• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sayfayı başından beri takip ediyorum aslında yazmasamda hepinizi tanıyor sayılırım . 30 temmuzda oğlumu kucağıma aldım sezeryanla. sütüm bu güne kadar yoktu şu andada damla damla sağdığımda. bebeğim mamayla besleniyor ve memeyi birşe gelmediği için itiyor. arkadaşlar çok üzülüyorum sizlerin nasıl oldu bana tavsiye edeceğiniz birşey varmı lütfen desteklerinizi bekliyorum

Gelişimci bende çok üzülüyorum kesinlikle mememi almıyor kafasını çeviriyor sinirleniyor. nerde hata yaptım die düşünüp çok üzülüyorum. hemşire emecek bebek mamada versen emer dior. sütümde o kadar az ki sağdığımda damla damla. ne yapmak lazım acaba
canım burdaki durum pes etmemek üstüne bol su iç sütü çogaltıyormuş bide serbet v.s gibi seyler (çok içmene gerek yok) doğum sonrası toparlanmanı rahatlamanı saglıyormuş faydası var dediler en iyisi sağ kendini kaşıkla besle
ama unutma pes etmek yok ugrasacaksın :)
inşallah abebeklerimiz hepimizi emer:)
yazdıkların benim için çok büyük moral oldu... teşekkür ederim canım... annenin neler yaşadığını öyle iyi anlıyorum ki..... şimdi erkenden kalktık, hastanedeki randevu saatimizi bekliyoruz, 11 e doğru evden çıkıcaz, inşallah değerler düşük çıkar ....
güzel haberlerle geleceksin bence takipteyim :)
selam kızlar kolay gelsin hepinize bugün uyku tutmadı beni erkenden kalktım öffff ....
Bacaklarımda uyuşukluk oluyor sizde de var mı bir de karıncalanma sürekli ...şikayatlerden kurtulmamıza az kaldı inşallah doktor bugün yarın doğurursun dedi su ya da nişan ı bekliyoz:)ne gelirse artık:)))
ayy hadi hayırlısı olsun canım :))
günaydın canım, gunaydın kızlar. dun gece gayet serın olmasına ramen ben yıne uyuyamadım, demekkı uykusuzluğu nedenı sıcaklar değilmiş. sabah 7 de esımı ıse gonderdıkten sonra bu saate kadar nekadar uyuyabıldıysem o ıste.
bebeği hasta olan arkadas varmıs, kan grubu uyusmazlığından dolayı. acıl sıfalar dılıyorum , umarım tez zamanda değerlerı duşer sağlıkla yasarsınız.
gelısımcı inatçı kızın emmıyorsa mamayı anne sutuyle yapsan olmazmı kı? bılmıyorum seslı dusundum sadece.:) bu kız bu yasta boyle ınatcıysa buyuyunce dusunemıyorum zıllıyı, istediği herseyı yaptıracak gıbı:)
ceylanbebe canım demek doğum sırası sende, hadı allah bır avazda kurtarsın ınsallah canım.sağlıkla alırsın ınsallah bebeğini kucağına.
böbrek büyümesi olan arkadaş kımdı. benımde bır arkadasım hamılelığın daha baslarında bobrek buyumesı yasadı, hatta onu amılyat gıbı bısey yaptılar epey ılerlemıstı. ama sımdı kendısıde cadı kızıda cok sağlıklı maşallah. kucağa melekler alınınca hersey unutuluyor demıslerdı doğruymuş:)
kızlar benım esım yan çizmeye başladı bebek konusunda:) sanırım sadece sevme işini yapacak. gecen espiriyle karısık alt değiştirme olayını actım, hıc ısıne gelmedı. gercı elı mahkum olunca mecbur yapacak ama istekli değildi yanı. banane ben altını değiştirmem ama mamasını falan verırım belkı dedi benım eşşek kocam, bakalım neler yasıcaz doğumdan sonra. gercı o benden heyecanlı, her gun kızın odasının kapısını acıyor gulumseyıp kapatıyor. dunde anasıyla telefonda konusuyordu bı baktım kızın odasındakı cekyata uzanmıs orda konuşuyor çan çan anasıyla.
of cok konustum yıne:)
bu arada benım hastane bır tek hastanın altına serılen koruyucu bezı karsılıyormus. hasta bezını falan ben alıcam yanı, iyiki sormusum bıde o telasla eşim hasta bezı arayıslarına gırecekti. neyse onuda alayım barı bu gun.
neyse ben yıne sonra yazarım kızlar hadı opuyorum hepinizi. he bu arada bu gun doğum yapacak olan varmı acaba?
varsa allah kolaylık versın ınsallah.
kaynana ile carcar hele de kızının odasında oooo kafa ucurmalık :))) heheheheh benim eşimde sürekli dişlerini gösteriyor bazen ona elis in sunu bunu diye mail atıyorum da sanki armaızdaymış gibi diyor hele odasını ilk ayarladığım gün şok oldu var olan birinin odası gibi gelmiş ona şoklarda tabii şimdi alıştı biraz daha :))
slm kızlar günaydın ben hala doguramadım sancı beklıyorum ne sancı var ne bi işaret 2 günüm kaldı 8 son günüm dua edin kızlar benim için inşallah sancım gelir gelmezse nolcak bilmiyorum
ahh canım inşallah kolay olur allah kuvvet versin sana :)
günaydın kızlar

mgokberk canım çok geçmiş olsun. umarım güzel haberlerle gelirsin.
benim kan grubum 0+ eşimin A+ oğlumunsa 0-. bende doktora sormuştum ikimiz + ken oğlum neden - oldu diye oda bana anne yada babada 0 grubu varsa bebeğin grubunu - e çevirebilir demişti. çok şükür sarılık falan çok az oldu.

kızlar sizdeb bi ricam olucak bundan sonra doğum yapan arkadaşlar doğum haberinizide açtığım topike eklermisiniz burdan bazen zor oluyo takibi doğumları kaçırmak istemiyorum sayfalarda bulamıyorum bazen:6:
link ver bence sen ara ara :))
canım yaaa bende A+ eşimde 0+ şimdi sorun olabilirmiymiş???????????????
canım az kalmış doğumuna Allah bir avazda kurtarsın inşallah

kızlar sev-reyden haber varmı sancılanmıştı doktora gidiyolardı en son
eveeet yaaa sevrey nerde haber yok günümüz aynıydı onla :??????????

canım öncelikle geçmiş olsun.ben de ilk kızımda çok yaşadım emini bunda da yaşıcam ondan daha çok korkuyorum benim yaptıklarımı sana ysin.azayım istersen bi dene .
1 ) emzirdikten sonra kendi sütünde silebilir
2 ) has zeytinyağını emzirdikten sonra göğüs ucuna sürebilirsin
3 ) (bu en etkili olanı 2- 3 günde benimkini geçirdi ) bal mumu ve cevizle yapılıyor.öncelikle cevizi ikiye bölüyorsun bize kabukları lazım daha sonra bal mumunu eritip bu ceviz kabuklarının içine döküyorsun dayanabileceğin sıcaklıkta olunca emzirme işlemin bitince göğüs uçlarına kapak şeklinde kapatıyorsun o içindeki bal mumu göğüs ucuna değmesi lazım.cevizdeki onarıcı madde var aynı madde balmumunda da var eğer balmumu bulamazsan yapılışo basit.petekli balı alıyorsun yerken posasını bir yerde biriktiriyorsun o balmumu oluyor aklında bulunsun.başka soracak bişeyin varsa sorabilirsin.
canım bu 3 nolu tarif yeşil kabuklu cevizle mi yapılacak yoksa kuru kabukla nasıl olurki???????? biraz daha detay versen :)

sayfayı başından beri takip ediyorum aslında yazmasamda hepinizi tanıyor sayılırım . 30 temmuzda oğlumu kucağıma aldım sezeryanla. sütüm bu güne kadar yoktu şu andada damla damla sağdığımda. bebeğim mamayla besleniyor ve memeyi birşe gelmediği için itiyor. arkadaşlar çok üzülüyorum sizlerin nasıl oldu bana tavsiye edeceğiniz birşey varmı lütfen desteklerinizi bekliyorum

canım ben hereşyi denedim olmadı..yani bildiğim ve önerilen herşeyi denedim...birşey atladımmı onuda bilmiyorum..kaşıkla besledim şırıngayla besledim 8 saat aç bıraktım maalesef almıyor..silikon göğüs ucuda denedim...

valla ben okumadım daha ama nette bloglarda çok tavsiye edildi diye aldım bende :??

ayyy pasta dokunmus demekki çok geçmiş olsun canım dikkat etmek gerek :)

valla çok azimli çıktı gülse :) şaka bir yana annem dediki yediğine içitğine dikkat ediceksin mesela soğuk su içilmeyecek veya çay vs sıcak içilmeyecek bebişte sütten dolayı etkileniyormuş acaba bu tarz bişeydenmi ki

canıım yaaaa senden esprili mesajlara alışmıştık okadar uzuldum ki allah yardımcın olsun dualarım seninle umarım atlatırsınız bu durumu
bu olayıda ilk defa senden duydum demek ki ne kadar seyrek rastlanan bir durum ama demekki başa gelecekse kaçış yok demekki
dularım sizinle ...

canım karbonatlı suyla gögüs silmeyi denedinmi emzirmeden önce temizle ama işe yarayabilir

ahhh canım yaaa allah yardımcın olsun bizimkilerde gülse gibi çıkmaz inşallah :(

offf bilmezmiyim canım yaaa bende yıllarca çektim hiç unutmam bir haftada 3 kez acilde kas gevsetici yaptırmıştım ahhh ahhh bilirim
artık dr lar bana direk boyun fıtıgı diolar ama napiim hiç bişi fayda etmiyo valla
tedaviside ne biliyomusun stressiz hayat kafaya takmamak
inşallah atlatırsın canım geçmiş olsun ...

kuzum bu koray neresi ankarada d imi şimdi diyorum ki acaba nette bi yermi yok yok subesi olan magazalardan falan derken
neyyyseeee bacım aş su anacığını artık yaaa kzum tek hedef bebeğin unutma bunu arada bizde hata yapıyoz onlarda hele menepoza giriyolarsa girmişlerse vayyy halimize en zoru oo ki sanırım seninki o durumda
sinemya git film izle eşyalarını düzelt börekler sar buzluguna at sarma sar koy doğum sonrasına hazırlan köfteler yap buzluga at
iş çoook...
yok canım sütümü içyor..sağıp verdimmi içiyor..bende düşünmüştüm ama öyle olsa hiç içmez...

canım ya acaba parfüm yada kolonya falan kullanıyomusun,düşününce aklıma geldi...acaba böyle bişeyden dolayımı almıyoki...hani anne kokusunu bastırıyo falan...

aaa canım bendede vardı o ağrı yazmıştım sana,demek böbrekte büyüme çıktı,banada 20 li haftalarda aynı şeyden şüphelenip ultrason çekmişlerdi bişey çıkmamıştı,ama şimdi fena sancılanıyorum,dur gidince bi sorayım...geçmiş olsun canım sanada...az daha dayan...ben soldada uyuyamıyorum iyimi,hiç nefes alamıyorum,acaba ondanmı sağ taraf ağrıyo ki...

canım hastanede annemler kolonya almıştı ..daha bebeğin emmeme durumu yoktu...kullandırtmadım kullanmdaımda bebeğe kokusu gitmesin diye..parfümde kullanmıyorum..sık sık duş alıyorum..zaten bu tür kokuları hamilyeken bıraktım...

Gelişimci bende çok üzülüyorum kesinlikle mememi almıyor kafasını çeviriyor sinirleniyor. nerde hata yaptım die düşünüp çok üzülüyorum. hemşire emecek bebek mamada versen emer dior. sütümde o kadar az ki sağdığımda damla damla. ne yapmak lazım acaba

bende canım çok üzülüyorum hatta geceleri ağlıyorum...

benim de sezeryan canım ve ancak 5. günde sütüm geldi diyebilirim... ondan önce damla damla varla yok arasıydı..... kızlar ya bu emzirme işi tamamen sabır işi bence, biraz daha dayanın.. mutlaka alacaktır memeyi bebekleriniz...ama o zamana kadar kendiniz sağıp çay kaşığıyla besleyin derim...

ben çay kaşığı...şırınga da denedim maalesef herzaman o kazanıyor....ve emmiyor...

canım burdaki durum pes etmemek üstüne bol su iç sütü çogaltıyormuş bide serbet v.s gibi seyler (çok içmene gerek yok) doğum sonrası toparlanmanı rahatlamanı saglıyormuş faydası var dediler en iyisi sağ kendini kaşıkla besle
ama unutma pes etmek yok ugrasacaksın :)
inşallah abebeklerimiz hepimizi emer:)

güzel haberlerle geleceksin bence takipteyim :)

ayy hadi hayırlısı olsun canım :))

kaynana ile carcar hele de kızının odasında oooo kafa ucurmalık :))) heheheheh benim eşimde sürekli dişlerini gösteriyor bazen ona elis in sunu bunu diye mail atıyorum da sanki armaızdaymış gibi diyor hele odasını ilk ayarladığım gün şok oldu var olan birinin odası gibi gelmiş ona şoklarda tabii şimdi alıştı biraz daha :))

ahh canım inşallah kolay olur allah kuvvet versin sana :)

link ver bence sen ara ara :))
canım yaaa bende A+ eşimde 0+ şimdi sorun olabilirmiymiş???????????????

eveeet yaaa sevrey nerde haber yok günümüz aynıydı onla :??????????

yok canim sorun olmadi ben sadece esimle ben + ken oglumun - olmasi sasirtmisti ondan sormustum doktora cok sukur bi sorunla karsilasmadik

kızlaaar rüyamı anlatiim size :))hani okuyoz falan da nasıl etkisinde kalmışım :)) bu arada dun drm aradı nst sonucun gayet iyi sorun yok bekliyoruz dedi:)

gelelim rüyama ;
sancılarım var uykudan kalkıyorum ama gaz sancısı gibi arkadan hissediyorum bi bakıoyrum kahveye yakın kanama olmuş ve sanki büyük tuvalete sıkışmışım gibi ben uyku sersemi fark etmiyorum ve ıkınca biraz çıkıyor kafası aman tanrım deyip(evde kocişle kızkardeş varmış )eşim o gece içkili geldiğinden uyanmaz şimdi deyip bacuma gidiyoom salonda uyuyormus mubarek oda bu aralar çok yorgun oldugundan uyanmıyor sesleniyorum tık yok elinden tutup çekiyorum hı deyip tam gaz uykuya
sonra eşime gidiyorum(bebekte çıktı çıkacak bu arada)
hemen kalkıyor ben o arada dah fazla kendmi kasamıyorum ve gevseyip bebegimimi doğuruyorum
o kadar rahatti ki doğumum sanki kabız olmuşum gibi bir hisssiyatla doğumum gerçekleşiyor (bu arada evde kaç tur atmışım :))))
eşim paniklerde ben hemen bebeğimi alıyorum ama kordonu kesememf alan diyom bacum uyanıyoo aaa abla doğurmuşsun dioo:)),
eşim hemen ambulansı arıyor dr mu arıycak falan öyleeee uyandım ama aglamak sıkıntı stres hiç bişey yaşamadım yani çok rahattım valla inşallah doğumumda böyle olur inşallah kordon sorun çıkarmaz bize :))

canım ben hereşyi denedim olmadı..yani bildiğim ve önerilen herşeyi denedim...birşey atladımmı onuda bilmiyorum..kaşıkla besledim şırıngayla besledim 8 saat aç bıraktım maalesef almıyor..silikon göğüs ucuda denedim...

yok canım sütümü içyor..sağıp verdimmi içiyor..bende düşünmüştüm ama öyle olsa hiç içmez...

canım hastanede annemler kolonya almıştı ..daha bebeğin emmeme durumu yoktu...kullandırtmadım kullanmdaımda bebeğe kokusu gitmesin diye..parfümde kullanmıyorum..sık sık duş alıyorum..zaten bu tür kokuları hamilyeken bıraktım...

bende canım çok üzülüyorum hatta geceleri ağlıyorum...

ben çay kaşığı...şırınga da denedim maalesef herzaman o kazanıyor....ve emmiyor...
canım valla senin olay gülse fazla uyanık ve rahatına düşkün bence :))
benim arkadaşın ikizleirnde kız emdi oğlan emmedi biberonla herşeyi denemişlerdi rahatlık galiba oğlu 2.5 yasında hala çook rahart bit cocuk :))keyfine göre takılıyor :))

yok canim sorun olmadi ben sadece esimle ben + ken oglumun - olmasi sasirtmisti ondan sormustum doktora cok sukur bi sorunla karsilasmadik
ay iyi yaaa bende son günlere gelmişken panikledim bir ana :))

mrb anneler herkese hayrlı cumalar

bu sabah uyandığımda karnm taş gibiydi sol tarafıma yatıp bebişimin hareketlerini takip ettm karnmın sertliği 20 dk geçmedi sonra bebişim hareketlerini hissettm :69: 1 saat boyunca takip ettm güzeldi şükür...

kızlar yaa bu sertlik üşütmekten olurmu şortlu askılı felan yatıyrz ya pencerede açık :44:

canım valla senin olay gülse fazla uyanık ve rahatına düşkün bence :))
benim arkadaşın ikizleirnde kız emdi oğlan emmedi biberonla herşeyi denemişlerdi rahatlık galiba oğlu 2.5 yasında hala çook rahart bit cocuk :))keyfine göre takılıyor :))

ay iyi yaaa bende son günlere gelmişken panikledim bir ana :))

bizimkini görsen her halinden belli rahat olduğu :9:uyurken bacak bacak üstüne atıyor:9:emerken kollar arkaya:9:yada uyurken elini kolunun altına koyuyor...eşime diyorum bu çocukta var bi gariplik..hiç yeni doğmuş gibi değil:9:hatta normal doğsa halen doğmamıştı

bizimkini görsen her halinden belli rahat olduğu :9:uyurken bacak bacak üstüne atıyor:9:emerken kollar arkaya:9:yada uyurken elini kolunun altına koyuyor...eşime diyorum bu çocukta var bi gariplik..hiç yeni doğmuş gibi değil:9:hatta normal doğsa halen doğmamıştı
valla diyorum bende şebek olucaz :))))

günaydın kızlarrr
dün ablamla tlf da konuştum ayın 17 sinde nöbetçiymiş ..ayın 17 sinde akşam üstü hocası bebişi alıcak inşallah o akşam ablamda nöbetinde benim başımda durucak hayırlısı ama ben ikinci olmasına rağmen acayip gerginim nedenini bir türlü anlamıyorum

Evden merhaba herkese, ilk izin günüm kahvaltımı yaptım şimdi keyif zamanı bir sürü yapılacak iş var ama sanırım 1 saat iş 2 saat dinlenme şeklinde günü geçiririm :))))

günaydın kızlarrr
dün ablamla tlf da konuştum ayın 17 sinde nöbetçiymiş ..ayın 17 sinde akşam üstü hocası bebişi alıcak inşallah o akşam ablamda nöbetinde benim başımda durucak hayırlısı ama ben ikinci olmasına rağmen acayip gerginim nedenini bir türlü anlamıyorum

benimkisi de 18 ağustos önceden hep gelsin gelsin vakit de bebeğimi kucağıma alayım derdim şimdi tuhaf duygular içindeyim heyecan korku endişe bir de boyun ağrım olunca nasıl bakıcağım nasıl kucağıma alacağım ya bakamazsam gibi tuhaf şeyler yaşıyorum böyle düşündüğüm için de kendime kızıyorum

kızlaaar rüyamı anlatiim size :))hani okuyoz falan da nasıl etkisinde kalmışım :)) bu arada dun drm aradı nst sonucun gayet iyi sorun yok bekliyoruz dedi:)

gelelim rüyama ;
sancılarım var uykudan kalkıyorum ama gaz sancısı gibi arkadan hissediyorum bi bakıoyrum kahveye yakın kanama olmuş ve sanki büyük tuvalete sıkışmışım gibi ben uyku sersemi fark etmiyorum ve ıkınca biraz çıkıyor kafası aman tanrım deyip(evde kocişle kızkardeş varmış )eşim o gece içkili geldiğinden uyanmaz şimdi deyip bacuma gidiyoom salonda uyuyormus mubarek oda bu aralar çok yorgun oldugundan uyanmıyor sesleniyorum tık yok elinden tutup çekiyorum hı deyip tam gaz uykuya
sonra eşime gidiyorum(bebekte çıktı çıkacak bu arada)
hemen kalkıyor ben o arada dah fazla kendmi kasamıyorum ve gevseyip bebegimimi doğuruyorum
o kadar rahatti ki doğumum sanki kabız olmuşum gibi bir hisssiyatla doğumum gerçekleşiyor (bu arada evde kaç tur atmışım :))))
eşim paniklerde ben hemen bebeğimi alıyorum ama kordonu kesememf alan diyom bacum uyanıyoo aaa abla doğurmuşsun dioo:)),
eşim hemen ambulansı arıyor dr mu arıycak falan öyleeee uyandım ama aglamak sıkıntı stres hiç bişey yaşamadım yani çok rahattım valla inşallah doğumumda böyle olur inşallah kordon sorun çıkarmaz bize :))

canim insallah ruyandaki kadar kolay bir dogum yasarsin. son zamanlar yaklastikca ruyalarda dogum yapar olduk:))))

günaydın kızlarrr

aynen bende 2. cocuk olmasina ragmen daha stresliyim. sanirim oglumdan ilk defa ayri kalmanin verdigi streste var dururmu uyurmu gece beni istermi onlarda takiliyo aklima. ben bide ona canta hazirladim:)) bi ihtimal bizim evde bakilacak ama kayinvaliden ben bize gotururum orda bakarim falan diyo. artik o gun belli olucak nasil olacagi. bazen gunler cabuk gecsin dogum yapip eve gelmis olayim diyorum.

canım yaa senin kız emmiyor benimki emme krizine giriyor geçen gece sabaha kadar emdi dün doktora götürdük o bir refleks her seferinde vermeyin dedi ee ağlıyor ağlatayım mı yavrumu?moralim de bozuluyor beceremiyorum çocuğa bakmaya diye....zor ama yaa hamilelik daha kolaydı sezeryan bile kolay...mem ucu çatlakları da geçmiyor tabi sürekli emdiği için...kocişim bebeğimle çok ilgili ama çok mutluyum hani hep dert yanıyordum eksiklerle ilgilenmiyor diye hepsi geçti şimdi hem benim hem de kızımız için pervane ;))çok şükür...
gülsecikte inşallah inadını kırar artık bir tadını alsa annesinin memesinin vazgeçmeyecek te...

Canım korkma, bence eşin beklentilerini yükseltip doğum sonrası ondan fazla birşey beklememen için böyle söylüyordur aklınca. Benim eşimde arada bu tür deneme laflarda bulunuyor ama biliyorum ki benden daha ilgili olacak. Şimdi bile elimi sıcak sudan soğuk suya sokmuyor ki hamilelik öncesi sürekli valla bak karadeniz kadınlarına doğurana kadar ne güzel herşeyi kendileri yapıyor diyordu ( bir arkadaşın eşini örnek vererek) ama ben hamile kalınca tabak kaldıracam yok aman sen yapma bana söyle demeye başladı. :))))

hehehe maşallah kocişine. evet sanırım benımkıde aklınca akıllılık yapıyor şimdiden:))) neyse napalım yanımızda olsun yeter (tabı ona boyle soylemedım)

gelisimci benimde kiz kardesim 5 ay once dogum yapti. onun ogluda dogdugundan beri memeyle savas halindeydi sol gogsunu zaten hiic almiyodu zar zor sag gogsunden veryodu ama gugus ucu kullaniyodu normal hayatta emmedi 2 ay her meme verisinde savas icindelerdi bide ustune sariligi gecmeyince mama takviyesi yapildi biberonla verdi ondan sonra hepten memeyi birakti.
bende oglum dogdugunda bazen sutumu sagip disari cikmam gerekiyodu ozellikle diyodum annemlere kasikla verin diye oyle olunca memeyi emiyodu ama bi keresinde annem biberonla verdi 2 gun boyunca mememi istemedi kiyameti kopariyodu ama ben galip geldim:))
canim sende biberonla degilde kasikla siringayla falan vermeye calis. cok ugrasitiraklar bunlar simdiden belli:)))

Back