2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

slm millet :KK71:
döndüm hayırlısıyla :KK52:
ebrucan çooook geçmiş olsun, bundan sonra beş kat dikkatli olacağım :18:
simeay çook geçmiş olsun sana da aynı zamanda aynı sıkıntıları yaşamışız deniz de çok hasta oldu 2 gün ateşi 39-37,5 arasında gezindi tonsilitmiş beş iğne verdi doktor, bu gece 2 de düşürebildik ateşini 37.4e, deniz 1 aydır hep hasta soğuk algınlığı, ishal, kulak, boğaz perişan oldu kenikleri sayılıyor neredeyse, 9,5 kiloya düştü zaten zayıftı iyice eridi gitti :KK58:
karavana can doğumgünün kutlu boşanma davan hayırlı olsun
musti senin de hakkında hayırlısı olsun
sık sık takılmaya çalışcam artık öptüm hepinizi kocaman :KK54::KK54::KK54:
görüşürüz :KK62::KK62::KK62:

ebuşum çok geçmiş olsun canım,gerçekten dikkatli olmak lazım, bende buzdolabındaki yumurta rafını aşağı indirip, ilaç rafını yukarı koydum bu korkudan ama bu seferde hergün yaramaz merto tarafından biriki yumurta kırılıyor,hemde büyük bir zevkle alıp alıp atıyor sıpa:KK52:
zemheri denizimede çok geçmiş olsun:KK59: hoşgeldin tekrardan canım:KK16:

EBUŞUM hoşgeldin ve çok çok geçmiş olsun okudukça içim acıdı evet çok dikkat etmek lazım benimde çantamda ilaç olur her zaman ve bende çantamı ortalığa bırakırım:KK20:

günaydın demeyi unuttum günaydınlr herkese özledim sizleri dün nette problem vardı giremedim pek

Günaydın..
3. uykusuz gecemi yaşadım, ateşi düşürüyorum tekrar yükseliyor, offf offf..
Lavinia, çok geçmiş olsun, okurken içim acıdı resmen, çoook dikkatli olmalıyız çookkk..
Zemheri, size de geçmiş olsun, özlettin kendini gel artık..
Mutlu, size de geçmiş olsun.. Gülşanla buluştuk, keşke sende olsaydın, çok keyifli bir gündü..
Bayram kimseye yaramadı heralde, herkes dökülüyor..
Diğer arkadaşlarda, hepsi hoşgelmişler, benim işlerim yoğun biraz, fazla takılamıyorum o yüzden, işleri toparlayım gelirim yine..

selam kızlar
ebru --- simenay çok geçmiş olsun .ben ateşi çıkar çıkmaz dr götürüyorum artık yoksa düşmüyor otit veya tonsillit çıkıyor onlarda antibiyotiksizgeçmiyor ilaç başlayınca en azından yemek yiyor sen götürdünmü nesi varmış inş düzelir
bende hiç denk gelemiyorum hep şehir dışında oluyorum buluşmalarda
metinde çok huysuz hiç eve girmek istemiyor kafasını vuruyor yerlere en yüksek kaydıraklara çıkyor kafasını parmaklıklardan uzatıyor düşecek diye tutunca kendini neresi denk geldi atıyor

gülşan bizimki hep ziyaretti işte deniz kenarındabile yürüyemedim

hasta bebişleri okudukça üzülüyüorum, tabi sizin oralarda hava serinlemeye başladı, geçiş dönemi tam, dikkat edin bebişlere aman:KK16:
mutlu inanmıyorum sana ev gezmesi yüzünden sahile gidemedinmi hiç:KK19: ben olsam denizden hiç çıkmazdım valla:KK33:

selam canlar..laviebru dan kısa bi özet..
güzel kızım geçen cuma günü ben tlf da konuşurken çamaşır makinesin üzerine bıraktığım çantamın içini açıp ,içinde bulunan ilaçlarımı bi güzel kemirmiş..bi tane agrı kesiciyi tabletinden cıkarmış fakat yememiş..diğer kullandığım iki antidepresan ilacımla ilgili bi şüphemiz oldu..acaba yedimi yemedimi şüphesyl acile götrdük..dr çantada bulunan ilaçların hepsini inceledi.diğer agrı kesc kas geş ler hariç depresanla üzerinde durdu..bende içtiğim ilacı hiç hatrlamam yani nekadar kullandığımı ve nekadar kaldığını..emin olamayınca midesini yıkamak zorundayız dendi..başmdan aşşağı kaynar sular döküldü..bi tahlil yapılır kanında ilaç maddesi çıkarsa mide yıkanır zannederk götrdüm fakat bööle bişey yok ..cok cok dikkat edin..biz bunu ilaç yutmuş olarak kabul etmek zorundayız dendi..çocuğumun burnundan hortum sokulup midesi yıkandı neticede..hastaneyi ayağa kaldrdı..babası durdu yanında bende ağlamalarına dayanamayıp dışarı cıktım içlerim parçalandı..o içerde ben dışarda ağladm....bi gece müşade altında tutlduk..ertesi gün taburcu olduk..
hastaneden geldiğimizden bu yana bi nezle hali ve beraberinde kusması var 4 gündür..kanında mikrobik bişey yok neyseki idrarındada yok..fakat peditus ile burun akıntısı kesildi..kusma sı devam ediyo..ara ara..hastanede mikrop kapmiş olabileceğini düşünüorum..şu an için keyfi yerinde allah şükür..ilaç yutmamış bile olsa midesi yıkandı eziyet çekti çocuğum..lütfen cook dikkat edin kızlar ..

offff yaaa en korktugum seylerden biri ... gecmiş olsun arkadasım ...

haber falan izlemeyeceğim ben artık gazetede okumayacagım cok kötü seyler var cocuklarla ilgili kötü haberleri gercekten kaldıramıyorum biraz önce kuaförde önüme koydular gazeteyi düşen bi çocuk haberi agladım resmen içim acıdı... Allah hepimizin meleklerini korusun ... bizlerde cokkk uyanık olalım inşallah

Selam millet
Ebru Mamura çok üzüldüm, sana da Allah sabır vermiş arkadaşım, çok geçmiş olsun.
Hergün ayrı bi atraksiyon oldu bu bebeler yahu yandık.
Bizim bayram Kero peşinde koşmakla geçti,hiçbişey anlamadım daha çok yoruldum neyse ki işe geldim de asıl tatilim başladı, en azından dötümün üstünde oturabiliyorum.
Bugün kontrole götürdü bakıcısı Sağlık Ocağına, 11.750 ve 87 cm miş, uzun ama çiroz oğlum :KK43: Sizde boy kilo durumları ne alemdeydi?

Selam millet
Ebru Mamura çok üzüldüm, sana da Allah sabır vermiş arkadaşım, çok geçmiş olsun.
Bizim bayram Kero peşinde koşmakla geçti,hiçbişey anlamadım daha çok yoruldum neyse ki işe geldim de asıl tatilim başladı, en azından dötümün üstünde oturabiliyorum.
Bugün kontrole götürdü bakıcısı Sağlık Ocağına, 11.750 ve 87 cm miş, uzun ama çiroz oğlum :KK43: Sizde boy kilo durumları ne alemdeydi?

benimki de çiroz ay sonu asımız var o zaman belli olur son kilosu,ama sanki kerodan zayıf en son 2 ay önce 11 200 dü ki almadı çünkü yemiyo eskiden 4-5 köfte yiyen cocuk 2 köfteyi oyunlarla zor yiyo ...

işe geldiğimde ben de dinleniyorum yoksaaaa bayram tatilinde cok zorladı benide ii ki calısıyorum dedim yani :KK66:

ege nerelerdesin kaç gündür:26:
çoko mertoda uzun ince bir yolda:KK1: en son 13.500 civarı ve 89 cm idi:nazar: kilosunun çok gibi göründüğüne bakmayın kafası ağır çekiyor oğlumun:KK52:

Gülşan alemsin :KK1:
Persenti.l hesaplamaya baktım kilosu ortalama çıktı ama boyu uzun çıktığından boya göre kilosu çok zayıf çıktı, zaten kemikleri sayılıyor iyi çıkmasını beklemiyordum :KK35:

Selam millet

90 cm boyumuz 12,500 kilomuz du cadınında kerodan bi farkı yok rahat ol doktor memnun kalmıştı boyundna da kilosundan da , şimdi dün öçtüm 92 cm boyumuz olmuş 11,500 kilomuz ben bayramda çok zayıfladığının farkında idim ama oyunun uzayıp zayıflaması cadıyı ayrı bir iskeletor durumuna soktu :)

ben de diş cıkartıyorum ya 20 yaş :))) cok ağrı veriyo cocukları daha ii anlıyorum artık ve sanırım bi operasyon gerekecek cünkü ucu gömülü :KK43:(((

ben de diş cıkartıyorum ya 20 yaş :))) cok ağrı veriyo cocukları daha ii anlıyorum artık ve sanırım bi operasyon gerekecek cünkü ucu gömülü :KK43:(((

geçmiş olsun zor olmazmı geç kalınca ağrı yapar
dikkat et operasyonda dudaklarını açtıkları alet arkadaşımın dudakları narkozdan uyuşunca yandığını farketmemiş

geçmiş olsun zor olmazmı geç kalınca ağrı yapar
dikkat et operasyonda dudaklarını açtıkları alet arkadaşımın dudakları narkozdan uyuşunca yandığını farketmemiş

cok gec kaldı hem de 14 yıl kadar :))) cıkmasa da olurdu ki yeni insan tiplerinde bizimkiler gibi 2010 modeller de falan 20 yaş dişi cıkmayacakmıs dişçi bi arkadaş söylemişti...

ilk 20 yaş dişim 4 yıl önce evlenirken cıkmıstı o zamn da düğüne 1 hafta kala ağzımı acamadım ant. falan kullandıydım

SABIRIN 2 YAŞ ANNELERİ!
Bu garip kelime de nereden çıktı demeyin, anlatınca ne kadar güzel bir kelime olduğunu siz de göreceksiniz.

Boyun kısmı dar bir giysi yüzünden küçük kızım giydirmek amacıyla kafasına yaklaştırdığım giysileri görür görmez ağlamaya başlıyordu. Ben de öyle hemen ağlanmayacağını, sabırlı olması gerektiğini anlattıktan sonra, biraz da laf kalabalığına getirip giysiyi kafasından geçirivermek için tam giydirme anında hızlı hızlı sabır, sabır, sabır, sabır demeyi adet haline getirmiştim. Böylece her giyinme, soyunma faslında ben otomatiğe bağlanmış olarak sabır, sabır, sabır, sabır diyordum.

Geçen sabah gene aynı şeyi söyleyerek giydirirken kızımın verdiği cevap ile önce kahkahalara boğuldum, ardından aşağıda anlatacaklarımı düşündüm. Kızım tam olarak şöyle dedi: tamam annecim, SABIRDIM artık!

Biz büyükler söylediğimiz pek çok kelimenin küçük çocuklara en fazla tragamushu kelimesi kadar anlamlı geldiğini düşünmeden konuşup duruyoruz. İşleri ne kadar zor aslında değil mi? Öğrendiğiniz birkaç yüz kelime ile örneğin Çin’de yaşamak zorunda kaldığınızı düşünün. Karşınızdaki insanlar aralarından sadece birkaçını seçebildiğiniz kelimelerin geçtiği birşeyler söyleyip duruyorlar ve sizin ne demeye çalıştığınızı tam olarak anlayamadan kendilerince kararlara varıyorlar.

Bu kararın, örneğin sizin demeye çalıştığınız şekilde beğenmediğiniz bir yemeğin değiştirilmesi yönünde olması için dua ediyorsunuz ancak apar topar tuvalete götürüldüğünüzü görüyorsunuz. Kafanızda bildiğiniz o kısıtlı kelimeleri toparlayıp kendinizi ifade etmeye çalışırken onlar olmayan çişinizi yapmanız konusunda ısrar ediyorlar. Sonra yeniden sizi o yemeğin başına getirip hiç anlamadığınız yüzlerce kelimeyi peşpeşe diziyor ve bir kaşık yemeği ağzınıza tıkmaya çalışıyorlar. Ne yapardınız? Gözünüzden yaşlar fışkırırken, öfke içinde o kaşığı elinizin tersiyle itmez miydiniz?

Herhalde 2 yaş sendromu olarak adlandırılan durum böyle bir nedenden kaynaklanıyor. Hem ne istediğini biliyor, hem de bunu istemeye hakkı olan bir birey olduğunu farkediyor ancak isteğini anlatmakta büyük güçlük çekiyor. Dolayısıyla da, çocukların kendilerini ifade etme kabiliyeti geliştikçe iki yaş bunalımları, öfke nöbetleri azalıyor. Çince’nizi geliştirip, bu yemeği beğenmedim, ben pilav istiyorum demeyi başardığınızda, önünüze pilav konulması yerine zorla çiş yaptırılmak ve öbür yemeğin ağzınıza tıkıştırılmasından kurtulduğunuz için, karşınızdakilerin anlam veremediği bir öfke nöbetini artık yaşamayacağınız gibi.

Peki dönelim benim artık sabırmış olan küçük kızıma.. Sizce benim sabır, sabır, sabır, sabır diye saçmaladığım o günler boyunca minik kafasından neler geçirmiştir? Kendisinden ne istediğimi düşünmüştür? Tamam sabırayım, sevgili annem günlerdir bunu istiyor benden, mutlu edeyim onu, ama acaba ne yapınca sabırılmış oluyor, şöyle kafamı sallasam... Yok hala sabırmamı istiyor.. Peki ellerimi aşağı sarkıtsam.. Yok bu da olmadı, ısrar ediyor, düşünmeliyim, düşünmeliyim...

Sonunda sabırdığına kanaat getirdi ama şimdi de ben merak ediyorum, acaba ne yaptı da sabırmış olduğuna karar verdi? Nedir onun için sabırmak? Bir daha sabıracak mıdır? Ben sabırdığını anlayıp, onca talep ettiğim şeyi başardığı için onu takdir edecek miyimdir? Kızımın kaç başarısını hiiiiiç anlamadan es geçtim dersiniz? Bana kızıyor mudur onu takdir etmediğim için?

2 yaş annelerine dersler:
DERS 1: SABIRIN anneler, zamanı gelince geçiyor öfke nöbetleri, ağlama, inat krizleri.

DERS 2: Önemli şeyler anlattığınızda çocuğunuzun sizi gerçekten anlaması için, onun çok az Türkçe bilen bir Çinli olduğunu düşünmeye çalışın..

DERS 3: Öfkelenmeye başlayan çocuğunuzun anlatmaya çalıştığı şeyi gerçekten anlamak için tüm duyularınızla dinleyin onu

:KK52::KK52:

X