2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun canım demir destekler biraz ve bol bol kan yapıcı şeyler tüketmeye bak.örneğin siyah çekirdekli üzümü çok ye pekmez de çok iyi olur evet.

sağol canım evet siyah çekirdekli üzümü fındıkla beraber tüketiyorum. inşallah düzelir değerlerim. opuyorumnanaktan

benim demir değerlerim düşük olduğu için hiç içmemem gerekiyor. çay demir emilmini arttırıyor çünkü. ama dayanamıyorum sabahları çok açık bir bardak içiyorum. çayı bu kadar özleyeceğim aklıma gelmezdi mafoldumben

benimde kanım alt limite çok yakın dr şuan normal dedi ilerleyen aylarda kan sayımı yapar kontrol ederiz dedi.
Canım demir eksikliği için ilaç verdimi doktor Ferritin verirler genelde ama bu arada da kan yapıcı kuru üzüm,kırmızı et ye deselerde onun yerine de Yulaf ezmesi ve fasulye gibi hem demir, hem de C vitamini açısından zengin olan gıdalarla beslen canım ...
karaciğer ve sakatatlarda %30 demir
tavuk ve balıktaki demir%20
kurubaklagillerde de %20 demir mevcut canım
ama dediğim gibi çaydan bende vazgeçemiyorum. günde 1 defa 500 lt süt içsemde çay muhakkak içicem

"Bosnayı bilmem ama benim canımı çektirdin valla... Sen devam et böyle, çatlat beni burda emi, nerden bulacaz şimdi bu yiyecekleri şirkette :))"

Walla haklısın keseyım en ıyısı olanı olmayanı yapanı yapamayanı var...

Ben pazartesı cınsıytet ıcın dr a gıdecegım bellı mı olur kız haberı ıle donerım belkım ....bugun geldım aranıza ama partıyı kaparım belkım:)

Ben reflü nedeniyle doktorun verdiği her hapı içemiyorum demirde bunlardan biri.Dolayısıyla doktorum üzüm,et ve balık tüketmemi önerdi.Kesinlikle çay içme dedi.Zaten çaydan nefret ederim.Fakat dişlerimin çürüyebileceğinide söyledi.Çünkü midem yüzünden her ilacı içemiyorum.Ve gastroloğum reflü tedavisine başladığı içinde sanırım bir başka yerden fire vereceğiz... Mideyi toparlarmıyız bilmem ama eğer midem düzelirse bu defada dişler gidecek anlaşılan.......

PANCUBEN canım çay tiryakisisin sen anlaşılan.azaltmaya çalış ve de hemen yemeklerden sonra içme tatlım en az 1 saat geçsin.

Teşekkür ederim hoşbuldum arkadaşlar allah hepimizin bebişine sağlıkla doğmayı nasip etsin inşallah ..
Ben de cinsiyeti merakla bekleyenlerdenim bakalım ne olacak kız çocuklarını çok seviyorumm

Berkem, sigarayı bırakmaya çalış nolur... Şu sigara bıraktırıcı bitkisel kürler var hani, gerçi hamilelikte yapılıyor mu bilmiyorum ama, bi araştır istersen...
Benim eşimde hareketlilik ve morfoloji problemi vardı, öğrendiğimiz gün sigarayı bıraktı. Vitamin takviyesi ile birlikte, 3 ayda %100 arttı değerler.
Bu kadar etkiliyor sigara işte insan vücudunu, Allah içine bir tiksinti verir de içmezsin inşallah canım.

Son düzenleme:
Ben reflü nedeniyle doktorun verdiği her hapı içemiyorum demirde bunlardan biri.Dolayısıyla doktorum üzüm,et ve balık tüketmemi önerdi.Kesinlikle çay içme dedi.Zaten çaydan nefret ederim.Fakat dişlerimin çürüyebileceğinide söyledi.Çünkü midem yüzünden her ilacı içemiyorum.Ve gastroloğum reflü tedavisine başladığı içinde sanırım bir başka yerden fire vereceğiz... Mideyi toparlarmıyız bilmem ama eğer midem düzelirse bu defada dişler gidecek anlaşılan.......

canım dişlerin demr eksikliğinden mi yoksa reflüden mi çürüyecek? demir eksikliğindense ben de vedalaşayım dişlerimle mafoldumben

benimde kanım alt limite çok yakın dr şuan normal dedi ilerleyen aylarda kan sayımı yapar kontrol ederiz dedi.
Canım demir eksikliği için ilaç verdimi doktor Ferritin verirler genelde ama bu arada da kan yapıcı kuru üzüm,kırmızı et ye deselerde onun yerine de Yulaf ezmesi ve fasulye gibi hem demir, hem de C vitamini açısından zengin olan gıdalarla beslen canım ...
karaciğer ve sakatatlarda %30 demir
tavuk ve balıktaki demir%20
kurubaklagillerde de %20 demir mevcut canım
ama dediğim gibi çaydan bende vazgeçemiyorum. günde 1 defa 500 lt süt içsemde çay muhakkak içicem

canım ilaç için daha erken dedi doktor. ayın 15 inde gidicem belki verir. bunlar hepsini yersem 500 kilo olurm heralde kaydirigubbakcemile3 ama olsun bebişler için değer :emir_bebek:

Berkem, sigarayı bırakmaya çalış nolur... Şu sigara bıraktırıcı bitkisel kürler var hani, gerçi hamilelikte yapılıyor mu bilmiyorum ama, bi araştır istersen...
Benim eşimde hareketlilik ve morfoloji problemi vardı, öğrendiğimiz gün sigarayı bıraktı. Vitamin takviyesi ile birlikte, 3 ayda %100 arttı değerler.
Bu kadar etkiliyor sigara işte insan vücudunu, Allah içine bir tiksinti verir de içmezsin inşallah canım.

BOSNA 'ya katılıyorum benim gibi önceden günde 1 paket sigara içen daha sonra evlendikten sonra günde yarım pakete düşüren ve bebek düşündüğümüzde tedavi esnasında günde 5-6 adet sigaraya düşüren ve hamile olduğumu öğrendiğimde hiç sigara içmeyen ve ben aman BERKEM lütfen azalt çok risklidönemler bu dönemler

BOSNA 'ya katılıyorum benim gibi önceden günde 1 paket sigara içen daha sonra evlendikten sonra günde yarım pakete düşüren ve bebek düşündüğümüzde tedavi esnasında günde 5-6 adet sigaraya düşüren ve hamile olduğumu öğrendiğimde hiç sigara içmeyen ve ben aman BERKEM lütfen azalt çok risklidönemler bu dönemler

Bende destek olmak ıstıyorum Bende sıgara ıcerdım hamıle oldugumu henuz bılmedıgım zaman ustelık sınav oncesıydı elımden sıgara cayı dusurmedım benden daha fazlasını ıctım dıyen kesınlıkle ıkı sıgara bırden ıcıne cekendır.
Guzel haberı alınca zaten ıkıde bır aglıyordum haberı alınca gene agladım ben ne yaptım bu bebege dıye ...Dusunsene Berkem daracık bır yer sıgaranedır bılmıyorsun ve o daracık yerde o acı dumanı ıcıne cekıyorsun gunlerce ustelık ne cıgerın var ne baska seyın....Berkem bebegını dusun ...Esımde ıcerdı oda bıraktı ...ben agzıuma surmuyorum bence Allahta yardım edıyor ben tam bır tıryakıydım.. ınanın hala bıraktım dıyemıyorum ama ıcmıyorum 7 haftadır... Bedenın nıkotın ıhtıyacı olmazmıs hamılelıkte Eger dogruysa bu donemde bırakamamanın sebebı psıkolojik olmalı...
Cok zor bılıyorum ama bu zamandakı hataların geri dönusu yok...
Allah yardımcın olsun arkadasım :emir_bebek:

haklısın canım bulantı iştahsızlık bende de devam ediyor. hele de erken kahvaltı yapmak zorundayım çünkü işe gidiyorum. ilk sabah çıkardım. şimdi de çok zor tutyorum kendimi çıkarmamak için. neyse ki yumurtayı falan yiyorum midem bulanmıyor. opuyorumnanaktan
en azından yumurta yemen çok iyi canım.bende yiyebiliyorum yumurta ama yağda haşlanmış yumurtadan tiksindim.

X