Kızlar sonunda buraya yazmak da nasip oldu çok şükür. Kızlar Esra kuş bi uyuyo bi daha uyandıramıyorum gündüzleri. Emzirmem gerekiyor ama imkanı yok uyanmıyo. Ne yapçam çıldırmak üzereyim. Altını değiştiriyorum, üstünü çıkarıyorum, kaşıyorum, ne yapsam uyanmıyo...Offf
Kızlar bi de Esra daha hiç normal kaka yapmadı 6. günümüz. İki gündür ne koyu ne normal tık yok yaa
Kızlar sonunda buraya yazmak da nasip oldu çok şükür. Kızlar Esra kuş bi uyuyo bi daha uyandıramıyorum gündüzleri. Emzirmem gerekiyor ama imkanı yok uyanmıyo. Ne yapçam çıldırmak üzereyim. Altını değiştiriyorum, üstünü çıkarıyorum, kaşıyorum, ne yapsam uyanmıyo...Offf
Kızlar bi de Esra daha hiç normal kaka yapmadı 6. günümüz. İki gündür ne koyu ne normal tık yok yaa
selam hanımlar iki yaşında oğlum var deneyimleimi yazayım bende belki faydalanırsınız ...
cocuğunuz günde 1 defa 4 saatlik uykuuyuyabilir uyandırmaya çalışmayın...düzenini kurmaya çalışıyor ...daha uzun süre uyursa ozaman müdahale edin ...kakası da katıdeğilse 3-4 günde bir yapabilir telaş etmeyin lütfen bazen 6 gün bile olur ...sindirim sistemi de düzen kumaya çalşıyor ...herşeyi bebeğinizin olurunua bırakın zaten rahatsız olduğu zaman mutlaka ağlayarak size mesaj verecektir ...
bulgur pilavı ,soğan ve tahin helvası sütü arttırıyor ...yada bunları yediğizi zaman çok su içiliuor ...zaten su sütü arttırıyo.. bilmiyorum bende öyle olmuştı denemekte ayda var ve bebek istediği herzaman emzirin hem sakinleşir hemde arnı doyar ...annelerin en mutlu olduğu zaman olduğu için nne içinde terapi olur..
sağlıklı günler diliyorum...
baya buyumus serpılmıs aras bebek ya abı olmus bızım mınıklere masallah fatoscumCanlarım hepinize merhaba.burayı yeni gördüm fatolinacım çok sağol.gerçekten anne olmak çok kutsal bi duygu anne olmadan gerçekten tam anlamıyla anlaşılmıyormuş annenin değeri.biz baştan beri sorunluyduk biliyorsunuz çok erken geldi meleğim çok şükür şimdi iyiz.kuvezden çıktıktan sonra çok uğraştım meme alsın diye ama biberona alıştığı için almıyor göğsümü.sağıyorum fatolina canım sen de biberonlamı veriyosuun.ben artı mamada kullanıyorum sütüm yetmiyor.uyku düzenimiz ilk başlarda geceleri hiç uyumuyordu halada oluyo ama çocuğum kolik olduğu için aşırı derecede gaz sancısı var zinco kullanıyorum.ilk başlarda 13 gün 27 gün kuvezde kaldı 40 kadar kayınvalidem vardı yanımda geceleri hep o baktı alışamadı yavrum ban kendi annem gelemedi grip olduğu iççin yanına giremiycekti çünkü.kayınvalidem 40 tan sonra alıuşayım diye yalnız bıraktı ilk gün çok korktum ama bir kaç gün içinde korkulacak bişi olmadığını gördüm.annem geldi o gidene kadarda rahattım ev işi açısında çocuğumu hiç bırakmak istemiyorum inanın dışarı bile çıkamıyordum başta biberon yıkamak için.kusarsa ağzını kapatırsa koprkusuyla.bebişlerimiz sarılık olmuş benimkide olmuştu kuvezde fototerapi gördü geçer her yeni doğanda oluyo korkmayın.biz bugün 56 günlüğüz abi olduk yavrumun tek sorunu gaz sıkıntısı çıkardığı hallde hala var 3 4 aya kadar çekermiş koliği.göz kontrolleri var prematüre olduğu için onda çok ağlatıyolar bizide içeri almıyolar neler yapıyolar allah bilir amaiyliği için.şuan göğsümü sağmıyorum alıştırmaya çalışıyorum fatolina sende dene canım güçlendikçe daha ko0lay alıyorlar.ay sizi özlemişim çenem düştü görüşürüz öpüyorum annişleri bebişleri.
gunaydın kızlar...
bu gece cıddı cıddı hıc uyumadım. basım catlıyo ya rezene cayı ıcıyorum su an bıtsın yatıcam 1-2 saat. ıpek sureklı gerınıyo ıkınıyo huzursuz çok... şu an bıle uykusunda aglıyo saga sola donuyo yawrum ıcım gıdıyo
cok gergın ve sınırlıyım ya. goya kayınvalıdem bızde hıc bı ıse yaradıgı yok. bı supurge bıle acmıyor kadın evde. sadece yemek yapıyor o kadar. az once kalkmıs cok uyumusum sesım gıtmıs basım agrıyo dıyo bana. yanı yorgunluktan bayılmak uzereyım gunde 3-4 saat uyuyorum bıde ustune camasır bulasık ewın ıslerını yapıyorum. ne olur ben emzırdıkten sonra altını alır gazını ben cıkarırım kızım sen gıt yat 1 saat dese... yaptıgı sadece yemek. ay sonunda gıdıcektı bende gıtsın dedım esıme. mart 8 e kadar kalıcakmıs. ıpek 1 aylık olana kadar. zaten ne ıse yarıyo kı o kadar ısımı yaptıktan sonra 1 saat gırer yemegımıde yaparım ben ıhtıyacım yok... ne dıyım bılmıyorum kucagına alıp bı gaz cıkarsan bı altını degıssen bende azcık dınlensem cok mu yanı.
offfffffff of...
ınsan aynı ewı paylasmadıkca kımın ne oldugunu gercekten anlamıyor.
cok severdım kaynanamı sımdı yemın ederım bı kasık suda bogabılırım!!!
bana da cevremden bunu dıyolar. 3-4 saate kadar uyur uyandırma cocugu duzenını kursun sonra hıc uyumaz dıyolar. ama doktorlarda 2 saate bı uyandır emzır dıyo. arada kaldık boyle hep kafamçokkarıştı
Canlarım hepinize merhaba.burayı yeni gördüm fatolinacım çok sağol.gerçekten anne olmak çok kutsal bi duygu anne olmadan gerçekten tam anlamıyla anlaşılmıyormuş annenin değeri.biz baştan beri sorunluyduk biliyorsunuz çok erken geldi meleğim çok şükür şimdi iyiz.kuvezden çıktıktan sonra çok uğraştım meme alsın diye ama biberona alıştığı için almıyor göğsümü.sağıyorum fatolina canım sen de biberonlamı veriyosuun.ben artı mamada kullanıyorum sütüm yetmiyor.uyku düzenimiz ilk başlarda geceleri hiç uyumuyordu halada oluyo ama çocuğum kolik olduğu için aşırı derecede gaz sancısı var zinco kullanıyorum.ilk başlarda 13 gün 27 gün kuvezde kaldı 40 kadar kayınvalidem vardı yanımda geceleri hep o baktı alışamadı yavrum ban kendi annem gelemedi grip olduğu iççin yanına giremiycekti çünkü.kayınvalidem 40 tan sonra alıuşayım diye yalnız bıraktı ilk gün çok korktum ama bir kaç gün içinde korkulacak bişi olmadığını gördüm.annem geldi o gidene kadarda rahattım ev işi açısında çocuğumu hiç bırakmak istemiyorum inanın dışarı bile çıkamıyordum başta biberon yıkamak için.kusarsa ağzını kapatırsa koprkusuyla.bebişlerimiz sarılık olmuş benimkide olmuştu kuvezde fototerapi gördü geçer her yeni doğanda oluyo korkmayın.biz bugün 56 günlüğüz abi olduk yavrumun tek sorunu gaz sıkıntısı çıkardığı hallde hala var 3 4 aya kadar çekermiş koliği.göz kontrolleri var prematüre olduğu için onda çok ağlatıyolar bizide içeri almıyolar neler yapıyolar allah bilir amaiyliği için.şuan göğsümü sağmıyorum alıştırmaya çalışıyorum fatolina sende dene canım güçlendikçe daha ko0lay alıyorlar.ay sizi özlemişim çenem düştü görüşürüz öpüyorum annişleri bebişleri.
ah canım yaa.aynı konudan derlenmişiz ama benimki geçti.biliyorsunuz defne erken geldi.aradık kayınvalidemi (adanadaya) erken geliyo bebek hemen atla gel.kadın ee ben kendimi haftaya ayarladım nasıl olacak şimdi diyo..ya kadın çocuga dur kızım babaannen haftaya glecekmi diyeyemi.kadını zorla getirttik.ben gelmesin işi varsa önemli degil dedim.eşim sinirlindi anne geliynomu gelmiyomusun bişey söyle deyince oglunun küsecegini bildigi için tamam geliyorum dedi.(lütfettiniz),....
geldide ne oldu zeynep seninki yemek yapıyormuş benimki yemek bile yapmadı.dogmumumun ikinci günü kalkıp yemek yaptım işimi gördüm.ama eşiminde burnundan getirdim kızarak.sabah uyanıyordu müge anlı izliyo.bitene kadar.ögle bi uyuyo.akşamda kanal7 yi açın diyo.ebru diye bi program valla hiç bilmem kaçanı göçeni buluyorlarmış.onu açtırıyo 7 ye kadar onu izliyordu.benim zeynonun odasında izliyordu.eşime bide zeynoyu içeri alma çocuk çizgifilm acıyo ben ezleyene kadar getirme diyede tembih ediyodukötükedihüso ..tatlı istedim tatlı yap diye bilirim olur diyo amam bir defa olsun yapmadı.eşim çok rahatsız oldu ama bana belli etmemeye çalıştı ama ben anladım.annenin bana bi yardımı olmuyo gidebilir dedim.eşim biliyorum diyecegim dedi.anne ne zaman gidiyorsun ddei.güya bana bakıyoo.ayşgül ayaklansında öyle dedi.bende ben dogum yaptıgımdan beri ayaktayım.sagol kendi işimi yapıyorum ben dedim.defneye zaten hep ben baktım.ne temizlit.ne toz alındı.ne yemek yapıldı ne ütü.kadın tatil yaptı 10 gün gitti.şimdi onda belkide anlatıyordur.geline 10 gün baktım ayaklandırdım geldim diye...
kayınvalidem çok iyi bir insan ama çok tembel.ahh hiç iş görmese...neyseki allahtan uzaktayız.senede bir kere görüyorum yeter bana....
çok şükür iki evladımada çok iyi bakıyorum.kimseye en ufak bile ihtiyaç duymadım neden çagırdın o zaman derseniz .kendi gelmek istedi.güya annemiz yok ya.o annelik edecekti bana..ah anam ah zeynoda krallar gibi bakıldım.ana yüregi anca çiş için kalktım hiç agrım olmamasına ragmen bebegi bile beşikten annem alır emzirirdim.tekrar geri yerine koyardı.sen kımıldama derdi.ahhh canım annem.neyse kızlar ogünler geride kaldı maalesef..kaynanamı çok seviyorum herkes yerinde sagolsun......
gunaydın kızlar...
bu gece cıddı cıddı hıc uyumadım. basım catlıyo ya rezene cayı ıcıyorum su an bıtsın yatıcam 1-2 saat. ıpek sureklı gerınıyo ıkınıyo huzursuz çok... şu an bıle uykusunda aglıyo saga sola donuyo yawrum ıcım gıdıyo
cok gergın ve sınırlıyım ya. goya kayınvalıdem bızde hıc bı ıse yaradıgı yok. bı supurge bıle acmıyor kadın evde. sadece yemek yapıyor o kadar. az once kalkmıs cok uyumusum sesım gıtmıs basım agrıyo dıyo bana. yanı yorgunluktan bayılmak uzereyım gunde 3-4 saat uyuyorum bıde ustune camasır bulasık ewın ıslerını yapıyorum. ne olur ben emzırdıkten sonra altını alır gazını ben cıkarırım kızım sen gıt yat 1 saat dese... yaptıgı sadece yemek. ay sonunda gıdıcektı bende gıtsın dedım esıme. mart 8 e kadar kalıcakmıs. ıpek 1 aylık olana kadar. zaten ne ıse yarıyo kı o kadar ısımı yaptıktan sonra 1 saat gırer yemegımıde yaparım ben ıhtıyacım yok... ne dıyım bılmıyorum kucagına alıp bı gaz cıkarsan bı altını degıssen bende azcık dınlensem cok mu yanı.
offfffffff of...
ınsan aynı ewı paylasmadıkca kımın ne oldugunu gercekten anlamıyor.
cok severdım kaynanamı sımdı yemın ederım bı kasık suda bogabılırım!!!
ah canım yaa.aynı konudan derlenmişiz ama benimki geçti.biliyorsunuz defne erken geldi.aradık kayınvalidemi (adanadaya) erken geliyo bebek hemen atla gel.kadın ee ben kendimi haftaya ayarladım nasıl olacak şimdi diyo..ya kadın çocuga dur kızım babaannen haftaya glecekmi diyeyemi.kadını zorla getirttik.ben gelmesin işi varsa önemli degil dedim.eşim sinirlindi anne geliynomu gelmiyomusun bişey söyle deyince oglunun küsecegini bildigi için tamam geliyorum dedi.(lütfettiniz),....
geldide ne oldu zeynep seninki yemek yapıyormuş benimki yemek bile yapmadı.dogmumumun ikinci günü kalkıp yemek yaptım işimi gördüm.ama eşiminde burnundan getirdim kızarak.sabah uyanıyordu müge anlı izliyo.bitene kadar.ögle bi uyuyo.akşamda kanal7 yi açın diyo.ebru diye bi program valla hiç bilmem kaçanı göçeni buluyorlarmış.onu açtırıyo 7 ye kadar onu izliyordu.benim zeynonun odasında izliyordu.eşime bide zeynoyu içeri alma çocuk çizgifilm acıyo ben ezleyene kadar getirme diyede tembih ediyodukötükedihüso ..tatlı istedim tatlı yap diye bilirim olur diyo amam bir defa olsun yapmadı.eşim çok rahatsız oldu ama bana belli etmemeye çalıştı ama ben anladım.annenin bana bi yardımı olmuyo gidebilir dedim.eşim biliyorum diyecegim dedi.anne ne zaman gidiyorsun ddei.güya bana bakıyoo.ayşgül ayaklansında öyle dedi.bende ben dogum yaptıgımdan beri ayaktayım.sagol kendi işimi yapıyorum ben dedim.defneye zaten hep ben baktım.ne temizlit.ne toz alındı.ne yemek yapıldı ne ütü.kadın tatil yaptı 10 gün gitti.şimdi onda belkide anlatıyordur.geline 10 gün baktım ayaklandırdım geldim diye...
kayınvalidem çok iyi bir insan ama çok tembel.ahh hiç iş görmese...neyseki allahtan uzaktayız.senede bir kere görüyorum yeter bana....
Canlarım hepinize merhaba.burayı yeni gördüm fatolinacım çok sağol.gerçekten anne olmak çok kutsal bi duygu anne olmadan gerçekten tam anlamıyla anlaşılmıyormuş annenin değeri.biz baştan beri sorunluyduk biliyorsunuz çok erken geldi meleğim çok şükür şimdi iyiz.kuvezden çıktıktan sonra çok uğraştım meme alsın diye ama biberona alıştığı için almıyor göğsümü.sağıyorum fatolina canım sen de biberonlamı veriyosuun.ben artı mamada kullanıyorum sütüm yetmiyor.uyku düzenimiz ilk başlarda geceleri hiç uyumuyordu halada oluyo ama çocuğum kolik olduğu için aşırı derecede gaz sancısı var zinco kullanıyorum.ilk başlarda 13 gün 27 gün kuvezde kaldı 40 kadar kayınvalidem vardı yanımda geceleri hep o baktı alışamadı yavrum ban kendi annem gelemedi grip olduğu iççin yanına giremiycekti çünkü.kayınvalidem 40 tan sonra alıuşayım diye yalnız bıraktı ilk gün çok korktum ama bir kaç gün içinde korkulacak bişi olmadığını gördüm.annem geldi o gidene kadarda rahattım ev işi açısında çocuğumu hiç bırakmak istemiyorum inanın dışarı bile çıkamıyordum başta biberon yıkamak için.kusarsa ağzını kapatırsa koprkusuyla.bebişlerimiz sarılık olmuş benimkide olmuştu kuvezde fototerapi gördü geçer her yeni doğanda oluyo korkmayın.biz bugün 56 günlüğüz abi olduk yavrumun tek sorunu gaz sıkıntısı çıkardığı hallde hala var 3 4 aya kadar çekermiş koliği.göz kontrolleri var prematüre olduğu için onda çok ağlatıyolar bizide içeri almıyolar neler yapıyolar allah bilir amaiyliği için.şuan göğsümü sağmıyorum alıştırmaya çalışıyorum fatolina sende dene canım güçlendikçe daha ko0lay alıyorlar.ay sizi özlemişim çenem düştü görüşürüz öpüyorum annişleri bebişleri.
ah aysegulcum rahmetlı anacıklarımız hayatta olsa boyle olmazdı bencede...
Allah mekanlarını cennet eylesın. bız bakarız kendı kuzucuklarımıza...
oyyy aysecım ıpekte oyle. derın uykuya dalana kadar ya onla konusucam ılgılenıcem sevıcem yada kucagımda gogsumde yatıcak... daha 16 gunluk hangı ara kucaga alıstı bılmıyorum. gazını cıkarmak ıcın mecbur alıyorum kucagıma bu seferde alısıyo ama napalım...slm kızlar herkes nasıl bakalım
benım bu oglandan cekecegım var ya kızım cok uslu bı bebektı bu da tam tersı sabah bır kalktı tam kalktı yenı uyudu hıc bır ıse elımı atamadım kahvaltımı bıle yenı yaptım sureklı kucak ıstıyo yanında durayım ıstıyo yandım anacım ben bununla
amın canım sagolasın. Allah hepımıze kolaylık versın ınsallah...Canım benim nur içinde yatsın anneleriniz. Allah size sabır ve işlerinizde kolaylıklar versinde kimseye gerek duymadan bakın kuzucuklarınıza..:Saruboceq:
selam kızzlarr ya benim kızz dünden beri ne içtiyse çıkardı doktorunu aradım ateşi ve halsizliği yoksa normal dedi ama böylee olduğu gibi çıkarıyo kuzucum içtiği sütü çok üzülüyorum ne yapıcağımı şaşırdım kaldımm