• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri

Kızlar selam, burda bebeği olan bir arkadas bana liste hazırlamıs bilgi icin... aşağıda sizede gönderiyorum. Belki bir faydası olur.....

Bebek İhtiyaç Listesi
GİYSİLER
• Pamuklu Zıbın;4-5 adet
• Body'ler;kısa ve uzun kollu,ayrıca kolsuz atlet gibi de çok çok lazım oluyor.
• Bebek Takımları; 6 adet,alt ve üst ayrı giyilen, günlük ev içi giyimde.
• Pijama,2 adet
• Patik ve Çorap,5-6 adet
• Şapka;3-4 adet,ev için ince(penyeden)
• Eldiven;2 adet,penyeden ilk 3 aya kadar,tırnakları ile yüzünü yırtmaması için.
• Hırka ve Yelek,3-4 adet
• Şapka, Atkı, Eldiven;1 adet(dışarı çıkış için)
• Bebek Tulumu;1 adet(dışarısı için)
• Önlük;3-4 adet
BESLENME İHTİYAÇ LİSTESİ
• Plastik biberonlar; 125ml,Avent’in biberonu(ne olur ne olmaz alman lazım,ama benimki hiç kullanmadı.)
• Biberon ısıtıcısı; Avent marka alabilirsin.Yada hiç alma,anam babam usulü sıcak su kaynatıp içinde ısıtabilirsin.
• Biberon fırçası;biberon ve emziklerin temizlenmesinde kullanılır.
• Sterilizatör; Avent marka aldım ben,evde mikrodalga var ise,makinesini almana gerek yok,sadece kabını alman yeterli olur.Ben öyle yapmıştım.İlk 9 ay kullanıyorsun.
• Emzik ve koruyucu kutusu; Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon olarak 1’er tane alabilirsin.Bizimki emzik de almadı ama alıp tutmak gerekiyor.
• Diş kaşıyıcı; Dişleri kaşımayı sağlayarak bebeği rahatlatır.(6.aydan sonra lazım)
• Aptamil Başlangıç mamasını yedek al,ama kim ne derse desin,çocuğa sakın mama verme,kendini zorla ve anne sütünü kas.

BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ
• Alt değiştirme yatağı
• Bebek bezleri; Prima yeni doğan alacaksınız.4-5 paket stoklayın,ilk doğduğunda günde 10 kez altını değiştiriyorsun ortalama.
• Islak mendil;ilk 2 ay ıslak mendil kullanma,bildiğin pamuğu kaynatılmış su ve Sebamed bebe yağı ile ıslatıp poşetlere koy,bu pamuklarla altını temizleyeceksin)
• Pişik kremi;sebamed(normal krem ve pişik kremi olarak ayrı ayrı al)
• Vücut termometresi (biz chicko almıştık,kulaktan ölçerler yeni doğanda riskli olabilir,biz normal derece almışdık)
• Burun aspiratörü; Chicko,gerekiyor,ben memnun kalmışdım.
• Nemlendirici Krem ve Yağ; sebamed
• Fırça tarak seti (Bebedor aldım ben,saçları konak yapmasın diye ilk 3-4 ay mutlaka kafasını her banyodan sonra tarayacaksın)
• Tırnak makasları (çıt çıt makas al,diğer ile yeni doğanın tırnakları kesilmiyor,zaten çocuk 1-1.5 aylık olduktan sonra tırnaklarını ilk keseceksin)
• İlaç kaşığı;en küçüğünden alacaksın,2’li satılır zaten.
• Şampuan; sebamed
• Sabun; sebamed
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri (doğal olanını al)
• Başlıklı havlu
• Kirli çamaşır torbası
EV VE BEBEĞİN YATAK ODASI İHTİYAÇ LİSTESİ (Modoko’da Çocuk Kalbi’ni çok çok öneririm)
• Şifonyer
• Dolap (3 kapaklı alın mutlaka)
• Karyola; Yanları yüksek (parmaklı olanı seçin)
• Yatak şiltesi
• Yatak şilte koruyucusu
• Yorgan Takımı; Yorgan, yastık, kenar minderleri
• Battaniye
• Nevresim takımı (Taç,Zara)
• Çarşaf
• Lamba
• Oda termometresi
• Telsiz - Bebefon (Görüntülüye gerek yok)
• Oyuncak sandığı

GEZİNTİ VE TAŞIMA İHTİYAÇ LİSTESİ
• Klasik pusetler; Sapının yönü değiştirilebilen yani çift taraflı kullanılabilen, koltuğu tam yatar, geniş, döner tekerlekli, tentesi hareketli, ön bar ve tablası olan tipler tercih sebebi olmalıdır. Bu tip pusetler yaklaşık 18 kg ağırlığında olan bebekler için kullanılır. (Mac Laren,anakucağı ile birlikte,Şişhaneden peşin alın)
• Kanguru; Chicko-Bebek 1,5 aylık olduğundan itibaren kullanılmaya başlanır.
• Sallanan ana kucağı ,Fısher Prıce çok iyi,biz çok memnun kaldık,6 ay bitene kadar kullanılıyor.
• Oyun Parkı; Chicko,biz ilk doğduğunda bizim odaya koyarak yatak olarak kullandık ilk 4 ay,sonrasında oyun parkı olarak kullanmaya başladık.Yazlıklara giderken de kullanıyorsun,mutlak alın,çok faydalı.Şişhaneden peşin alın yine.
OYUNCAKLAR (ağırlıklı olarak Lamaze,fısher prıce,tıny love ve playskol tercih edin)
• Dönence; Fısher Price yada Tıny Love marka
• Bez bebekler ve yumuşak oyuncaklar
• Yumuşak top,kumaş kitaplar,müzikli ve renkli çıngıraklar
• Oyun Halısı;mutlaka almalısınız,ilk 3 aylıkken kullanmaya başlıyor,Tıny Love marka alacaksınız,aktivite oyun halısı olarak geçiyor adı)

esmacım oğlunun cicileri çok güzel güle güle giysin bazıları benim oğlumun cicileri ile aynı

plaj evet walla yıne parmaktan alınıyor hemde 4 kere.
1.sı açken
2.sı sekerlı suyu ıctıkten 1 saat sonra
3.su 2 saat sonra
4.su de 3 saat sonra ve bıtıyor...

zeynepcım sagol bu arada bakıyorum lısteye neler warmıs dıye...

günaydın sağolun kızlar.. bizde çok iyiyiz demek isterdim ama walla sırt ağrısından ölüyorum... akşam o bebekli nevresim takımını almak için eşimle dışarı çıktık ama artık bana gezmek yaramıyo galiba... eve gelene kadar yolda ağlıycaktım nerdeyse... eve geldik yatıyorum kalkıyorum hiçbi yere yerleşemedim... yan uzandım sağolsun eşim biraz sırtımı ovdu öyle bi parça rahatladım.. alışverişlerin neden fazla geçe bırakılmadığını çok iyi anladım... bi tek geceliğim falan kaldı onada ben gitmem artık annemler çıkıp alsınlar bişey ne olursa kabulüm bu ağrıyı çekiceğime çuval bile giyerim.. park yatağı internetten alıcam zaten... başkada bi eksiğim kalmıyo...
hülyacım bu arada sağol canım... bakıp bakıp evde sürüyorum arabayı deli gibi...:)))

canım geçmiş olsun öle canım ağırlaştık galiba bende çok çabuk yoruluyom hele dün gece tualaete kalkamıyodum sanki odunla dövdüler beni

kızlar benımkıde bu sabah resmen daldı bana tekme tokat... uyandım bı baktım nasıl vuruyo hıc durmadan anlatamam. saat 10.30-11 falan bıldıgın horon tepıyodu ıcerde coştu kızım :))))

bu arada bende henuz bel agrısı yok sadece yururken cabuk yoruluyorum bazen sag yada sol kasıgıma agrı gırıyor ama belım ıyı cok sukur...

kızlar bu arada sanırım bende sterılızator alıcam kaynatmak falan uzun suruyor sterılızatorle 15 dk da bakterılerden arınıyormus fıyatlarıda cok degıl netten 50-60 a falan da buldum...

akarahan, bitanesii, fatolina, HavvaEsen, hulen, tugba64

herkese merhabaaaa.... nasılsınız annişler... küçük hanımlar küçük beyler nasıl???

FATOLİNE sanayazdıııım su iç diyede

fatolına plajın dedıgı gıbı bol su ıc ıdrar yollarının en ıyı ılacı su...
plaj cım sende korkma doktorun 100 luk seker yuklemesı ıster eger oda yuksek cıkarsa sende bızım gıbı dıyetlıler kervanına katılırsın. korkma caresı olan bısey hatta ıyıkı yaptırmıssın testı seker onemlı hamılelıkte bılıp onlem alınmalı...
sıte cıbıttı yıne ama yaaaaaaaaaa

esra ,seçil , srpp, hulen ,fatoş, sağolun kızlar neticede ufacıkta olsa oda bir can 12yaşındaydı baya uzun yaşadı aslında hepimizin elbette bir sonu var Allahın takdiri her yaşayan canlının bir sonu var sonuçta üzüldüm ama biraz daha iyiyim şimdi opuyorumnanaktan
selam fatolina geçmiş olsun canım bol bol su iç iltihapta hamileilkte çok sık oluyor en iyi çaresi bu
kansızlık içinde pekmez falan ye çayı kahveyi içiyorsan mümkün olduğunca azaltmaya çalış birde dr vermiş olması lazım demir hapı kullandın mı olur sağlık ocağında bana hamilelikte kan değerlerinde düşme olur çok normal bunları yaparsan kanın fazla düşmez dediler bende sana tavsiye ederim benim değerlerim çok fazla düşmüyor oyüzdenyerimseniben

sağolun kızlar doktor zaten ilaç vermedi bol bol su iç dedi zaten içiyorum ama daha fazla içmem gerekiyo demekki
evet kansızlık için pekmez yicem aslında herşeyide yiyorum yemediklerimi bile yemeye başladım bebiş için ama yeterli olmuo demekki
tuğbacım zaten demir kan calsiyum ilaçları içiyorum bende anlamadım ki canım ya

kızlar benımkıde bu sabah resmen daldı bana tekme tokat... uyandım bı baktım nasıl vuruyo hıc durmadan anlatamam. saat 10.30-11 falan bıldıgın horon tepıyodu ıcerde coştu kızım :))))

bu arada bende henuz bel agrısı yok sadece yururken cabuk yoruluyorum bazen sag yada sol kasıgıma agrı gırıyor ama belım ıyı cok sukur...

bir zamanlar hareketlerini hissetmiyorum diye yakındığın günleri hatırlatırım zeynepcim. hak ettin sen o tekmeleri :roflol: aman o bel ağrıları bari senden uzak olsun: hiç çekilmiyor. yataktan bile kalkamıyorsun.
akşam eşimle sinemaya gittik, bi rahat edemedim belimin ağrısından. otur otur anam ağladı. doğurana kadar sinemaya tövbe :kedi:

kızlar hepsıburada da kraftın sterılızatoru ındırıme gırmıs 30 a dusmus.
gogus pedlerı de ındırımde chıcco nun.
bıde alt acma mınderı 9 mılyona dusmus. ben kocıse soylıyım bunların sıparısını versın ındırımde cok guzel urunler var bı bakın ıstıyosanız.
bız hepsıburadadan cok fazla alısverıs yapıyoruz hıc bı sıkıntı yasamadık sımdıye kadar :)

bir zamanlar hareketlerini hissetmiyorum diye yakındığın günleri hatırlatırım zeynepcim. hak ettin sen o tekmeleri :roflol: aman o bel ağrıları bari senden uzak olsun: hiç çekilmiyor. yataktan bile kalkamıyorsun.
akşam eşimle sinemaya gittik, bi rahat edemedim belimin ağrısından. otur otur anam ağladı. doğurana kadar sinemaya tövbe :kedi:

kendım kasındım dımı anacım haklısın :roflol:
olsun tepıklesın razıyım ben :asigim:

seçilcim hoşgeldin güzelim. biz iyiyiz kızımla. umarım sen ve bebiş de iyidir.
fatolina geçmiş olsun tatlım, aynı sorun bende de var. bi türlü kurtulamadım.

sağol tatlım biz iyiyiz çok şükür siz nasılsınız :ecrin_bebek:

bizde iyiyiz teyzesi oğlum birazcık annesini uyutmuyor ama olsun çok seviyorum ben onu..

seçilcim hoşgeldin güzelim. biz iyiyiz kızımla. umarım sen ve bebiş de iyidir.

hoşbulduk hülyacım.. iyiyiz çok şükür.. öpüyoruz seni ve kızını..

kızlar gunaydın...
sıtede sorun war sanırım gecmısı okuyamıyorum hata verıyo sureklı.
cmt ben okeyım o gun bebısın odası boyanıcak kocıs bana bıyerelere gıt boya warken ewde olma dedı ısabet oldu :)))))
gecmısede bakamıyorum ne war ne yok herkes ıyımı?

hoşgelin canım anca girebildim hep hata verip duruyo site nasılsın bakalım

selam annişler
bol tekmeli olsun günümüz sositososito
dün gittim sağlık ocağına idrar testi yapmıyolarmış sinir oldum ordan devlet hastanesine gittim bütün günüm hastanede geçti dün sinir oldum pööff
sonuş idrar yollarında enfeksiyon herzaman ki gibi bide çokta olmasa kansızlık çıktı senağlama

hoşgeldin geçmiş olsun canımcım evet bol bol su içmelisin o zaman atıyo
kızlar bu arada sanırım bende sterılızator alıcam kaynatmak falan uzun suruyor sterılızatorle 15 dk da bakterılerden arınıyormus fıyatlarıda cok degıl netten 50-60 a falan da buldum...

HERKESE MERHABA KIZLAR ıLK FIRSATTA GıRDıM. HERKES ıYıDıR UMARIM. kIZLAR BEN AKŞAM DA YAZDIM AMA ıSTANBUL BULUŞMASI ıÇıN.BEN KATILAMIYORUM ÖZÜR DıLEYEREK. OKULUN GEZıSıNDE GÖREVLıYıM.GELEMEYECEĞıM :((((

Back