2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben yaptırmak istiyorum ama eşim istemiyor ne olursa olsun istiyoruz diyor kötüde çıksa aldırmayı kesinlikle düşünmüyorz 3lü 4lü test 2li test kadar hassas değil diyorlar bi başka dr um 4lü daha önemli diyor kime inancağımı şaştım ablanın değerini hatırlıyormusun canım

senin test sonucun ne cikti.

ben yaptırmak istiyorum ama eşim istemiyor ne olursa olsun istiyoruz diyor kötüde çıksa aldırmayı kesinlikle düşünmüyorz 3lü 4lü test 2li test kadar hassas değil diyorlar bi başka dr um 4lü daha önemli diyor kime inancağımı şaştım ablanın değerini hatırlıyormusun canım

walla hatırlamıyorum canım ama şu demek değil aminosentez yapıldığında bebeğine zarar gelme gibi bir riski yok bunu matematiksel olarak düşün anne yaşı son adet tarihi ve hafta olarak hesaplayarak yapılan bir risk taraması benim 1/860 çıkmış 1/11000 verilere kullanılarak alınan sonuç mesela 4 tarama testi çok nadir yapılı canım 3 tarama en iyi sonuçtur burada da 3 farklı hormon testine ve yine hafta ve anne yaşına göre hesaplanarak yapılır.
Sen kendini dinle elbette ama şu varki iyi sonuç alman için dua et ve sakin ol bebeğinde bu durumlardan etkilenmesin...
Yaaa neler var sen bilsen arkadasımın gelinleri de ne ikili test ne 3 lü test yaptırdı ama gayet sağlıklı doğum yaptı ...Bak benim sonucun altında şu yazıyor.
POZİTİF OLARAK BİLDİRİLEN SONUÖÇLARINDA%5 ORANINDA YALANCI POZİTİFLİK OLMA OLASIĞI BULUNMAKTADIR. YANİ SONER BEY 150 HASTAYA AMİNOSENTEZ YAPIYOR NE SONUÇTA BİSEY YOK .....

SANA KALMIŞ BİSEY CANIM İYİ DÜŞÜN VE TAŞIN İNTERNETTEN ARAŞTIR CANIM EMİN OL KENDİN İÇİN EŞİN İÇİN DE SONRA KARARINI VER AMA KARAMSAR OLMA...
BEN BURDA SONUÇLAR HEP KÖTÜ GELDİĞİNDE ACABA MI DEDİM BENİMDE ÇIKAR MI DİYE AMA ÇOK ŞÜKÜR BİSEY ÇIKMADI .....MORAL ÇOK ÖNEMLİ VE SENDE MORALİNİ YÜKSEK TUT

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:TARAMA TESTİ SONUÇLARIM İÇİN ARADI DOKTORUM ÇOK ŞÜKÜR SONUÇLAR İYİ DEDİ BİR RİSK OLMADIĞINI SÖYLEDİ 3500 DE BİR VE 2500 DE BİR İHTİMAL DEDİ BUNALRIN İYİ OLDUĞUNU Bİ SORUN OLAMDIĞINI BİLDİRDİ ÇOK KEYİFLİYİM ÇOK MEVLAM HEPİMİZE BEBEĞİMİZİ SAĞLIKLI SIHHATLİ KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH :eek::emir_bebek:zemuszemusopuyorumnanaktan:teytey::teytey::teytey::teytey:a.s.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

GÖZÜN AYDIN CANIMM :nazar:

walla hatırlamıyorum canım ama şu demek değil aminosentez yapıldığında bebeğine zarar gelme gibi bir riski yok bunu matematiksel olarak düşün anne yaşı son adet tarihi ve hafta olarak hesaplayarak yapılan bir risk taraması benim 1/860 çıkmış 1/11000 verilere kullanılarak alınan sonuç mesela 4 tarama testi çok nadir yapılı canım 3 tarama en iyi sonuçtur burada da 3 farklı hormon testine ve yine hafta ve anne yaşına göre hesaplanarak yapılır.
Sen kendini dinle elbette ama şu varki iyi sonuç alman için dua et ve sakin ol bebeğinde bu durumlardan etkilenmesin...
Yaaa neler var sen bilsen arkadasımın gelinleri de ne ikili test ne 3 lü test yaptırdı ama gayet sağlıklı doğum yaptı ...Bak benim sonucun altında şu yazıyor.
POZİTİF OLARAK BİLDİRİLEN SONUÖÇLARINDA%5 ORANINDA YALANCI POZİTİFLİK OLMA OLASIĞI BULUNMAKTADIR. YANİ SONER BEY 150 HASTAYA AMİNOSENTEZ YAPIYOR NE SONUÇTA BİSEY YOK .....

SANA KALMIŞ BİSEY CANIM İYİ DÜŞÜN VE TAŞIN İNTERNETTEN ARAŞTIR CANIM EMİN OL KENDİN İÇİN EŞİN İÇİN DE SONRA KARARINI VER AMA KARAMSAR OLMA...
BEN BURDA SONUÇLAR HEP KÖTÜ GELDİĞİNDE ACABA MI DEDİM BENİMDE ÇIKAR MI DİYE AMA ÇOK ŞÜKÜR BİSEY ÇIKMADI .....MORAL ÇOK ÖNEMLİ VE SENDE MORALİNİ YÜKSEK TUT

sağol canım ya bugün senin başını çok ağrıttım allahım yardımcımız olsun

hcg:57.8
papp-a:0.961
ense kalınlığı:1.1mm
burun kemiğide normal
kombine risk 1:1071
ikili test:1.153 bende sadece bu sonuç kötü çıktı
yaş riski:KK1:946
trisomy 18+NT:KK1:10000
153 kiside 1 kisiye denk gelen bir hastalik o risk yüksek cikmis yinede rahat bir hamilelik dönemi gecirmek istiyosan su aldir ve baksinlar derim ben insallah birsey yoktur

hcg:57.8
papp-a:0.961
ense kalınlığı:1.1mm
burun kemiğide normal
kombine risk 1:1071
ikili test:1.153 bende sadece bu sonuç kötü çıktı
yaş riski:KK1:946
trisomy 18+NT:KK1:10000

Herkese Merhaba, 2-3 gündür giremiyordum foruma, herkes iyidir umarım..

Serifemre, çok geçmiş olsun, aynı sıkıntı bende de var, bana da doktor amniyosentez yapalım dedi, bende de moraller sıfır, benim sonucumda 1:105 çıktı canım, çok kararsızım, fikir almak için 3 farklı doktora daha gösterdim, ikisi amniyosentez yaptır dedi, biri gerek yok dedi, bu arada 3 lü test te yaptır o normal çıktı.

mrb lar hamişler nasılsınız bakalım bebişler iyidir inşalah benim hamiş listesinde ismim yok benneyaptımki hamile kaldıgım yaş 53 sat 18 haziran büyük ihtimal erkek dedi ama kesin belli deil cnm benide eklermisin bi hatıra olsun.:nazar:

inşaallah güzel heberlerle dönersin canım.bişey yoktur hemoroidden dolayıdır.bebeğinde sende iyisiniz ben buna inanıyorum arkadaşım.

yaa nasıl kızdım şimdi.dilerim bu günleri atlatırsın.yemiyorum içmiyorum diyorsun yapma canım bebeğini düşün.onun burnundan getir ama kendine ve bebeğine yapma.ayrıca o kadının adını soyadını biliyorsan numarasını rahtlıkla bulabilirsin.118 in diğer bir servisi cep nolarını veriyor ordan bulabiliyorsun.allah yardımcın olsun canım.

canım yaşadığın kolay değil ve çocuk konusunda seni yargılamamız söz konusu değil.o günleri anıpta üzme kendini lütfen tatlım.

güçlü olmaya çalış canım allah yardımcın olsun.dilerim bir problem çıkmaz rabbim sağlık versin meleklerimize.:Saruboceq:

canım sağol,ben mümkün olduğunca bişey yaşamamışım var sayıyorum bir süredir...umursamıyorum...tekrar aynı hatayı yaparsa sonuçları çok ağır olcak bunu biliyor...

sağol canım ya bugün senin başını çok ağrıttım allahım yardımcımız olsun

Canım benim başım ağrımadı sen merak etme elimden gelen ne ise yapmaya çalışıyorum ablamı aradım yeğenimi uyutuyormuş olamzsa yarın söyleyecek sonuçlarını ama bende yalnış hatırlamıyorsam.1,1...küsüratlı biseydi...Sen bozma moralini yeter
SİNEMAY; Hoşgeldin canım sende canım ne olur moralinizi yüksek tutun.Ailelerinizde genetik sorun yoksa, sizin ilk gebelikte olmayıp düşük riskleri olmuşsa,kan uyuşmazlığı gibi rahatsızlıklar yoksa bunlarıda dikkatte alın derim...Bu test SONUÇ GÖSTERMİYOR RİSK BELİRLİYOR SADECE olma ihtimalleri içindedir diyor...

Canım benim başım ağrımadı sen merak etme elimden gelen ne ise yapmaya çalışıyorum ablamı aradım yeğenimi uyutuyormuş olamzsa yarın söyleyecek sonuçlarını ama bende yalnış hatırlamıyorsam.1,1...küsüratlı biseydi...Sen bozma moralini yeter
SİNEMAY; Hoşgeldin canım sende canım ne olur moralinizi yüksek tutun.Ailelerinizde genetik sorun yoksa, sizin ilk gebelikte olmayıp düşük riskleri olmuşsa,kan uyuşmazlığı gibi rahatsızlıklar yoksa bunlarıda dikkatte alın derim...Bu test SONUÇ GÖSTERMİYOR RİSK BELİRLİYOR SADECE olma ihtimalleri içindedir diyor...

Canımcım sağolasın, bana çok destek oldun, bizde kan uyuşmazlığı da var, ve ben talasemi taşıyıcısıyım, bunun yanı sıra 30 yaşın üstünde olduğum için ve ilk gebeliğim olduğu için amniyosentez yapmak istiyorlarmış doktorlar, bu gezdiğim 3 doktorda da bunları öğrendim..

Herkese Merhaba, 2-3 gündür giremiyordum foruma, herkes iyidir umarım..

Serifemre, çok geçmiş olsun, aynı sıkıntı bende de var, bana da doktor amniyosentez yapalım dedi, bende de moraller sıfır, benim sonucumda 1:105 çıktı canım, çok kararsızım, fikir almak için 3 farklı doktora daha gösterdim, ikisi amniyosentez yaptır dedi, biri gerek yok dedi, bu arada 3 lü test te yaptır o normal çıktı.

bende 3 dr gittim biri gerek yok dedi peki 3lü normal çıkınca dr tekrar amniyosentez istedimi

SıMENAY SERıFEMRE
kızlar allah büyüktür lütfen moralinizi bozmayın.rabbim başka dert vermesin.eminim iyi çıkıcak sonuçlar.mevlam yardımcınız olsun.

Canımcım sağolasın, bana çok destek oldun, bizde kan uyuşmazlığı da var, ve ben talasemi taşıyıcısıyım, bunun yanı sıra 30 yaşın üstünde olduğum için ve ilk gebeliğim olduğu için amniyosentez yapmak istiyorlarmış doktorlar, bu gezdiğim 3 doktorda da bunları öğrendim..

İşte doktorlar bunları göz önünde bulunduruyor canım sanada çok geçmiş olsun canım.Buarada 5 ayda kan uyuşmazlığı iğnesi vurdurursun.Yada doktorun söyler ne zaman vurulacağını çünkü 5 aydan sonra bebekte kan dolaşımı başlıyor..Ya benimde ilk bebeğim ama inanın araştırarak ve hastanede çalışmış olmamın avantajı ve çevremde de olan kişiler olunca sizlerlede paylaşmak istiyorum kimsenin kafasını karıştırmak değil de bilgileri emin kişilerden duyduğum için söylüyorum ....

X