slm kızlar bizde 25 günlük olduk tahminedeileceği gibi gaz sancılarımız başladı dr muzu aradım zinco damla önerdi kullanan varmı işallah iyi gelir çok kasıyo yavrum kendini çok ağlıyo yaa
aha ipeğin ilk 10 gününü tarif ettin havvacım... bızım cadıda ilk 10 gun mumkun degıl uyanmadı. cok zorda kaldıgım zamanlar bıberonla kaşıkla verdim beslenmiyo sandım ama besleniyomuş meger hıc sıkma canını. sımdı 15 gunluk gaz sancılarımız basladı 2-3 saate bı uyanmaya basladı kendılıgınden meme aranmaya basladı. azcık sabret zamanla duzene gırıyor meme aramaya baslıyor. sen zorla kaldırmaya calıs. kulak memesı koltuk altı topuklar hep hassas yerler azcık durt. ben hastaneyı bıle aramıstım uyanmıyo dıye hemsıresı bana sen kıyamıyosundur azcık topuklarını sık bak nasıl uyanıyor demıstı. olmadı baska turlu beslemeyı dene ama mutlaka besle. sarılık ıcın cok onemlı sukur bız sarılık olmadan atlattık 15 gunu. bugun doktorun dedıgıne gore tehlıke kalmamıs artık. sen 2-3 saate bı besledıgın surece bıseycık olmaz dedı doktorumuz...
kakası ıcın ınan hıc bı bılgım yok bı hastaneyı ara sor canım bence.
Havvacım hoşgeldin.zeynebin de dediği gibi uyandırma yollarını denemek lazım.ellerini sağa sola yukarı aşağı kaldır.ayakların da parmaklarının bitim yerine basmaya çalış birde yan yatırıp sırtını avucunun içiyle ovuştur.hastanede ilk günler yağızda uyanmadığında hemşireler gelip bu yöntemlerle uyandırıyordu.hele ayağına nasıl basıyorlarsa çığlığı koparıyordu biz kıyıp yapamıyoruz o başka tabi.
kakaya gelince ilk günler çok yapması lazımki içindekiler dışarı çıksın zaten belli bir süre koyu renk ve yapışkanlı kaka yapıyor.2 gün bizimde kaka problemi olmuştu o zaman karnına yağ ile c şeklinde ve kasıklarından aşağıya doğru masaj yapmıştık bacaklarını karnına doğru bastırmıştım bide makanına zeytinyağlı pamuk sürmüştüm hatta hastaneyi hemşireleri bile aramıştım normal yapar dediler.masajın etkisiyle yapmıştı sende bunları dene hala sonuç alamazsan o zaman bi hastaneyi ara derim.
havvacım benimki halen 3 günde bi kaka yapıyo doktor normal diyo deli olcam çocuk yapacağı zaman kıvranıyo ama kabız gibi çıkmıyo sarı cıvık çıkıyo anne sütü alan bebek için normalmiş. genede moralim bozuluyo düzenli çıksa o kadar sancısı olmaz.
selam hanımlar iki yaşında oğlum var deneyimleimi yazayım bende belki faydalanırsınız ...
cocuğunuz günde 1 defa 4 saatlik uykuuyuyabilir uyandırmaya çalışmayın...düzenini kurmaya çalışıyor ...daha uzun süre uyursa ozaman müdahale edin ...kakası da katıdeğilse 3-4 günde bir yapabilir telaş etmeyin lütfen bazen 6 gün bile olur ...sindirim sistemi de düzen kumaya çalşıyor ...herşeyi bebeğinizin olurunua bırakın zaten rahatsız olduğu zaman mutlaka ağlayarak size mesaj verecektir ...
bulgur pilavı ,soğan ve tahin helvası sütü arttırıyor ...yada bunları yediğizi zaman çok su içiliuor ...zaten su sütü arttırıyo.. bilmiyorum bende öyle olmuştı denemekte ayda var ve bebek istediği herzaman emzirin hem sakinleşir hemde arnı doyar ...annelerin en mutlu olduğu zaman olduğu için nne içinde terapi olur..
sağlıklı günler diliyorum...
kaydirigubbakcemile3 hoşgeldiiin.biz bu badireleri atlattık.ilk 15 gün paso uyudu defne.gece gündüz.çok zor uyandırıyordum.bende gıdıgından falan öpüyordum.uyanıyordu.merak etme 15.günden sonra toparlanıyorlar.ama çok uzun uyamasına izin verme sen yinede uyandırmaya çalış....
hımm benim bildigim kaka yapması gerek.günde bir de olsa yapması gerek.ama bazen normal diyorlar.daha herşey rayına oturmadı zamanla düzelecek...
gunaydın kızlar...
bu gece cıddı cıddı hıc uyumadım. basım catlıyo ya rezene cayı ıcıyorum su an bıtsın yatıcam 1-2 saat. ıpek sureklı gerınıyo ıkınıyo huzursuz çok... şu an bıle uykusunda aglıyo saga sola donuyo yawrum ıcım gıdıyo
cok gergın ve sınırlıyım ya. goya kayınvalıdem bızde hıc bı ıse yaradıgı yok. bı supurge bıle acmıyor kadın evde. sadece yemek yapıyor o kadar. az once kalkmıs cok uyumusum sesım gıtmıs basım agrıyo dıyo bana. yanı yorgunluktan bayılmak uzereyım gunde 3-4 saat uyuyorum bıde ustune camasır bulasık ewın ıslerını yapıyorum. ne olur ben emzırdıkten sonra altını alır gazını ben cıkarırım kızım sen gıt yat 1 saat dese... yaptıgı sadece yemek. ay sonunda gıdıcektı bende gıtsın dedım esıme. mart 8 e kadar kalıcakmıs. ıpek 1 aylık olana kadar. zaten ne ıse yarıyo kı o kadar ısımı yaptıktan sonra 1 saat gırer yemegımıde yaparım ben ıhtıyacım yok... ne dıyım bılmıyorum kucagına alıp bı gaz cıkarsan bı altını degıssen bende azcık dınlensem cok mu yanı.
offfffffff of...
ınsan aynı ewı paylasmadıkca kımın ne oldugunu gercekten anlamıyor.
cok severdım kaynanamı sımdı yemın ederım bı kasık suda bogabılırım!!!
Canım biz de seni özledik...Maşallah Abimize :)) Ayyy evet topiğin abisi Aras kuş opuyorumnanaktanCanlarım hepinize merhaba.burayı yeni gördüm fatolinacım çok sağol.gerçekten anne olmak çok kutsal bi duygu anne olmadan gerçekten tam anlamıyla anlaşılmıyormuş annenin değeri.biz baştan beri sorunluyduk biliyorsunuz çok erken geldi meleğim çok şükür şimdi iyiz.kuvezden çıktıktan sonra çok uğraştım meme alsın diye ama biberona alıştığı için almıyor göğsümü.sağıyorum fatolina canım sen de biberonlamı veriyosuun.ben artı mamada kullanıyorum sütüm yetmiyor.uyku düzenimiz ilk başlarda geceleri hiç uyumuyordu halada oluyo ama çocuğum kolik olduğu için aşırı derecede gaz sancısı var zinco kullanıyorum.ilk başlarda 13 gün 27 gün kuvezde kaldı 40 kadar kayınvalidem vardı yanımda geceleri hep o baktı alışamadı yavrum ban kendi annem gelemedi grip olduğu iççin yanına giremiycekti çünkü.kayınvalidem 40 tan sonra alıuşayım diye yalnız bıraktı ilk gün çok korktum ama bir kaç gün içinde korkulacak bişi olmadığını gördüm.annem geldi o gidene kadarda rahattım ev işi açısında çocuğumu hiç bırakmak istemiyorum inanın dışarı bile çıkamıyordum başta biberon yıkamak için.kusarsa ağzını kapatırsa koprkusuyla.bebişlerimiz sarılık olmuş benimkide olmuştu kuvezde fototerapi gördü geçer her yeni doğanda oluyo korkmayın.biz bugün 56 günlüğüz abi olduk yavrumun tek sorunu gaz sıkıntısı çıkardığı hallde hala var 3 4 aya kadar çekermiş koliği.göz kontrolleri var prematüre olduğu için onda çok ağlatıyolar bizide içeri almıyolar neler yapıyolar allah bilir amaiyliği için.şuan göğsümü sağmıyorum alıştırmaya çalışıyorum fatolina sende dene canım güçlendikçe daha ko0lay alıyorlar.ay sizi özlemişim çenem düştü görüşürüz öpüyorum annişleri bebişleri.
kızlar ya bısı sormam lazım...
malum dogumum sezeryanla oldu. sezeryandan sonra genıtal bolge temızlıgı ne kadar zaman sonra yapılır? ben senelerdır agda yaptırıyorum cok zorda kalmadıkca baska bı yontem denemek ıstemıyorumda. doktoruma soramadım acıkcası erkek oldugu ıcın. dıkıs yerlerı tamamen ne zaman kapanır ne sure sonra agda yapılabılır? sız nasıl bı yontem uyguluyorsunuz?
kızlar prima bez kullanıyorum azıcık çiş yapınca bas bas abğırıyor
prima kullanan herkesde böyle mi?
aynen canım ya... butun gun tv karsısında... ıyı ınsan ama tembel iş görmüyor kadın nasıl cocuk buyutmus ben ıpegı nasıl ona bırakıp calısmaya baslıcam su an kara kara dusunuyorum...
dedıgın gıbı herkes yerınde ıyı. o yuzden daha fazla gıcıklanmadan ben en ıyısı onun gıtmesı...
öyle çok şükür...amin canım ruhları şaad olsun..ah aysegulcum rahmetlı anacıklarımız hayatta olsa boyle olmazdı bencede...
Allah mekanlarını cennet eylesın. bız bakarız kendı kuzucuklarımıza...
Neden bütün kayınvaldeler aynı ya. Ne yaparsa anneler yapıyor gerçekten. Benim kayınvalidemde sürekli misafir getiriyor eve onlarla bir süslenip misafir gibi gelip gidiyor. 27 yaşında bekar görümcem var oda öyle insan yardım eder dimi. Çay bardağını tezgahın üstüne bırakıp gidiyor insan bulaşık makinesine koymazmı ya sanki elinde yıkayacak..klava:
Bu cuma günü misafirim var. 4 martta 8 kişilik bir grup misafir daha son olarakta 10 kişilik emekli arkadaşlarını getirecek. Biz randevulu çalışıyoruz.. kaydirigubbakcemile3
Birde 4 çeşit ikram yapacakmışım evimi ilk defa göreceklermiş. Zaten aynı şehirdeyiz ama torununa bakmak içinde gelip kalmadı hiç gelip seviyor sonra gidiyor . Hep annem kaldı canı çıktı kadının misafirden. Benim şansım annemin burda olması.Allah annemi başımızdan eksik etmesin . Benim eşimde herşeyin farkında.. Neyse herkes yerinde sağolsun napalım. Çok şükür bende ayaklandım oğlum uyuduğu zaman yapıyorum işimi..
Canım bizde seni özlemişiz. Maşallah Aras abi oldu.Gaz sorunu bizdede var canım zinco damlaya başladık bizde yeni. İnşallah büyüdükçe düzene girecekler. Muayenelerde de rahat olmaya çalış biliyorum hiç kolay değil bende zorlanıyorum ama herşey evlatlarımızın iyiliği için.. Öpüyorum seni güzel anne..opuyorumnanaktan
Canım benim nur içinde yatsın anneleriniz. Allah size sabır ve işlerinizde kolaylıklar versinde kimseye gerek duymadan bakın kuzucuklarınıza..:Saruboceq:
selam kızzlarr ya benim kızz dünden beri ne içtiyse çıkardı doktorunu aradım ateşi ve halsizliği yoksa normal dedi ama böylee olduğu gibi çıkarıyo kuzucum içtiği sütü çok üzülüyorum ne yapıcağımı şaşırdım kaldımm
kızlar ya bısı sormam lazım...
malum dogumum sezeryanla oldu. sezeryandan sonra genıtal bolge temızlıgı ne kadar zaman sonra yapılır? ben senelerdır agda yaptırıyorum cok zorda kalmadıkca baska bı yontem denemek ıstemıyorumda. doktoruma soramadım acıkcası erkek oldugu ıcın. dıkıs yerlerı tamamen ne zaman kapanır ne sure sonra agda yapılabılır? sız nasıl bı yontem uyguluyorsunuz?
slm kızlar bizde 25 günlük olduk tahminedeileceği gibi gaz sancılarımız başladı dr muzu aradım zinco damla önerdi kullanan varmı işallah iyi gelir çok kasıyo yavrum kendini çok ağlıyo yaa
Benimki daha 4 günlük gaz sancısı var. Doğar doğmaz gaz sancısıyla uğraşıyor yavrum. Benim doktorum da zinco damla verdi. İçeriğine baktım tamamen bitkilerden oluşuyor. Kimyon rezene falan. Eşimin anneannesi bir kere bir iki kaşık kimyon çayı verdi ağzına mışıl mışıl uyudu. Ben çok korktum ve kızdım ona ama sonra doktorun verdiği damlaya bakınca da kendime komik geldim.
evet ben onun kadar kotu bır bez gormedım ıgrenc otesı ne zaman cıs yapsa dısına cıktı molfıx kullanıyorum suan cok memnunum prımada poposu yaraya yaklasık pısık olmustu hemen degıstırdım
Benimki daha 4 günlük gaz sancısı var. Doğar doğmaz gaz sancısıyla uğraşıyor yavrum. Benim doktorum da zinco damla verdi. İçeriğine baktım tamamen bitkilerden oluşuyor. Kimyon rezene falan. Eşimin anneannesi bir kere bir iki kaşık kimyon çayı verdi ağzına mışıl mışıl uyudu. Ben çok korktum ve kızdım ona ama sonra doktorun verdiği damlaya bakınca da kendime komik geldim.
babusol kullanıyorum kızlar ben rahatlatıyor bıraz bıde rezene cayı... 3-4 aya kadar cekıcez bunları napalım kulllandıgımız seyler cozum degıl kı sadece bı sure rahatlatıyor o kadar...merhaba bende 4 şubatda doğum yaptım.zinco damla çok işe yarıyor ilk oğlumda hiç sorun yaşamadık bunda daha başlamadı ama biz damlya şimdiden başladık.
canım bende prıma kullanıyorum cok memnunum.kızlar prima bez kullanıyorum azıcık çiş yapınca bas bas abğırıyor
prima kullanan herkesde böyle mi?
haklısın canım ama nasıl yapcaz kı bu surede offffffKızlar çok teşekkür ederim... İnşallah sorunlarımız bir an önce düzelir...
Canım biz de seni özledik...Maşallah Abimize :)) Ayyy evet topiğin abisi Aras kuş opuyorumnanaktan
Canım bence acele etme... Dikişler şakaya gelmez...
ewet en ıyısı en az bı 40 ı beklemek...aman bşver.neyse benimki 9.gün gittide sen ne yapacaksın..güvenemiyorsan nasıl bırakacaksın kaynanana .biraz büyütte öyle çalış.ben bir yaşına kadar getirecegim.öyle çalışmayı düşünüyorum..
öyle çok şükür...amin canım ruhları şaad olsun..
sizinkide bi alemmiş maşallah.o ne be misafir gibi gelip gitme.üstelikte misafir getirme.off iyi dayanıyorsun valla.
sagol canım amin....bakıyorum canım hemde çok iyi.
daha dur canım.onlar bi iki üç aylık olsunlar daha çok kusuyorlar.hemde bazen fışkırı derecesinde olanlar bile olacak.herşeye hazırlanın...benimkide kusuyo.özellikle gece.çok kusmuyo amam çıkarıyo işte..
canım şuan agda yapma istersen.o dikişler henüz çok yeni.agda çekeyim derken dikişleride almısınkaydirigubbakcemile3..şaka bi yana başka yöntemler dene şimdilik.40 ını bi bekle.sonra dikişlerden anlarsın.bide dikişler kendi kkendine dökülecek.dikişlerin hepsi döküldügünde agda yaptırırsın..
gaz içinde inşallah işe yarar kızlar...
ya bebklere göre degişiyo demek.ben zeynoda hep prima kullandım ve hiç pişik olmadı .çokta memnun kaldım.bir kere haggıs kullanmıştım.kızın poposu kızarmıştı hemen.neye alışıyorlarsa onunla devam etmek gerek.defnedede aynı prima kullanıyorum.şimdilik defneyede iyi geliyo.bi problemimiz yok yani...
canım lansınoh dıcem ama denemıssın zaten... ıns gecer bı an once cok zor ya...kızlar ya goguslerım yara oldu napcam ben hele bıtanesı o kadar fenakı yara beyaz duruyodu bende batıkon surdum ustunu kapattım batıkonlu pamukla duruyorum suan nerdeyse denemedıgım sey kalmadı hıc bırı ıse yaramıyor lansınoh merhem aldım oda dunyanın parası oda ıse yaramadı yaralarım dahada acıldı memeyı yumusattıgı ıcın napcam ben ya gecer degılmı oglumu emzıremeyınce cok uzuluyorum karnı tam doymuyo sanırım
kızlar ya goguslerım yara oldu napcam ben hele bıtanesı o kadar fenakı yara beyaz duruyodu bende batıkon surdum ustunu kapattım batıkonlu pamukla duruyorum suan nerdeyse denemedıgım sey kalmadı hıc bırı ıse yaramıyor lansınoh merhem aldım oda dunyanın parası oda ıse yaramadı yaralarım dahada acıldı memeyı yumusattıgı ıcın napcam ben ya gecer degılmı oglumu emzıremeyınce cok uzuluyorum karnı tam doymuyo sanırım
ben zeytinyagı süürüyorum bide avent krem aldım oda çok iyidönüşümlü sürüyorum şuan hiç agrı sızı yara yok...ilk başta benimde oldu...kızlar ya goguslerım yara oldu napcam ben hele bıtanesı o kadar fenakı yara beyaz duruyodu bende batıkon surdum ustunu kapattım batıkonlu pamukla duruyorum suan nerdeyse denemedıgım sey kalmadı hıc bırı ıse yaramıyor lansınoh merhem aldım oda dunyanın parası oda ıse yaramadı yaralarım dahada acıldı memeyı yumusattıgı ıcın napcam ben ya gecer degılmı oglumu emzıremeyınce cok uzuluyorum karnı tam doymuyo sanırım
aman canım isterse kan emsin gene de emzir benim bebişin ateşinin yükselmesinin bir sebebi de yeterince beslenmemesiymiş. şimdi hastanede yavrum senağlama
bir de göğüs ucuna slikon bir şey var bugün aldırdım keşke ilk günden aldırsaymışım bebğim ne hallere düştü
20 tl imiş hiç parasını falan düşünme sen de aldır
aman canım isterse kan emsin gene de emzir benim bebişin ateşinin yükselmesinin bir sebebi de yeterince beslenmemesiymiş. şimdi hastanede yavrum senağlama
bir de göğüs ucuna slikon bir şey var bugün aldırdım keşke ilk günden aldırsaymışım bebğim ne hallere düştü
20 tl imiş hiç parasını falan düşünme sen de aldır
ben zeytinyagı süürüyorum bide avent krem aldım oda çok iyidönüşümlü sürüyorum şuan hiç agrı sızı yara yok...ilk başta benimde oldu...
kızlar selam gecmişi hiç okuyamadım cok vaktim yok ben acil sezeryan oldum 8 gun once ya süt hemen gelmedi.. bebeğim de zaten sorun oldu yogun bakıma aldılar orada mama vermişler...sonra emmeye çalıştı hep besleniyor gibi idi.. ama dun kontrolde 500 gr kaybetmiş çıktı ve dun sabahtan aksam 4 e 12 saat uykusuz..surekli memede durmak istiyor uyur uyanık doyamıyor ben uyumadığımdam süt biriktiremiyorum oğlumda sürekli mememde cekiyor sut geliyor ama gidiyor.. doktor mama verin dedi.. verdim tukurdu daha cok sute ihtiyacım var cok bunaldım depresyondayım yetemiorum gibi.. bugun de aynı sey oluyor eşimden istedim emzik adık mecburen uyutuyorum kucagımda sutum birikene dek mecburen.. cok moralim bozuluyor mama vermcem dedim verdim emziğe karşıyım dedim verdim bunalıma grmicem dedim daarallardayyım annemi fırçalıyorum sanki herkes ban dusman..deliriyorum..bebeğim zayıflıyor..
canım ben 4kutu mamayı bitiriyorum üzülme olmayınca olmuyo aç kalacak değiller bende istemezdim ama mecbur veriyorum.inşallah senin mama vermene gerek kalmaz.kızlar selam gecmişi hiç okuyamadım cok vaktim yok ben acil sezeryan oldum 8 gun once ya süt hemen gelmedi.. Bebeğim de zaten sorun oldu yogun bakıma aldılar orada mama vermişler...sonra emmeye çalıştı hep besleniyor gibi idi.. Ama dun kontrolde 500 gr kaybetmiş çıktı ve dun sabahtan aksam 4 e 12 saat uykusuz..surekli memede durmak istiyor uyur uyanık doyamıyor ben uyumadığımdam süt biriktiremiyorum oğlumda sürekli mememde cekiyor sut geliyor ama gidiyor.. Doktor mama verin dedi.. Verdim tukurdu daha cok sute ihtiyacım var cok bunaldım depresyondayım yetemiorum gibi.. Bugun de aynı sey oluyor eşimden istedim emzik adık mecburen uyutuyorum kucagımda sutum birikene dek mecburen.. Cok moralim bozuluyor mama vermcem dedim verdim emziğe karşıyım dedim verdim bunalıma grmicem dedim daarallardayyım annemi fırçalıyorum sanki herkes ban dusman..deliriyorum..bebeğim zayıflıyor..
BENDE DENEYEYıMcanım moralını bozma bes bır su bardagına 6 tane kup seker at serbet yap ıc acayıp sut yapıyor hemen gelır gogsune sut benım oyle geldı sutum
hemen yapıyorum 1 su bardağına 6 şeker.. kızlar tm tecrubelere acıgım emmek istiyor oglum mama istemiyor ondan fatoscum cok tsk.. hemen oglusla bi gideym sekeri yapıyımcanım moralını bozma bes bır su bardagına 6 tane kup seker at serbet yap ıc acayıp sut yapıyor hemen gelır gogsune sut benım oyle geldı sutum