Merhabalar Eylül Annelerii :)
ben ağustos annelerindenim... son sayfada merak ettiğiniz bikaç konu gördüm :)) ben ve benimle aynı haftaları yaşayn anne adaylarının tecrübelerine dayanarak sanırım cevaplayabilriim :)
1- bebeklerimiz ilk 12 hafta siz ne yerseniz yiyin sizden zararlı yada yaralı hiçbişey almıyor.. yediklerinizin önemi 3 aydan sonra başlıyor.. yani şimdi süt içmenizin bebeğinize bir yararı dokunmuyor.
2- Sat ve usg de çıkan farklılıklar burada bizimle olan arkadaşlarımda da var durum bunu da geç döllenme ile açıkladı bize doktorlarımız.. hem hiç merak etmeyin bebekleriniz bir kontrolünüzde 3-4 gün geriden geliyorsa 2. kontrolünüzde 3-4 önden de gidebiliyor.. onlar çok çabuk gelişiyorlar :)) bunun için sakın canınızı sıkmayın..
3- biz ağustos anneleri olarak neredeyse yarımız 2li testimizi yaptırdık... 2li testte hem kan veriyorsunuz hem de detaylı bir ultrasona giriyorsunu bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor organlarına ve ve şeylere bakılıyor.. ancak bazı arkadaşlarımız ultrasonda çıkan sonucu yeterli gördüğünden kan vermek istemediler vermediler de bu biraz sizinle doktorunuz arasında geçen diyaloga baglı.. illaki yaptırın diyorsa yaptırın... sonuçta önemli olan bebeğin ense kalınlığı ilk aşamada..
umarım sorularınıza biraz olsun cevap verebilmişimdir :)))
sevgiler,