bilmiyorum bilmiyor demekki yada biliyor bile bile görüşüyor
Kardeş,
Birçoğumuz benzer sınavları yaşadık... Bazen diğer hatun bilmiyor ki öğrenince gidiyor... Bazen biliyor ama erkeğe hayranlığını dizginleyemiyor.... Ama her durumda doğru kozları oynayınca gidiyor...
Bir defa erkek dediğimiz şey küçük çocuk gibi, eşini kendi dengin olarak düşünme; zaten dengin olsa bunu yapmazdı... O çocuğu kırmadan yanlıştan doğruya yönelteceksin... Yapman gereken bu...
Çoğu zaman o küçük çocukla bu konu konuşulmuyor bile, sen nasıl bir travma yaşarsan yaşa, o anlattığın herşeyi kendini suçlama olarak algılıyor... Ve olay kavga ile bitiyor... Kavga ise bu dönemlerde çok tehlikeli çünkü o çocuk asla gelip sana ben hatalıydım demiyor... Hatasını hissedince bazen de gururdan kaçıyor...
Eşine şimdi öyle bir ev ve öyle bir eş göstermelisin ki; o hatun yerine seni seçtiği için kendiyle gurur duysun... Aradan zaman geçsin, hatun gitsin, sen zaten burnundan getirirsin...
Hatunu topluma açık yerlerde bulman gerekiyor, bire bir konuşmalısın ama o yanlış yaptığı anda senin onu toplumda nasıl tepeleyeceğini hissetmeli ve biraz da toplum korkusundan kaçmalı...
Ama sen hatuna ne yaparsan yap; hatun tam bir şıllıksa, aradan zaman geçer yine arar bulur eşini... Eşin de hayır diyemez ve görüşürler, taa ki eşinin kafasına yanlış yaptığı dank edene kadar... Zaten eşin o hatunla görüşünce, eninde sonunda yanlışını anlayacak ve sana dönecek...
Maalesef bu şıllıklardan var heryerde... Bir çoğumuz da bu hikayeyi sinir harbi, gözyaşı ve üzüntüyle yaşadı... Benim ondan eksiğim ne diye sorduk kendimize... İstediğimiz peri masalındaki prensin böyle davranmaması gerektiğini düşündük, hayallerimiz yıkıldı... Ama biraz yorumu değiştirmek gerekiyor artık... Bu masalda peri olan biziz ama karşımızdaki eşlerimiz çoğu zaman biz ne yaparsak o olan şeyler... Yani herşey bizim çabamızda... Onlar daha küçücük çocuklar...
Sakin olmalısın ve aklınla hareket etmelisin... Duygularını daha geriye atmaya çalışmalısın...