35 hafta dediler.biri başka biri başka hesaplıyo. dün tekrar gittim evde durmak daha çok tereddütte bırakıyo yatış deselerdi yatcaktım ama gerek yok dediler suyu yeterliymiş nst biraz önemli dediler bi dedikleri bi dediklerini tutmuyo hiç memnun kalmadım nst yide doğumhanede çekildim bağıranlar çağıranlar iyice korktum normal doğumdan.şimdiye kadar video bile izlemedim ama yaşamış kadar oldum orda.pazartesi tekrar gitcem inşallah normal çıkar sonuçlarda orda doğum yapmak zorunda kalmam.
canım, bende şu gaziden o kadar pişmanım ki. bende de şu ana kadar kaç defa bir kaç yerde doppler yapıldı ama hiç görülmedi fakat son haftalar kalarak şimdi birden kireçlenme göründü diyorlar. gülizar hanımdan bakıldığım ultrsayonla ve alt kattaki dopplerle tamamıyla farklı hesaplamalar görünüyor. doktorum kafası ileri gözüküyor derken, alt kattaki normal diyor. bide doktorum sırf sezaryan yapılsın diye bir sürü sebep bulmaya çalışıyor. yok kısaymışım, yok bebeğin kafası biraz büyük olabilrmiş. şimdide kireçlenme bebeğimin gelişimini etkiliyebilir diye sezaryan olabileceğimi söylüyor. kadın resmen kolayına kaçıyor. bide bebek de çok kilolu bir şey değil. hele özel hastane olmasına rağmen her yerde sıra beklemekten sıkıldım. bir doppler için 3 saat bekledim. neymiş doppler yapan doktor anjudaymıs:47:benim nstmide doğumhanede çektirdiler, hemde 2 defa çünkü hemşire dedikodu yapmaktan nsteyi doğru bağlayamadı, üstelik çıktı kağıdı için tuşa basmaya unutmuş.

selam kızlar nasılsınz... doktor bana erken doğm riskine karşı bir hafta istrahat vermişti..1 hafta bitti bakalım pazrtesi kontrolüm var..rahim ağzım yumuşamıştı en son gittiğimde..
sizleri çok merak ettim birçoğunz doğum yapmştır hepsini kaçırdım...
ben 36+3 olmama rağmen göbeğim hala aşağı inmedi ne zaman inerki?
canım, inşallah yarın güzel sonuçlarla gelirsin..

slm kızlar nasılsınız ?

eyeszay cnm hayırlı olsun kızına kavusmussun ..

dogum yapan baska arkadas varmı varsa hayırlı olsun fazla okuyamıyorum maalesef

oglum dun geceden berı huysuz durmuyor 1 saat zor uyuyor hatta uyumuyor isal olmus sulu sulu kakası
karnı agrıyor galiba ama ben care olamıyorum oglumun agrılarına buda benı cok üzüyor bugun sadece banyodan sorna 3 saat uyudu o kadar
sımdı 40 dk uyuyor masallah ıns bole gıder uykusuzluk sabah benı cok streslı yaptı bıde gelen bısey söyluyor ıyıce gerılyorum

acaba ne yapmam lazım ısal olunca bebek karnı agrıyınca sıcak bez koyuyolar bunu bılıyorum
bıde aksam sekerlı su verdım oda sakınlestırdı bıraz

bu arada sabah aksam güneşe cıkarıyorum saglık ocagından oyle dedıler bugun d3 damlasına da basladık
sekerlı su ver dedıler sabah aksam 3-4 damla

hamdolsun sarılık olmadan atlattık 15 gunu ıns bundan sonrada bısey olmaz

gelişimci sen halen dıyete devam edıyormusun bana sadece cok sekerlı serbetlı tatlı yeme o kadar dedıler ama ole hamılıktekı gıbı ara ogun ana öğün yapamıyorum
sende bılırısj normal ogunlerı yemek bıle zor oluyor cogu zaman bugun mesela oğlen 1 de kahvaltı yapabıldım
sana ne dedı dr un ? gülse bebek nasıl emıyomu halen savaş halındemısınız ? ıns ıyı olur emer senı sen azımle devam et cnm
gaz sancın oluyomu bende halen oluyor neysekı rezene ıyı gelıyor ama agrım oluyo cogu zaman

neysee cok konustum

herkese ıyı geceler dılıyorum
canım, ne güzel haberler alıyoruz senden. bir tek bebek karnıyla ilgili sıkıntıların varmış ama onlar zaten her bebekte oluyormuş. sen şimdi oğlunla 16 gündür birliktesin, bizim ise daha o kadar beklemk kaldı. umarım hem sizin hem bizim herşey yolunda olur.

Kızlar eve yeni geldiğim için şuan yazabiliyorum.Malesef biraz üzücü haberlerim var. Bugün öğlen Peppermint in eşi aradı. Peppermint perşembe günü yoğun bir kanama yaşamış. Hemen bebeği almak zorunda kalmışlar. Çok zor bir ameliyat olmuş Peppermint eşinin dediğine göre son anda ölümden dönmüş. Şuan hala yoğunbakımda yatıyormuş ancak Allah' a şükürler olsun hayati tehlikeyi atlatmış. Bebek de iyiymiş. Açıkçası bebeği çok sorgulayamadım. Peppermint i duyunca. Ben hergün arayıp eşinden haber alıp size nyazarım burada. Neolur şimdi hepimiz dua edelim arkadaşımız da bebeğide nsağlıklarına kavuşsunlar.

Ya buarada 3 defa yattığı hastaneyi sormuş olmama rağmen o şok haberle hastanenin adını yine unuttum. Pendikte özel hastane remine g,ibi bir ismi var bilen varsa bana hatırlatabilir mi?

Canım çarşambadan sonra bende bu konuya daha çok eğileceğim. Salı ujmarfım rapor işini halledebilirsem tabii :((
canım, peppermite çok üzüldüm. hele benim kuzenimin birisi doğumda kızınla birlikte öldükleri için çok çok etkilendim. inş. ikiside yoğun bakımından hemencik çıkarlar ve evlerine mutlu mesut giderler. insan bu haberi duyunca çok kötü oluyor. yeterki herşeyleri sorunsuz olsun
kizlar gunaydin
size iyi haberler yazmaya geldim ama pepermitin durumunu okudum simdi
kimimiz kolayca kavusuyoruz bebeklerimize kimimiz biraz zorlu
insallah pepermit bebeginde sede tez vakitte sagliginiza kavusursunuz,dualarimiz seninle
Su mubarek gunlerde Rabbim en kisa zamanda sifani versin

Kizlar bugun 18 gunluk oldu kizim,ilk kez emmeyi denedik
kavramakta biraz zorlandi ama cok sukur aldi,simdi misil misil uyuyor
mama verince almayacak diye tedirgindim ama aldi ck sukur
bende 18.gun sonra banyo yapabildim:77:
yaralar iyilesti,kabuklarda dokuldu,hala kizarik ve izleri duruyor ama onlarda sanirim zamanla gecicek
dualarini esirgemeyen bana moral veren tum arkadaslara tekrar tesekkur ederim

canım, ne güzel sana. hep böyle güzel haberlere gelirsin inş. senin bebğin 1 aylıkkken bizimki daha yeni doğmuş olacak ama az kaldı. insan git gide daha çok sabırsılanıyor

slm ağustosun güzel anneleri...

öncelikle peperminte çok geçmiş olsun .cnm benim inş biranca topalanırlar ve evlerine giderler..çok üzüldüm..bugün bi arayayım onu.

gözdede doğum yapmış maşallahı var onunda..

kızlarr birazs ıkıntılarımız var.bana annem bakıyordu doğumdan 2 ay önce gelmişti.ama son zaman çok bunaldı yanımda.biz tam 1. haftamıza girdik annem rahatsızlandı.psikolojik bi rahatsızlık.:(( ve bana küserek gitti..çok üzüldüm.akşamdan ben onu biraz kırmıştım.amna bana anlayış gösteremedi işte..bizi bırakıp gidince ben çok üzüldüm.ağla ağla öldüm yani.aynı gün tüm apartman bana geldi,arkasından kayoınvalidemler,onlar varkende çok yakın bi arkadaşım ankaradan geldi.neys e hepsini gönderdikten sonra aradım ablamı annem eşyalarını istemiş bid e ilaçlarını.eşimle gönderdim.ertesi gün gitmiş ver ablamın 2 çocuğunuda götürmüş.o kadfar sinir oldum ki hem hastayım diyor hemde onun çşocuklarını götüryor.çok ama çok sinirlendim.ufaklık zorla gitmiş gönya.. sonra babam aradı onunla konuştum falan tekrar aradığında annemde telefonu aniden alıp benimle konuşmasın mı?yanımda eşim olduğu için mecbur konuştum ama çok ama çok kızdım..halada kızgınım.eşim yokken arayıp babamı birsürü şey söyliycem.:(( ve bi daha konuşmuycam onunla.

bunların üstüne kayınvalidem çok sinir bozucu.çocuğu kucaklarken çok sıkıyor , bide uyurken su vermeye kalkışıyor.aldım elinden bebeği böyle yapma diye.dün eşim onlara uğramış,doldurmuş doldurmuş oğlunu,eve geldi eşim bana patladı.ama annem demiyor ama ben an lıyorum soruun ne olduğunu.çünkü evden çıkarken güllük gülistanlıktık.bi geldi 90 derece değişmiş.lohusa halimle beni bu kadar ağlatıyorlar yaa, hakkımı helal etmiyorum hiçbirine.kayınpederimde biberonla mam verin aç kalıyo demiş çocuk için.sanki görüyoda aç kaldığını biliyo ..eşimde tutturdu vercez diye verdik sonunda,tabi ben ağlaya ağlaya ...beni bi daha emmeyecek diye..ama akşam biraz emdi.sonra bi daha almadı.ve gece 2 kez biberonla mama ve kendimi sağıp verdim.sütümd e öyle az ki.. zaten 4 gündür falan geliyor o da..bu arada benim sütün rengi sarı ve yağlı gibi.11. gün hala ağız olamaz dimi..sizinkiler nasıl?bizde böyle işte depresyonlardayım anlıycanız... :((
canım bu esnada mamayı nasıl vrdin?biberonla mı yoksa kaşıkla mı?ben biberon veriyorum artık bidaha almaz diye memeyide çok korkuyorum..
canım, canını çok sıkmamaya çalış. benimde annem 2 haftadır yanımdadır. yardıma geldi aslında. açıkçası herşeyimde yardım etmeye çalışıyor ama bir taraftanda beni bazen gerektiğinden daha fazla sinirlediriyor. kırılmasın diye belli etmemeye çalışıyorum ama içimden patlayacak gibiyim. bazen kendi kendimle konuştuğumu fark ediyorum. ben şimdi tek çocuk olduğum için beni eşime çok kıskanıyor. garıbanımın yaptığı her hareketini sorguluyor. eşimi savunurken bu sefer beni bu kadar korumuyorsun diyor. yok ben eşimle gerektiğinden daha fazla ilgileniyormuşum, yok eşim kendi ailesine çok düşkündür. yani beni baya bir kışkıtmaya çalışıyor. üstellik bana her gün bir yerlere gidelim diyor. evde oturmaktan sıkılıyormuş. ne yapayım, bende şu son haftadır tüm işlerimi toparlamay çalışıyorum. üstelik annem sıkılmasın diye yok denzie yok oraya yok buraya götürmeye çelışıyorum. ama bende çok fazla yürümiyorum artık, hele bu sıcaklrda çok fenalaşıyorum. ama o kırılmasın diye yine idare etmeye çalışıyorum. hele bir akşam arkadaşlarımızla dışarda buluşalım dedik, annem direk bir kaç saatlığına yalnız kalacak diye bozuldu. bizde gidmedik. halbuki bebek olduktan sonra hiç gidemeyeceğiz ama annem bunu anlamak istemiyor. en sonda da hep ben sen yalnız kalmayasın diye ta rusyadan geldim diyip duruyor. neyse artık, 5-6 hafta daha böyle geçecek:(

oh çok şükür Allah'ım sağlıkla bebeğini büyütmeyi nasip etsin inşallah peppermint'e de hepimize de:nazar:

canım, yarın doğumun varmış. umarım herşeyin yolunda olur ve oğlunu sağlıkla kucağına alırsın. bu gece baya baya heyecanlı geçecek senin için:) ama asıl pazartesi geceyi düşünmeye çalış. 9 aydır kalbinin altında oluşan pıtırcık artık kucağında olacak... gerçek bundan sonrası daha zahmetli olacakada:) ama olsun... sadece o küçücük yavruyu elinde tutmak bile ne güzeldir...

canım ben de seni merak etmiştim. kaç gündür girmedin ne oldu acaba diye.
çok saol canım. inşallah yarın oğlumla kavuşucaz. zaten beni hep doğum değil de sonrası korkutuyor. lohusalık nasıl geçecek bakalım. benim de eşimle annem anlaşamıyor. daha doğrusu pek konuşmuyorlar. bana nasıl yansıyacak bakalım. oğlum sağlıklı sıhhatli olsun da gerisi önemli değil artık.

merhaba annişler normal doğum yapan annelere bir sorum olacak bnm

doğum yapmadan bi kaç gün önce veya günler önce karnınızda ağrı ve acayip uzun süren sertleşmeler oldumu (yalancı sancı dedikleri bu olsa gerek :44::44:)

2-3 gündür böyleym sabahları karın ağrısı ile uyanıyor sertleşmeler felan derken uzun sürüyor yumuşadıktan sonra bebişimn hareketlerine bakıyorum normal çok şükür

cevaplarsanz sevnrm normalde kontrolüm yarın ama olmassa acile gitcem :26:

perpermint'i duyunca şok oldum..allahım ona ve bebişine sağlıklı uzun ömürler nasip eylesin..neyseki iyilermiş ikiside..canım ya ne zorluklar çekti kız umarım bundan sonra güzel günler onunla olur

Oh neyseki çok rahatladım.Gece rüyalarımda hep onunla uğraştım.Gerçekten çok etkilendim.Küçük kızıyla mutlu olsun bundan sonra.Allah hepimize olumsuz durum yaşamadan bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin.

canım benim de halimi bi görseniz taşıyamıyorum artık çok ağır geliyo. benim bi tek karnım büyüdü o da kocaman karpuz gibi:60: belim zorlanıyo artık. ama oğluşum da yerinden memnun.çıkmaya niyeti yok. yarın 40+0 olacak.o yüzden doktor suni sancıyla doğumu başlatacak. doğum yapan arkadaşlara imreniyorum ne güzel. yarın ben de oğluma kavuşucam inşallah, çok heyecanlıyım:69:

Tatlım inşallah sağlıkla yarın oğluşuna kavuşursun. Allah bir avazda kurtarsın :nazar: bizlerden birilerinde telefonun falan var mı? Bizleri habersiz bırakma...

mrb arkadaşlar ben de kaç gündür giremiyorum internete dişimin ağrısından sabaha kadar oturuyorum sabah da öğleden sonraya kadar yatıyorum.dün kontrolüm vardı doktora gittim.ayın 16sında gel çatı muayenesi yapıcam sonra sancıların başlayabilir oda normal dedi normal günümüz ayın 26sında .ya bu çatı muayenesi olmazsa olmuyor mu dedim nasıl doğuracaksın dedi nasıl bişi bu çok mu gerekli olmazsa olmaz mı korkmaya başladım ben yaa:77:

ayyy kızlar peppermintten güzel haberler gelmiş çok mutlu oldum inşallah kızıyla birlikte çabucak toparlanırlar..

sspapatyass Allah bi avazda kurtarsın canım..

venüscüm çok stres yaşamışsın zaten zor bi hamilelik yaşadın kafana fazla takmamaya çalış. şükür oğluşun kollarında maşallahh .. gerisi boş..

Back