2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yok canım biliyorum da 1 aylıkken 1 no,2 aylıkken 2 no diye duymamıştım.1 no'yu 0-3 ay diye biliyorum.

yok canım avent in biberonlarının 1 numara uçları 1 ay için 2 numara uçlarınada 2. ayda geçiliyor..emirhana 2 numaraların uçları dar geliyor..3 numara aldım..onlarda çok hızlı akıtıyor..şu anda genelde nukları kullanıyoruz biz..4 ay için çok karınd onun delikleri...

iyi tatiller.. güzelce dinlenin emirhan paşayla..

sağol canımmmm....

iyi geceler kıslar biraz geç oldu ama kandiliniz mübarek olsun

hepiniz iyisinizdir inşallah geçmişe bakamıycam çok yorgunum bugün annemde oğlumun mevlidini yaptık çok çok yoruldum birde oğlum nedendir bilemiyorum bütün gün toplasanız 2 saat uyumamıştır hiç kucak istemeyen çocuk kucağımdan inmek istemedi eve geldik kapıdan girdiğimiz anda uyudu beşiğine bile yatırmaya fırsat kalmadı sonra yeniden uyandı banyo yaptırdım iyikide yaptırmışım tek koltukaltı biraz pişik olmuş hemen pişik kremini sürdüm iyi gelir inşallah okadar da dikkat ediyorum hergün duş aldırıyorum kuruluyorum neyse geçer inşallah
bütün günün verdiği huysuzlukla yine uykuya geçerken çok zorlandı ama çok şükür şimdi mışıl mışıl uyuyor (aman dilimi ısırayım)maşallah
bende yatıcam duş aldım hepinize tekrar iyi geceler öpüyorum Rabbim sizleri ve yavrularınızı korusun inşallah bütün dualarınız kabul olsun opuyorumnanaktan

allah kabul etsin canım....

Günaydınnn,
Hasta kuzucuklar ve anneleri iyileşmiştir umarım...
ılk haftayı bitirdim çok şükür, sanırım alışıyorum. Alışıyor olduğuma da üzülüyorum bir yandan, oğlumun özlemine nasıl dayanıyorum diye. Aman manyakça bir ruh hali işte :)
Biberon başlıklarından bahsetmişsiniz, ben Doruk'a Nuk'un cam biberonlarınıve no 1 uç kullanıyorum. Yanlış yapmıyorumdur umarım.

Günaydın olumunekankayizsmile
Hava çok sıcak yine gece 1 de yattım eymeni emzirip 4 gibi uyandı emdi sonra zaten 6 dan beri ayakta
şimdi uyuyor sıcaktan perişan halde yavrum kolları bir tarafa atmış bacakları bir tarafa...

o uyurken bende ütü yapayım pişeyim iyice

herkese günaydın.uzun zamandır giremiyordum foruma.malum işe başladım.iş ev kız derken zaman su gibi akıp geçiyor.neyseki yarım gün gidiyorum ve 1 temmuzda son buluyor okul bizim için.az kaldı.geçen hafta hep kızımla uğraştım.3 lü aşısından sonra 2 gün çok hafif ateşi oldu ateş düşürücü falan verdim ama yine de ateş ağzında aft yapmış.hiç durmuyordu acısından,doktorumuz damla ve si solüsyon verdi de yeni yeni sakinleşiyor.ya bide kızlar ben kızımın üst damağında beyazlık ve şişlik gördüm anneme de gösterdim sanki dişi çıkacak dedi.zaten sürekli salyası akıyor ağzından.sizce olabilir mi?acaba huzursuzluğu ondan mı?çünkü benimde 4 aylıkken ağzımda diş varmış,ben ve kardeşim erken diş çıkarmışız.yaın doktor kontrolü var göstericem damağını doktora bakalım o ne diycek

hoşgeldin hndn geçmiş olsun ceylin bebeğe
diş çıkarmak için çok erken ama sana çekmişse olabilir tabii
bilmiyorumkismile

Kızlar merhaba.Biz de dün itibariyle ek gıdaya başladık.Son 1 haftadır sütüm çok azaldı , dün de kıızmın 2 haftada 300 gr aldığını tespit edince Ece yi acil dr. götürdüm.Aslında 3.-4. ay için aylık 500-600 gramın fena olmadığını söyledi dr. ama sütümün azalması ve kızımın doymaması nedeniyle mamaya başlayacağımıza ek gıdaya başlayalım dedi.Bugün itibariyle yoğurt ve elma püresi vereceğim.ılk defa yoğurt mayaladım inşallah tutar.Bizden haberler bu kadar.Çok heyecanlıyım.Aslında normalde çok sakin ve sabırlı bir insanım.Ama Ece söz konusu oldu mu karakter değiştiriyorum çok telaşlı , endişeli ,sabırsız ve heyecanlı bir insan oluyorum.Sanırım annelik böyle bir şey.

Günaydın olumunekankayizsmile
Hava çok sıcak yine gece 1 de yattım eymeni emzirip 4 gibi uyandı emdi sonra zaten 6 dan beri ayakta
şimdi uyuyor sıcaktan perişan halde yavrum kolları bir tarafa atmış bacakları bir tarafa...

o uyurken bende ütü yapayım pişeyim iyice

Ah canım benim...
Sıcaktan perişan oluyor yavrucaklar...
Doruk da serilip uyuyor resmen...

herkese günaydın.uzun zamandır giremiyordum foruma.malum işe başladım.iş ev kız derken zaman su gibi akıp geçiyor.neyseki yarım gün gidiyorum ve 1 temmuzda son buluyor okul bizim için.az kaldı.geçen hafta hep kızımla uğraştım.3 lü aşısından sonra 2 gün çok hafif ateşi oldu ateş düşürücü falan verdim ama yine de ateş ağzında aft yapmış.hiç durmuyordu acısından,doktorumuz damla ve si solüsyon verdi de yeni yeni sakinleşiyor.ya bide kızlar ben kızımın üst damağında beyazlık ve şişlik gördüm anneme de gösterdim sanki dişi çıkacak dedi.zaten sürekli salyası akıyor ağzından.sizce olabilir mi?acaba huzursuzluğu ondan mı?çünkü benimde 4 aylıkken ağzımda diş varmış,ben ve kardeşim erken diş çıkarmışız.yaın doktor kontrolü var göstericem damağını doktora bakalım o ne diycek

Çok geçmiş olsun...

Kızlar merhaba.Biz de dün itibariyle ek gıdaya başladık.Son 1 haftadır sütüm çok azaldı , dün de kıızmın 2 haftada 300 gr aldığını tespit edince Ece yi acil dr. götürdüm.Aslında 3.-4. ay için aylık 500-600 gramın fena olmadığını söyledi dr. ama sütümün azalması ve kızımın doymaması nedeniyle mamaya başlayacağımıza ek gıdaya başlayalım dedi.Bugün itibariyle yoğurt ve elma püresi vereceğim.İlk defa yoğurt mayaladım inşallah tutar.Bizden haberler bu kadar.Çok heyecanlıyım.Aslında normalde çok sakin ve sabırlı bir insanım.Ama Ece söz konusu oldu mu karakter değiştiriyorum çok telaşlı , endişeli ,sabırsız ve heyecanlı bir insan oluyorum.Sanırım annelik böyle bir şey.

Çok iyi olmuş mama yerine ek gıda vermesi.
İnşallah severek yer...
Ben de Doruk'la ilgili herşeyde çılgın gibi oluyorum.
Hemen paniğe kapılıyorum, ağlıyorum, elim ayağıma karışıyor.
Anne olmak hayat boyu endişeli olmak galiba...

Kızlar merhaba.Biz de dün itibariyle ek gıdaya başladık.Son 1 haftadır sütüm çok azaldı , dün de kıızmın 2 haftada 300 gr aldığını tespit edince Ece yi acil dr. götürdüm.Aslında 3.-4. ay için aylık 500-600 gramın fena olmadığını söyledi dr. ama sütümün azalması ve kızımın doymaması nedeniyle mamaya başlayacağımıza ek gıdaya başlayalım dedi.Bugün itibariyle yoğurt ve elma püresi vereceğim.İlk defa yoğurt mayaladım inşallah tutar.Bizden haberler bu kadar.Çok heyecanlıyım.Aslında normalde çok sakin ve sabırlı bir insanım.Ama Ece söz konusu oldu mu karakter değiştiriyorum çok telaşlı , endişeli ,sabırsız ve heyecanlı bir insan oluyorum.Sanırım annelik böyle bir şey.

nevincigim sutunun azaldigini nasil anladin ?

kızlar bir şey soracagım kızım şubat 22 doğumlu 36 haftalık doğdu .2.460 gr hastene çıkışımız 2.360 kızım 2 ay ist kaldık buraya geldiğimizde 4.600 gr şimdi 5900 gr iki ayda 1.300 gr almış bana göre az sizce??

kızlar bir şey soracagım kızım şubat 22 doğumlu 36 haftalık doğdu .2.460 gr hastene çıkışımız 2.360 kızım 2 ay ist kaldık buraya geldiğimizde 4.600 gr şimdi 5900 gr iki ayda 1.300 gr almış bana göre az sizce??

slm canım benim oğlumda şubat 28 doğdu 36 haftalık 3 kilo dogdu ve şimdi 7.200 halbuki erken dogan çocuklar çabuk kilo alırmışbencede azzz yinede bi dr götürmende fayda varr hem için rahat eder

nevincigim sutunun azaldigini nasil anladin ?

Canım emzirdikten sonra da ellerini emmeye devam ediyordu , bir kaç kez de mama verdim onu da (kaldı ki daha önce mama verdiğimde hiç içmedi tadını sevmemişti) resmen sömürdü.Bir de kilo almıyordu onu da hissediyorsun az buçuk.Sen de farkedersin dıyup doymadığını endişelenme.

Azemheval seninle aynı gün doğum yapmışız.Benim kızda 2.820 ile doğdu.İlk ay 700 gr, 2. ay 1.500 3. ay 1.000gr aldı.Şimdide kilo alımı çok yavaşladı.Önemli olan kaç kilo olduğundan çok aylık kilo alımlarının iyi olması.2 aylık 1.300gr. biraz az ama sen canını sıkma ve dr. danış.Gerekirse sizde ek gıdaya başlarsınız.Bir de sanırım sen de sadece anne sütü veriyorsun , anne sütü alan çocuklar çok toplu olmuyor.Mama alan çocuklar daha toplu oluyor.O yüzden bence karşılaştırma onlarla.

slm canım benim oğlumda şubat 28 doğdu 36 haftalık 3 kilo dogdu ve şimdi 7.200 halbuki erken dogan çocuklar çabuk kilo alırmışbencede azzz yinede bi dr götürmende fayda varr hem için rahat eder

haklı olabilirsin gecen hafta dr normal dedi ama benim endişelrim hala devam ediyor gelecek hafta ist gidecem bakalım

Azemheval seninle aynı gün doğum yapmışız.Benim kızda 2.820 ile doğdu.İlk ay 700 gr, 2. ay 1.500 3. ay 1.000gr aldı.Şimdide kilo alımı çok yavaşladı.Önemli olan kaç kilo olduğundan çok aylık kilo alımlarının iyi olması.2 aylık 1.300gr. biraz az ama sen canını sıkma ve dr. danış.Gerekirse sizde ek gıdaya başlarsınız.Bir de sanırım sen de sadece anne sütü veriyorsun , anne sütü alan çocuklar çok toplu olmuyor.Mama alan çocuklar daha toplu oluyor.O yüzden bence karşılaştırma onlarla.

evet canım ben sadece anne sütü veriyorum dr gitytiğimde herşeyin yolunda olduğunu söyledi ama burda dr bulmak çok zor yokta zaten aklım çok karışıyor kızımı beslemiyorummu diyorum geri kalırsa gelişmezse vs vs

Canım emzirdikten sonra da ellerini emmeye devam ediyordu , bir kaç kez de mama verdim onu da (kaldı ki daha önce mama verdiğimde hiç içmedi tadını sevmemişti) resmen sömürdü.Bir de kilo almıyordu onu da hissediyorsun az buçuk.Sen de farkedersin dıyup doymadığını endişelenme.

Anne ol anne kıymeti bil diye bosuna dememişler yavrularımız bi yana dünya bi yana doydumu doymadımı deriz süt az geliyo galiba diye kendimizi yer bitiririz artık hayat onlardan ibaret :))) Allah hepimizin yavrularını bize bagıslasın

X