- 15 Eylül 2008
- 640
- 9
Ayşegülcüm bende aynı şeyleri yaşıyorum sürekli emmek istiyor ve tabi sonundada kusuyor ,memede uyuyor yatağına yatırınca uyanıyor emzik veriyorum itiyor diliyle yada kusacak gibi oluyor bende kıyamadığım için zorlayamıyorumda emziğe alıştırmak istiyorum, küçük oğlum hemen almıştı emziği ama zeynep istemiyor...
kızlar valla emzik çok rahatlık benimkide hala ilk verdigimde kusacak gibi oluyo am ben yavaş yavaş veriyorum bir iki çektimi bırakmıyo arada atyor ama ben ısrarla veriyorum şimdi tutuyor çok şükür eskiden emzigi reçele eyada şekerli suya batırıp verirmiş annem bize öle alıştırmış nekadar doru bilemem ama fikir olsun diye söledeim
Valla su emzigi bende alistirdim kizima çok rahat oluyo öbür türlü hep memede kalmak memede uyumak istiyodu emzik yapmisti resmen.
Yavas yavas alisiyo ara sira yine itiyo diliyle ama basladi almaya
Geceleri vermiyorum kendinden uyuyo çok sükür minik kizim
Kızlar ben takip edemiyorum giremiyorumda fazla derinde sürekli meme istiyor eldivenlerini yorganını emiyor kıyamıyor acaba açmı diyorum veriyorum ama 24 saat nerdeyse geri vermiycek uyusada damaklarına sıkıştırıyor alamıyorum zaten yara içinde göğsüm hepten kötü oluyor bir de vermemide beklemiyor kendi kapıyor bu sefer yanlış emmeden hepten fena oldu.birde derin sürekli tıkanıyor çok korkuyorum sizdede varmı böyle sorun?
seçil vallahi aynı sorun bizde de var ben bu kıza meme yetiştiremiyorum, mşallah tamam iştahlı ama 24 saat meme versem gıkını çıkartmıycak sanki.
dolu memeye yapıştığı zaman 10 -15 dakkada bitiriyor sonra cuk cuk çekiyo ama süt az gelince bağırınıyor.
bide benim memelerim hemen öyle dolmuyor 4 saatte falan ancak doluyor, geçenlerde de öyle boştu memelerim, ağla ağla helak oldu kuzum, hastaneye götürdük valla ebe anneleri mama ver çocuk aç dediler bemnde milupa aptamil aldım doymadığı zaman süt olmadığı zaman göğsümde, mama yapıp veriyoruz 30cc, mışıl mışıl uyuyor napayım çocuk açmı kalsın dimi ama.
çok memeci olduğundan mememe süt dolmasını bekleyemiyor yani kısacası. ne yiyip içeceğimi şaşırdım ama fabrika olsam yetiştiremicem gibi geliyo bazen.bide işin kötü tarafı memede uyumayı seviyor yatağa yatırınca kendiliğinden çokkk zor uyuyor. süt olmadımı kızıyor bağırıyor ağlıyor uykuya geçemiyor az süt olsa bile onu uyutmaya yetiyor. hıçkırık tuttumu hele hiç sormayın. yarım saat hıçkırıyor ona da sinirleniyor. en zor zamanları bunlar ya napacağımı şaşırıyorum bazen.
aman kızlar ıpekte memede kalıcak bıraksam ya orda uyuyor oylece emıyor emıyor sonra bı kusuyor offffffff...............
bende memeye alıstırmayı dusunuyorum. en azından sadece gecelerı uyurken :uhm:
kızlar ıpek sureklı kucakta. fısher prıce tıtresımlı ana kucagı war. ondan almayı dusunuyoruz esımle. kullanan warmı? en azından 1-2 saat onda dursada ben yemegımı ısımı yapsam yeter bana.
uyumuyo kızım uyumuyo yaaa(( sinirlerim bozuk çok
sürekli huzursuz gündüz uykumuz sıfıra düştü nerdeyse
kızlar gıremedım bugun ya ewde temızlık wardı abla geldı bende butun gun pesındeydım... kayınvalıdem ayın 8 ıne kadar kalıcaktı ama pazar gunu mevlutten sonra gıdıcekmıs. bı gun baska dıyor bı gun baska. dıger toruna bakıyordu o da eltımın annesının yanındaydı haftasonu gerı gelıcekmıs olmadı onla kalırım dıyo 1 hafta. cocuk 4 yasında fena yaramaz bıde onla ugrasamam esıme soyledım gıtsın dedım. butun gece 2 saat bıle uyumadım gene. ıpek sureklı aglıyo kıvranıyo gazdan... kucagıma alıp gogsume yatırıp pış pış yapınca susuyo ancak. bıde butun gun temızlıkcı pesıne kostum. yardım ettım kadına cok iş bırıktı dıye ewde. sevgılı kaynanam bu sure ıcınde oturmaktan hatta tv ızlemekten baska bısey yapmadı. oylekı perde bıle astım da dur kızım demedı bana. gecelerı devrılıp yatıcagına ben bebegı emzırdıkten sonra ben altını alır uyuturum kızım gıt 1 saat uyu dese ölecek sanki. valla kızlar her gun gırıp buraya yazıyorum sızıde gerıyorum ama anca boyle rahatlıyorum walla. sınır sahıbı oldum yemın ederım. cok severdım kendısını su an oyle gıcıgım oyle sogugum uzagım kı kendısıne. suratımdan bunun oda farkındadır dogru durust konusmuyorum bıle ewde. yorgunluktan bıtkınlıkten bayılmak uzereyım sutum gıdıcek dıye cok korkuyorum...
kızlar selam gecmişi hiç okuyamadım cok vaktim yok ben acil sezeryan oldum 8 gun once ya süt hemen gelmedi.. bebeğim de zaten sorun oldu yogun bakıma aldılar orada mama vermişler...sonra emmeye çalıştı hep besleniyor gibi idi.. ama dun kontrolde 500 gr kaybetmiş çıktı ve dun sabahtan aksam 4 e 12 saat uykusuz..surekli memede durmak istiyor uyur uyanık doyamıyor ben uyumadığımdam süt biriktiremiyorum oğlumda sürekli mememde cekiyor sut geliyor ama gidiyor.. doktor mama verin dedi.. verdim tukurdu daha cok sute ihtiyacım var cok bunaldım depresyondayım yetemiorum gibi.. bugun de aynı sey oluyor eşimden istedim emzik adık mecburen uyutuyorum kucagımda sutum birikene dek mecburen.. cok moralim bozuluyor mama vermcem dedim verdim emziğe karşıyım dedim verdim bunalıma grmicem dedim daarallardayyım annemi fırçalıyorum sanki herkes ban dusman..deliriyorum..bebeğim zayıflıyor..
aynen pınacım bende babulıne verıyorum banamısın demıyor ama 1 saat once verdım hala aglıyo kaynanamın kucagında kafamçokkarıştıbu dertler sadece bende var sanıyordum.şimdi okudum da meğer hepimizde aynı sorunlar varmış.içim rahatladı biraz.
sürekli emmek istemesi,memede süt bitince eldivenleri emmesi, memede uyumak istemesi, kucaktan inmemesi, gündüzleri uyuyamayıp ağlaması.ilk zamanlar daha çok panikliyordum ama şimdi sanırım zamanla alıştım.
sütüm dolu olunca emiyor yağız bey bitince hemen dolmuyor ağlayınca günde 1 kere bebelac mama veriyorum kaşıkla.biberona alışmasın diye.
çok gazı olunca babuline isimli bitkisel şurubu sütümle karıştırıp veriyorum hem uykuda yapıyor o.
altını değiştirirken bazen çok uslu bazende beni ter kan içinde bırakıyor.
40ından sonra düzene girer diyorlar dua ediyorum, bugün 21 günlük olduk çabuk gelsin şu 40ımız diye.
gulsahcım walla bızım gece gundur hıc bı sekılde uykumuz kalmadı ya. ılk 10 gun uyandıramıyoduk cocugu emsın dıye sımdı uyumuyor ya CADIARZUuyumuyo kızım uyumuyo yaaa(( sinirlerim bozuk çok
sürekli huzursuz gündüz uykumuz sıfıra düştü nerdeyse
of ya nısal olacak bu iş anlamadım.zorlayıncada kusuyo.zeynepte kusacakmış gibi olurdu ama kusmazdı.bu koyuveriyor hemen...
bızde alıcaz yarın esımle konustuk oda mantıklı dedı. ınsallah elımızde patlamaz ıse yarar...
ayy kıyamam ben ya daha küçücük nasıl tatlıyla vereyim yaa...
canım nasıl alıştırdın.bizimki istemiyooo..
bence sende emzige alıştır...
canım ya geçecek artı bunlarda...valla bende sürekli bişey yiyip içiyorum.bir kilo bile aldım...
aynı dert bendede var.bi alışsaydı rahat edecektimm..
benim arkadaş kullanıyo çok rahat ediyoruz diyo.yarım saat titretiyormuş.o sayede uyuyo diyolar bizde rahat ettik diyolar hatta gülüyorlar şöyle yarım saat degilde keşke bi saat olsaydı diyolar..yani çok memnunlar...
olur böyle bir kaç ay böyle olabilir canım.off sabredecegiz başka yolu yok...
kızlar yardımmmm..
bende emzik vermek istiyorum defneye çom emiyo.haliylede kusuyo...
dün biraz çabaladım yook.diliyle tekrar itekliyo biraz zormadık agzında beklettim zavallım kızı kusturdum durup dururken...ayy ben bu çocuga nasıl aldıracagım bu emzigi...bi yöntem söyleyin..
zeynepte üçcüncü ay anca almıştı .anca geceleri veriyordum.gündüz kullanmıyordu geceleridi (elini emmeye başlıyordu o yüzden emzik vermiştim zeynebede)geceleride tam elini agzına götürecegi zman emzik veriordum almıyordu bölece elini emmesini engellemiştik şükür.7.aya girerken kendi bıraktı emzigi..ununda öyle olmasını istiyorum ama zeynepteki gibi üçcüncü ay degildi şimdi başlamak istiyordumm.ama almıyo..
Ayşegülcüm bende aynı şeyleri yaşıyorum sürekli emmek istiyor ve tabi sonundada kusuyor ,memede uyuyor yatağına yatırınca uyanıyor emzik veriyorum itiyor diliyle yada kusacak gibi oluyor bende kıyamadığım için zorlayamıyorumda emziğe alıştırmak istiyorum, küçük oğlum hemen almıştı emziği ama zeynep istemiyor...
sanki benim oğluşu anlatıyosun.ancak bu kadar olur.aynı sorun bizdede var.psikolojim bozuldu sütüm yetmiyo die.demekki herkeste varmış aynı sorun diyorum.:1no2:seçil vallahi aynı sorun bizde de var ben bu kıza meme yetiştiremiyorum, mşallah tamam iştahlı ama 24 saat meme versem gıkını çıkartmıycak sanki.
dolu memeye yapıştığı zaman 10 -15 dakkada bitiriyor sonra cuk cuk çekiyo ama süt az gelince bağırınıyor.
bide benim memelerim hemen öyle dolmuyor 4 saatte falan ancak doluyor, geçenlerde de öyle boştu memelerim, ağla ağla helak oldu kuzum, hastaneye götürdük valla ebe anneleri mama ver çocuk aç dediler bemnde milupa aptamil aldım doymadığı zaman süt olmadığı zaman göğsümde, mama yapıp veriyoruz 30cc, mışıl mışıl uyuyor napayım çocuk açmı kalsın dimi ama.
çok memeci olduğundan mememe süt dolmasını bekleyemiyor yani kısacası. ne yiyip içeceğimi şaşırdım ama fabrika olsam yetiştiremicem gibi geliyo bazen.bide işin kötü tarafı memede uyumayı seviyor yatağa yatırınca kendiliğinden çokkk zor uyuyor. süt olmadımı kızıyor bağırıyor ağlıyor uykuya geçemiyor az süt olsa bile onu uyutmaya yetiyor. hıçkırık tuttumu hele hiç sormayın. yarım saat hıçkırıyor ona da sinirleniyor. en zor zamanları bunlar ya napacağımı şaşırıyorum bazen.
Zeynep boşver üzme kendini birkaç gün daha sabret gidecekmiş işte ne güzel, benimki daha kızımı görmeye bile gelmedi pazar günü gelecekmiş büyük oğlumun doğum gününe geliyor ,kızımıda ardan çıkartacak boşver canım kendini üzmeye değmez hepsi aynı....