2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

eseda
canım gerçekten çok üzüldüm.sakın boşanmayı düşünme biar anlık bir hata yapmış belliki sana hala itiraf edemiyor korkuyor tabiki ehem affetme ama süründür burnu sürtülsün boşanıcam de.çocuğunuda göstermiycem de.bak neler oluyor.bu durumda yapması gerçekten çok kötü ama erkekler aptal oluyorlar canım.unutman zaman alıcak her gördüğünde kocanı sinirleniceksin sana tavsiyem mümkün olduğunca içinde tutma öfeni bağır çağır ama söyle.ve bebeğini düşün o şu anda sana muhtaç
çok zor biliyorum.nerden biliyosun dersen bende yaşadımda o yüzden.

canım çok zor kafamdan çıkmıyo onu her gördüğümde daha kötü oluyorum günlerdir ne bişey yedim nede doğru düzgün uyudum bebeğimi bile düşünemez hale geldim

eseda canım bence arkadaşlar çok doğru söylemişler bencede bağır çağır kır kafasını fitil fitil burnundan getir ama boşanıcam die ikide birde söyleme bence adam ehhh boşanacaksan boşan kıvamına gelmesin sadece içi yansın...
allah yardımcın olsun arkadaşım inş. düzelir herşey sen bebeğini düşün üzme kendini tamam mı?

hayır chat yapmıyor...mail adresinin şifresini bulabilsem zaten nasıl bulurum bilgisi olan varmı??

Şifremi unuttum kısmından girmen gerekiyor...
Bu arada eşinin mesleği ne?
Yani bilgisayarla ilgili yada mühendis gibi birşeyse girebilmen çok zor... Onlar genelde akıllıca sorular koyuyorlar...

Bak Eseda kısaca:
Bu bir taktik olayı... Kocana iyi davran, yapış yapış konuş ve öyle davran ki adamın ilgiye ihtiyacı kalmasın...
Boş zamanlarını senin yanında geçirmesini sağlayacak şekilde şeyler yap; varsa eğer evli bir iyi arkadaşı; maç olduğu günler eşiyle onları çağır, onlar maç izlerken sen de arkadaşının eşiyle patates falan kızartırsın...
Akraba falan varsa, eşinle durmadan onların arasına gir...
Boş zaman olayını da doldurduktan sonra gelelim diğer hatuna... Hatunun numarasını falan buluruz ama bence senin adam sadece mail atıp buluşalım dediğine göre bu hatun bilgisayardan çıkma... Gerçek hayattan çıksa cep telefonunda bulurdun hatunu... Eğer hatun olumlu cevap verip buluşursa zaten cep telinden yakalarsın...
Eşin tuvalete duşa falan girince direk cep telini kucala, şüpheli noları bir kenara yaz...
Bu arada eğer hamileliğin için tehdit oluşturmuyorsa, eşini cinsel anlamda da yalnız bırakmamalısın...
Bunların sonucunda adamın aklının geri döneceğini düşünüyorum...

esedacım ayrılmayı sakın düşünme ben çocuğum yokken bile düşünmedim bir yuva kolaymı kuruluyo biri gelipte yıksın savaş pes etme bir süre ailenin yanına git kafanı topla o kızıda eşinin arkadaşlarından ağzı sıkı olan varsa sana yardım edebilecek ondan öğrene bilirsin

canım çok zor kafamdan çıkmıyo onu her gördüğümde daha kötü oluyorum günlerdir ne bişey yedim nede doğru düzgün uyudum bebeğimi bile düşünemez hale geldim

Kızın mail adresinin olduğunu söylüyorsun. Mail at ya da msn e ekle.

Şifre kırmak kolay değil. Kullanabileceği şifreleri düşün. Doğum tarihi vs. Ya da "şifremi unuttum" kısmından gir, bilgilerini yaz kendi adresine şifreyi iste. Bu da pek kolay değil ama.

Olmadı adını soyadını adresini ver biz burnundan getirelim.

Canım benim, hepimiz bir şeyler söylüyoruz. Ayrılığı bir kere çıkar aklından. Sakinleşmeye çalış, yavrunu düşün. Allah yardım eder. İnşallah bir an önce ortadan kalkar bu sorun.

sen sonun akadar haklısın şu anda öfkelisin sinirlisin üzgünsün kafasını kırmak sitiyorsun kocanın.hepsi hakkın ama bebeğini düşün.onun sana ihtiyacı var.üntü sıkıntı sevinç bütün bunalrı bebekler o anda hissederlermiş.mesela birşeye kızdınmı yada üzüldün ağaldın o nada kalp çarpıntısı ve nabız yükseldiğinde bebek hisseder huzursuz olurmuş.çok zor seni çok iyi anlıyorum ama sakın boşanmayı düşünme.

en iyisi 1-2 gün uzaklaşman aslında sen kendini düşün kim o kız filan diye de düşünme arkadasımın başından da aynı durum geçti canım..Ve ona bir mektup yazarak 1 haftalığına bana gelmişti.Telefonlarına çıkmadı ailesi arkadasımı sorduğunda adam iş gezisine gitti demiş sonra bir mesaj bir anlık olaydı çok moralim bozuk ne olur dön diye yazmıştı.arkasımın bebeğide yoktu ama 10 yıllık bir bereberlik ve evliliği çöpe atamazdı.Telefonlarına baktı ismi varmı mesajlar varmı diye? Yoktu sadece onu telefonda konuşurken yakalamıştı.
Bilgisayarında maili silmişse silinmiş maillere bak orda duruyordur.Genelde erkekler yaa tuttuğu takımın kuruluş tarihini yada doğum tarihi ile başlayıp ismini de yazarlar ama ben derim ki tlf mesajları da var mı önemli olan sık sık mı görüşüyorlar ?
Ama ESEDA bence uzaklaşman en iyisi bebeğin ve sen önemlisin

Eseda ispat edemediğin sürece kafasını yarma adamın... Aksine iyi davran kuzucuğa...

Bilirsin erkekler salaktır... Sen tüm kapıları kapatırsan, o tıpış tıpış döner...

Bir de şunu unutma, adamı kırma hakkın bir kere var... Adamı kırdığında delilin olmazsa, adam da sana sırtını döner, sana akıl veren herkes de bir anda buharlaşır...

Onun için akıllı ve kurnaz davran. Bu bir taktik meselesi... Adamın üstüne yürüme... Unutma her bağırıp çağırmanda o kaçar gider... Aksine koltuk altına giren şeytan ol.. Ötekinden kaçıp sana gelsin... Kimse kendine kızan biriyle olmak istemez... Herkes kendini pohpohlayanla olmak ister...

Yani bilgisayarla ilgili yada mühendis gibi birşeyse girebilmen çok zor... Onlar genelde akıllıca sorular koyuyorlar...

Bak Eseda kısaca:
Bu bir taktik olayı... Kocana iyi davran, yapış yapış konuş ve öyle davran ki adamın ilgiye ihtiyacı kalmasın...
Boş zamanlarını senin yanında geçirmesini sağlayacak şekilde şeyler yap; varsa eğer evli bir iyi arkadaşı; maç olduğu günler eşiyle onları çağır, onlar maç izlerken sen de arkadaşının eşiyle patates falan kızartırsın...
Boş zaman olayını da doldurduktan sonra gelelim diğer hatuna... Hatunun numarasını falan buluruz ama bence senin adam sadece mail atıp buluşalım dediğine göre bu hatun bilgisayardan çıkma... Gerçek hayattan çıksa cep telefonunda bulurdun hatunu... Eğer hatun olumlu cevap verip buluşursa zaten cep telinden yakalarsın...
Eşin tuvalete duşa falan girince direk cep telini kucala, şüpheli noları bir kenara yaz...
Bu arada eğer hamileliğin için tehdit oluşturmuyorsa, eşini cinsel anlamda da yalnız bırakmamalısın...
Bunların sonucunda adamın aklının geri döneceğini düşünüyorum...[/Q

yok canım eski sevgilisi bu ayrılınca telefonu silmiş anladığım kadarıyla şimdide elinde sadece ona ulaşabilecek mail adresi olduğu için mail yazmış....canım evliliğimizde hiç bir sorun yoktu ne ilgisizdim nede cinsel hayatımız kötüydü kendiside söylüyor bi sorun yok niye aldatayım diyoda inkar ediyo tabi ...ayrıca şifremi unuttum kısmından eski şifreyi soruyor bilmiyorumki şifreyi ordan bulamıcam sanırım:KK43:(

eseda ,eşini karşına al ve konuş..ben senin bunu yapmanı sağlayabilcek ne yapmış olabilirim de sana ne hisssettirdim ki sen bunu yaptın de.. dikkat edersen karşındakine bir suçlama yapmıyosun.. tamamen kendi üzerinden gidiyosun.. neden yaptın diye sorduğun soruda ben öyle bişey yapmadım cevabından başka bişey alamassın.. konuşma akışında devam etsin.. öyle şeyler söyleki eşim oturup düşünmeye başlasın.. lütfen asla hiçbirşey olmamış gibi davranma.. kendi duygunu anlat.. ne hissetiiğini.. çok üzüldüm..çok kırıldım vs.. ve sakin kararlı konuş.. sinirlenmemenin imkanı yok.. ama tutarlı olmaya çalış..ben bunu önerebilirm.. psikolojik danışmanlık yapıyorum.. üçünüze de faydam olursa ne mutlu bana.. inşallah tez zamanda herşey yoluna girer.. ve asla hemen ailelere aktarma asla...

Bak Eseda kısaca:
Bunların sonucunda adamın aklının geri döneceğini düşünüyorum...[/Q

yok canım eski sevgilisi bu ayrılınca telefonu silmiş anladığım kadarıyla şimdide elinde sadece ona ulaşabilecek mail adresi olduğu için mail yazmış....canım evliliğimizde hiç bir sorun yoktu ne ilgisizdim nede cinsel hayatımız kötüydü kendiside söylüyor bi sorun yok niye aldatayım diyoda inkar ediyo tabi ...ayrıca şifremi unuttum kısmından eski şifreyi soruyor bilmiyorumki şifreyi ordan bulamıcam sanırım:KK43:(

Kardeş bu hatun eski sevgilisi yani, öyle mi?
Peki, eski sevgilisi onun evlendiğini biliyor mu?

Kızın mail adresinin olduğunu söylüyorsun. Mail at ya da msn e ekle.

Şifre kırmak kolay değil. Kullanabileceği şifreleri düşün. Doğum tarihi vs. Ya da "şifremi unuttum" kısmından gir, bilgilerini yaz kendi adresine şifreyi iste. Bu da pek kolay değil ama.

Olmadı adını soyadını adresini ver biz burnundan getirelim.

Canım benim, hepimiz bir şeyler söylüyoruz. Ayrılığı bir kere çıkar aklından. Sakinleşmeye çalış, yavrunu düşün. Allah yardım eder. İnşallah bir an önce ortadan kalkar bu sorun.

kıza mail attım yazmadı cvp...benim şifresini kırıp bide kızın telefon numarasını bulmam lazım

eseda ,eşini karşına al ve konuş..ben senin bunu yapmanı sağlayabilcek ne yapmış olabilirim de sana ne hisssettirdim ki sen bunu yaptın de.. dikkat edersen karşındakine bir suçlama yapmıyosun.. tamamen kendi üzerinden gidiyosun.. neden yaptın diye sorduğun soruda ben öyle bişey yapmadım cevabından başka bişey alamassın.. konuşma akışında devam etsin.. öyle şeyler söyleki eşim oturup düşünmeye başlasın.. lütfen asla hiçbirşey olmamış gibi davranma.. kendi duygunu anlat.. ne hissetiiğini.. çok üzüldüm..çok kırıldım vs.. ve sakin kararlı konuş.. sinirlenmemenin imkanı yok.. ama tutarlı olmaya çalış..ben bunu önerebilirm.. psikolojik danışmanlık yapıyorum.. üçünüze de faydam olursa ne mutlu bana.. inşallah tez zamanda herşey yoluna girer.. ve asla hemen ailelere aktarma asla...

duks katılıyorum ama şu da var biz bayanlar hemen ağlarız konuşamayız ...ve bunu yapabilme iradesini görebiliyorsan kendini iyice topla ve al karşına konuş olmadı mektup yazarak dök içini.Ben eşimle ufak tartışsam bile hemen oradan eşim uzaklaşır yada ben çünkü ikimizde devam edersek sinirlerimize hakim olamayız o yüzden bir süre uzaklaşman anlayacak hatasını

Eseda bu olay bana çok tanıdık geldi. Ablamın başına aynı olay geldi. Eniştem eski iş yerinden bir hatun önceden sevgililermiydi bilmiyorum. Ablam bunların mailleşmelerini yakaladı. Allah işte olmayacak şekilde gösteriyor insana sana da göstermiş işte. Eniştemde şifrelerini değiştirdi yok öyle bir mesaj diye inkar etti. Ablam tabi öyle hemen geçiştirmedi olayı ve süründürdü biraz tehdit etti boşanacağım senden diye tabi olay biraz bize de yansıdığı için eniştem çok mahçup oldu çünkü hiç öyle birşey yapacak insan değil kendisi. Buluşma görüşme hiç olmamış ondan eminiz sadece mailleşmede kalmış herşey. Ablama psikolog ayarladım nasıl bir taktik uygulaması gerektiği ile ilgili çünkü psikolog olaya dışardan bakan biri olarak en doğru yönlendirmeyi yapabilir. Ve tabi herşeyden önemlisi ablamın ruh sağlığıydı. Sonuçta biz kadınlar hemcinslerimizin başına birşey gelince çok duygusal davranabiliyoruz. Neyse çok uzattım sanırım kısacası olay tatlıya bağlandı ablam psikoloğun önerilerini yaptı kafası dahada rahatladı eniştem mahcubiyetiyle kaldı ve yavaştan olay kapandı bir daha açılmamak üzere. Çünkü ne olursa olsun ortada bir çocuk var. Seninde bebeğin olacak.
İnşallah seninkide aynı şekilde sonuçlanır. Allah kolaylık versin canım.

onuda denedim konuşulmuyor ben zaten sinirlerime hakim olamıyorum o da sürekli inkar ediyor konuşulmuyor yani beni hırpalamaya kadar gitti bu

esada canım çok üzüldüm canım mevlam yardımcın olsun en önemlisi seni ve bebeğin sağlığını korusun

dusk sana katılıyorum sanırım en akıllıca yol seni nsöyledikelrin ne kadar incindiğini anlatırsan ve eğer eşin birazda duygusal yanalrıı kllnaırsan o kadından uzakalşacaktır. unutmaki yaşadıkalrın bebeğinizide etkileyecek eğer kız ise ileride erkeklere olan güvenini sorgulayacaktır. en güzeli önce kendini sakinleştir aldatmamış henüz böyle birşey yok şeytan işte giriyor erkeklerin kanına ilkekz sne yaşamıyorsun . yapacağın en önemli şey eşini kendinden soğutma ama hemen yumuşamadan üzüntünü anlat utansın mahçup kalsın ve sneden özür dileyen olsun bu yuvanın kurtulması gerk hayatım yıkmak kolaydır unutma önemli olan bir arada tutabilmek. kayınvalidem belki 5 6 kez aldatılmış ama eşi hala yanında ve kayınpederim eşinin bir dediğini iki etmez sözünden çıkmaz yani hala ipler ondadır. yengem ise ilk aldatılmada boşadı şimdi hala ne eşini unutabildi ne kendini toparlayabildi güçlü durmak bizlerin elinde

zor bir durum mevlam ayrdımcı olsun inşallah

günaydın kızlar uzun zamandır giremiyordum çok kötü günler geçiriyorum eşimin beni aldattığını öğrendim çok zor üzüntülü günler geçiriyorum.. boşanmayı düşünüyorum ama yavrum ne olacak çıkamıyorum işin içinden delirmek üzereyim

sadece bi mail ama mailin içeriğini yediremiyorum zaten kendime özlediğini görüşmek istediğini falan yazıyordu

yaa ama özlediğini görüşmek istediğini falan yazıyordu mailde..günlerdir zaten bende bebeğimde perişan olduk bu kadar üzüntüden inşallah ona bişey olmasın mafoldumbenmafoldumben

hayır chat yapmıyor...mail adresinin şifresini bulabilsem zaten nasıl bulurum bilgisi olan varmı??

canım sana özel mesaj atıyorum,ama aklına boşanma falan getirme sakın...birde sifreyi eşinin bilgilerini kullarak bulabilirsin belki,birde bir program var onunla bulabilirsin?!

bilmiyorum bilmiyor demekki yada biliyor bile bile görüşüyor

Kardeş,

Birçoğumuz benzer sınavları yaşadık... Bazen diğer hatun bilmiyor ki öğrenince gidiyor... Bazen biliyor ama erkeğe hayranlığını dizginleyemiyor.... Ama her durumda doğru kozları oynayınca gidiyor...

Bir defa erkek dediğimiz şey küçük çocuk gibi, eşini kendi dengin olarak düşünme; zaten dengin olsa bunu yapmazdı... O çocuğu kırmadan yanlıştan doğruya yönelteceksin... Yapman gereken bu...

Çoğu zaman o küçük çocukla bu konu konuşulmuyor bile, sen nasıl bir travma yaşarsan yaşa, o anlattığın herşeyi kendini suçlama olarak algılıyor... Ve olay kavga ile bitiyor... Kavga ise bu dönemlerde çok tehlikeli çünkü o çocuk asla gelip sana ben hatalıydım demiyor... Hatasını hissedince bazen de gururdan kaçıyor...

Eşine şimdi öyle bir ev ve öyle bir eş göstermelisin ki; o hatun yerine seni seçtiği için kendiyle gurur duysun... Aradan zaman geçsin, hatun gitsin, sen zaten burnundan getirirsin...

Hatunu topluma açık yerlerde bulman gerekiyor, bire bir konuşmalısın ama o yanlış yaptığı anda senin onu toplumda nasıl tepeleyeceğini hissetmeli ve biraz da toplum korkusundan kaçmalı...

Ama sen hatuna ne yaparsan yap; hatun tam bir şıllıksa, aradan zaman geçer yine arar bulur eşini... Eşin de hayır diyemez ve görüşürler, taa ki eşinin kafasına yanlış yaptığı dank edene kadar... Zaten eşin o hatunla görüşünce, eninde sonunda yanlışını anlayacak ve sana dönecek...

Maalesef bu şıllıklardan var heryerde... Bir çoğumuz da bu hikayeyi sinir harbi, gözyaşı ve üzüntüyle yaşadı... Benim ondan eksiğim ne diye sorduk kendimize... İstediğimiz peri masalındaki prensin böyle davranmaması gerektiğini düşündük, hayallerimiz yıkıldı... Ama biraz yorumu değiştirmek gerekiyor artık... Bu masalda peri olan biziz ama karşımızdaki eşlerimiz çoğu zaman biz ne yaparsak o olan şeyler... Yani herşey bizim çabamızda... Onlar daha küçücük çocuklar...

Sakin olmalısın ve aklınla hareket etmelisin... Duygularını daha geriye atmaya çalışmalısın...

X