2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

buldun mu?
t3
t4
tsh kaç yazıyo canım?
bu arada iyotlu iyotsuz tuzları doktoruna ilkönce sor canım herkese önermio çünkü doktorlar

Rica ederim canım nedemek...Ben artık tiroid konusunda uzmanım :) çünkü 13-14 yıldır bununla ilgili ilaç alıyorum..Tamam yrn bana T3, T4,TSH'hını bi söylersen benimkiyle karşılaştırırız..ama sakın tiroid ile ilgili doktorun dediklerini ihmal etme canım..ÇÜnkü bebek için inanılmaz önemli bu hormon..
Saol canım inşallah benim de 2 hafta sonra iyi çıkar..
canım buldum hastanenin internet sitesinden sonuçlarımı.
bi bakarmısın zahmet olmazsa.

t3 3.58
t4 1.14
tsh 3.3060
işte aynen böyle yazıyor.hormon kısmından bakılmış.ft3 diye başlıyor.

arkadaşlar günaydın...hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum evet ikili testimde riskli çıktı ve bayramdan sonra amniyosentez yaptıracaz sonucuna göre bir değerlendirme yapıcaz eşim kesinlikle eğer sakatsa aldırmayacağız diyor ama inanın çok kötü günler geçiriyoruz ağlamaktan helak olmuş haldeyim dualarınızı benden eksik etmeyin inşallah bir mucize olurda herşey güzel sonuçlanır amniyosentezi yapacak olan doktor ben büyük olasılıkla ben normal gebelik görüyorum ama kesin son ucu amniyosentez karar vericek dedi ....
canım benim allah yardımcın olsun.dur bakalım sonuçlar çok değişik çıkıyormuş amniyosentezden sonra.risk çıksa bile testte sonra birşey çıkmıyormuş hem dr demiş bak.sakin ol moralini bozmamaya çalış.dualarımız seninle.

Kızlar ben çok kötü bir gece geçirdim, uyuyamadım hiç, eşimle tartıştık, moralim de bozuk, bulantılar son hızda devam ediyor, üstelik iştahımda kapandı, umarım sizler iyisinizdir..

canım bende gece hiç ama hiç uyuyamadım,kafana bişey takılınca uyunmuyor moralini ne bozuyorsa unut gitsin annemin bi lafı vardır ; işine gelmiyorsa canını sıkıyorsa at kulağının arkasına der.sende at kafandakileri boşver bebişini düşün salla dertleri...:dance:

canım çok sevindim alkisalkisalkis darısı başıma inş. cuma günü gidicem çok korkuyorum vallahiiii benim için dua edin ne olur bir iki kişi kaldık zaten ikili yaptırmayan hamişlerin duası kabul olur allah hepimize sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin :Saruboceq:
canım hadi bakalım inşallah güzel çıkar sonuçların hiç korkma bende çok sters olmuştum allaha şükür iyi çıktı darısı üçlü testtin başına.
allahım hepimizin bebişlerini korusun.

kızlar günaydınnn.
dilacım gittim dr dün evet canım.
ikili testlerimiz allaha şükür temiz çıktı.darısı henüz yaptırmayanların başına.inşallah herkezin iyi çıkar.benim dr öyle çok ultr.almıyor o yüzden rica ettik eşimle geçen sefer gittiğimde gelmemişti benimle aldı ultr.büyümüş kuzum.ama gene sormayı unuttum. kilosunu.bu dr ben sormadan hayatta söylemiyor.bizim kuzu maşallah çok hareketliydi eşim inanamadı.
dr demir hapı verdi.5.ayımda sağlık ocağında aşı yaptırmam gerkiyormuş.bide mide yanmaları başladı bende gaviskon şurup kullanıyorum.dr sakıncası olmadığını söyledi.
sadece tiroid değerlerim yüksek çıktı.bende panik oldum.bebeğe zararı varmı dedim allah korusun.yok ama genede bi dr git baksınlar ilaç verirler dedi.bir arada bana getir sonuçları dedi.acil olsa hemen isterim dedi.ama ben genede endişeliyim.bu hafta gidicem.
bu arada üçlü test için 29 eylüle verdi randevuyu.hamileliğinde varmı tiroid sorunu yaşayanlar.

canım hadi gözün aydın atlatmışsın.sen bence bir an önce yaptır troit testlerini,umarım ilerlemez ve normale döner......

arkadaşlar günaydın...hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum evet ikili testimde riskli çıktı ve bayramdan sonra amniyosentez yaptıracaz sonucuna göre bir değerlendirme yapıcaz eşim kesinlikle eğer sakatsa aldırmayacağız diyor ama inanın çok kötü günler geçiriyoruz ağlamaktan helak olmuş haldeyim dualarınızı benden eksik etmeyin inşallah bir mucize olurda herşey güzel sonuçlanır amniyosentezi yapacak olan doktor ben büyük olasılıkla ben normal gebelik görüyorum ama kesin son ucu amniyosentez karar vericek dedi ....

Zelişcim sende biliyorsun ki bu testler %100 doğru sonuçlar vermiyor canım
ve yakın çevremde öyle insanlar var ki bebekleri sağlam denildiği halde sakat doğan ya da down sendromlu denildiği halde çok şükür normal doğan bize düşen sabırla dua ederek beklemek senin başına gelen emin ol hepimizin başına gelebilir.
Bence eşin çok haklı şahsen aynı durumda ben olsam bende yavrucağımın canına kıyamam.. Hatta bu yüzden ikili testi yaptırmayı bile düşünmediğim zamanlar olmuyor değil...

Allah yar ve yardımcın olsun canım

zelişcim çok merak ettik seni...
Allah yardımcın olsun canım, inşallah doktorun da dediği gibi amniyosentez sonucu temiz çıkacak. Dualarımız her zaman seninle, hayırlısıyla, bayramdan sonra bize müjde verirsin inşallah arkadaşım.
Hiç kolay günler değil bunlar, Allah sabır ve kuvvet versin...

Kızlar herkese günaydın..
Canım bi sorun çıkmadığı için çok sevindim..Ben kronik tiroid hastasıyım..benim değerlerim normal şuan ilaç sayesinde..senin TSH kaç? benimki 2,40...Doktor ekimde gel dedi..Yani bebek 4 aylıkken anne vücudundan iyot çekmeye başlıomuş..O yüzden sanada ilaç verebilirler...
Bu arada biz bgn 10 haftalık olduk hayırlısı ile haftaya cumartesi bizde gidecez ense kalınlığı için..
Bu arada dün Mutlu arkadaşımda demişti aynı sorun bende de var..ben hamileliğimin başından beri mide bulantısı bilmem son 3-5 gündür gece mide bulantısı ile uyanıyorum..Bizde ters tepti heralde belirtilerCADIARZU

selam kızlar nasılsınız?

beknur hamilelikten öncedemi vardı troid yoksa gebeliktemi ortaya çıkıyor, benim daha önceki değerlerim normaldi 2 ay önce şimdi bilmiyorum açlık şekerim çok düşük bugün çok acıkıyorum habire çerez meyve yiyorum,gecede 2 buçukta çok aç biçimde ve karın ağrısıyla uyandım ama üşengeçlikten bişey yemedim siz yiyormusunuz yemekmi gerek gece uyanınca, bugün bulantım yok bende 3 aydan sonra mı olacak bizde diye korktum gerçekten bulantı hafifte olsa baya kötü allah sabır versin arkadaşlarımıza,

rüyamda doğdu mevliti yaptığımı gördüm ve çok güzel sarışın tombiş bi kızım :emir_bebek: :ecrin_bebek: olduğunu gördüm çok sevindim.

canım inşallah bebişin sağlıklı olacak...sende kuvvetli olmaya,içini ferah tutmaya çalış pozitif düşün,şu anda ne durumda olduğunu tahmin edebiliyorum...bak dr demiş,inşallah sonuçta güzel çıkar,dualarım seninle,,ama ne olur habersiz bırakma seni merak ediyoruz........

Simenay bulantı ilacı kullanıyor musun?

Canım bulantı hapı kullanıyordum dun akşam bitti, bugun yarın yeniden yazdırıp almam gerek, ama reçete yazdırmak içinde doktora gitmem lazım, şirketimden izin alamıyorum bu aralar, belki akşam eve giderken eczaneden para ile alıp içerim, eski bulantılı günlere dönmek kötü oldu çünkü..

kızlar günaydınnn.
dilacım gittim dr dün evet canım.
ikili testlerimiz allaha şükür temiz çıktı.darısı henüz yaptırmayanların başına.inşallah herkezin iyi çıkar.benim dr öyle çok ultr.almıyor o yüzden rica ettik eşimle geçen sefer gittiğimde gelmemişti benimle aldı ultr.büyümüş kuzum.ama gene sormayı unuttum. kilosunu.bu dr ben sormadan hayatta söylemiyor.bizim kuzu maşallah çok hareketliydi eşim inanamadı.
dr demir hapı verdi.5.ayımda sağlık ocağında aşı yaptırmam gerkiyormuş.bide mide yanmaları başladı bende gaviskon şurup kullanıyorum.dr sakıncası olmadığını söyledi.
sadece tiroid değerlerim yüksek çıktı.bende panik oldum.bebeğe zararı varmı dedim allah korusun.yok ama genede bi dr git baksınlar ilaç verirler dedi.bir arada bana getir sonuçları dedi.acil olsa hemen isterim dedi.ama ben genede endişeliyim.bu hafta gidicem.
bu arada üçlü test için 29 eylüle verdi randevuyu.hamileliğinde varmı tiroid sorunu yaşayanlar.

Canım çok sevindim test sonucunun iyi çıkmasına, darısı bana ve tüm sonuç bekelyen arkadaşlara olsun..

Zelişcim, seni merak ediyorduk hepimizde, ben inanıyorum ki, amniyosentez sonucun temiz çıkacak ve boş yere üzülmüşüm diyeceksin, dualarım seninle arkadaşım..

canım bende gece hiç ama hiç uyuyamadım,kafana bişey takılınca uyunmuyor moralini ne bozuyorsa unut gitsin annemin bi lafı vardır ; işine gelmiyorsa canını sıkıyorsa at kulağının arkasına der.sende at kafandakileri boşver bebişini düşün salla dertleri...:dance:

Ahh arkadaşım çok doğru diyorsun da, gel de sakin ol ve kafana takma, üstelik hamileyiz yani, daha hassasız, neden biraz anlayış göremiyoruz...

Bosnacım, dünkü muhabetle alakalı konular ve sevgili kayınvalidem yüzünden tartışma çıktı evet, yapmış yine yapacağını kaynanam...

canım buldum hastanenin internet sitesinden sonuçlarımı.
bi bakarmısın zahmet olmazsa.

t3 3.58
t4 1.14
tsh 3.3060
işte aynen böyle yazıyor.hormon kısmından bakılmış.ft3 diye başlıyor.

TSH değerin normal canım ekte de benim hastanede çalıştığım dönemde brifinge gelen Metin Hocanın yazısı var trioid hakkında ..Bilgi amaçlıda olsa göndermek isterim.Burada herseyi anlatıyor ve iyotsuz tuz kullanımı da TSH senin için daha önemli çünkü kana geçiren TSH hormonu ..

::::::::::prof.Dr. Metin Özata::::::::::

selam kızlar nasılsınız?

beknur hamilelikten öncedemi vardı troid yoksa gebeliktemi ortaya çıkıyor, benim daha önceki değerlerim normaldi 2 ay önce şimdi bilmiyorum açlık şekerim çok düşük bugün çok acıkıyorum habire çerez meyve yiyorum,gecede 2 buçukta çok aç biçimde ve karın ağrısıyla uyandım ama üşengeçlikten bişey yemedim siz yiyormusunuz yemekmi gerek gece uyanınca, bugün bulantım yok bende 3 aydan sonra mı olacak bizde diye korktum gerçekten bulantı hafifte olsa baya kötü allah sabır versin arkadaşlarımıza,

rüyamda doğdu mevliti yaptığımı gördüm ve çok güzel sarışın tombiş bi kızım :emir_bebek: :ecrin_bebek: olduğunu gördüm çok sevindim.
Benim bugün miğdem gelgitlerle oynuyor sabah sabah ilk defa yanmam oldu benimde ve her an çok afadersin çıkaracak gibiyim.Sabah sadece sandwichimin yarısını yiyebildim ve dün aksamdan beri belimde çok hafif ağrı var gece ve sabah 2 ^ser defa tuvalete gittim sık tuvalete gidiyorum buaralar.Yanımda tuzlu kraker var onu yiyorum şimdi.

günaydın kızlar.Genelde hepiniz rahatsız bir gece geçirmişiniz bende aynı uyanıyorum sürekli tuvalete gitmekte cabası.
ZELıŞCıM canım üzülme dualarımız seninle bencede amniyosentez sonucun süper çıkıcak zaten ikili test bazen bebek normal olsada riskli çıkabiliyomuş üzülme canım bayram sonu güzel haberlerle geliceksin eminim.
Şu tsh makalesini bende okuyim benimki düşük çıkmıştı tekrar test yaptırıcam eylülün 17 de falan 15 inde kontrol var az kaldı.

zelişcim ense kalınlığı nasıl çıkmıştı normal aralıklarda değilmiydi sonucun .ikili testin yanlış sonuç vermişte olabilir ikisidemi uygunsuz çıktı, benim ense kalınlığı normal çıktı doktor ikili teste gerek görmedi , ben inanıyorum amniyosentez sonucun iyi çıkacak hepimiz dua ederiz sana, ikili test riski çıkıp sağlıklı doğan bir çok bebek doğduğunu okuduk kadınlar formunda inşallah iyi haberlerle gelirsin

Günaydın Herkese,

yine işyerinde yine iş başındayımmm çok yorgunummmm.. Yazılanları takip edemedim.
Zeliş dışında.... canım allah hayırlısını versin umuyorum herşey yolundadır sen kalbini ferah tut sabırlı ol...

X