- 13 Mart 2008
- 1.067
- 2
bugün annemler geliyo Anakara'dan ..kaynanam bugün giderken diyoki çocuğa iyi bakın...Allah'ım sen öylemesen biz bakmıcaz sanki....
şeyma sana bir şey sorcaktım gerçi her bebek farklı biliyorumda senin oğlan son 1 aydır aptamil içmiyordu hatırladığım kadarıyla ek besinlerle ne kadar aldı kg.benim oğlan maşallah çok güzel yiyor ama pek kilo almıyor sanki dr.a söyledim iyi onun kilosu diyip duruyor.mesela çorbayı artık bizim yediğimiz kaseler kadar yiyor iri boy bir armutu bitiriyor sadece kahvaltıya başlamadık daha.
ayy negüzel yaa amin inş. nasip olur..yaa eşime kalsa oda anneler 1 ay baksın diyoda öyle olsun istemiyroum..biri başka yetiştircek biri başka çocuğun aklı karmakarışık olucak..ne kendi anneme ne kayınvalideme istediğimi yaptıramadım çocukla ilgili..arkamı döndüğüm anda kendi bildiklerini okudular o yüzden kreş yaşına kadar beklicem yada iyi bi bakıcı bulucaz
merhaba hanımlar nasılsınız buğün tokatta bugün çok yağmur var kapalı ve sıkıcı bir gün kerem yeni uyandı ama yazmadan çıkmıcam bu kadar geçmiş okuduktan sonra mooon ligh hangi hastanede çalışıyorsun merak ettim doğumdan bahsetmişsinz benim çok doğumum epidural sezeryandı ve çok kolay oldu çok sükür hiç sancı falan bilmedim epiduralim çok güzel yaptılar hiç birşey hissetmedm bu yüüüzzden ben de ikinciyi istiyorum ama yine aynı hastanede yapmak şartıyla nasıl olacaksa kasım sonu istifa veriyorum bakalım ikinci çocugumda ilki kadar şanslı olabilecekmi.neyse hepinizi öpüyorum nidah bebeğine şimdiden geçmiş olsun ecrin senin bebeğinee kerem e meyve püresi yedircem dün bir arkadaş yazmıştı elma ve armutu hasladım blendirdan geçirdim ondan yedircem. görşürüz kızlar
okudum okudum hepsini unuttum :)) bi selam vereyim bari kafam çok bozuk oğlan bütün gece mızıkladı 5 dk bi kalktım ben böyle uykunun bipppppppppppppppppppppppppppp:)
niye dediklerimizi yapmazki anneler...geçen bana diyoki kayınvalidem iki kaşıkta çay ver...dedimki yediğinin vitaminini alır....bi şey olmaz nolcak diyo...
dün kipadan şu emzik gibi fileler varya içine bişey koyup veriyon,onlarda aldım muz koydum bizimki çıldırdı emicem diye:)))))) ama heryerini batırdı((
kaynanayı anladımda annemde dediklerimiyapmayınca bakma konusunda ikisinede güvenmiyorum..tatilde deli ettiler beni..ayağınıda sallamayın dedim alışmasın..arkamı döndüğüm anda ayaklarına alıyolardı..kaynanaya uyanınca hemen alma pışpışla uyur dediğim halde her seferinde kucaklayıp getirdi çocuüum uykusunu hiç etti..allah muhtaç etmesin inş..bide benim kaynana biraz arıza dha önce bebek bakmış 3 aylıkmış annesini aramasın diye koynunda yatırmış bilmemne aklınca iyi yaptını sanıyo ee çocuk büyüyünce kadına anne demeye başlamı..hemen aile alıp kreşe verdi..tamam çocuğa hissettirme annesinin çalıştını ama annesi gibide davranmalmaz:
peki 3 çocukla nasıl calışıyosun kim bakıyo..bende aslında çok ara vermek istemiyodum ama çalışmayı düşündüğümden artelemek durumundayım burda kimsem yok bakıcak
hep bakıcım oldu kayınvaldem de yanımda elbetteki zorlukları oluyo ama güzellikleri daha çok birlikte kardeş olmanın tadını çıkara çıkara büyüyorlar yani çocuklarıma arkadaş olmadım hiç annesi oldum hep kardeşiyle oynadılar sürekli ve gerçekten çok uyumluydular ben kalabalık ailede yetişen çocuklarda özgüven probleminin olmadığını düşünüyorum sizlere naçizane tavsiyem tabi herkesin düşüncesine de saygılıyım zor doğum denmiş zor çocuk denmiş bu konuda yaşadıklarımı anlatsam sayfalar alır ilk doğumda bende de bebekte de bir sürü problemler oldu ama sırf bu yüzden kızımı kardeş sevgisinden mahrum bırakmak aklımın ucundan bile geçmedi Allahımda 2. ve 3. hamileliklerimde doğumlarımda öyle kolaylıklar verdiki kendimi hayatımda hiç olmadığım kadar şımarttım, 9 ay hep aktiftim hayat amaçsız meşgalesiz anlamsız ve insanı en fazla dinamik tutan şey çocukları çünkü her zaman umut veriyorlar bize ben kardeşlerimede aynı tavsiyelerde bulundum inanın hepsi peşpeşe doğurdu birir 4 yıla 3 bebek sığdırdı şimdi ne iyi yapmışım abla diyorlar ama İstanbul gibi metropollerin aileleri çekirdekleştirdiği de bir gerçek çünkü hayat çok zor, çalışmak çok zor, yardımcı kadın fiyatları çok yüksek allah İstanbulda yaşamak zorunda kalanlara kolaylık versin başka bir şehirle kıyaslamak imkansız bu şehri ooooo bayağı daldan dala yazdım