• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri

kıızzz lar günaydın .........benim canım sıkıldı ya şeker 155 çıktı eee nolcak ben şeker hastasımıyım yani...........ya sağlık ocağındada cımbızla aldım ağızlarından lafı cumaya gidicem hastaneye ya bilgisi olan varmıı

canım tabiki şeker hastası değilsin... bu gebelik şekeri... doğumdan sonra normale dönüyor.. çok az insanda kalıcı... yediklerine malesef dikkat etmen lazım... diyetisyene yönlendirebilir doktorun...

canım tabiki şeker hastası değilsin... bu gebelik şekeri... doğumdan sonra normale dönüyor.. çok az insanda kalıcı... yediklerine malesef dikkat etmen lazım... diyetisyene yönlendirebilir doktorun...

sağolasın canım ...kıs zaten doru düzgün yiyemiyooom bide diyet offffff du bakalım cuma günü ne diycek benim doktorda.......peki bi dahamı test olcam 100 gr falan diyo arkadaşlar

Esracım sorma o aĞrılar Çok zor oluyo ben bıde her akŞam 40 dk yÜrÜyorum eve kadar Şuan mesela daha ıyıyım ayaklarım aÇılıyo ama hareketsız olunca denıyorum kendımı daha kÖtÜyÜm anlamadım ben bu ıŞı ama gecelerı hepımız ıÇın artık zor geÇıcek uykusuz geceler bızı beklıyoorr

Selda benden okey canım buluşmaya geliyorum Zeynep'te okey Esra sen ne yaptın ayarlıyabilecekmisin.

canım walla gün içinde belli olur net bişey söylerim sizlere... büyük ihtimal ayarlarım ama fazla dolaşmayalım ne olur.... belim çok kötü benim...

Esracım sorma o aĞrılar Çok zor oluyo ben bİde her akŞam 40 dk yÜrÜyorum eve kadar Şuan mesela daha İyİyİm ayaklarım aÇılıyo ama hareketsİz olunca denİyorum kendİmİ daha kÖtÜyÜm anlamadım ben bu İŞİ ama gecelerİ hepİmİz İÇİn artık zor geÇİcek uykusuz geceler bİzİ beklİyoorr

aynen canım sanada geçmiş olsun...zaten ben kaç haftadır hayatımdan çıkardım gece uykusunu... ama en azından ağrım yoktu böyle... inşallah geçer... zorluyo çok beni...

arya, fatoş: hoşbulduk kızlar. umarım herşey yolundadır.

kıızzz lar günaydın .........benim canım sıkıldı ya şeker 155 çıktı eee nolcak ben şeker hastasımıyım yani...........ya sağlık ocağındada cımbızla aldım ağızlarından lafı cumaya gidicem hastaneye ya bilgisi olan varmıı

sıkma canını şeker hastası falan değilsin. diyet yapman gerekecek sanırım. dikkat et kendine ama üzme kendini.

günaydın sağolun kızlar.. bizde çok iyiyiz demek isterdim ama walla sırt ağrısından ölüyorum... akşam o bebekli nevresim takımını almak için eşimle dışarı çıktık ama artık bana gezmek yaramıyo galiba... eve gelene kadar yolda ağlıycaktım nerdeyse... eve geldik yatıyorum kalkıyorum hiçbi yere yerleşemedim... yan uzandım sağolsun eşim biraz sırtımı ovdu öyle bi parça rahatladım.. alışverişlerin neden fazla geçe bırakılmadığını çok iyi anladım... bi tek geceliğim falan kaldı onada ben gitmem artık annemler çıkıp alsınlar bişey ne olursa kabulüm bu ağrıyı çekiceğime çuval bile giyerim.. park yatağı internetten alıcam zaten... başkada bi eksiğim kalmıyo...
hülyacım bu arada sağol canım... bakıp bakıp evde sürüyorum arabayı deli gibi...:)))

sen yine hallettin alınacakları anacım, daha bizim doğru dürüst bişeyimiz yok. bayramdan sonra halledicez artık. bi mağaza belirledik, herşey var. oradan alıp çıkacam valla herşeyi, ne yapim.
herşeyinizi iyi genlerde kullanmayı nasib etsin. eskitmeyin çocuk doğmadan arabayı kız :nazar:

Burcu Serap şu profilinizdeki hafta ve günü silseniz ya geride kalmışlar artık tickerlarınız varopuyorumnanaktan

Plaj 100 gr yükleme isteyecek muhtemelen doktorun ona göre diyet verecektir. Neyse ki çözümü olan bir sorun biraz dikkat etmek lazım o kadar. Üzme kendini.

Esracım sorma o aĞrılar Çok zor oluyo ben bİde her akŞam 40 dk yÜrÜyorum eve kadar Şuan mesela daha İyİyİm ayaklarım aÇılıyo ama hareketsİz olunca denİyorum kendİmİ daha kÖtÜyÜm anlamadım ben bu İŞİ ama gecelerİ hepİmİz İÇİn artık zor geÇİcek uykusuz geceler bİzİ beklİyoorr

Yürüyüş çok iyi geliyor bel ağrılarına. Ben de öğle tatilinde yarım saat yürüyeceğim şimdi.

kızlar gunaydın...
sıtede sorun war sanırım gecmısı okuyamıyorum hata verıyo sureklı.
cmt ben okeyım o gun bebısın odası boyanıcak kocıs bana bıyerelere gıt boya warken ewde olma dedı ısabet oldu :)))))
gecmısede bakamıyorum ne war ne yok herkes ıyımı?

selam annişler
bol tekmeli olsun günümüz sositososito
dün gittim sağlık ocağına idrar testi yapmıyolarmış sinir oldum ordan devlet hastanesine gittim bütün günüm hastanede geçti dün sinir oldum pööff
sonuş idrar yollarında enfeksiyon herzaman ki gibi bide çokta olmasa kansızlık çıktı senağlama

sağol hÜLEN sağol SRRP çım ya parmağımdan aldılar ikinciyiçok acıdı ya bi bağırdım çok acıdı çok acıdı diye.....dışarıdaki çocuklar kan sırasındakiler ağlamaya başladı....yinemi parmağımı delcekler uuuuufakannehir

arya, fatoş: hoşbulduk kızlar. umarım herşey yolundadır.

sıkma canını şeker hastası falan değilsin. diyet yapman gerekecek sanırım. dikkat et kendine ama üzme kendini.

sen yine hallettin alınacakları anacım, daha bizim doğru dürüst bişeyimiz yok. bayramdan sonra halledicez artık. bi mağaza belirledik, herşey var. oradan alıp çıkacam valla herşeyi, ne yapim.
herşeyinizi iyi genlerde kullanmayı nasib etsin. eskitmeyin çocuk doğmadan arabayı kız :nazar:

Burcu Serap şu profilinizdeki hafta ve günü silseniz ya geride kalmışlar artık tickerlarınız varopuyorumnanaktan

Plaj 100 gr yükleme isteyecek muhtemelen doktorun ona göre diyet verecektir. Neyse ki çözümü olan bir sorun biraz dikkat etmek lazım o kadar. Üzme kendini.

Yürüyüş çok iyi geliyor bel ağrılarına. Ben de öğle tatilinde yarım saat yürüyeceğim şimdi.

selam annişler
bol tekmeli olsun günümüz sositososito
dün gittim sağlık ocağına idrar testi yapmıyolarmış sinir oldum ordan devlet hastanesine gittim bütün günüm hastanede geçti dün sinir oldum pööff
sonuş idrar yollarında enfeksiyon herzaman ki gibi bide çokta olmasa kansızlık çıktı senağlama

bol su iç ...ve bol tuvalete afedersin çişe çık tek ilacı

ayyyyy afedersiniz kıs ben alıntı yapmayı öğrenemedim yaaaaakaydirigubbakcemile3

canım walla gün içinde belli olur net bişey söylerim sizlere... büyük ihtimal ayarlarım ama fazla dolaşmayalım ne olur.... belim çok kötü benim...

Tamam fazla dolaşmayız bi havuzlu han a gideceğiz zaten sonrada bol bol tıkınırız.

ben düzeltemiyorum amaaa hata veriyor çok denedim bugün yine uğraşırım biraz daha.

fatolına plajın dedıgı gıbı bol su ıc ıdrar yollarının en ıyı ılacı su...
plaj cım sende korkma doktorun 100 luk seker yuklemesı ıster eger oda yuksek cıkarsa sende bızım gıbı dıyetlıler kervanına katılırsın. korkma caresı olan bısey hatta ıyıkı yaptırmıssın testı seker onemlı hamılelıkte bılıp onlem alınmalı...
sıte cıbıttı yıne ama yaaaaaaaaaa

Tamam fazla dolaşmayız bi havuzlu han a gideceğiz zaten sonrada bol bol tıkınırız.

ben düzeltemiyorum amaaa hata veriyor çok denedim bugün yine uğraşırım biraz daha.

yaaa ben tıkınamam ama hakkaten ya ben dısarı cıktıgımda ne yıcem hersey yasak oldu dısardayım acıktım ac mı kalıcam ben :gitme::gitme::gitme:

bugun kuzenımın sezeryanı wardı ona gıdıcektım ama kocıs cok gerekmedıkce hastanelere gıtme ewe cıksın yarın obur gun ewe gıdersın hastanede durma dedı bende gıdemedım :( aslında haklı adam ya neyse...

esra ,seçil , srpp, hulen ,fatoş, sağolun kızlar neticede ufacıkta olsa oda bir can 12yaşındaydı baya uzun yaşadı aslında hepimizin elbette bir sonu var Allahın takdiri her yaşayan canlının bir sonu var sonuçta üzüldüm ama biraz daha iyiyim şimdi opuyorumnanaktan
selam fatolina geçmiş olsun canım bol bol su iç iltihapta hamileilkte çok sık oluyor en iyi çaresi bu
kansızlık içinde pekmez falan ye çayı kahveyi içiyorsan mümkün olduğunca azaltmaya çalış birde dr vermiş olması lazım demir hapı kullandın mı olur sağlık ocağında bana hamilelikte kan değerlerinde düşme olur çok normal bunları yaparsan kanın fazla düşmez dediler bende sana tavsiye ederim benim değerlerim çok fazla düşmüyor oyüzdenyerimseniben

fatolına plajın dedıgı gıbı bol su ıc ıdrar yollarının en ıyı ılacı su...
plaj cım sende korkma doktorun 100 luk seker yuklemesı ıster eger oda yuksek cıkarsa sende bızım gıbı dıyetlıler kervanına katılırsın. korkma caresı olan bısey hatta ıyıkı yaptırmıssın testı seker onemlı hamılelıkte bılıp onlem alınmalı...
sıte cıbıttı yıne ama yaaaaaaaaaa

ayyyy deminden beri sana yazcam diye uğraşyooom bu ne yaaa bozulyo yine senin kaçtı kısss ikincide yine parmak mı delincek

offf başım ağrıdı gitmiyooookafamçokkarıştı

Kızlar selam, burda bebeği olan bir arkadas bana liste hazırlamıs bilgi icin... aşağıda sizede gönderiyorum. Belki bir faydası olur.....

Bebek ıhtiyaç Listesi
GıYSıLER
• Pamuklu Zıbın;4-5 adet
• Body'ler;kısa ve uzun kollu,ayrıca kolsuz atlet gibi de çok çok lazım oluyor.
• Bebek Takımları; 6 adet,alt ve üst ayrı giyilen, günlük ev içi giyimde.
• Pijama,2 adet
• Patik ve Çorap,5-6 adet
• Şapka;3-4 adet,ev için ince(penyeden)
• Eldiven;2 adet,penyeden ilk 3 aya kadar,tırnakları ile yüzünü yırtmaması için.
• Hırka ve Yelek,3-4 adet
• Şapka, Atkı, Eldiven;1 adet(dışarı çıkış için)
• Bebek Tulumu;1 adet(dışarısı için)
• Önlük;3-4 adet
BESLENME ıHTıYAÇ LıSTESı
• Plastik biberonlar; 125ml,Avent’in biberonu(ne olur ne olmaz alman lazım,ama benimki hiç kullanmadı.)
• Biberon ısıtıcısı; Avent marka alabilirsin.Yada hiç alma,anam babam usulü sıcak su kaynatıp içinde ısıtabilirsin.
• Biberon fırçası;biberon ve emziklerin temizlenmesinde kullanılır.
• Sterilizatör; Avent marka aldım ben,evde mikrodalga var ise,makinesini almana gerek yok,sadece kabını alman yeterli olur.Ben öyle yapmıştım.ılk 9 ay kullanıyorsun.
• Emzik ve koruyucu kutusu; Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon olarak 1’er tane alabilirsin.Bizimki emzik de almadı ama alıp tutmak gerekiyor.
• Diş kaşıyıcı; Dişleri kaşımayı sağlayarak bebeği rahatlatır.(6.aydan sonra lazım)
• Aptamil Başlangıç mamasını yedek al,ama kim ne derse desin,çocuğa sakın mama verme,kendini zorla ve anne sütünü kas.

BAKIM ıHTıYAÇ LıSTESı
• Alt değiştirme yatağı
• Bebek bezleri; Prima yeni doğan alacaksınız.4-5 paket stoklayın,ilk doğduğunda günde 10 kez altını değiştiriyorsun ortalama.
• Islak mendil;ilk 2 ay ıslak mendil kullanma,bildiğin pamuğu kaynatılmış su ve Sebamed bebe yağı ile ıslatıp poşetlere koy,bu pamuklarla altını temizleyeceksin)
• Pişik kremi;sebamed(normal krem ve pişik kremi olarak ayrı ayrı al)
• Vücut termometresi (biz chicko almıştık,kulaktan ölçerler yeni doğanda riskli olabilir,biz normal derece almışdık)
• Burun aspiratörü; Chicko,gerekiyor,ben memnun kalmışdım.
• Nemlendirici Krem ve Yağ; sebamed
• Fırça tarak seti (Bebedor aldım ben,saçları konak yapmasın diye ilk 3-4 ay mutlaka kafasını her banyodan sonra tarayacaksın)
• Tırnak makasları (çıt çıt makas al,diğer ile yeni doğanın tırnakları kesilmiyor,zaten çocuk 1-1.5 aylık olduktan sonra tırnaklarını ilk keseceksin)
• ılaç kaşığı;en küçüğünden alacaksın,2’li satılır zaten.
• Şampuan; sebamed
• Sabun; sebamed
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri (doğal olanını al)
• Başlıklı havlu
• Kirli çamaşır torbası
EV VE BEBEĞıN YATAK ODASI ıHTıYAÇ LıSTESı (Modoko’da Çocuk Kalbi’ni çok çok öneririm)
• Şifonyer
• Dolap (3 kapaklı alın mutlaka)
• Karyola; Yanları yüksek (parmaklı olanı seçin)
• Yatak şiltesi
• Yatak şilte koruyucusu
• Yorgan Takımı; Yorgan, yastık, kenar minderleri
• Battaniye
• Nevresim takımı (Taç,Zara)
• Çarşaf
• Lamba
• Oda termometresi
• Telsiz - Bebefon (Görüntülüye gerek yok)
• Oyuncak sandığı

GEZıNTı VE TAŞIMA ıHTıYAÇ LıSTESı
• Klasik pusetler; Sapının yönü değiştirilebilen yani çift taraflı kullanılabilen, koltuğu tam yatar, geniş, döner tekerlekli, tentesi hareketli, ön bar ve tablası olan tipler tercih sebebi olmalıdır. Bu tip pusetler yaklaşık 18 kg ağırlığında olan bebekler için kullanılır. (Mac Laren,anakucağı ile birlikte,Şişhaneden peşin alın)
• Kanguru; Chicko-Bebek 1,5 aylık olduğundan itibaren kullanılmaya başlanır.
• Sallanan ana kucağı ,Fısher Prıce çok iyi,biz çok memnun kaldık,6 ay bitene kadar kullanılıyor.
• Oyun Parkı; Chicko,biz ilk doğduğunda bizim odaya koyarak yatak olarak kullandık ilk 4 ay,sonrasında oyun parkı olarak kullanmaya başladık.Yazlıklara giderken de kullanıyorsun,mutlak alın,çok faydalı.Şişhaneden peşin alın yine.
OYUNCAKLAR (ağırlıklı olarak Lamaze,fısher prıce,tıny love ve playskol tercih edin)
• Dönence; Fısher Price yada Tıny Love marka
• Bez bebekler ve yumuşak oyuncaklar
• Yumuşak top,kumaş kitaplar,müzikli ve renkli çıngıraklar
• Oyun Halısı;mutlaka almalısınız,ilk 3 aylıkken kullanmaya başlıyor,Tıny Love marka alacaksınız,aktivite oyun halısı olarak geçiyor adı)

Back