2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar valla emzik çok rahatlık benimkide hala ilk verdigimde kusacak gibi oluyo am ben yavaş yavaş veriyorum bir iki çektimi bırakmıyo arada atyor ama ben ısrarla veriyorum şimdi tutuyor çok şükür eskiden emzigi reçele eyada şekerli suya batırıp verirmiş annem bize öle alıştırmış nekadar doru bilemem ama fikir olsun diye söledeim

Valla su emzigi bende alistirdim kizima çok rahat oluyo öbür türlü hep memede kalmak memede uyumak istiyodu emzik yapmisti resmen.
Yavas yavas alisiyo ara sira yine itiyo diliyle ama basladi almaya
Geceleri vermiyorum kendinden uyuyo çok sükür minik kizim

Kızlar ben takip edemiyorum giremiyorumda fazla derinde sürekli meme istiyor eldivenlerini yorganını emiyor kıyamıyor acaba açmı diyorum veriyorum ama 24 saat nerdeyse geri vermiycek uyusada damaklarına sıkıştırıyor alamıyorum zaten yara içinde göğsüm hepten kötü oluyor bir de vermemide beklemiyor kendi kapıyor bu sefer yanlış emmeden hepten fena oldu.birde derin sürekli tıkanıyor çok korkuyorum sizdede varmı böyle sorun?

seçil vallahi aynı sorun bizde de var ben bu kıza meme yetiştiremiyorum, mşallah tamam iştahlı ama 24 saat meme versem gıkını çıkartmıycak sanki.
dolu memeye yapıştığı zaman 10 -15 dakkada bitiriyor sonra cuk cuk çekiyo ama süt az gelince bağırınıyor.
bide benim memelerim hemen öyle dolmuyor 4 saatte falan ancak doluyor, geçenlerde de öyle boştu memelerim, ağla ağla helak oldu kuzum, hastaneye götürdük valla ebe anneleri mama ver çocuk aç dediler bemnde milupa aptamil aldım doymadığı zaman süt olmadığı zaman göğsümde, mama yapıp veriyoruz 30cc, mışıl mışıl uyuyor napayım çocuk açmı kalsın dimi ama.
çok memeci olduğundan mememe süt dolmasını bekleyemiyor yani kısacası. ne yiyip içeceğimi şaşırdım ama fabrika olsam yetiştiremicem gibi geliyo bazen.bide işin kötü tarafı memede uyumayı seviyor yatağa yatırınca kendiliğinden çokkk zor uyuyor. süt olmadımı kızıyor bağırıyor ağlıyor uykuya geçemiyor az süt olsa bile onu uyutmaya yetiyor. hıçkırık tuttumu hele hiç sormayın. yarım saat hıçkırıyor ona da sinirleniyor. en zor zamanları bunlar ya napacağımı şaşırıyorum bazen.

aman kızlar ıpekte memede kalıcak bıraksam ya orda uyuyor oylece emıyor emıyor sonra bı kusuyor offffffff...............
bende memeye alıstırmayı dusunuyorum. en azından sadece gecelerı uyurken :uhm:

kızlar ıpek sureklı kucakta. fısher prıce tıtresımlı ana kucagı war. ondan almayı dusunuyoruz esımle. kullanan warmı? en azından 1-2 saat onda dursada ben yemegımı ısımı yapsam yeter bana.

bu dertler sadece bende var sanıyordum.şimdi okudum da meğer hepimizde aynı sorunlar varmış.içim rahatladı biraz.
sürekli emmek istemesi,memede süt bitince eldivenleri emmesi, memede uyumak istemesi, kucaktan inmemesi, gündüzleri uyuyamayıp ağlaması.ilk zamanlar daha çok panikliyordum ama şimdi sanırım zamanla alıştım.
sütüm dolu olunca emiyor yağız bey bitince hemen dolmuyor ağlayınca günde 1 kere bebelac mama veriyorum kaşıkla.biberona alışmasın diye.
çok gazı olunca babuline isimli bitkisel şurubu sütümle karıştırıp veriyorum hem uykuda yapıyor o.
altını değiştirirken bazen çok uslu bazende beni ter kan içinde bırakıyor.
40ından sonra düzene girer diyorlar dua ediyorum, bugün 21 günlük olduk çabuk gelsin şu 40ımız diye.

of ya nısal olacak bu iş anlamadım.zorlayıncada kusuyo.zeynepte kusacakmış gibi olurdu ama kusmazdı.bu koyuveriyor hemen...

ayy kıyamam ben ya daha küçücük nasıl tatlıyla vereyim yaa...

canım nasıl alıştırdın.bizimki istemiyooo..

bence sende emzige alıştır...

canım ya geçecek artı bunlarda...valla bende sürekli bişey yiyip içiyorum.bir kilo bile aldım...

aman kızlar ıpekte memede kalıcak bıraksam ya orda uyuyor oylece emıyor emıyor sonra bı kusuyor offffffff...............
bende memeye alıstırmayı dusunuyorum. en azından sadece gecelerı uyurken :uhm:

aynı dert bendede var.bi alışsaydı rahat edecektimm..

kızlar ıpek sureklı kucakta. fısher prıce tıtresımlı ana kucagı war. ondan almayı dusunuyoruz esımle. kullanan warmı? en azından 1-2 saat onda dursada ben yemegımı ısımı yapsam yeter bana.

benim arkadaş kullanıyo çok rahat ediyoruz diyo.yarım saat titretiyormuş.o sayede uyuyo diyolar bizde rahat ettik diyolar hatta gülüyorlar şöyle yarım saat degilde keşke bi saat olsaydı diyolar..yani çok memnunlar...

uyumuyo kızım uyumuyo yaaa (( sinirlerim bozuk çok
sürekli huzursuz gündüz uykumuz sıfıra düştü nerdeyse

olur böyle bir kaç ay böyle olabilir canım.off sabredecegiz başka yolu yok...

zeynepcim ne çok çektin sen bu kayınvalidenden. sana yardımcı olacağına üstüne iş bırakıyor sürekli.sinirlerinin bozulmasına sebep oluyo sadece.keşke biran önce gitsede sende düzenini kursan evinde.ipekciğimde alışacak annesi inşallah şu gaz sancıları bi çocuğu rahat bıraksa herşey yoluna girecek üzülme.

esracım benimde 3 günden sonra sütüm geldi bide göğüs uçlarım yoktu gelen hemşire çekti göğsümun ucu çıksın diye,şırıngayla çektiler off neler neler ama sonunda uç çıktı humananın çayından çok fayda gördüm ben, ayva kompostosu, kıvırcık, fındık ezmesi,tahin helvası ve en önemlisi günde 4 litre su bunlar işe yarıyor inan.ilk hafta bende çok ağlamıştım bebeğime yetemiyorum bakamıycam aç kalacak diye ama sonunda anlıyorsun emmezse mama var neden aç kalsın ama Allaha şükür emdi sen ne kadar rahat olsan bebekde o kadar rahatlıyor.senin stresin inan hemen ömere geçiyordur.ben bunu bire bir yağızda yaşadım.en ufak vaktin olduğunda hemen uyumaya çalışki sürt dolsun.
bu sıkıntıları yaşayan tek lohusa sen değilsin hepimiz aynı sıkıntıları yaşadık halada yaşıyoruz ama tecrübe edinip üstesinden gelmeyi öğreniyoruz.sende öğreneceksin yeterki rahat ol ne kendini ne bebeğini üzme.

aynen pınacım bende babulıne verıyorum banamısın demıyor ama 1 saat once verdım hala aglıyo kaynanamın kucagında kafamçokkarıştı
uyumuyo kızım uyumuyo yaaa (( sinirlerim bozuk çok
sürekli huzursuz gündüz uykumuz sıfıra düştü nerdeyse
gulsahcım walla bızım gece gundur hıc bı sekılde uykumuz kalmadı ya. ılk 10 gun uyandıramıyoduk cocugu emsın dıye sımdı uyumuyor ya CADIARZU

aysegul bızde alıcaz yarın esımle konustuk onada mantıklı geldı. ıns elımızde patlamaz ıse yarar

kızlar benım oglumda aynıydı almıyordu emzıgı zorluyodum kusacak gıbı oluyodu ama cok acıkmıstı gecen gun benımde gogusler malum bıraz daha acıksın dıye verdım emzıgı anam bı emdı bı emdı sapur supur emıyo sımdı ama karnı tok olunca almıyor eger cok acıkınca emerse de sutun gelmedıgını anlıyor galıba basıyo baglıgı

ay bi tek benim zannediyodum meğer herkes dertliymiş bu konuda.
inek olsam sütüm yetişmicek gibi geliyor :) memem bitince dolmuyor hemen napmak lazım ya içim dışım humana oldu, bol suda içiyorum ama memelerimin dolması taş gibi olması 4 saati buluyor. sizinde mi böyle?
valla ben aç olduğu zaman ağlayınca mama veriyorum 30cc hemen uyuyor yavrum doyuyor karnı. napayım aç mı kalsın çocuğum, az olunca mecburuz valla.

bende alıştırdım emziğe hala tam anlamıyla alışmadı ama en azından cıyakladığında sesi kesiliyo annem şekerli su yaptı bi iki kere onla alıştı galiba çünkü tek emzik sokunca ağzına öğürüp duruyodu:)

Aynı derten muzdaripiz hepimiz benimde sütüm etmiyor ben çoktandır mama veriyorum mecbur yoksa aç yavrum 4.mamakutusu bitti sütümçok az sağıyom çocuğa alıştırdım tutuyo ama süt yokki bağrınıyo yavrumkıyamıyorum.bide benimkinin burnu çok tıkanıyo sizdede varmı hele gaz sorununu hiç sormayın bende gaz giderici zinco kullanıyorum.

sanki benim oğluşu anlatıyosun.ancak bu kadar olur.aynı sorun bizdede var.psikolojim bozuldu sütüm yetmiyo die.demekki herkeste varmış aynı sorun diyorum.:1no2:

evet hepimizde aynı sorun var.üzülmemeye çalışıyorum artık tek değilmişim diye avutuyorum kendimi.yeşillik yedim 2 şişe su içtim şimdi.yeterki süt olsun oğluma diye.

üzülme canım benm kayınvalidemde 1haftalık olunca geldi.aramadı bile aynı şehirde olduğumuz halde.kayınpederimin adını koyduk baskıyla tabi o daha gelip görmedi bile adını koyduğumuz halde.hepsi aynı yani.boşverinnnnnnnnnn.gelmezlerse daha iyi bence.

selam kızlar uzun zamandır giremedim nete
herkes iyidir inş.
bende ecrin hanımla uğraşıyorum emmiyo hala
zilli sağıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…