2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selkiecim ben anlamadım yaaa... Nasıl küçük yani?
Benim de öyle kocaman değil, hani doğum yapan kadınların kocaman olur da bebeğin ağzını doldurur ya, öyle değil...
Öyle mi olması lazım şimdiden?
Cahil miyim neyim ben?

kızlar selam nasılsınız
şu unutkanlık bende de var biraz önce zarfı yapıştırmışım bi baktım evrak dışarda zarfı elime aldım a bu kendinden yapışmış dedim ya onu yapıştıran 2dk önce sen değilmiydin kaydirigubbakcemile3

hahaha!o salaklık unutkanlık bendede var,,geçen arkadaşla bir yer gidiyoruz,bana yolu tarif ediyor,ben gittiğimiz yerin nerde olduğunu bilmiyorum,direksiyonda ben olduğum için yolu tarif ediyor,bana dediki ilerden sağa döneçeğiz,ben deniz yeni salak,sağ ne taraftı şimdi diye düünmeye başladım ve sola döndüm,,,arkadaş diyoki,ebru iyie afalladın sen,sağı solu karıştırır oldun...hakikaten ya bu kadar salak değildim ben....

dün ense kalınlığını ölçtürmedi bizimki perşembe bida gidicez ama iyi oluyo baya çok izledik bebişimi hopladı ellerini falan oynattı ters döndü ama dr istediği şekilde bi durmadı yarın bida görcez dr cinsiyetinide söylemedi 1 ay sonra dedi ve bir sürü şey verdi yine daha önce elevit v folikasit kullanıyodum şimdide magnezyum, calsiyum ve kan ilacı verdi hiç sevmiyorum ilaç kullanmayı neyseki verdiklri suda eriyo bütün hamilelere veriyo aynı şeyleri ne kadar doğru bilmiyorum

Bende salaklık ve unutkanlık yaptı... Oturduğum apartmanın kapı şifresini unutma düzeyindeyim şu günlerde... Böyle saf-salak bir halim var... Yaptığım iş deli gibi düşünme, yorum analiz gerektiriyor, şu günlerde alık alık sayfalara bakarken yakalıyorum kendimi, önceden 30 dk da bitiridğim analizlere şimdi önceden bunu kim yapmış, herhalde süpermenmiş diye 2-3 gün uğraşıyorum.... Zeka düzeyim baya düştü.... Allahtan müdürüm birşey demiyor, sadece salak salak sırıtıyor bana...:lepi:

canım süpersin valla ne diyim alkisalkisalkis şimdilerde ya salaklık değilde böyle bi boşvermişlik masumiyet felan duyguları var en önemli asla unutmayacağımız şey sadce bebişlerimiz oluyor eşim asker turkbayragi :gitme: onunla sohbetlerimin yarısından fazlası bebeğimiz ile ilgili bilgi vermekle geçiyor çocuk asker dertlerini bile anlatamıyor yani :KK70: o eski süpermen günlerine döneceksin emin ol ama biraz zaman alacak emin ol a.s.

kızlar bu sorumu tekrarlayayım dedim,sanırım göze çarpmadı...? bu arada aynı sorunu olan bir arkadaş varsa şimdiden önlemini almak gerek diyorum...

evet canım onları bende nette dolaşırken gördüm şu an hiçbir fikrim yok ama araştıralım bi...

kızlar bu sorumu tekrarlayayım dedim,sanırım göze çarpmadı...? bu arada aynı sorunu olan bir arkadaş varsa şimdiden önlemini almak gerek diyorum...

selkie bende şimdi bu mesajını okuyordum tekrarladın bende öyle bir sorun yok gibi dünde süt gelmiş gibi hissettim siyah sütyenin ortası deri döküntüsü gibiydi olabilirmi acaba?

ablamında seninki gibiydi ilkinde emziremedi ama ikincisinde 8.aya kadar emzirdi farklı birşey yaptığını zannetmiyorum.

Selkie, öyle bir sorunum olmaz herhalde, hamile kalmadan önce de büyüktü, uçları vardı, şimdi daha belirgin...

Ama işten tanıdığım bir bayanın vardı... Doğumdan sonra göğsüne birşey takarak emziriyordu...

beknurcum akşam misafir geldi bizim ananas yalan oldu anlıyacağın sırnaşık şey ama misafirler gittikten sonra geç olduğu için kıyamadım yollamaya (bize merkez uzak ondan yani) neyse puding istedim kiiii benim eşim hayatta mutfağa girmez tencerelerin bilem yerini bilmez kaydirigubbakcemile3 ama yaptırdım valla ohhhh hihoyyyt canıma deysiinnn süprizzzzz

ayyy iyi olmuşşş...oh olsun bunlara...
Benim eşimde her yemekten sonra mutlaka eline sağlık aşkım der..Çok beyenirse yemek harika olmuş filan der ben daha sormadan...Bende dedimki geçen akşam ya ne güzel dimi hazır yemek olunca eline sağlık demek harika olmuş demek damak zevkine uygun olması lezzetine doymamamak çok güzel bi duygudur eminim..Bende isterdim eline sağlık kocacım harika olmuş..sen bundan hep yap...kıvamını iyi tutturmuşun... sakın unutma bu kıvamı demeyi bende çok isterdim dedim..Oda bende yapabildiğim kadar yaparım ne var ki dedi..iyi dedim..Dün akşam işten eve giderken dediki "aşkım ben sana kendi ellerimle ızgarada pişirilmiş balık almak istiorum ve yanınada kendi ellerimle salata yapmak istiorum ne dersin dedi..bende başladım gülmeye tamam dedim..Dediğinide yaptı..neyse bunada şükür :)

dün ense kalınlığını ölçtürmedi bizimki perşembe bida gidicez ama iyi oluyo baya çok izledik bebişimi hopladı ellerini falan oynattı ters döndü ama dr istediği şekilde bi durmadı yarın bida görcez dr cinsiyetinide söylemedi 1 ay sonra dedi ve bir sürü şey verdi yine daha önce elevit v folikasit kullanıyodum şimdide magnezyum, calsiyum ve kan ilacı verdi hiç sevmiyorum ilaç kullanmayı neyseki verdiklri suda eriyo bütün hamilelere veriyo aynı şeyleri ne kadar doğru bilmiyorum

selam elff bende 4 aylık hamileyim doktor bana sadece elevit verdi başka ekleme yapmadı.

günaydın arkadaşlar, maşallah hızınıza yetişmek çok zor..bi hayli kalabalığız anlaşılan..ve herkes cıvıl cıvıl çok hoşuma gitti..ben de mart annesiyim demiştim..gözden kaçıranlar için tekrarlayayım..ve hoşgeldin diye arkadaşlarıma hoşbulduk demek istiyorum..
2008 mayıs annesiyim..planlı bir hamilelik değildi..kendimi bu gerçemkle yüzleştirmem biraz güç olmuştu..
Ben de henüz cinsiyetini öğrenemedim bebişimin ama sizin şu heyecanınız benim ilk hamilelik heyecanımla eş değer...birden içim kıpır kıpır oldu..iyi ki varsınız arkadaşlar..sizler çok iyi birer anne adayısınız ve annesiniz inancındayım..
Allah hiç birinizin boynunun bükmesin ve hayırla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebişlerinizi..amin..

tekrardan hosgeldın hayırlı olsun senınde bebegın guzel duaların ıcınde cok saol canım amınnn cumlemızınkı rabbım korusun ınsallahh

Selkiecim ben anlamadım yaaa... Nasıl küçük yani?
Benim de öyle kocaman değil, hani doğum yapan kadınların kocaman olur da bebeğin ağzını doldurur ya, öyle değil...
Öyle mi olması lazım şimdiden?
Cahil miyim neyim ben?

çanım benim göğüs uçlarım nasıl diyeyim,leblebi kadar sadeçe,çıkıkta değil dişa doğru o nedenle bebeğim kavrayamadı gögsümü?ve ben 20 gün zorla pompayla çekerek emzirebildim,sonrada,sütümde kesildi zaten düzenli emmediği için...,,,,mama kullanmak zorunda kaldım...gögüs uçunun hiç emzirmemiş bir kadın için en az fındık kadar çıkık olması gerekiyor,benimse leblebi kadar sadeçe...

canım süpersin valla ne diyim alkisalkisalkis şimdilerde ya salaklık değilde böyle bi boşvermişlik masumiyet felan duyguları var en önemli asla unutmayacağımız şey sadce bebişlerimiz oluyor eşim asker turkbayragi :gitme: onunla sohbetlerimin yarısından fazlası bebeğimiz ile ilgili bilgi vermekle geçiyor çocuk asker dertlerini bile anlatamıyor yani :KK70: o eski süpermen günlerine döneceksin emin ol ama biraz zaman alacak emin ol a.s.

Canım eşin asker mi?
Kısa dönem mi yapıyor, uzun dönem mi? Ne kadar süre sonra dönecek...CADIARZU

selam kızlarrr..hepinizi öpüyorum...geçmişi okuyamadım malum ben bu gün biraz gerildim açıkçası...
Aslında takmıyorumda yinede insan bir garip oluyor...
Eşimle aynı yerde çalışıyoruz dolayısıyla ortak arkadaşlarımız var kız dediğimizde her erkeğin gönlünde erkek yatar ama üzülme...
Olsun üzülme falan gibi cümleler kullanıldı yüzümüze karşı...benim deli gibi kız istediğimi hep içimden kız geçtiğini allahında gönlüme göre verdiğini biliyosunuz zaten...
Ne garip insanlar var yaa allah allah gerçi eşim kızdı o nedemek hayırlı olsun kız olsun çamurdan olsun bidaha duymayayım biz başından beri kız istedik zaten dedi amaaaaaa...üff neyse yaaa.
Kayınvalidemde annemi arayıp size çekti herhalde bizde hiç kız yok demiş bu akşam onlara gidicez bebeğin cinsiyetini baba belirler biraz araştırırsan anlarsın dicem...delirttiler beni zorla beaaa...

dılacım hıc takma bosver oyle ınsanları.bu bıraz ısın merakı bızdekı kızmı oglanmı dıye nolursa olsun rabbım elı ayagı duzgun sahlıklı hayırlı evlat versın kız oglan farkermez kucuck bı agrıda bıle ıcımız gıdıyor bıseymı oldu acaba dıye her ıkısde bızım canımız bızım bı parcamıza ve bız senın kız ıstedıgınıde bılıorduk duyma bunları bosvar canım

kızlar yaaa,gögüslerden bahsetmişken,benimde gögüslerim açımıyor,kaşınmıyoda ama,,,,benim ğöğüs uçlarım çok küçük yok gibi nerdeyse,ve ben bu nedenle oğlumu emziremedim....şimdi 2.dede aynı sıkıntı olaçak?şu avent niplette diye göğüs uçu çıkarıcı bir şey var onlardan almayı düşünüyorum...işe yaramı aacba ,yada evrenizde bu gibi sorun yaşayan oldumu ne aptılar emzirebildilermi?şimdiden almak lazımmış önlemini bunun?o niplette son aylarda kullanılamıyormuş,biliyorsunuz on aylarda göğüs uçlarıyla uğraşmak,gögüste bir hormonun salınımını arrttırdığı onunda erken doğuma sebebiyet veriyor.bebek doğduktan sonrada geç olur...

Allah senden razı olsun, dur şun bir araştırayım. Bizim sülalede göğüs ucu olmayan bir ben varım. Maşallah bizim kızların hepsinin kocaman. Ama benim yok işte. Ben de ne yapacağım diye düşünüyordum.

beknurcum akşam misafir geldi bizim ananas yalan oldu anlıyacağın sırnaşık şey ama misafirler gittikten sonra geç olduğu için kıyamadım yollamaya (bize merkez uzak ondan yani) neyse puding istedim kiiii benim eşim hayatta mutfağa girmez tencerelerin bilem yerini bilmez kaydirigubbakcemile3 ama yaptırdım valla ohhhh hihoyyyt canıma deysiinnn süprizzzzz

Oooo seni ve eşini kutluyoruz :) Bak mutfağın yolunu öğrettin. Kızlar dün Metin Akpınarın oynadığı bir dizi vardı. Orada gelin hamile aşeriyor. Kocası da aşeren kadının kendine yaşattığı sıkıntıları duygu sömürüsü ile savuşturuyor. Kadın uyku zamanı erik istedi, adam hemen ayaklandı gideyim alayım dedi. Sonra bu satte başıma bir şey gelirse bebeğimize iyi bak dedi. Allah bir felaket senaryosu çizdi, kadını korkuttu. Kadın da erikten vazgeçti mutfaktaki elmaya razı oldu. Eşim bunu izleyince başladı süper tattik, ben neden düşünmedim falan filan. :) siz siz olun izlediğiniz dizilere dikkat edin.

Sinpac, mutlu03... Ehehe bu unutkanlık halleri ne kadar tanıdık. Dün ocakta yemeği unutup yakan ben miydim acaba?

valla kıslar benim kayınvalidem bildiğin karadeniz hatunudur eğer deniz kabardıysa durma karşısında yakınında hele cevap verip dinlemeye felan çalışma asla ama eğer sakinse otur saatlerce sohbet et gül eğlen ama her haltın da içindedir yani bırakırsan allahtan eşim he tamam anne diyip gene kendi bildiğini yapar banada öyle yaptırır birde sıkıntın varsa söyle oda bilsin sadce saygını bozma ama içinde de bişeyi tutma der. mesela bebeişime düşündüğüm ismi beğenmedi o ne öyle dedi eşime söyledim benim bildiğim bebeği sne doğuracaksın annem değil o zman ismini de sen koyarsın yavrum dedim . yani kayınvalide ne olursa olsun konu eşte bitiyor nazarlar değmesin iyidir eşim annesini ehrkesten çok sever tam ana kuzusudur ama benide ezdirmez yani. :teytey:

Benim eşim annesine ve ablasına asla ama asla tek kelime etmez. Onlar ve eşim arasında denge bulayım, idare edeyim diye düşünmez. Beni idare etmeye kalkar :)

MERHABALAR ARKADASLAR MUTLU HUZURLU VE KEYIFLI GUNLER HEPINIZEEEEa.s.

Günaydın sana da...

Kızlar ben bir kaç saat yokum çünkü bir bilgisayar kurulumu yapmam lazım. Beni özleyin anacımmmm...

selam elff bende 4 aylık hamileyim doktor bana sadece elevit verdi başka ekleme yapmadı.

ben 3 aylık hamilyim bnim 2 arkadaşım daha var aynı dr giden onlarada aynı ilaçlar vermiş çevreden duyardım zaten çok ilaç veriyo diye ama ultrasyonu iyi ve kendisi bi hastanede başhekim diye onu tercih ettim grçi kullanmamak benim elimde ama bilemiyorum dr güvenmek istiyorum kullanıyorum

evet canım onları bende nette dolaşırken gördüm şu an hiçbir fikrim yok ama araştıralım bi...

yani bişeyler bulmak lazım bu konuya şimdiden...

selkie bende şimdi bu mesajını okuyordum tekrarladın bende öyle bir sorun yok gibi dünde süt gelmiş gibi hissettim siyah sütyenin ortası deri döküntüsü gibiydi olabilirmi acaba?

ablamında seninki gibiydi ilkinde emziremedi ama ikincisinde 8.aya kadar emzirdi farklı birşey yaptığını zannetmiyorum.

inşallah bende emzirebilirim 2.yi..emzirmek hem anne için hem bebek için çok faydalı...

Selkie, öyle bir sorunum olmaz herhalde, hamile kalmadan önce de büyüktü, uçları vardı, şimdi daha belirgin...

Ama işten tanıdığım bir bayanın vardı... Doğumdan sonra göğsüne birşey takarak emziriyordu...

aman olmasın inşallah öyle bir sorunun...çok zor oluyor....
şu plastik göğüs uçlarından kullanıyor büyük ihtimal,ben almıştım onlardan ama benim gögsümde durmadı onlar,oğlan çektikçe yerinden ayrılıyor sonrada zorla takmaya çalışıyorum,nemleninçe tutmuyor falan,sütün yarısı yere gidiyor bebek doymuyordu...meburen biberon verdim bu sefer bende süt kesildi bebek biberona alıştı beni iyie bıraktı...

Selkie sorununa internetten baktım da biraz "silikon meme ucu" diye bir şey varmış Bir araştır istersen canım.

onlardan kullanmıştım anım,işe yaramıyor pek....

X