2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ay bi girdim annemler gidicekmiş çıkmak zorunda kaldım nasılsınız canlar.
---esrincim nihayet bulmuşun bakıcıyı hayırlı olsun canım.ücreti çok biraz ama gözün arkada kalmasın iyi baksın kuzumuza fazla alsın tek.
----tatile çıkacak herkese iyi tatiller.
------aaaa pınar eymen paşa erkekmi olcak şimdi ay kıyamam ya daha çok minik ama mecburiymiş olsun çabuk atlatır enazından.
-------yazcım sürekli dyrmuyosa bi derdi vardır canım bi doktora falan sorsanız?
------sümeyra buhar için daha küçük değilmi doktor ne diyo deniz suyu var burna sıkılan onu bi sorsan aklıma gelmedi adı hiçbir zararı yok.canım artık en ufak hasta olduğunda burnu tıkanır şebnem öyleydi ama atlattık son 2 senedir.bol bol denize girdi iyot engelliyomuş

iyi akşamlar hanımlar...
hani nerde fotolar??????

gönderenler
1,yaz34
2,zeliş82
3,eftel
4,kuju25
5,miges
6,hndn82
7,meral81
8,silver5
9,edebiyatçı222
10,kussebfilal
11,sümeyra
12,hijyenim

ana kimse yok bu gün ya bizim kızın burnu hep tıkalı bilhassa geceleri çok tıkanıyo buhar makinesi işe yarar mı bide burnumuz akıyo 3 hafta oldu iki kez doktora gittik. ilaç değişikliği yaptı geçti diyorum tekrar başlıyo ne yapayımm yaa

canım serumfizyolojik damlalar var ben fizyosol kullanıyorum gün aşırı 1er damla damlatıp 5dk sonra burnunu temizliyorum burun aspiratörüyle..iyi oluyor...üst üste en fazla 3 gün kullanabilirsin demişti doktorum.

4-6 ay arasında her bebeğin ek gıda almaya hazır olduğu zaman farklıdır. Bunun için bebeğinizin ek gıda almaya hazır olduğunu gösteren ipuçları bekleyin.

Bu ipuçları şunlardır:

Ağıza verilen yiyecekleri dil ile dışarı atma refleksinin kaybolmaya başlaması (dudaklarına kaşık değdiğinde ağzını açmasıyla beraber dilini dışarı doğru çıkarmaması) Başını tamamen rahatça dik tutarak oturabilmesi
Isırma, çiğneme-yutma koordine hareketlerinin başlaması Herhangi bir nesneyi parmakları ile tutabilmesi
Başlangıçtaki emme şeklinin daha olgunlaşması ve emmenin adeta bir sıvı içiyormuşçasına güçlenmesi Parmakları ile tuttuğu nesneyi ağzına götürebilmesi
Diş çıkarmaya başlaması Yiyeceği gözleri ile takip edebilmesi ve yiyecek verilince ağzını açması

Altıncı aydan sonra her bebek ek gıda almaya hazırdır. Ek gıdaya başlanması altı aydan sonraya geciktirilmemelidir. Altıncı aydan sonra bebeğin ek gıdaları kabul etmesi güçtür.

erken mi acaba diye düşünüyordum ama Nihan Sena tüm belirtileri gösteriyor neredeyse...kakası da düzene girmeye başladı hamdolsun...biraz da tarif başlığına göz atayımkaydirigubbakcemile3

benim oğlan milupa mama yememişti,bugün de herobaby deneyeyim dedim. 10mil ya içti ya içmedi ama ağzının çevresinde çok fena alerji oldu:KK43:(

Yazgı burda değilsin ama aklıma gelmişken sorayım dedim, göğüs yaraların tamamen geçti mi cnm?

Filizcim saqncısı var gibi mi ki?

çok huzusuzdu canım bu saate hayatta kalmaz dokuzda uyurdu bugün ipin ucunu biraz fazla kaçırdım herhal nihayet uyuttum ama inşalah uyanmaz kızımada ballı sütünü yapıcaz annelik görevlerimiz bitsin eşim gelicek işten kadınlık görevlerimiz başlıycak.ne zor kadın olmak...

Merhaba kızlar ben uzun zamandır bir türlü giremiyordum. pazartesi günü işe başlayacağım.Bakıcımızı ise bu hafta başı işe başlattık. Şimdilik herşey yolunda gözüküyor. Ama benim garibime giden bir şey var. Sanki bu kadın benim kızımı yapmacıktan seviyor gibi. Uff ya acaba benmi hüsnü kuruntu yapıyorum bilmiyorum. Çok gerginim bu hususta. Sürekli fıstıkım diyor kızıma ama bunun sayısı günde 50 yi aşıyor. Sizce normal mi

çok huzusuzdu canım bu saate hayatta kalmaz dokuzda uyurdu bugün ipin ucunu biraz fazla kaçırdım herhal nihayet uyuttum ama inşalah uyanmaz kızımada ballı sütünü yapıcaz annelik görevlerimiz bitsin eşim gelicek işten kadınlık görevlerimiz başlıycak.ne zor kadın olmak...

eet aynen öyle walla,işler hiç bitmez.inşallah rahat uyur cnm

allah allah mama alerji yaparmıymışki

ben de anlamadım yaa, çok fena oldu ağız çevresi ama şimdi geçti şükür. aman yemiyor zaten bi daha zorlamıyacam yaaa

Taburcu, biz evlendikten sonra yerleştik buraya..4 sene oldu..(alıntı yapamıyorum henüz 4. mesajım da :KK1:)

hah şöyle be anacım,arada katıl sohbetimize. sana hep medusa82x dememizi istemiyorsan bi de ismini öğrenelim bakalım. alıntı yapmak istediğin yazının altındaki alıntı yap sekmesine tıklarsan alıntıyı yapmış olursun cnmyerimseniben

Merhaba kızlar ben uzun zamandır bir türlü giremiyordum. pazartesi günü işe başlayacağım.Bakıcımızı ise bu hafta başı işe başlattık. Şimdilik herşey yolunda gözüküyor. Ama benim garibime giden bir şey var. Sanki bu kadın benim kızımı yapmacıktan seviyor gibi. Uff ya acaba benmi hüsnü kuruntu yapıyorum bilmiyorum. Çok gerginim bu hususta. Sürekli fıstıkım diyor kızıma ama bunun sayısı günde 50 yi aşıyor. Sizce normal mi

canım kimse bebeğini senin kadar sevemez bunu unutma ama önemli olan ona iyi bakması. biraz vicdanlı,inançlı bir insansa inşallah iyi bakacaktır kuzuna merak etme cnm

hah şöyle be anacım,arada katıl sohbetimize. sana hep medusa82x dememizi istemiyorsan bi de ismini öğrenelim bakalım. alıntı yapmak istediğin yazının altındaki alıntı yap sekmesine tıklarsan alıntıyı yapmış olursun cnmyerimseniben

Yaptım galiba Meral, sağol..İsmim Özge..

4-6 ay arasında her bebeğin ek gıda almaya hazır olduğu zaman farklıdır. Bunun için bebeğinizin ek gıda almaya hazır olduğunu gösteren ipuçları bekleyin.

Bu ipuçları şunlardır:

Ağıza verilen yiyecekleri dil ile dışarı atma refleksinin kaybolmaya başlaması (dudaklarına kaşık değdiğinde ağzını açmasıyla beraber dilini dışarı doğru çıkarmaması) Başını tamamen rahatça dik tutarak oturabilmesi
Isırma, çiğneme-yutma koordine hareketlerinin başlaması Herhangi bir nesneyi parmakları ile tutabilmesi
Başlangıçtaki emme şeklinin daha olgunlaşması ve emmenin adeta bir sıvı içiyormuşçasına güçlenmesi Parmakları ile tuttuğu nesneyi ağzına götürebilmesi
Diş çıkarmaya başlaması Yiyeceği gözleri ile takip edebilmesi ve yiyecek verilince ağzını açması

Altıncı aydan sonra her bebek ek gıda almaya hazırdır. Ek gıdaya başlanması altı aydan sonraya geciktirilmemelidir. Altıncı aydan sonra bebeğin ek gıdaları kabul etmesi güçtür.

erken mi acaba diye düşünüyordum ama Nihan Sena tüm belirtileri gösteriyor neredeyse...kakası da düzene girmeye başladı hamdolsun...biraz da tarif başlığına göz atayımkaydirigubbakcemile3
alp te bunların hepsi var bende mi başlamalıyım ek gıdaya:uhm:zaten bu ayın sonlarına doğru yavaştan başlayayım diyorum ama bellide olmazsempatiksalakcinni
Yazgı burda değilsin ama aklıma gelmişken sorayım dedim, göğüs yaraların tamamen geçti mi cnm?
sen adımı anarsında ben gelmez miyimopuyorumnanaktangeçti canım ama şöyleki bu yaraların birazda alp in emme stilinden olduğunu anladım şimdi canımı yaktığında bıraktırıyorum.inşaallah birdaha olmaz.
demek alerji yaptı mama hay Allah kıyamam yaa.

X