2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğim 11+4 deyken ense kalınlığı ölçüldü .dr 3 dedi. yani sınırda- hemen kan verip analize gönderdik aynı gün. sonuçlar bi kaç güne gelecek. acaba 14 haftaya yakınmı baktırsaydım. moralim çok bozuldu .
biliyorum 3çok.dr dediğine göre sınırda da olsa riskli .
cinsiyetinden herşeyden vazgeçtim....yeterki sağlıklı olsun...

canım yaa afedersın tuvaletım varmıs gıbı agrıo ama bısey yok hem agrıo hem kramp gıbı oluyo bende dr u aradım 1de gel dedı ınsallah bısıy olmaz burda bırınde duymustum 3aylık hamıleydı karın agrısından duramamıs acıle gıtmısler bebegı olmus karnında cok korkuyorum ınsallah bısıy olmaz dua edın nolur

bence üşütmüşün canım kötü şeyler düşünme ara ara benimde kasıklarıma ağrı vuruyor ama normal dedi doktor dularımız seninle haberdar etmeyi unutmaa biziiii:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::nazar:

canım yaa afedersın tuvaletım varmıs gıbı agrıo ama bısey yok hem agrıo hem kramp gıbı oluyo bende dr u aradım 1de gel dedı ınsallah bısıy olmaz burda bırınde duymustum 3aylık hamıleydı karın agrısından duramamıs acıle gıtmısler bebegı olmus karnında cok korkuyorum ınsallah bısıy olmaz dua edın nolur

ya benim o kadar değil,sen bi dr ye,yorma kendinide...sakin ol,inşallah bişey yoktur bişey...idrar yollarını üşütmüş olabilirsin,2 hafta önce benimde öyle oluyordu,,,

bu doktoru da degıstırıcem anlaşılan..teşkler kızlar..

memnun değilsen değiştir tabi,,,iyi bir dr bulursun inşallah,,

bebeğim 11+4 deyken ense kalınlığı ölçüldü .dr 3 dedi. yani sınırda- hemen kan verip analize gönderdik aynı gün. sonuçlar bi kaç güne gelecek. acaba 14 haftaya yakınmı baktırsaydım. moralim çok bozuldu .
biliyorum 3çok.dr dediğine göre sınırda da olsa riskli .
cinsiyetinden herşeyden vazgeçtim....yeterki sağlıklı olsun...

Canımcım, kan sonucunu bekle bence, benimde ense kalınlığı normal çıktı, kan sonucuma göre bir değerde risk varmış, amniyosentez dedi doktor, bende beklemedeyim, araştırıyorum, sende acele etme, yada başka bir doktora daha git...

Selkie, senin işin zor hakkaten, üç erkeğin içinde yandın anam sen, ki şimdiden babasını örnek almaya başlamış senin kerata baksana :)

Dualarımız seninle canım, hayırlı haberlerle gel inşallah..

Özlemcim, ben 12+0 da iken yaptırdım, ve bildiğim kadarıyla 11-13 hafta arası yapılan bir test zaten.

Canım aldığım bilgiye göre 100 üzerinde çıkan değerlere göre aminosentez yapıldığını belirtmişler ve 200 fbcg bile çıkan varmış.Doktorunda zaten söylemiş kötü bisey çıkmayacak diye istersen bekle 3'lü tarama testini derim ben .Çünkü bu test vucudunda bulan bhcg hormunun salgılanmasına da bağlı sadece risk değerlerini belirtiyorlar ....
Kesin bisey yok bunu da anlamak için aminosentez yapıyorlar . Karar senin elbette ama sakın bozma moralini:nazar::nazar::nazar::nazar:a.s.a.s.a.s.

Canım aldığım bilgiye göre 100 üzerinde çıkan değerlere göre aminosentez yapıldığını belirtmişler ve 200 fbcg bile çıkan varmış.Doktorunda zaten söylemiş kötü bisey çıkmayacak diye istersen bekle 3'lü tarama testini derim ben .Çünkü bu test vucudunda bulan bhcg hormunun salgılanmasına da bağlı sadece risk değerlerini belirtiyorlar ....
Kesin bisey yok bunu da anlamak için aminosentez yapıyorlar . Karar senin elbette ama sakın bozma moralini:nazar::nazar::nazar::nazar:a.s.a.s.a.s.

Pancubencim, çok teşekkür ederim arkadaşım, biraz olsun içim rahatladı zaten, sizlerle paylaşmak iyi geldi, iyi ki varsınız, hepinizi seviyorum... Ben olumlu düşünüyorum, bebeğimin de iyi olduğuna eminim, ama bu doktorların kafa karıştırması yok mu, işte o noktada insan allak bullak oluyor... Neyse kısmette ne varsa onu yaşayacaz elbet..

bende bayramda ankaraya uçakla gideceğim ,benim dr son 3 aya kadara musade etti,son 3 aydan sonra almıyorlar zaten uçağa, dr raporu istiyorlarmış...

...

Bu bayramda degilde kurban bayraminda belki TRye ucmak istiyorduk...
Ben o zamana 6 bucuk - 7 aylik hamile oluyorum Allah izin verirse...

Yani ben gidemeyecekmiyim o zaman...:gitme:

Pancubencim, çok teşekkür ederim arkadaşım, biraz olsun içim rahatladı zaten, sizlerle paylaşmak iyi geldi, iyi ki varsınız, hepinizi seviyorum... Ben olumlu düşünüyorum, bebeğimin de iyi olduğuna eminim, ama bu doktorların kafa karıştırması yok mu, işte o noktada insan allak bullak oluyor... Neyse kısmette ne varsa onu yaşayacaz elbet..

Estafurullah elimden bisey gelmişse ne mutlu bana ...Daha önceleri de bahsettim ablamda aminosentez yaptırdı ama risk içeren bir durumu olmadı sadece değerler den biri yüksekti fbhcg side 48 çıkmıştı yanii 50 nin aldındaydı ama doktoru(aynı doktora gidiyoruz) yaptı iyi kide yaptı kafalarda soru işareti kalmadı ...Erkek olduğuda bu testlede doğrulanmıştı.Ultrason görüntüsü ve ikili teste göre cinsiyette netleşmişti 3lü tarama testine gerek kalmamıştı....Kalbin ferah olsun.
Bak seninde aynı dönemlerdeyiz.Şuan bebeklerimiz gelişiyor önemli olan senin beslenmen ve içini ferah tutman :Saruboceq::nazar::nazar::nazar:a.s.

(12 - 17 ) 119 48
(13 - 17 ) 147 59
(14 - 33 ) 223 95
(15 - 17 ) 429 132
(16 - 70 ) 758 292
(17 - 111) 514 303
(18 - 135 ) 1690 522
(19 - 324) 4310 1061
(20 - 185 ) 3279 1287
(21 - 506 ) 4660 2034
(22 - 540) 10.000 2637
ıkili testin normal değerleri lütfen bir yerlerde bulundurun bu listeyi...
Parantez içinde olanlar gebelik hafta diğerleri ise üst limit ve alt limit değerleri
ınşallah bu değerlere göre sağlıklı gebeliğimiz olur....:nazar:

bir dip not daha ;
hCG'nin fonksiyonu nedir?
hCG'nin temel görevi plasenta tam anlamıyla fonksiyonel hale gelip hormon üretimine başlayana kadar yumurtalıklardan progesteron hormonu üretiminin devam etmesini sağlamaktır. Progesteronun görevi gebeliğin yerleştiği zar tabakası olan endometriumu desteklemek ve gebeliğin düşükle sonuçlanmasına engel olmaktır.

Ayrıca erkek bebekte testis gelişimini ve erkeklik hormonu yapımını uyarır.

Bu bayramda degilde kurban bayraminda belki TRye ucmak istiyorduk...
Ben o zamana 6 bucuk - 7 aylik hamile oluyorum Allah izin verirse...

Yani ben gidemeyecekmiyim o zaman...:gitme:

Muayene olup bence gelebilirsin doktoruna muayene olduktan sonra ablamda 7,5 aylıkken 9 saatlik araba seyahati yaptı her 1,5 saatte 15 dk dinlenme molası verdi.Rusya -Türkiye uçakla ne kadar mesafesi ? :uhm:

Estafurullah elimden bisey gelmişse ne mutlu bana ...Daha önceleri de bahsettim ablamda aminosentez yaptırdı ama risk içeren bir durumu olmadı sadece değerler den biri yüksekti fbhcg side 48 çıkmıştı yanii 50 nin aldındaydı ama doktoru(aynı doktora gidiyoruz) yaptı iyi kide yaptı kafalarda soru işareti kalmadı ...Erkek olduğuda bu testlede doğrulanmıştı.Ultrason görüntüsü ve ikili teste göre cinsiyette netleşmişti 3lü tarama testine gerek kalmamıştı....Kalbin ferah olsun.
Bak seninde aynı dönemlerdeyiz.Şuan bebeklerimiz gelişiyor önemli olan senin beslenmen ve içini ferah tutman :Saruboceq::nazar::nazar::nazar:a.s.

Ne güzel şeyler yazmışsın, gerçekten içimi ferahlattın Pancuben, herşeyde bir hayır vardır, umarım hepimizin bebişleri sağlıkla gelecek ve biz bu günleri hatırlayıp, ne kadar da stres olmuştuk diyeceğiz, Rabbim neylerse güzel eyler, Şu mübarek günlerde bol bol dua edip ona sığınıyorum..

sen yinede dr ne sor bakalım ne diiyecek?

Muayene olup bence gelebilirsin doktoruna muayene olduktan sonra ablamda 7,5 aylıkken 9 saatlik araba seyahati yaptı her 1,5 saatte 15 dk dinlenme molası verdi.Rusya -Türkiye uçakla ne kadar mesafesi ? :uhm:

Bi dahaki sefer sorayim ben o zmn doktora bi...

Yok canim ben Rusyada degilim..kaydirigubbakcemile3.onu öylesine isaretlemistim...
Almanyadayim ben...yaklasik 3bucuk saatlik bir yolculuk oluyor...gamyoncuiremsu

Ne güzel şeyler yazmışsın, gerçekten içimi ferahlattın Pancuben, herşeyde bir hayır vardır, umarım hepimizin bebişleri sağlıkla gelecek ve biz bu günleri hatırlayıp, ne kadar da stres olmuştuk diyeceğiz, Rabbim neylerse güzel eyler, Şu mübarek günlerde bol bol dua edip ona sığınıyorum..

AMİN İNŞALLAH SENİN MELEĞİNİN CİNSİYETİ BELLİ MİYDİ? BUNA GÖRE KIZ ERKEK OLDUĞUNU DA ANLAYABİLİRİZ TAHMİN YÜRÜTEREKkaydirigubbakcemile5:nazar::nazar:a.s.

oy ben geldim anaam öğle tatili iki dışarı çıkim dedim altıma edicektim nerdeyse ha..bundan sonra llazımlıkla dolaşıcam ama nereye yapıcam onu bilmiyom...
gülmeyin laaa...

Bi dahaki sefer sorayim ben o zmn doktora bi...

Yok canim ben Rusyada degilim..kaydirigubbakcemile3.onu öylesine isaretlemistim...
Almanyadayim ben...yaklasik 3bucuk saatlik bir yolculuk oluyor...gamyoncuiremsu

benim ablmlarda almanyada ablama izin vermemişlerdi,ama gebenin durumuna bağlı birazda,ablamın son ayları pek iyi değildi!evet 3.5 saat uçak yolculuğu sonrada araba yolculuğu olursa yorucu olabilir ,ama araba yoculuğuna izin veriyorlar da uçakta basınç olduğu için izin vermiyorlar,

http://www.jinekolognet.com/gebelikte-ucak-yolculuk.asp

burayı bir oku istersen

X