2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben sabah 7 gibi kahvaltı 10 da meyve 12 de sebze 3 gibi yoğurt 6-7 gibi akşam kaşık maması aralarda acıkınca anne sütü veriyorum
canım benimkiler çok minik olduğu için sıcak tutmak zorunday kaldık eği şkızlarımdan biri çok minikti altını açınca bile titriyordu kendini daha ısıtamıyordu o yüzden penye ama uzun kollu giydirdik aslında bu havada giydirdiğim kadar o zamanda giydirdim kendini toparlayınca öyle sıkı sıkı giydirmiyorum yada kombiyi çok yakmıyorum sen bence uzun kollu da bulundur ilk giyeceği şeyler arasında
canım ek gıdaya yeni mi geçtin yoksa önceden meyve falan verdin mi yedirirken içine meyve katmayı dene mesela

gunaydin anneler.

pearlbaby,ek gidalara geciste oncelike herseyin anne sutune yakin kivamda sulu olmasina dikkat edin ve 2-3 minik kasikla baslayip hergun artirin.

yemedigi noktada israr etmeyin bence, birkac gun sonra yeniden deneyin mesela

benim bebeğim 12 mayısta doğdu.ama hava bize sıcak olsa da yeni doğduğu için onlara soğuk oluyor.Çok sıcak yerden geliyolar annesi.İç zıbınları uzun kolluydu.onun haricinde kadife tulumlar üstüne de yelek giydirdim.kışlık giydirir gibiydik aynı.Normalde hiç sakınmam bebeğimi.Sıcağa da soğuğa da alışsın ama yeni doğduğunda onlar için mayıs bile soğuk oluyo.Hastane çıkışı 4 5 takım kullanabilirsin.fakat o set halinde satılanların hiçbi esprisi yok.sadece içinde battaniyesi oluyo e onlardan da zaten evde çok bulunuyor.ben bi set almıştım 40 liraya bikaç tane de 5 liraya 5li takım.İnan hiçbi farkı yok.hatta 5 liralığım daha güzeldi :80: Allah tamamına erdirsin güzel anne

hoşgeldin canım ek gıda topiğimiz var.ordan arkadaşların çoğuna bakabilirsin.Ben Mina'nınbeslenmesini anlatayım.5.5 aylıkken işe başladım ve ek gıdaya mecbur başladık.Mina sadece uyurken emdiği için sütümü sağıp veriyordum biberona alışık.Pekmezi sulandırıp ya da sevdiği meyve sularından biberonla versen belki alışır biberona.Sabah kahvaltımız şöyle: haftanın 2 3 günü evde pişirdiğim kekle diğer günler cicibebe ve ekmek içiyle kahvaltı yapıyoruz.İçine tam yumurta sarısı, geceden suya yatırdığım keçi peyniri, marmelat (pekmezi süt ürünüyle vermiyorum meyvesine katarak ya da sade kaşıkla yediriyorum), tereyağını papatya çayı, ıhlamur ya da meyve suyuyla eziyorum.sonraki öğünde annem biberonla sütümü veriyo.yoğurt ve meyve yiyo.Çorbalarda kırmızı parça eti haşlayıp fak parçalarla buzluğa attım.bir miktar çözerek kullanıyorum.Buz torbalarına da et suyu yaptım.2şer kalıp da et suyu atıyorum.sebze aklına ne gelirse kereviz, kırmızı dolmalık biber, kabak, brokoli, karnıbahar, taze fasülye, ıspanak, pazı ne varsa herşeyden koyuyorum.Her çorbada havuç oluyo.biraz pirinç bazen merimek ekliyorum.pişmesine yakın 1 kaşık irmik koyuyorum.ateşten alınca da zeytinyağı ekleyip blendırdan geçiriyorum.süzgeçten taneli yemeye alışsın diye geçirmiyorum.balık ve tavuğa 8. ayda başlıycaz.Bizim dr öyle söylüyor.nette ve beslenme kitapçıklarında da öyle okudum ama veren arkaaşlar var.Sen bilirsin.Ben şuan ciğer ve kırmızı et veriyorum.başka aklıma gelen bişey yok

ben cicibebe vermemekten yanayım ama ben de veriyorum tabi.dün ve bugünkü kahvaltısını mücver kekle yapıcak benimki.un, mısır unu, patates, maydanoz,peynirle yapılmış bi kek.mısır unu çok pütürlü olduğundan bunu blendırdan geçirip verdim.Ama normal keki sadece papatya çayı ya da meyve suyuyla yumuşatıyorum.kaşık maması kıvamına geliyo.Hazır mama hiç vermiyorum sayılır bi tek arkadaşlar tavsiye ettiği için aptamilin 7 tahıllısını aldım.apey oldu.yarısı duruyo.ondan 2 kaşığa meyve ezip veriyorum bazen.ama çorbalarında tahılını da alıyo zaten.onun için kullanmıyorum.pirinç, mercimek, bulgur, irmik, şehriye, ev kuskusu koyuyorum çorbalarına

canım papatya çayını kullanıyorum demişsin,aktarlardanmı aldın.maşaalah bebişini bu arada ne güzel besliyorsun,ben tam düzene oturtamadım.deminden beri damak çalmakmı diyorlar bilmiyorum,dilini damağına vuruyor benimde yapmamı istiyor bu ses çok hoşuna gitti galiba.nereden duydu bilmiyorum.

canım bebişinle çık gez dolaş onu iyice acıktır,dönünce muz ver mesala yada kavanoz mamalarından ver,bak birazda olsa yiyecektir,daha sonra anne sütü ver.kolay gelsin canım.

canım öyle deme burası ilk buluşma yerimiz hepimizin.ben hiç kimse yazmıyor diye yazmıyorum,yoksa siz yazsanız ben yazarım.

Günaydın arkadaşlar, ben kötü amaçlı demedim rabet yok diye elbetteki burada biçok anılarımız var benim dört aydır evimi taşıdığım için netim yoktu inanın net bağlanır bağlanmaz hemen topiğimize katıldım sadece eskisi gibi sohbetln ve katılımın olmadığını yazmak istedim

depresyona giriyorum ya da girdim galiba yoruldum artık kosturmaktan okul ev derken iyice hırpalandım artık (((((((

milupanın bebek papatya çayı var.bağırsaklarını yumuşatıyormuş ve gazı önlüyo.günde 50 ml falan veriyorum.dişleri kaşınıyodur belki damağı gıdıklanıyosa ondan yapıyodur kuzucuk :79:
görkem kekinin tarfini daha açık yazarmısın canım
tubi ben pişirmedim onu ablam yaptı ben pek anlamam ama içinde neler var yazıyım sen bilirsin.küp küp doğranmış patatesi çiğden koymuş ufacık doğranmış.un, mısır unu, yoğurt, peynir, maydanoz (istersen deretu koy kalsiyum var daha iyi)işte kek gibi tepside pişirmiş.tuzlu tabi.mücver kek diyoruz biz buna.galiba kabak da rendeleyenler var buna kabak, peynir, dereotu yani.pişirme işlerini annemle ablam yapıyo ben 1 kez havuçlu kek yaptım güzel olmadı ama bebişlere cicibbedense böyle pişirip vermekten yanayım.Nezamandır söyliycem inanmazlar diye söylemiyorum.yeğenim 8 yaşında.ablamların kapalı cicibebe paketinden kurt çıkmış.yeni açtıklarında kurtluymuş yani.şikayet etmesinler diye kutu kutu hediyeyle eve gelmişler.he ben vermiyo muyum veriyorum tabi.napıyım.haftada 2 gün falan kahvaltıyı cicibebeyle yapıyo.tadını seviyo sıpa

evet canım facede ve msnde arkadaşlar. kimisi de çocuktan sonra giremiyo.dağıldık bi şekilde.ama yine de iyi oluyo bak sohbet ediyoruz

grip olmuşum ilaçda kullanamaıyorum çok kötüyüm, dr. sadece paracetamol türü ağrı kesiciler kullanabileceğimi söyledi o da çok etkili olmuyor sizler rahatsızlanınca neler yapıyorsunuz ?

kızlar bu beslenme konusunda cicibebe yi benim kızda sevmiyor evde kekler yapıyorum havuçlu,elmalı kekler daha sonra pasta çeşitlerinden yapıyorum kızımda bayılıyor hazırdan çok çok daha iyidir hatta ve hatta kısıra bayılıyor ben ne yiyorsam maşallah kızım ayırt etmeden yiyor pek hazır mamalar ve ek besinler taraftarı değilim

grip olmuşum ilaçda kullanamaıyorum çok kötüyüm, dr. sadece paracetamol türü ağrı kesiciler kullanabileceğimi söyledi o da çok etkili olmuyor sizler rahatsızlanınca neler yapıyorsunuz ?
canım ıhlamur ,karanfil ,tarçın, elma kabuğu,bunları kaynat birde bal koy,akşama iyileşirsin evelallah.

ben cicibebeyi oyalansın diye veriyorum eline ,sonucunda yumuşamış,üstüne başına çalınmış oluyor:)ama kendi yemeyi seviyor.

maşallah Eyşan'a ve annesine. İyi bi ekipsiniz :13:
geçmiş olsun canım.hamilelikte grip olduğumda dr sadece tuzlu suyla gargara vermişti.Adaçayı da içebilirsin günde 1 fincan.grip ilaçla 7 gün ilaçsız 1 haftada geçiyo :79: İlaç alabilsen de aynı olacak boşver canım

merhaba anneler uzun suredır gıremıyodum baktım sıte yenılenmıs muhabbetler ılerlemıs fırsat bulursam gecmısı okuycam. kızım depresyona gırdı sanırım yemeden ıcmeden kesıldı sureklı aglayası gelıyıo:) uykusuzluk ta basladı acaba nedendır? herseyı en kotu sebze purelerını bıle ıstahla yıyen kızım artık yemek ıstemıyo sınırlenıyo uyuturken ağlıyo yedırmeye zorlarsam aglıyo emerken aglıyo tam depresyon belırtılerı. gecıcı bıseydır dıye dusunuyorum o yuzden takmıyorum sızın bebeklerınızden de depresyona gıren varmı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…