Hoşbulduk canımcım...çok teşekkür ederim evet mucize bi şekilde düzeldi şimdi daha iyiyiz...
En başından beri anlatsam ayrıntılı ne çektiklerimizi ve neler yaptıklarımızı Tracy Hogg gibi kitap yazarım valla.."Çocuk uyku sorunlarına mucize çözümleri diye"
Aslında çözüm basit ve netti sabır kararlılık ve inanmak çok önemliydi...
Ben Duru büyürken okadar çok endişelenmeye başladımki nasıl yemek yiycek nasıl uyuyacak diye bunları düşünmekten çocuğumun büyüdüğünü göremiyodum...onun en güzel hallerini zevkle yaşamayı kaçırıyordum...
Psikoloğa gittik konuşmalarımdan kadın direk bunu anladı ve ben bunu söylediğinde okadar çok dolmuştum ki ağlamaya başladım...lütfen rahatlayın zevkini yaşayın çocuğunuzun..ilk önce kendi beyninizi rahatlatın dedi...Çünkü çocuk herşeyi hisseder dedi..Ve yapılan araştırmalara göre (bu beni oldukça şaşırttı) bebek ile annenin beyin dalgalarını ölçmüşler ilk 6 aya kadar bebek ile annenin beyin dalgaları ölçümü birebir aynı çıkmış..ben işe doktorun dediği gibi kendimden başladım yemediğinde zorlamadım kendsi haline bıraktım...bu kadarı ona yetiyo diye kendimi rahatlatmaya çalıştım...kitaplar aldım onları okudum beslenme sorunu ile ilgili...çocuğunuzu zorlamayın görüceksiniz ki bir süre sonra kendi yemek istiycek diyorsu okuduğum pekçok kitap...
Psikolog uyku ile ilgili bi program verdi...biz Duruyu 2 aylıktan beri sallıyoduk..yani 13 aydan beri...Duru son 3 aydır gece 1 de kalkıyodu ve sabahın 6 sında yatıyordu...
şimdi ise Duru hiç sallanmadan yanında sadece ben duruyorum uykuya geçene kadar ve kendi kendine yatağında uykuya dalabiliyor...gece 1 kez uyanıyodu ama 2 gecedir sanırım sıcaklardan 3 kere...psikoloğun amacı onu uykusu geldiğinde yatağına yatırıp odasından çıkıp kendi başına uyumasını öğretmek ve gece boyunca uyumasını yada en az 1 kere kalkmasını sağlamaktı..şimdilik bu kadarı bile bize yetti valla...
bizde İYE den çok çektik ama geçti sonunda