• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben 3 hstaneye gittim 3ünede biberon verildi ondan almıyor heralde mememi dedim..3üde hemen alışmaz dedi bebek kendi almak istemiyordur dedi..buara benim kızda çok kıllı sırtları kolları ve kulaklarıda...hatta anneme bugün kulakları vampir gibi çok kıllı demiştim:9:benim eşimde çok kıllı ayrıca bende tansiyon ilacı kullandım son 1-2 hafta dediğin gibi ondan olabilir..birde kılları dökülür diyorlar...

o kıllar çoğu bebekte varyaa.. ablamınkinde de vardı dökülüyo onlar sonra..

anneler bebek bezi 1 no olandan kaç paket aldınız 1 no yu ne kadar süre kullanıyorlar bilginiz var mı ben ilçedeyim ve burada 1 no satılmıyor merkeze gidince ona göre alacağım.bez olarak prima premium care düşündüm başlangıç olarak.sonra primanın diğer yeni bebek serisine geçerim dedim allerji pişik vs problemi olmazsa.sizler ne tercih ettiniz aldınız

valla ben 15 gunde 2 paket premıum care tükettım il zamanlar 2 saatte bır alıyordum altını sımdı bıraz uzattım süreyı
bıde ılk 10 gün her gelen altını aldı cok bez gıttı dün 2 paket daha aldım bılemıcem ne kadar gıder ama daha uzun sürer artık akıllandım :)
bence sen gıtmısken 4 paket al bıde uny baby ıslak mendılden en az 10 tane al ben 15 gunde 4 paket bıtırdım

ben 3 hstaneye gittim 3ünede biberon verildi ondan almıyor heralde mememi dedim..3üde hemen alışmaz dedi bebek kendi almak istemiyordur dedi..buara benim kızda çok kıllı sırtları kolları ve kulaklarıda...hatta anneme bugün kulakları vampir gibi çok kıllı demiştim:9:benim eşimde çok kıllı ayrıca bende tansiyon ilacı kullandım son 1-2 hafta dediğin gibi ondan olabilir..birde kılları dökülür diyorlar...

ablam sezeryandan biraz sorunlu çıkmıştı ve pek emziremedi o süre içinde geceleri mama takviesi yaptı biberonla... nasıl cork cork emiyodu biberonu sonra sabaha kadar rahat bi uyku :) ama 1 hafta sonra biberonu itmeye başladı mama istemedi.. yani o çocukla alakalı bence emecek çocuk öyle yada böyle emer..

canım ya bişey sorucam diyelimki benim de sancım olmadı ben doktora dedim suni sancı verseniz çok ağırlaştım bacağımın ödemi çoook fazla olmaz mı diye o da dediki sezeryan olursun o zaman ben sezeryan olmak istemiyorum bacağımdan rahatsızım normal doğum iyi gelir dedi kalp damar cerrahı....nasip artık ya inşallah herkesin istediği gibi olsun...

valla canım benim doktor sezeryandan hiç bahsetmedi. ağrısız normal doğum dedi. zaten suni sancıdan sonra açılmalar başlıyor diye biliyorum. annem de bana hamileyken 40 hafta dolmasına rağmen açılma sancı hiçbir şey olmamış. suni sancıyla normal doğum yaptırmış doktoru. geçen bi arkadaşımın da öyle oldu. ama illa normal doğum diye diretmemek de lazım. sonuçta bebiş ve bizim için en sağlıklısı hangisiyse öyle olsun. ben doktoruma çok güveniyorum o yüzden ona bıraktım artık.

o kıllar çoğu bebekte varyaa.. ablamınkinde de vardı dökülüyo onlar sonra..

ablam sezeryandan biraz sorunlu çıkmıştı ve pek emziremedi o süre içinde geceleri mama takviesi yaptı biberonla... nasıl cork cork emiyodu biberonu sonra sabaha kadar rahat bi uyku :) ama 1 hafta sonra biberonu itmeye başladı mama istemedi.. yani o çocukla alakalı bence emecek çocuk öyle yada böyle emer..

2 yorumunada katılıyorum..bencede kıllar dökülür ve benim kızın huyu diye düşünüyorum artık....eltimin oğluda emmemişş...

kızlar benim bebişte pek beslenemiyor.yazık 400 gr kaybetti yavrum.minicik kaldı çok üzülüyorum.önce sütüm yoktu şimdi 2 gündür az az gelmeye başladı ama onunda emmeye niyeti yok.hep uyuyor.uyandırmaya çalışıyorum olmuyor.zayıflamasın diye mama veriyorum kaşıkla gündüz ve gece 1 kere.onun duışiında kendimi sağıp kaşıkla veriyorum.azıcık şey onlarıda döke saça yiyoruz :(( az önce biberonla mı versem diye düşündüm ama o zamanda hiç emmez dimi? napsam ki yaa..

bid e ağzında pamukçuk çıktı karbonatlı su yapın dedi dr.
göbeğimizd e henüz düşmedi :(
bişd e en önemlisi benim bebeğin kulaklarında çok kıl var.hormon bozukluğu gibi.çok korktuyoruz.dr gittik bugün oda çocuk endokrinine yönlendirdi.ve kütahyada yok :( eskişehir ya da hacettepe diyor.araştırdık tansiyon ilaçları yapğabiliyornmuş.nidilat kullanan anneler sizin bebeklerin kıl durumu nasıl ?

biberonu vermiyim o zmaan.

[

cnm benım oglumda da var ama benımkı 36+2 de oldu dr anne karnında dokulmesı gerekıyuordu bunların erken dogdugu ıcın dokulmemıs dokulur merak etme dedı
bende sütümden sürüyorum ara ara anne sütü dökermıs kılları
sen bızım oğlanın sırtını görsen bıldıgın kıllı erkek resmen :)))
bence onemseme dokulur ıns. dökümlezsede ağda yaparız :PPPP

bu arada rezene cayı benım sütümü artırdı sana da tavsıye ederım cnm
gunde 3 fıncan ıcıyorum bı dene ıstersen hem bence cok gaz oluyor onada ıyı gelıyor ilk 10 gün resmen gazdan kıvranıyordum sımdı o kadar olmuyor
humana stıl tea yıda ıyı dıyolar sen bı dene bunları
ahmet merti kokla bızım ıcın

herzaman seninle çook geçmiş olsun canım..

kızlar bugün ağdacıya gittim sabah ama bikini bölgesine cesaret edemedim. nası doğum yapıcaksam.. sonra alışveriş yaptım. korayda lohusa gecelikleri indirimdeydi, 30 tlye aldım . fazla bişey kalmamış ama bi bakmanızı tavsiye ederim ben biraz büyük aldım bedeni kalmamış artık geniş geniş giyerim. pijama takımım vardı ama sezeryan olan arkadaşlar gecelik lazım deyince tavsiyelerine uydum .emzirme atletlerine baktım 30 milyonmuş, bi de çok küçük geldi, o hale gelebileceğime inananmadım. 30liraya atlet mi olur ya..

öğleden sonrasını da iş arkadaşım odasında geçirdim ohhh klimalı klimalı oturdum ev beni basıyo.. doğum izninde olup iş yerine giden yoktur herhalde.. evde oturunca senaryolar kuruyorum, insanlara takılıyorum , kitaba da veremiyorum kendimi.. film tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar yoksa annemi düşünüp düşünüp sinirleniyorum..

bu da geceliğim

cnm bence agda olayın bır an once hallet ben doguma 1 hafta kala gıdeırk dıyorudm neysekı dogum yaptıgım gun temızdı bacaklar ve bolgem
hemsıreler bakıyolar temız mı dıye ozellıkle sezer oalcak bolgeye ??? acaba temız olmayanları onlarmı temızlıyolar merak ettım allahtan benım basıma gelmedı buyuk rezıllık
gecelıgınm cok hos masallah ole cok pahalı seyler alma cnm ınan gecede 3 -4 kere atlet gecelık degıstıryorsun en az 3 tane gecelık olsun bıde anane kılotlarında en az 4 tane lastıklerıne dıkkat et
emzırme atletı ne o ole cok pahalı 30 lıra hepsıburada da gormustum yanlıs hatırlamıyosam daha ucuzdu bı bak derım
emzırme sutyenı 3 tane olsa yeter
senınde az kaldı hadı bakalım hakkında hayırlısı senın oglan benımkı gıbı sabırsız cıkmadı neysekı zamanını beklıcek
görüşrüz cnm kendıne ve yusuf erene dıkkat et

kızlar göğsünün etrafında kıl olan var mı?ben kökten almanın süt bezlerine zarar verdiğini biliyorum ama makasla kestiğimdede çok sert oluyor...olupta kökten alan varmı bişi olmuyorsa bende deneyeyim

Tünaydın kızlar...

canım ben de 8 ağustosu bekliyorum ama ben şu 2 gün içinde sancı su nişan falan gelmesin de pazartesi günü suni sancıyla olsun istiyorum. zaten doktor pazartesi 8.30 da hastaneye gel dedi. pazartesi doğurcam inşallah:66:

canım inşallah rüyandaki gibi kolay bir doğum geçirirsin. ben de dün gece ağrıyla uyandım. doğuruyor muyum acaba diye düşündüm:60: sonra geçti sabaha kadar deliksiz uyumuşum. beni doğum değil de sonrası korkutuyo hep. bakabilecek miyim, emecek mi, süt sorunu olur mu falan diye.
inşallah canım hepimize kolay doğumlar nasipolsun :))
pzartesi sende kuzunda sağlıkla kurtulursunuz inşallah :)
Kızlar ya korktuğum başıma geldi. Yine rapor olayı ve ben yine doğumevine gittim salak herif 37 haftan 10 ağustosda doluyor o tarih dolmadan rapor veremem dedi. Diyorum ki benim yasal hakkım istediğim zaman kesebilirim çalışmayı adam yok sen 1 hafta daha çalış diye tutturdu. altı üstü bir radyoloji istemi yapacak sinirlerimi hoplattı dangalak.
manyak mı bunlar yaa allah alllah adam takmış sanki başka yeri dene canım boşv r d.evini

normal kuru kabuklu cevizle yapılacak.balmumu eritilip kabuğun içi yarıdan fazla doldurulur soğumaya bırakılır.dayanabileceğin sıcaklıkta göğüs ucuna kapatılır o içindeki bal mumu göğüs ucuna deyecek şekilde olmalı.sonra sütyenini giy diğer emzirme zamanına kadar dursun bunu sürekli tekrar et çatlaması geçesiye kadar.başka soraeincağın bişey olursa sor canım.
tamam canım ihtiyac olırsa diye yazdım kafaya :))kabugun içinde ceviz olacakmı olmayackamı?

Kızlar ya korktuğum başıma geldi. Yine rapor olayı ve ben yine doğumevine gittim salak herif 37 haftan 10 ağustosda doluyor o tarih dolmadan rapor veremem dedi. Diyorum ki benim yasal hakkım istediğim zaman kesebilirim çalışmayı adam yok sen 1 hafta daha çalış diye tutturdu. altı üstü bir radyoloji istemi yapacak sinirlerimi hoplattı dangalak.

banada aynı şeyi yaptılar 32 hafta çalışabilir raporunu başka hastaneden almıştım sonra doktor değiştirdim. 35. haftada raporumu açtırmak için gittim çaslışabilir kağıdında 37 yazdğı için şimd açamayız bunu aldığın hastaneden düzelttir dediler. ama biliyorum araştırmıştım çalışabiliri aldıktan sonra istersen 1 hafta sonra istersen 37. haftada raporunu açtırabiliyorsun... eski hastaneme gönderdiler innatla bu halde:( gittim ordanda doğrusunun benim bildiğim gibi olduğunu istediğim zaman açmaları gerektiğini söylediler tıbbı sekreterlikle de görüştüm 36. haftamda gidip bunları söylediğimde bu sefer sorun çıkarmadan verdiler çok sinir olmuştum ben de... 1 hafta daha çalış diyemez ki sana istediğin zaman açtırırsın alla alla...

valla canım benim doktor sezeryandan hiç bahsetmedi. ağrısız normal doğum dedi. zaten suni sancıdan sonra açılmalar başlıyor diye biliyorum. annem de bana hamileyken 40 hafta dolmasına rağmen açılma sancı hiçbir şey olmamış. suni sancıyla normal doğum yaptırmış doktoru. geçen bi arkadaşımın da öyle oldu. ama illa normal doğum diye diretmemek de lazım. sonuçta bebiş ve bizim için en sağlıklısı hangisiyse öyle olsun. ben doktoruma çok güveniyorum o yüzden ona bıraktım artık.

canım bana 8 saat suni sancı verdiler yarım santim bile açılma olmadı sezeryan oldum bide gelenler soruyo ya nasıl oldu falan diye herkes acıdı bana hem suni sancı çektin hem sezeryan acısı mı diye yani suni sancı normal sancıdan beter diyolar ama benim olmadı sancım ebe gelip soruyodu sancın var mı diye biraz diyodum senin sancın olsa bu yatakta kıvranıyo olman lazımdı demişti en iyisi herşeyin normali sancının da doğumunda

cnm bence agda olayın bır an once hallet ben doguma 1 hafta kala gıdeırk dıyorudm neysekı dogum yaptıgım gun temızdı bacaklar ve bolgem
hemsıreler bakıyolar temız mı dıye ozellıkle sezer oalcak bolgeye ??? acaba temız olmayanları onlarmı temızlıyolar merak ettım allahtan benım basıma gelmedı buyuk rezıllık
gecelıgınm cok hos masallah ole cok pahalı seyler alma cnm ınan gecede 3 -4 kere atlet gecelık degıstıryorsun en az 3 tane gecelık olsun bıde anane kılotlarında en az 4 tane lastıklerıne dıkkat et
emzırme atletı ne o ole cok pahalı 30 lıra hepsıburada da gormustum yanlıs hatırlamıyosam daha ucuzdu bı bak derım
emzırme sutyenı 3 tane olsa yeter
senınde az kaldı hadı bakalım hakkında hayırlısı senın oglan benımkı gıbı sabırsız cıkmadı neysekı zamanını beklıcek
görüşrüz cnm kendıne ve yusuf erene dıkkat et

sağol canım. zaten senin tavsiyelerin doğrultusunda gecelik aldım, hamile kilotlarından aldım atletleri emzirme atleti şeklinde alayım dedim pahalı geldi. bi kaç yere daha bakayım.
yaa bikini bölgesi dışında olay tamam diğerini kendim halllediyorum napayım 9 ay kaçmışım.. sarışın olmanın avantajını kullancam artık... hamilelik tüylerimi azalttı bnm göbek hariç küçük küçük ayva tüylerle doldu yaaa...

yerim ben senin oğluşunuuuuu.. büyümüş de 15 günlük olmuş.. darısı başıma ama bekliycek teyzesi inşallah bizimki çünkü annesi anca toparlıyo evini, eksiklerini...
kayınvalidem geldi birazdan beşik bakmaya gidicez..perde halı da bakıcaz..çook opuldunuz kızlar....

Kızlar selam,
yeni doğum haberi yok sanırım...

Bi ara ne kadar çok doğum oldu, şimdi kimseden ses yok...

Birde bebeklerin resimlerini merak ediyorum ben. Keşke doğum yapanlar ekleyebilse...

Bu arada benim belim ağrıyor, birde vajinamda batmalar filan oluyor ara ara... Normaldir herhalde...

kızlar merhaba

yazmıyordum ama bayadır takip ediyordum burayı bugün yazacağımı hiç düşünmemiştim ama heyecanımı paylaşayım dedim şimdi doktordan geldim ağrım çok az ama 2 cm açılmam varmış geliyor kızım inanılmaz heyecanlı birşey. Doktorum evin içinde sürekli dolaşmamı söyledi ama benim elim ayağıma dolaştı :66::66::66:

kızlar merhaba

yazmıyordum ama bayadır takip ediyordum burayı bugün yazacağımı hiç düşünmemiştim ama heyecanımı paylaşayım dedim şimdi doktordan geldim ağrım çok az ama 2 cm açılmam varmış geliyor kızım inanılmaz heyecanlı birşey. Doktorum evin içinde sürekli dolaşmamı söyledi ama benim elim ayağıma dolaştı :66::66::66:

maş. cnm gözün aydn hadi :46: ne zamna gelr dio drun

sağol canım. En geç pazartesiye dogar dedi ama gece ağrın artartabilir yada suyun gelebilir o zaman gelirsiniz diyo yarın sabah tekrar gelin bakalım dedi.

hmm bnmde geçen hafta bir parmak açklık var dedi dr bnm kaslmalarmda var amma acaba bu haftaki kontroldede aynını bana dermiki :27::49:

Back