• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri

Selda gözün aydın canım. ben hiç ilaç kullanmıyorum dr hiçbişey vermedi.

Kızlar bide bişey sorucam benim 2. gebeliğim ama unutmuşum valla benim oğliş hep çok aşağıda duruyor baya aşağıda ama yukarda attığını hiç hissetmöedim düşük bel iç çamaşırın hemen üstünde diyebiliriz sizindemi öyle

canım bende kasıklarımın orda hissediyorum kuvvetli tepince acıtıyor ama sürekli yer değiştiriyor tam anlayamadım nerde bu yaramaz :emir_bebek:

Kızlar bide bişey sorucam benim 2. gebeliğim ama unutmuşum valla benim oğliş hep çok aşağıda duruyor baya aşağıda ama yukarda attığını hiç hissetmöedim düşük bel iç çamaşırın hemen üstünde diyebiliriz sizindemi öyle

Sağol canım benim..
Evet benimkide aynen orda şuanda pıtır pıtır bişeyler yapıyor:)
seksekmi oynuyo acabaalkisalkisalkis

Kızlar hareketler konusunda endıŞelenmeyın lÜtfen 28.haftadan sonra dÜzelıyomuŞ hızlanıyomuŞ dÜŞÜnsenıze ne kadarcıklarkı zaten her zaman hareket etmelerını beklemek hata olur arada burdayım deseler yeter demı.doktor Öle demıŞtı bana onların yaptıkları anormal deĞıl bız onları rahatsız edıyoruz demıŞtı ultrasonda bakarkenn

Yaren hangisi sensin:)

kapalı olan.. diğeri camdankalp..

ya kızlar lahmacunlara takılacağınızı biliyordum aslında ama yine de koymak istedim. aman kimsenin canı çekmesin, zaten güzel yapamamışlar :tomato: :) ilk buluşmada bizim fotoğraf olayı biraz acemiliğe geldi. tellerin şarjı bitti..göbüşlü resim de çekerdik yoksa. inş sonraki zamana..

kayserinin çok lezzetli yöresel yemekleri var.. keşke olsanız da hep birlikte yesekk..:CüvCüv:

canım bende oralarda hissediyorum ama göbeğimin üstündede hissediyorum bazen her keste farklı oluyordur heralde

canım bende kasıklarımın orda hissediyorum kuvvetli tepince acıtıyor ama sürekli yer değiştiriyor tam anlayamadım nerde bu yaramaz :emir_bebek:

Sağol canım benim..
Evet benimkide aynen orda şuanda pıtır pıtır bişeyler yapıyor:)
seksekmi oynuyo acabaalkisalkisalkis

Ne garip demi bu duyguları yaşamış olmama rağmen genede acemilik yaşıyosun ve korkluyosun benimki çok haraketli hiç durmuyor inşallah doğuncada böyle olmaz:) yoksa iki canavar kafayı yedirtirler. Olsun genede böyle olsun olmayınca hareketler bu seferde niye hareket etmiyor diye düşünüyoruz.

akarahan, fatima38+, kadus, mydarling, selda58+, srpp+, tugba64, yeb2004 hepinize günaydın canlarım...

dün doğuma hazırlık kursuna gittim biliyosunuz... çok tatlı karşıladılar hamişleri... içeri girerken bizlere kurupasta ve süt ikram ettiler:))) 2 saat sürdü sanırım acıkabileceğimizi düşündüler:)) 3 dr. çıktı sırayla ilki perinatolog, ikincisi diyetisyen ve sonuncusuda dik hekimiydi... ilk kurs olduğu için genelde bildiğimiz şeyleri anlattılar ama önemli olduğunu düşündüğüm bazı şeyleri sizlerla paylaşmak istedim... önce klasik sperm yumurta ve bunların yaşam süreleriyle ilgili şeyler anlattılar... ama cinsiyeti erkek belirler kısmı tamda doğru değilmiş çünkü belki 10 tane sperm yumurtaya kadar ulaşmayı başarıyor ama ilk giden yumurtaya giremiyor... bilinmeyen bi sebeple yumurta kendi istediği spermin içeri girmesine izin veriyor (x yada y) dedi dr. yani yine kadın belirliyor cinsiyeti :))) folik asidin öneminden bahsetti kesinlikle çok önemliymiş kullanılması... bebeğin organları oluşmaya başlıyor ve en son omurilikteki omurların arası kapanmaya başlıyor dedi.. folik asit eksikliğinde allah korusun foliğin yetmediği yerdeki omurların arası açık kalıyormuş ve Allah korusun nerden itibaren aralık kaldıysa ordan aşağısı felç oluyor dedi dr. ayrıca folik asidin hiçbir zararı yok mümkün olduğunca kullanabilirsiniz dedi fazlası idrarla atılıyormuş vücuttan ve sadece hamilelikte değil mümkünse sürekli kullanın dedi kanser içinde çok önemli bir ilaçmış.. elevit içinde aynı şekilde hamilelik biter bitmez bırakmayın lohusalıktaki 6 haftada kullanın süte geçtiği için önemli dedi... mutlaka ama mutlaka omega3 yada omega6 hapı kullanın dedi türkiyedeki hiçbir balıktan yeterli miktarda omega3 alamazsınız dedi... bebeğin IQ seviyesi için çok önemliymiş... doğuma gelirsek.. normal doğummu sezeryanmı ? bu çok saçma dedi... sanki sezeryan normal doğuma bir alternatifmiş gibi davranılıyor ama yanlış dedi.. sezeryan bir ameliyat ve bir çok komplikasyonu var... bu aynen kilosu yüzünden kalp hastası olmuş birine kilo verdirmek yerine direk by-pass ameliyatı yapmaya benziyo dedi... sadece anne yada bebeğin sağlığını tehlikeye sokucak bi durum varsa o zaman yapılmalı... ingilterede sezeryan oranı %18 lerde bizdeyse allahtan güneydoğu var %70 lerde dedi... sadece büyük şehirleri baz alsaydık %99.9 gibi bi rakam çıkıcaktı ki bu korkunç dedi... diş konusuna gelince hamileliğin her aşamasında diş tedavi edilir dedi... bende şaşırdım ama öyle dedi... diş röntgeni çekilir dedi... bizim verdiğimiz radyasyon çok çok düşük miktarda dedi... 1.5 saat uçak yolculuğu yapan biri daha fazla radyasyon alıyor dedi... diş çekilir mi çekilir... hamileliğin son aylarında karın iyice büyüdüğü için anne aynı pozisyonda belli bi süre yatamayacağı için son aylarda diş tedavisi yapmak zorlaşır dedi... ama sadece oturuş pozisyonundan dolayı... walla kızlar aklımda kalanları mümkün olduğunca yazmaya çalıştım... bazı kısımlar bildiğimiz şeylerdi zaten onun için yazma gereği duymadım...

esracım tşklr bizimle paylaştığın için..çok yaralı bilgiler..devamını bekliyoruz ona göre :)

folik asit yeteri kadar aldık mı acaba :uhm: inş almışızdır hepimiz..

Benim de sürekli aşağıda dediğin gibi çamaşırımın hemen üstünde ben de daha hiç yukarıda hissetmedim. Acaba kafa yukarıda ayaklar aşağıda mı kalıyor diye düşünüyorum bazen çünkü tamamı orda olamaz bebeğin gibi geliyor orda kalsa göbek yukarı doğru büyümez herhalde

kapalı olan.. diğeri camdankalp..

ya kızlar lahmacunlara takılacağınızı biliyordum aslında ama yine de koymak istedim. aman kimsenin canı çekmesin, zaten güzel yapamamışlar :tomato: :) ilk buluşmada bizim fotoğraf olayı biraz acemiliğe geldi. tellerin şarjı bitti..göbüşlü resim de çekerdik yoksa. inş sonraki zamana..

kayserinin çok lezzetli yöresel yemekleri var.. keşke olsanız da hep birlikte yesekk..:CüvCüv:

Ah yaren acıkmaya başladım amacokacimcoook

akarahan, fatima38+, kadus, mydarling, selda58+, srpp+, tugba64, yeb2004 hepinize günaydın canlarım...

dün doğuma hazırlık kursuna gittim biliyosunuz... çok tatlı karşıladılar hamişleri... içeri girerken bizlere kurupasta ve süt ikram ettiler:))) 2 saat sürdü sanırım acıkabileceğimizi düşündüler:)) 3 dr. çıktı sırayla ilki perinatolog, ikincisi diyetisyen ve sonuncusuda dik hekimiydi... ilk kurs olduğu için genelde bildiğimiz şeyleri anlattılar ama önemli olduğunu düşündüğüm bazı şeyleri sizlerla paylaşmak istedim... önce klasik sperm yumurta ve bunların yaşam süreleriyle ilgili şeyler anlattılar... ama cinsiyeti erkek belirler kısmı tamda doğru değilmiş çünkü belki 10 tane sperm yumurtaya kadar ulaşmayı başarıyor ama ilk giden yumurtaya giremiyor... bilinmeyen bi sebeple yumurta kendi istediği spermin içeri girmesine izin veriyor (x yada y) dedi dr. yani yine kadın belirliyor cinsiyeti :))) folik asidin öneminden bahsetti kesinlikle çok önemliymiş kullanılması... bebeğin organları oluşmaya başlıyor ve en son omurilikteki omurların arası kapanmaya başlıyor dedi.. folik asit eksikliğinde allah korusun foliğin yetmediği yerdeki omurların arası açık kalıyormuş ve Allah korusun nerden itibaren aralık kaldıysa ordan aşağısı felç oluyor dedi dr. ayrıca folik asidin hiçbir zararı yok mümkün olduğunca kullanabilirsiniz dedi fazlası idrarla atılıyormuş vücuttan ve sadece hamilelikte değil mümkünse sürekli kullanın dedi kanser içinde çok önemli bir ilaçmış.. elevit içinde aynı şekilde hamilelik biter bitmez bırakmayın lohusalıktaki 6 haftada kullanın süte geçtiği için önemli dedi... mutlaka ama mutlaka omega3 yada omega6 hapı kullanın dedi türkiyedeki hiçbir balıktan yeterli miktarda omega3 alamazsınız dedi... bebeğin IQ seviyesi için çok önemliymiş... doğuma gelirsek.. normal doğummu sezeryanmı ? bu çok saçma dedi... sanki sezeryan normal doğuma bir alternatifmiş gibi davranılıyor ama yanlış dedi.. sezeryan bir ameliyat ve bir çok komplikasyonu var... bu aynen kilosu yüzünden kalp hastası olmuş birine kilo verdirmek yerine direk by-pass ameliyatı yapmaya benziyo dedi... sadece anne yada bebeğin sağlığını tehlikeye sokucak bi durum varsa o zaman yapılmalı... ingilterede sezeryan oranı %18 lerde bizdeyse allahtan güneydoğu var %70 lerde dedi... sadece büyük şehirleri baz alsaydık %99.9 gibi bi rakam çıkıcaktı ki bu korkunç dedi... diş konusuna gelince hamileliğin her aşamasında diş tedavi edilir dedi... bende şaşırdım ama öyle dedi... diş röntgeni çekilir dedi... bizim verdiğimiz radyasyon çok çok düşük miktarda dedi... 1.5 saat uçak yolculuğu yapan biri daha fazla radyasyon alıyor dedi... diş çekilir mi çekilir... hamileliğin son aylarında karın iyice büyüdüğü için anne aynı pozisyonda belli bi süre yatamayacağı için son aylarda diş tedavisi yapmak zorlaşır dedi... ama sadece oturuş pozisyonundan dolayı... walla kızlar aklımda kalanları mümkün olduğunca yazmaya çalıştım... bazı kısımlar bildiğimiz şeylerdi zaten onun için yazma gereği duymadım...

Paylaştığın için teşekkürler Esracım. Hem doktorların anlatıyor olması da ayrıca güzel. İnşallah güzel şeyler öğrenir bizimle paylaşırsın

esracım cok saol gercekten cok yararlı bılgıler folik asit eksıklıgnden ılk bebegımı kaybetmıstım kızlar gercekten cok onemlıymıs

Dün doğuma hazırlık kursuna gittim biliyosunuz... çok tatlı karşıladılar hamişleri... Içeri girerken bizlere kurupasta ve süt ikram ettiler:))) 2 saat sürdü sanırım acıkabileceğimizi düşündüler:)) 3 dr. çıktı sırayla ilki perinatolog, ikincisi diyetisyen ve sonuncusuda dik hekimiydi... Ilk kurs olduğu için genelde bildiğimiz şeyleri anlattılar ama önemli olduğunu düşündüğüm bazı şeyleri sizlerla paylaşmak istedim... önce klasik sperm yumurta ve bunların yaşam süreleriyle ilgili şeyler anlattılar... Ama cinsiyeti erkek belirler kısmı tamda doğru değilmiş çünkü belki 10 tane sperm yumurtaya kadar ulaşmayı başarıyor ama ilk giden yumurtaya giremiyor... Bilinmeyen bi sebeple yumurta kendi istediği spermin içeri girmesine izin veriyor (x yada y) dedi dr. Yani yine kadın belirliyor cinsiyeti :))) folik asidin öneminden bahsetti kesinlikle çok önemliymiş kullanılması... Bebeğin organları oluşmaya başlıyor ve en son omurilikteki omurların arası kapanmaya başlıyor dedi.. Folik asit eksikliğinde allah korusun foliğin yetmediği yerdeki omurların arası açık kalıyormuş ve allah korusun nerden itibaren aralık kaldıysa ordan aşağısı felç oluyor dedi dr. Ayrıca folik asidin hiçbir zararı yok mümkün olduğunca kullanabilirsiniz dedi fazlası idrarla atılıyormuş vücuttan ve sadece hamilelikte değil mümkünse sürekli kullanın dedi kanser içinde çok önemli bir ilaçmış.. Elevit içinde aynı şekilde hamilelik biter bitmez bırakmayın lohusalıktaki 6 haftada kullanın süte geçtiği için önemli dedi... Mutlaka ama mutlaka omega3 yada omega6 hapı kullanın dedi türkiyedeki hiçbir balıktan yeterli miktarda omega3 alamazsınız dedi... Bebeğin ıq seviyesi için çok önemliymiş... Doğuma gelirsek.. Normal doğummu sezeryanmı ? Bu çok saçma dedi... Sanki sezeryan normal doğuma bir alternatifmiş gibi davranılıyor ama yanlış dedi.. Sezeryan bir ameliyat ve bir çok komplikasyonu var... Bu aynen kilosu yüzünden kalp hastası olmuş birine kilo verdirmek yerine direk by-pass ameliyatı yapmaya benziyo dedi... Sadece anne yada bebeğin sağlığını tehlikeye sokucak bi durum varsa o zaman yapılmalı... Ingilterede sezeryan oranı %18 lerde bizdeyse allahtan güneydoğu var %70 lerde dedi... Sadece büyük şehirleri baz alsaydık %99.9 gibi bi rakam çıkıcaktı ki bu korkunç dedi... Diş konusuna gelince hamileliğin her aşamasında diş tedavi edilir dedi... Bende şaşırdım ama öyle dedi... Diş röntgeni çekilir dedi... Bizim verdiğimiz radyasyon çok çok düşük miktarda dedi... 1.5 saat uçak yolculuğu yapan biri daha fazla radyasyon alıyor dedi... Diş çekilir mi çekilir... Hamileliğin son aylarında karın iyice büyüdüğü için anne aynı pozisyonda belli bi süre yatamayacağı için son aylarda diş tedavisi yapmak zorlaşır dedi... Ama sadece oturuş pozisyonundan dolayı... Walla kızlar aklımda kalanları mümkün olduğunca yazmaya çalıştım... Bazı kısımlar bildiğimiz şeylerdi zaten onun için yazma gereği duymadım...

sağol canım çok teşekkürler iyi oldu aklmızda bulunsun ne güzel burda öle kurslar ne kadar güzel olurduu

esracım günaydın tatlım sağol verdiğin bilgiler için Şeniz keşke burdada olsa öyle bir kurs gitsek ama nerde ayrıntılı ultrason bile yok burda küçük şehir nede olsa

slmmm kızzzlarrr hayırlı cumalar hepimizeopuyorumnanaktan
voles sağol canım verdiğin bilgiler içina.s.

esracım tşklr bizimle paylaştığın için..çok yaralı bilgiler..devamını bekliyoruz ona göre :)

folik asit yeteri kadar aldık mı acaba :uhm: inş almışızdır hepimiz..

canım inşallah elimden eldiğince paylaşıcam sizinle... her perş. ordayım... sanırım önümüzdeki hafta 29 Ekim sebebiyle olmıycak... ama sonraki hafta sinemle birlikte gidiyoruz:)))

Paylaştığın için teşekkürler Esracım. Hem doktorların anlatıyor olması da ayrıca güzel. İnşallah güzel şeyler öğrenir bizimle paylaşırsın

esracım cok saol gercekten cok yararlı bılgıler folik asit eksıklıgnden ılk bebegımı kaybetmıstım kızlar gercekten cok onemlıymıs

sağol canım çok teşekkürler iyi oldu aklmızda bulunsun ne güzel burda öle kurslar ne kadar güzel olurduu

esracım günaydın tatlım sağol verdiğin bilgiler için Şeniz keşke burdada olsa öyle bir kurs gitsek ama nerde ayrıntılı ultrason bile yok burda küçük şehir nede olsa

voles sağol canım verdiğin bilgiler içina.s.

yararlı olabildiysem ne mutlu kızlar elimden geldiğince paylaşıcam burda bilgileri sizlerle... keşke yakın olsaydık ta hep birlikte gidebilseydik ama mümkün olduğunca eksikliğini hissettirmemeye çalışıcam sizlere... opuyorumnanaktan Şeniz

Back