akarahan, fatima38+, kadus, mydarling, selda58+, srpp+, tugba64, yeb2004 hepinize günaydın canlarım...
dün doğuma hazırlık kursuna gittim biliyosunuz... çok tatlı karşıladılar hamişleri... Içeri girerken bizlere kurupasta ve süt ikram ettiler:))) 2 saat sürdü sanırım acıkabileceğimizi düşündüler:)) 3 dr. çıktı sırayla ilki perinatolog, ikincisi diyetisyen ve sonuncusuda dik hekimiydi... Ilk kurs olduğu için genelde bildiğimiz şeyleri anlattılar ama önemli olduğunu düşündüğüm bazı şeyleri sizlerla paylaşmak istedim... önce klasik sperm yumurta ve bunların yaşam süreleriyle ilgili şeyler anlattılar... Ama cinsiyeti erkek belirler kısmı tamda doğru değilmiş çünkü belki 10 tane sperm yumurtaya kadar ulaşmayı başarıyor ama ilk giden yumurtaya giremiyor... Bilinmeyen bi sebeple yumurta kendi istediği spermin içeri girmesine izin veriyor (x yada y) dedi dr. Yani yine kadın belirliyor cinsiyeti :))) folik asidin öneminden bahsetti kesinlikle çok önemliymiş kullanılması... Bebeğin organları oluşmaya başlıyor ve en son omurilikteki omurların arası kapanmaya başlıyor dedi.. Folik asit eksikliğinde allah korusun foliğin yetmediği yerdeki omurların arası açık kalıyormuş ve allah korusun nerden itibaren aralık kaldıysa ordan aşağısı felç oluyor dedi dr. Ayrıca folik asidin hiçbir zararı yok mümkün olduğunca kullanabilirsiniz dedi fazlası idrarla atılıyormuş vücuttan ve sadece hamilelikte değil mümkünse sürekli kullanın dedi kanser içinde çok önemli bir ilaçmış.. Elevit içinde aynı şekilde hamilelik biter bitmez bırakmayın lohusalıktaki 6 haftada kullanın süte geçtiği için önemli dedi... Mutlaka ama mutlaka omega3 yada omega6 hapı kullanın dedi türkiyedeki hiçbir balıktan yeterli miktarda omega3 alamazsınız dedi... Bebeğin ıq seviyesi için çok önemliymiş... Doğuma gelirsek.. Normal doğummu sezeryanmı ? Bu çok saçma dedi... Sanki sezeryan normal doğuma bir alternatifmiş gibi davranılıyor ama yanlış dedi.. Sezeryan bir ameliyat ve bir çok komplikasyonu var... Bu aynen kilosu yüzünden kalp hastası olmuş birine kilo verdirmek yerine direk by-pass ameliyatı yapmaya benziyo dedi... Sadece anne yada bebeğin sağlığını tehlikeye sokucak bi durum varsa o zaman yapılmalı... Ingilterede sezeryan oranı %18 lerde bizdeyse allahtan güneydoğu var %70 lerde dedi... Sadece büyük şehirleri baz alsaydık %99.9 gibi bi rakam çıkıcaktı ki bu korkunç dedi... Diş konusuna gelince hamileliğin her aşamasında diş tedavi edilir dedi... Bende şaşırdım ama öyle dedi... Diş röntgeni çekilir dedi... Bizim verdiğimiz radyasyon çok çok düşük miktarda dedi... 1.5 saat uçak yolculuğu yapan biri daha fazla radyasyon alıyor dedi... Diş çekilir mi çekilir... Hamileliğin son aylarında karın iyice büyüdüğü için anne aynı pozisyonda belli bi süre yatamayacağı için son aylarda diş tedavisi yapmak zorlaşır dedi... Ama sadece oturuş pozisyonundan dolayı... Walla kızlar aklımda kalanları mümkün olduğunca yazmaya çalıştım... Bazı kısımlar bildiğimiz şeylerdi zaten onun için yazma gereği duymadım...