2010 Şubat Anneleri

günaydın tatlım
sağol canım sorma bi rahatladım yerim senin damadını tabi gelinimide kuzum benim gelinimin adına karar verdiniz mi bu arada

yok canım ya hala bi isim bulamadık kocişe isim söylüyorum daha var karar veririz diyip duruyo önce bi sağlıklı doğsunmuşta... ya çocuk doğana kadar isimsiz mi kalıcak dedim buluruz nasılsa diyo offf çok ağır kanlı bu adam ya....

Tamam tamam... takmıyoruuuum:)
Esracım nasıl geçti eğitim.. bide mailine baktın mı?

verimsizdi canım ya... dün cidden fazla bişey vermediler.... zaten slayt yaptıkları bilgisayar falan dondu bi ara 15-20 dk onla uğraştılar... maillerime henüz bakmadım canım hemen bakıyorum...

Günaydıınnnn kızlar,

nasılsınız bugün benim burnum tıkanıyor şimdide.birde bihaller oldu bana dün ne yedim bilmiyorum yani ne dokundu ama alerji yaptığı kesin gece kaşın kaşın yırttım heryerimi nerdeyse. kalçam karnım sırtım kaşımaktan kıpkırmızı oldu sonrada yoruldum kaşınmaktan uyumuşum yumurtadan şüpeleniyorumm ama salı dr a gittiğimde sorucam alerji testi ister belki bakalım.

geçmiş olsun canım o kadar kaşımaya göbişi kalçaları inşallah çatlatmamışsındır....

bende aynıyım Selda hassas dr 2 hafta geriden geliyor dedi ama bizde bile var aynı şey. geçen eczaneye gittim kadının biri kaç aylıksın dedi 6 ya girdim dedim aayyy zayıf olacak dedi birde karnıma öyle bir küçümsüyerek baktıki şeytan dedi kalk parçala.çelimsiz zayıf birşey olacak der gibi ama surat ifadesini görmelisiniz katillere benziyordu uyuz kadınnn.

offf böyle olumsuz yorum yapan insanlardan nefret ediyorum... zaten anelik başlı başına bi paranoya bide böyle konuşup insanı zıvanadan çıkarıyolar... kalkıp sıksaydın gırtlağını dengesizin.... :oklava:

burcu takma canım ona bakarsan banada ilk aylarda sanki 5aylık karnın var gibi yok kalçan çıkmış yok göğsün büyümüş çok kilo almışsın falan filan millete laf lazım eleştirme dedinmi herkes bir numara kimse seni motive etmiyor biz birbirimizi edelim canım bence hepimiz süper hamişiz ben hepinizin göbişlerine bayılıyorum ve burdaki herkesin hamiş olduğu belli millet körse bize neŞeniz:CüvCüv:

ya kızlar babam ufak bı kaza gecırmıs yolda yururken dusmus kaburgasını ıncıtmıs ewde yatıyomus. aksam esım gelsın gıdıp bakıcaz ona gıdıcektım hastayım dıye tek basına cıkma dısarı benı bekle dedı esımde... alıp bıze getırıyım desem gelmez hayatta arabayıda sattık ben her gun ona nasıl gıderım onuda bılmıyorum kaldım boyle arada :çok üzgünüm:

yok canım ya hala bi isim bulamadık kocişe isim söylüyorum daha var karar veririz diyip duruyo önce bi sağlıklı doğsunmuşta... ya çocuk doğana kadar isimsiz mi kalıcak dedim buluruz nasılsa diyo offf çok ağır kanlı bu adam ya....

verimsizdi canım ya... dün cidden fazla bişey vermediler.... zaten slayt yaptıkları bilgisayar falan dondu bi ara 15-20 dk onla uğraştılar... maillerime henüz bakmadım canım hemen bakıyorum...

geçmiş olsun canım o kadar kaşımaya göbişi kalçaları inşallah çatlatmamışsındır....

offf böyle olumsuz yorum yapan insanlardan nefret ediyorum... zaten anelik başlı başına bi paranoya bide böyle konuşup insanı zıvanadan çıkarıyolar... kalkıp sıksaydın gırtlağını dengesizin.... :oklava:

aa esra'cım neden oyle diyorsun kapı süsü nasılmıs onu gördük ya daha ne olsun kaydirigubbakcemile2 saka bir yana kızlar esra'yla tanısmak acısından iyi oldu gene de bazı bolumleri verimliydi ama gecen seferki daha iyiymis ..

Kızlar bende bartholin kisti oldu galiba çok moralim bozuk aslında netten araştırdım sinir oldum.pazartesi dr ne dicek bakalım.

Bebeğin 1. Ayı

Doyurulduğunda uyur, aç kaldığında ağlar. Bu ayda anne memesi emerek, parmak emerek veya emzikle rahatlar ve uyur.

Bebeğiniz neler yapar :
- Sırtüstü konumda başını yana çevirebilir. Dizleri birbirinden ayrık, ayak tabanları birbirine dönük şekilde yatar.
- Kol ve bacaklarını hareket ettirir.
- Yatar pozisyonda avuçları yumuludur.
- Kol ve bacaklarını uzattığınızda el parmaklarını açar.
- Yanağına ve ağzının kenarına bir şey değdiğinde başını o o tarafa çevirip, ağzını açar ve meme arar.
- Ayakta tutulup yere bastırılırsa yürüme hareketi yapar.
- Başını dik tutamaz
- Yüzükoyun yatarken başını bir miktar yukarıya kaldırabilir.
- Ağlama dışında da bazı sesler çıkarabilir.
- Işık kaynağını farkeder ve başını ışığa çevirebilir.
- Başının 15-30 cm üstünde yarım daire şeklinde hareket ettirilen bir nesneyi gözleriyle takip edebilir.
- ınsan yüzüne özellikle göze odaklanabilir.

Siz neler yapmalısınız :
· Bebeğinizin gelişimini izleyebilmek, sorunları daha hızlı farkedebilmek için, boy-kilo ve baş çevresi grafiği hazırlayın.
· Görme ve ışitme Muayenesi yaptırın.
· Yenidoğan testlerinin yapılıp yapılmadığını araştırın. (fenilketonüri, hipotiroidizm ve diğer metabolik hastalıklar gibi)
· Kalça çıkığı yönünden incelenmelidir.
· Bıngıldaklarının durumu incelenmelidir.

Bu dönemde bebeğinizi mutlaka anne sütüyle beslemelisiniz.

Doğumdan sonra ilk bir kaç gün içinde %10 kilo kaybı gerçekleşebilir. Bir hafta, 10 gün içinde bebeğin tekrar doğum kilosuna dönmesi gereklidir. Eğer bebeğiniz kilo almıyor, daha da zayıflamış görünüyor, ağlamıyor ve sürekli uyuyorsa bebeğiniz beslenemiyor demektir.

- Bebeğiniz ilk ayda; her beslenmeden sonra kaka yapabilir, günde 5 defadan az bez kirletiyorsa yetersiz besleniyordur.
- Bebeğiniz günde 8-10 defadan az çiş yapıyorsa, çişi çok sarıysa, kokuluysa hatta çişi beze pembemsi bir renk veriyorsa, bebeğiniz yeterli beslenemiyor, su kaybediyor demektir.
- Bebeğinizi emzirirken yutma sesleri duymalısınız.
- Bebeğiniz doyduktan sonra huzurlu olmalı ve rahatça uykuya dalmalıdır.
- Bebeğinizin gece boyunca uyanmıyorsa, siz uyandırıp 3-4 saatte bir besleyin.
- Göbek kordon bakımını yapın, göbek kordonu etrafında kızarıklık, akıntı varsa doktorunuza başvurun.
- Bebeğiniz ağladığında göbeği dışarı fırlıyorsa göbek fıtığı oluşuyordur. Fıtık parmakla içeri itildiğinde girmiyorsa, aniden büyümeye başlarsa, fıtık dışarı çıktığında bebek kusuyorsa, gecikmeden doktora başvurun.
- Bebeğiniz ağlamadığı halde gözleri yaşarıyorsa, göz yaşı kanallarında tıkanıklık olmuş olabilir. Doktorunuzla bu durumu konuşun.
- Bebeğinizin gözlerinde çapaklanma, göz kapaklarında yapışma, kızarma veya akıntı varsa doktorunuza başvurun.
- Bebeğinizin sıcaklığını ensesinden, gövde içinden kontrol edin, soğuksa daha iyi giydirin. Isınması için yardımcı olun.
- Eğer hava çok soğuksa tek bir kalın giysi yerine, bir kaç kat ince giysi onu daha çok ısıtacaktır.

aa esra'cım neden oyle diyorsun kapı süsü nasılmıs onu gördük ya daha ne olsun kaydirigubbakcemile2 saka bir yana kızlar esra'yla tanısmak acısından iyi oldu gene de bazı bolumleri verimliydi ama gecen seferki daha iyiymis ..

haklısın canım o kapı süsü olaydı zaten helede o bayanın kalkıp onu incelemesi daha bi trajikomikti:))))

slm kızlar biz geldik nasılsınızzz

hoşgeldin canım dün senin sorduğun soruyu dr. sordum ben.... bebekler kaçıncı haftadan itibaren doğarsa yaşama şansları var demiştin ya... 24. hafta yada 700gr olduğu zaman yaşama şansları %15-20 dedi... bu 26. haftada %30-40 lara çıkıyo 28. haftadan itibaren birden %80 lere çıkıyo dedi... ama komplikasyon her türlü var yani engelli olma yada zeka geriliği olabilir dedi.. 36. haftadan önce doğan bebekler için prematüre diyoruz dedi..... 34. haftadan itibaren ciğerler hemen hemen gelişmiş oluyo dedi... bu arada kızlar ultrasonun zararı varmı d,iye sordu birisi klasik benim annemde aynı şeyi söylüyo tüm anneler aynı demekki kıza bu kadar fazla ultrasona girme iyi değil falan diyomuş... dr. dediki ultrasonun zararı yok zadece o bölgeye ısı veriyor ama bu ısı gittikçe artmıyor... hem usg ye giren bebekler girmeyenlere göre daha zeki oluyormuş kaydirigubbakcemile3

selda canım sağol paylaşım için inş. bu bilgilerin işimize yarayacağı günleri görmek nasip etsin Rabbim hepimize:Saruboceq:

bu arada seldacım maile baktım da o kız ne yapmış öyle ya banlanmış iyi olmuş... hiç yakıştıramadım o tavrı ona... burdada gayet iyi bi muhabbeti falan vardı... terbiyesizlik etmiş...

haklısın canım o kapı süsü olaydı zaten helede o bayanın kalkıp onu incelemesi daha bi trajikomikti:))))

hoşgeldin canım dün senin sorduğun soruyu dr. sordum ben.... bebekler kaçıncı haftadan itibaren doğarsa yaşama şansları var demiştin ya... 24. hafta yada 700gr olduğu zaman yaşama şansları %15-20 dedi... bu 26. haftada %30-40 lara çıkıyo 28. haftadan itibaren birden %80 lere çıkıyo dedi... ama komplikasyon her türlü var yani engelli olma yada zeka geriliği olabilir dedi.. 36. haftadan önce doğan bebekler için prematüre diyoruz dedi..... 34. haftadan itibaren ciğerler hemen hemen gelişmiş oluyo dedi... bu arada kızlar ultrasonun zararı varmı d,iye sordu birisi klasik benim annemde aynı şeyi söylüyo tüm anneler aynı demekki kıza bu kadar fazla ultrasona girme iyi değil falan diyomuş... dr. dediki ultrasonun zararı yok zadece o bölgeye ısı veriyor ama bu ısı gittikçe artmıyor... hem usg ye giren bebekler girmeyenlere göre daha zeki oluyormuş kaydirigubbakcemile3

walla cnm bende bu soruyu birçokkez sordum drlara hep zararı yok diolar ama büyükler nedense ben ne zaman ultrasyon resmini göstersem zararlı fazla girme diolar.renkli birde benimki renkli zararlıymış diolar.dr dan daha çok şey biliyoruz bizcnmkaydirigubbakcemile3

Back