Kızlar selam, burda bebeği olan bir arkadas bana liste hazırlamıs bilgi icin... aşağıda sizede gönderiyorum. Belki bir faydası olur.....
Bebek İhtiyaç Listesi
GİYSİLER
• Pamuklu Zıbın;4-5 adet
• Body'ler;kısa ve uzun kollu,ayrıca kolsuz atlet gibi de çok çok lazım oluyor.
• Bebek Takımları; 6 adet,alt ve üst ayrı giyilen, günlük ev içi giyimde.
• Pijama,2 adet
• Patik ve Çorap,5-6 adet
• Şapka;3-4 adet,ev için ince(penyeden)
• Eldiven;2 adet,penyeden ilk 3 aya kadar,tırnakları ile yüzünü yırtmaması için.
• Hırka ve Yelek,3-4 adet
• Şapka, Atkı, Eldiven;1 adet(dışarı çıkış için)
• Bebek Tulumu;1 adet(dışarısı için)
• Önlük;3-4 adet
BESLENME İHTİYAÇ LİSTESİ
• Plastik biberonlar; 125ml,Avent’in biberonu(ne olur ne olmaz alman lazım,ama benimki hiç kullanmadı.)
• Biberon ısıtıcısı; Avent marka alabilirsin.Yada hiç alma,anam babam usulü sıcak su kaynatıp içinde ısıtabilirsin.
• Biberon fırçası;biberon ve emziklerin temizlenmesinde kullanılır.
• Sterilizatör; Avent marka aldım ben,evde mikrodalga var ise,makinesini almana gerek yok,sadece kabını alman yeterli olur.Ben öyle yapmıştım.İlk 9 ay kullanıyorsun.
• Emzik ve koruyucu kutusu; Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon olarak 1’er tane alabilirsin.Bizimki emzik de almadı ama alıp tutmak gerekiyor.
• Diş kaşıyıcı; Dişleri kaşımayı sağlayarak bebeği rahatlatır.(6.aydan sonra lazım)
• Aptamil Başlangıç mamasını yedek al,ama kim ne derse desin,çocuğa sakın mama verme,kendini zorla ve anne sütünü kas.
BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ
• Alt değiştirme yatağı
• Bebek bezleri; Prima yeni doğan alacaksınız.4-5 paket stoklayın,ilk doğduğunda günde 10 kez altını değiştiriyorsun ortalama.
• Islak mendil;ilk 2 ay ıslak mendil kullanma,bildiğin pamuğu kaynatılmış su ve Sebamed bebe yağı ile ıslatıp poşetlere koy,bu pamuklarla altını temizleyeceksin)
• Pişik kremi;sebamed(normal krem ve pişik kremi olarak ayrı ayrı al)
• Vücut termometresi (biz chicko almıştık,kulaktan ölçerler yeni doğanda riskli olabilir,biz normal derece almışdık)
• Burun aspiratörü; Chicko,gerekiyor,ben memnun kalmışdım.
• Nemlendirici Krem ve Yağ; sebamed
• Fırça tarak seti (Bebedor aldım ben,saçları konak yapmasın diye ilk 3-4 ay mutlaka kafasını her banyodan sonra tarayacaksın)
• Tırnak makasları (çıt çıt makas al,diğer ile yeni doğanın tırnakları kesilmiyor,zaten çocuk 1-1.5 aylık olduktan sonra tırnaklarını ilk keseceksin)
• İlaç kaşığı;en küçüğünden alacaksın,2’li satılır zaten.
• Şampuan; sebamed
• Sabun; sebamed
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri (doğal olanını al)
• Başlıklı havlu
• Kirli çamaşır torbası
EV VE BEBEĞİN YATAK ODASI İHTİYAÇ LİSTESİ (Modoko’da Çocuk Kalbi’ni çok çok öneririm)
• Şifonyer
• Dolap (3 kapaklı alın mutlaka)
• Karyola; Yanları yüksek (parmaklı olanı seçin)
• Yatak şiltesi
• Yatak şilte koruyucusu
• Yorgan Takımı; Yorgan, yastık, kenar minderleri
• Battaniye
• Nevresim takımı (Taç,Zara)
• Çarşaf
• Lamba
• Oda termometresi
• Telsiz - Bebefon (Görüntülüye gerek yok)
• Oyuncak sandığı
GEZİNTİ VE TAŞIMA İHTİYAÇ LİSTESİ
• Klasik pusetler; Sapının yönü değiştirilebilen yani çift taraflı kullanılabilen, koltuğu tam yatar, geniş, döner tekerlekli, tentesi hareketli, ön bar ve tablası olan tipler tercih sebebi olmalıdır. Bu tip pusetler yaklaşık 18 kg ağırlığında olan bebekler için kullanılır. (Mac Laren,anakucağı ile birlikte,Şişhaneden peşin alın)
• Kanguru; Chicko-Bebek 1,5 aylık olduğundan itibaren kullanılmaya başlanır.
• Sallanan ana kucağı ,Fısher Prıce çok iyi,biz çok memnun kaldık,6 ay bitene kadar kullanılıyor.
• Oyun Parkı; Chicko,biz ilk doğduğunda bizim odaya koyarak yatak olarak kullandık ilk 4 ay,sonrasında oyun parkı olarak kullanmaya başladık.Yazlıklara giderken de kullanıyorsun,mutlak alın,çok faydalı.Şişhaneden peşin alın yine.
OYUNCAKLAR (ağırlıklı olarak Lamaze,fısher prıce,tıny love ve playskol tercih edin)
• Dönence; Fısher Price yada Tıny Love marka
• Bez bebekler ve yumuşak oyuncaklar
• Yumuşak top,kumaş kitaplar,müzikli ve renkli çıngıraklar
• Oyun Halısı;mutlaka almalısınız,ilk 3 aylıkken kullanmaya başlıyor,Tıny Love marka alacaksınız,aktivite oyun halısı olarak geçiyor adı)
Bebek İhtiyaç Listesi
GİYSİLER
• Pamuklu Zıbın;4-5 adet
• Body'ler;kısa ve uzun kollu,ayrıca kolsuz atlet gibi de çok çok lazım oluyor.
• Bebek Takımları; 6 adet,alt ve üst ayrı giyilen, günlük ev içi giyimde.
• Pijama,2 adet
• Patik ve Çorap,5-6 adet
• Şapka;3-4 adet,ev için ince(penyeden)
• Eldiven;2 adet,penyeden ilk 3 aya kadar,tırnakları ile yüzünü yırtmaması için.
• Hırka ve Yelek,3-4 adet
• Şapka, Atkı, Eldiven;1 adet(dışarı çıkış için)
• Bebek Tulumu;1 adet(dışarısı için)
• Önlük;3-4 adet
BESLENME İHTİYAÇ LİSTESİ
• Plastik biberonlar; 125ml,Avent’in biberonu(ne olur ne olmaz alman lazım,ama benimki hiç kullanmadı.)
• Biberon ısıtıcısı; Avent marka alabilirsin.Yada hiç alma,anam babam usulü sıcak su kaynatıp içinde ısıtabilirsin.
• Biberon fırçası;biberon ve emziklerin temizlenmesinde kullanılır.
• Sterilizatör; Avent marka aldım ben,evde mikrodalga var ise,makinesini almana gerek yok,sadece kabını alman yeterli olur.Ben öyle yapmıştım.İlk 9 ay kullanıyorsun.
• Emzik ve koruyucu kutusu; Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon olarak 1’er tane alabilirsin.Bizimki emzik de almadı ama alıp tutmak gerekiyor.
• Diş kaşıyıcı; Dişleri kaşımayı sağlayarak bebeği rahatlatır.(6.aydan sonra lazım)
• Aptamil Başlangıç mamasını yedek al,ama kim ne derse desin,çocuğa sakın mama verme,kendini zorla ve anne sütünü kas.
BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ
• Alt değiştirme yatağı
• Bebek bezleri; Prima yeni doğan alacaksınız.4-5 paket stoklayın,ilk doğduğunda günde 10 kez altını değiştiriyorsun ortalama.
• Islak mendil;ilk 2 ay ıslak mendil kullanma,bildiğin pamuğu kaynatılmış su ve Sebamed bebe yağı ile ıslatıp poşetlere koy,bu pamuklarla altını temizleyeceksin)
• Pişik kremi;sebamed(normal krem ve pişik kremi olarak ayrı ayrı al)
• Vücut termometresi (biz chicko almıştık,kulaktan ölçerler yeni doğanda riskli olabilir,biz normal derece almışdık)
• Burun aspiratörü; Chicko,gerekiyor,ben memnun kalmışdım.
• Nemlendirici Krem ve Yağ; sebamed
• Fırça tarak seti (Bebedor aldım ben,saçları konak yapmasın diye ilk 3-4 ay mutlaka kafasını her banyodan sonra tarayacaksın)
• Tırnak makasları (çıt çıt makas al,diğer ile yeni doğanın tırnakları kesilmiyor,zaten çocuk 1-1.5 aylık olduktan sonra tırnaklarını ilk keseceksin)
• İlaç kaşığı;en küçüğünden alacaksın,2’li satılır zaten.
• Şampuan; sebamed
• Sabun; sebamed
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri (doğal olanını al)
• Başlıklı havlu
• Kirli çamaşır torbası
EV VE BEBEĞİN YATAK ODASI İHTİYAÇ LİSTESİ (Modoko’da Çocuk Kalbi’ni çok çok öneririm)
• Şifonyer
• Dolap (3 kapaklı alın mutlaka)
• Karyola; Yanları yüksek (parmaklı olanı seçin)
• Yatak şiltesi
• Yatak şilte koruyucusu
• Yorgan Takımı; Yorgan, yastık, kenar minderleri
• Battaniye
• Nevresim takımı (Taç,Zara)
• Çarşaf
• Lamba
• Oda termometresi
• Telsiz - Bebefon (Görüntülüye gerek yok)
• Oyuncak sandığı
GEZİNTİ VE TAŞIMA İHTİYAÇ LİSTESİ
• Klasik pusetler; Sapının yönü değiştirilebilen yani çift taraflı kullanılabilen, koltuğu tam yatar, geniş, döner tekerlekli, tentesi hareketli, ön bar ve tablası olan tipler tercih sebebi olmalıdır. Bu tip pusetler yaklaşık 18 kg ağırlığında olan bebekler için kullanılır. (Mac Laren,anakucağı ile birlikte,Şişhaneden peşin alın)
• Kanguru; Chicko-Bebek 1,5 aylık olduğundan itibaren kullanılmaya başlanır.
• Sallanan ana kucağı ,Fısher Prıce çok iyi,biz çok memnun kaldık,6 ay bitene kadar kullanılıyor.
• Oyun Parkı; Chicko,biz ilk doğduğunda bizim odaya koyarak yatak olarak kullandık ilk 4 ay,sonrasında oyun parkı olarak kullanmaya başladık.Yazlıklara giderken de kullanıyorsun,mutlak alın,çok faydalı.Şişhaneden peşin alın yine.
OYUNCAKLAR (ağırlıklı olarak Lamaze,fısher prıce,tıny love ve playskol tercih edin)
• Dönence; Fısher Price yada Tıny Love marka
• Bez bebekler ve yumuşak oyuncaklar
• Yumuşak top,kumaş kitaplar,müzikli ve renkli çıngıraklar
• Oyun Halısı;mutlaka almalısınız,ilk 3 aylıkken kullanmaya başlıyor,Tıny Love marka alacaksınız,aktivite oyun halısı olarak geçiyor adı)