2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hemen yapıyorum 1 su bardağına 6 şeker.. kızlar tm tecrubelere acıgım emmek istiyor oglum mama istemiyor ondan fatoscum cok tsk.. hemen oglusla bi gideym sekeri yapıyım

yanı escoscum tatlı seylerı bol tuket ac durma gece yatmadan once bol sıvı al cunku uyuyunca acayıp sut oluyor,ayva hosafı ıc gunde 4 tas muhakkak tuket oda cok sut yapıyor kahvaltıda bal pekmez o tarz seyler tuket.ben pekmezı hıc sevmıyodum sut yapıyo dıye ıcıyorum artık ınsallah bol sutun gelır

Canm hiç canını sıkma.. Bol bol hümana iç.. Bardak bardak bıkmadan iç.. Bi de ne olursa olsun emzir. Emmezse hiç sütün gelmez. İlk iç gün benim de sütüm gelmedi. Sıcak su ve havluyla masaj yaptım yarım saat kadaar. Göğüslerini üşütme sıcak tut. Bi de stres yapma. O da azaltır sütünü. Bebek emmiyosa makineyle sağ. Göğüslerin boşaldıkça gelir sütün...

evet ben onun kadar kotu bır bez gormedım ıgrenc otesı ne zaman cıs yapsa dısına cıktı molfıx kullanıyorum suan cok memnunum prımada poposu yaraya yaklasık pısık olmustu hemen degıstırdım

aynen cnm katılıyorum sana prıma mahvettı cocugumu,molfıx aldım bende,huggıeste var ewde o da guzel ama molfıx daha ıyı:sm_cool:

ESCOS cum aynı sorun bendede var ve ben mama vermeye basladım bıle fakat anne sutunude bırakmadık,pompayla sagıp verıyorum anne sutunu. cunku benımkındede emme problemı var ne yaparsam yapayım memeyı agzına surmuyo.bende dıyorum senmısın meme cekmeyen ben cekıp verıyorum
ay kızlar dun gece benımkı benı delırttı hıc uyumadı desem yerıdır bende gece kalktım 50 ml kadar anason rezene cayı yaptım cokta guzel ıctı valla bısey olmaz dımı

canım bebege ıcırme sen kendın ıc ona gecıyor ben oyle yapıyorum huysuzlandıgı zaman sadece acıkınca uyanıyor

bende ıcıyorum cnm da dun gece cıldırdım valla onda verdım,5dakıkada bır uyanıyo sadece kucak yada ayagıma almamı ıstıyo bırakınca hemen uyanıyo sabahtan berı yıne uyanık hep kucak ıstıyo bır ıse elımı atamadım ya,daha yenı uyududa bende bıraz dınlencem ıste

kızlar peki yalancı emzik işine ne diyorsunuz kulanan var mı??ancak uyudu sabahtan beri bitanem yazık ama dimi...

Esracım dr p.tesi bana ilk 15 gün plastik hiçbir şey verme ağzına dedi. Çok mecbur kalırsan sağdığın sütü de kaşıkla azar azar ver dedi. Ben de gece memede uyumasından şikayetçiyim. idare edebiildiğim kadar edeceğim ama 15 günlük olana kadar asla vermeyeceğim. Bi de Ömer daha memene alışmadığı için emzik ve biberon senin işini zorlaştırır. Annemle resmen kavga ettik bu konuda. Ama haklıymış kaadın. Onun dediklerini dr dan duyunca aklım başıma geldi.

kızlar peki yalancı emzik işine ne diyorsunuz kulanan var mı??ancak uyudu sabahtan beri bitanem yazık ama dimi...

ben kullanıyorum canım yalancı emzık cunku oglum benı bırakmıyor onu almadıgı zaman yara oldu hep goguslerım caresız verdım

canım benimkide beyazlamaya başlamıştı.bu geçiyor demek.yani iyiye işaret.ben beyazladıgında elimle o kabugu soydum attım.sonra geçti zaten.ben hala zeytinyagı sürüyorum hiç yara olmamsına ragmer devam sürmeye.sende zeytinyagını dene istersen bayagı yumuşatıyor..

hiç canını sıkma bazı insanların bir hafta bile sütün gelmedii oluyor.her annenin azda olsa sütü vardır bunu arttırmak senin elinde azda olsa ver çeksin ömer.o çektikçe süt olayı artacak merak etme.çok su iç iç.hatta zorla kendini en azından sütün iyice gelen kadar..mama olanı mecbursen sadece geceleri vermeyi dene gündüzleri emzir.belki bu arada sende rahat edersin.ama sıkı sık emzir.moralini yüksek tut.bol şerbetli şeyler iç..

ben daha vermiyorum ama vermeyi düşünüyorum .benim kızda çom emiyo fazlasını çıkarıyo.bende fazla emmiyip kusmaması için o arada emzik vermeyi düşünüyorum en azından geceleri verecegim.ama biliyorsunuz hemen almıyorlar zaman aihtiyacım var .bugün denedim sürekli diliyle ittirdi durdu emzigi.direnince kusacakmış gibi oluyo bende emzigi korkumdan çıkarıyorum.ama verecegim bugün yarın alışır artık. biz artık 28.günlük olduk.alışması bi 10 günü alsa.kırkımız çıkına kadar emzik olayını bitirmiş olurum yada pes etmiş olurum...bence verilebilir emzik.

canım benım ya... sınır stres yapma oncelıkle bılıyorum cok zor ama stres sutunun en buyuk dusmanı... ben yesıllık onerırım sana. gobek marul falan ye ustune su ıc bana cok sut yapıyor bu. bıde bol su. gunde 2-3 lt su ıcmeye calıs. vakıt buldukca yat uyu dınlen... ınsallah kısa surede toparlarsınız tatlım.

kızlar gıremedım bugun ya ewde temızlık wardı abla geldı bende butun gun pesındeydım... kayınvalıdem ayın 8 ıne kadar kalıcaktı ama pazar gunu mevlutten sonra gıdıcekmıs. bı gun baska dıyor bı gun baska. dıger toruna bakıyordu o da eltımın annesının yanındaydı haftasonu gerı gelıcekmıs olmadı onla kalırım dıyo 1 hafta. cocuk 4 yasında fena yaramaz bıde onla ugrasamam esıme soyledım gıtsın dedım. butun gece 2 saat bıle uyumadım gene. ıpek sureklı aglıyo kıvranıyo gazdan... kucagıma alıp gogsume yatırıp pış pış yapınca susuyo ancak. bıde butun gun temızlıkcı pesıne kostum. yardım ettım kadına cok iş bırıktı dıye ewde. sevgılı kaynanam bu sure ıcınde oturmaktan hatta tv ızlemekten baska bısey yapmadı. oylekı perde bıle astım da dur kızım demedı bana. gecelerı devrılıp yatıcagına ben bebegı emzırdıkten sonra ben altını alır uyuturum kızım gıt 1 saat uyu dese ölecek sanki. valla kızlar her gun gırıp buraya yazıyorum sızıde gerıyorum ama anca boyle rahatlıyorum walla. sınır sahıbı oldum yemın ederım. cok severdım kendısını su an oyle gıcıgım oyle sogugum uzagım kı kendısıne. suratımdan bunun oda farkındadır dogru durust konusmuyorum bıle ewde. yorgunluktan bıtkınlıkten bayılmak uzereyım sutum gıdıcek dıye cok korkuyorum...

canım anlıyorum seni aynı şeyleri yaşadım pazartesi gitti de rahata erdim. bence ipek senin ruh halinden dolayı öle benimkide öleydi ne zaman o gitti ben kendi başıma kaldım çocuğum kendine geldi çok şükür sütümde geldi.. sen sinirlenme biran önce yolla onu.. bi işede yaramıyolarki zaten

Canim benim o gerginlik hepimizde var yorgunluktan uykusuzluktan hep

peki kaynanan yardim etmiyosa niye zahmet edipte gelmis klava:

gıdıcek pazar gunu canım gıtsın zaten yoksa cok fena kavga cıkıcak ewde artık dıslerımı sıkıyorum zor tutuyorum kendımı... belkı kızımla basbasa kalınca duzelır hersey dedıgın gıbı kusum...

Canim benim o gerginlik hepimizde var yorgunluktan uykusuzluktan hep

peki kaynanan yardim etmiyosa niye zahmet edipte gelmis klava:
ıs olsun dıye gelmıs ıste. goya yardıma geldı hanımım. yaptıgı sadece bı yemek. ne supurge alıyor elıne ne baska bısey. o kadar ısı yaptıktan sonra bı yemegı bende yaparım ne war onda. zaten doguma kadar tektım ewde dogumdan sonrada gostermelık bı 20 gun geldı gıdıcek ıste. aman gule gule yoksa elımde kalıcak kadın cıddı cıddı sabrımın sonundayım artık klava:

iyi iyi ne güzel.güle güle gitsinkaydirigubbakcemile3..yalnız kalmak daha güzel.düzenin kuruyorsun.çocukla anne rasındaki bag dahada saglamlasıyo...

ayy ben bugün bi güzel uyudum.defne iki kere kalktı gece emdi uyudu emdi uyudu hiç beni rahatsızç etmedi.insan iyi uyuyunca daha dinç daha pozitif oluyo...:lepi:

kızlar yardımmmm..
bende emzik vermek istiyorum defneye çom emiyo.haliylede kusuyo...
dün biraz çabaladım yook.diliyle tekrar itekliyo biraz zormadık agzında beklettim zavallım kızı kusturdum durup dururken...ayy ben bu çocuga nasıl aldıracagım bu emzigi...bi yöntem söyleyin..
zeynepte üçcüncü ay anca almıştı .anca geceleri veriyordum.gündüz kullanmıyordu geceleridi (elini emmeye başlıyordu o yüzden emzik vermiştim zeynebede)geceleride tam elini agzına götürecegi zman emzik veriordum almıyordu bölece elini emmesini engellemiştik şükür.7.aya girerken kendi bıraktı emzigi..ununda öyle olmasını istiyorum ama zeynepteki gibi üçcüncü ay degildi şimdi başlamak istiyordumm.ama almıyo..

Zeynep boşver üzme kendini birkaç gün daha sabret gidecekmiş işte ne güzel, benimki daha kızımı görmeye bile gelmedi pazar günü gelecekmiş büyük oğlumun doğum gününe geliyor ,kızımıda ardan çıkartacak boşver canım kendini üzmeye değmez hepsi aynı....

Ayşegülcüm bende aynı şeyleri yaşıyorum sürekli emmek istiyor ve tabi sonundada kusuyor ,memede uyuyor yatağına yatırınca uyanıyor emzik veriyorum itiyor diliyle yada kusacak gibi oluyor bende kıyamadığım için zorlayamıyorumda emziğe alıştırmak istiyorum, küçük oğlum hemen almıştı emziği ama zeynep istemiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…