2010 Ekim Anneleri'nin Doğum Hikayeleri

bizim oğlan fotoğraf makinasını her elime aldığımda, doğum hikayesini yazmaya karar verdiğimde ağlamaya başlıo:S sanırım nazar değecek diye korkuo sıpa

evleneli bir seneyi yeni geçmişti. eşimin ısrarlarına dayanamayıp bebek işine tamam dedim. çünkü ilk evlendiğimiz andan itibaren hadi deyip durdu. hoş evlilik tarihimiz belli olunca şafak ...gün demişti bende ne için şafak demiştim. oda bana bebek için demişti :1rolleyes:
ben hemen ilk ay hamile kalacağımı sanıyordum ama bi kaç ay olmadı ve üzülmeye başladım. acaba olmıcak mı diye? şşubat ayı adet günüm gecikmişti ama bende başka belirti olmadığı için ümitlenmemiştim. yine eşimin heyecanı doğrultusunda eczaneden test aldık ve sabah yaptık. ikimizde test çubuğuna sessizce bakıoduk. ikinci çizgi hafif şekilde pembeleşince eşim sevinmeye bende acaba mıki demeye başladım. sonra doğru sağlık ocağına. vee pozitifff. ben o kadar şaşkındımki ebe mutlu olmadın mı diye bile sordu :uhm: ama benim jeton eve gelince düştü :teytey:
hemen ailelere haber verdi eşim ben utandım :kedi: nedense???
ilk 3 ay mide bulantıları yüzünden kabus gibiydi. okulda hortlak gibi dolaştım. öğrencilerde halimden bişiler sezmişler ama soramamışlar annemin sayesinde bu ayları atlattık
hamilelik döneminde atanma işleri, taşınma derken çok yoruldum ama oğlum hep benimle kaldı ve büyümeye devam etti içimde
son ay hiç geçmek bilmedi hele hele sizler doğurmaya başlayınca ama burası olmasa hiç hiç geçmezdi vakit onuda biliyorum :enbuyukkk:
12.10.2010 salı günü eşime poğaça yaptım. 5 tepsi :S ayakta uzun süre durdum sanırım bizim yaramaz bi yerden keseyi delmiş. ben bunu gece anlıyorum tabi hafif hafif akıntım olmaya başladı. telaşlandım ama geçiştirdim. eşim gelince söyledim. yok değildir zaten yarın akşam üzeri kontrolün var o zaman sorarsın dedi. yemeğimizi yedik çayımızı içtik tv seyrettik. ben kkya girdim
neyse uykumuz geldi 12 gibi yattık. 12.30a kadar uyuyamadık. ben bi tuvalete gideyim dedim kalkamadım eşim arkamdan iteledi kaldırdı. 1 2 adım atmıştım ki bişilerin geldiğini hissettim ve wcye koştum veee suyum gelmişti. o an ne diye haykırdığımı bilmiyorum ama eşim yanıma koştu. o an ki bakışları hala gözümün önünde. dehşet doluuu. benimde korkudan diz kapaklarım bile titredi. 15 dk. falan klozetten kalkamadım. eşime şunu al bunu al die emirler yağdırıorum eşim evde odadan odaya koşuşturuo. tabi annesini aradı. geldiler. ben evden çıkmadan önce bebeğimin beşiğine bakıp allahım evime kucağımda bebeğimle dönmeyi nasip et dedim. hastaneye gittik. doğumhanenin olduğu bölüme kimseyi almıyorlar. eşim ve ailesi beni hep dışarda beklediler. tel.le konuşup haberleştik hep. içeri girdim nstye bağlandım. açılma daha 1cmdi. ilk dklar iyiydi. hatta ebenin biri 3 saate alırsın kollarına dedi. sonra birden bebeğimin kalp atışları yavaşladı azda olsa olan sancım gitti. hemen drumu aradılar. bu arada oksijen bğladılar herkes benimle bir derin nefes alıp vermeye başladı. serum takıldı kan alındı. neyseki düzene girdi bebeğimin klp atışları. ama ben bian bile gözümü kırpmadım yavaşlamaya başladığında tekrar derin derin nefes alıp verdim. ama sancım gitti gelmio. drum bişe yiyip içmesin sez. alabiliriz demiş.sabaha kadar karnımda nstyle durdum. tak tak sesleri dışardan bile duyuluomuş eşim söledi. ebe duyabilmek için son ses açıp gitti. bide bana uyu sonra ihtiyacın olacak dedi. nasıl uyuyım :S
sabah oldu dr.um geldi. açılma 4 cm ama gram sancı yok. kaçınılmaz son suni sancıııııııııııı eyvahedigeldismile
suni sancı takıldı. bu arada anestezi uzmanı geldi. sancıların başlamadan katateri takalım. sancıların dayanılmaz olunca ağrı kesiciyi yaparız dedi. epidural yapıldı. hiç bişi hissetmedim. çok rahattı.
saat 11 gibi sancılar yoklamaya başladı. bu arada başımda 2 ebe 1 hemşire ve 3 tanede stajer öğrenci var. aman allahımm o ne biçim bi sancı.hemen anestezi uzmanını çağırttım ağrı kesicim verildi.hemen sonra ebeye bağırdım benim kakam var galiba dedim. ebenin koşuşunu görmelisiniz. hemen muayene ve açıklık 8 cm. çatala gidelim sancıları değerlendirelim dedi. ayağa bi kalktımki bacaklarımdan aşağııı foşşşşşşşşşş. suyum aktı. hemen çatala yatırdılar. ıkın ıkın sesleri. ben ıkınıom ama fışşş die işiomm. sonda taktılar baya bi aktı. korkudan bu kadar biriktiğini bile hissetmemişim:kedi: epizyotemi yapılmış ben hissetmedim. ıkınırken bi ara bayıldım. ne kadar süre kendimden geçtim hatırlamıyorum. kendime geldiğimde ebenin biri kollarıyla karnıma bastırıyordu. oğlumun başının çıktığını hissettim. ıkınma die bağırışmalar. ben derin derin nefes aldım. oğlum dünyaya gözlerini 13.10.2010 saat 13:10da açtı. yan tarafta boyunu kilosu ölçtüler aşısını yaptılar. bu arada benim plesantamın düşmesini bekledik. karnıma masaj yaptılar. ama ben o an hiç bişi düşünmüorum oğlumu izliyorum yakışıklı oğlumu. ağlamasını ilk duyduğum an oh deyişimi görmeliydiniz. iyimi oğlum iyimi diye soruşumu sempatiksalakcinni sonra dikişşşşşş zamanııııı. iğneleri hissetmedim ama iplikleri çekerken içim gitti :S sonra işlem bitti. beni kaldırdılar. tekerlekli sandalyeye aldılar. odamıza gittik. bi baktım ki bisürü insan. bütn akrabalar doluşmuş. yatağıma yatırdılar. bebeğimi yanıma verdiler. gözlerimden iki damla yaş süzüldü ve dedimki bende anne oldummmmmmmmm a.s.

canım ya gözlerim doldu valla...maşşalh sana ve ahmet berkeye...

duduuuu maşallah canım

çok şükür bizimleler meleklerimizzz

canımm bende okadar duygulandım kii maaşallah yaa(
sağolun kızlar allah herkese bebişini bağışlasın inş.daha ayrıntıları anlatmak istemedim ama inanın anneliğin ne olduğunu anlamak doğum sancısıyla başlıyomuş

canım maşallah ogluşuna saglıkla büyüt zorlu bi dönem geçirmişsiniz ama çok şükür ikinizde iyisiniz :)

canım saglıkla büyüt yavrunu inşallahh
ağlaya ağlaya okudum hikayeni. sanırım bu hormonlar beni mahvedecek :gitme:
Rabbim evladını sana bağışlasın analı babalı hayırlı bir evlat olur inşaAllah..
canım benim saol rabbim herkesin evladını saglıkla büyütmesini nasip etsin inşallahholumunekankayizsmile
ay canım sende benim gibi tam yeniden tedavi olucakken sahip oldun yavruna rabbim herkese versin inşş
3 kişilik yaşamınız ömür boyu güzel saglıkla huzurla gecsin inşş

güzel anne saglıkla büyüt evladını inş

bu arada fırsat buldukça okuyorum hikayeleri ancak tek tek yazamıyorum. toplu halde diyim bende sağlıkla kavuşalım dedik çok şükür allahu teala kavuşturdu. şimdide sağlıkla büyütün meleklerinizi diyorum a.s.

maşallah canım....normal doğum çok heyecanlı dimi??

evet gökçecim artık tedavisiz olmayacak dediğimiz anda çok şükür allahım yolladı bebişimizi

hdilekcim sağlıklı büyüt yavrunu canım. ne heyecanlıdır ama an ve an görmek herşeyi :)) bende cok istemiştim ama nasip degilmiş..

sonunda doğum hıkayemı bnde yazıyorum

allahdan hep hayırlısını istedim hepdua etdım çok şükür sonunda kucağıma aldım...
evliliğimizin 6 ayında adet duzensizliğinden doktora gittim ve yumurtlama problemı olduğu ve bir tane bebek yaparsam hormonlarım daha duzene giriceğini söledi ...bızım icın cok erkendı ve durumlardan bıraz daha ertelemem gerekıyordu.ama ya ılerde bıdaha olmazsa ben ozman ne yaparım dıye dusunuyordum snra esımle oturup konustum oda cok ıstıyodu yawrumuz olsun...yapmaya karar verdık bı 6 ay gebe kalamadım sonra testler kontrolle hersey yolundaydı şubat1 de adet olmam gerekırdı olmadım 7 şubat oldu olmadım test aldım heyecanla 2 tane bırını yaptım sonuc negatıf ertesı gun 1 tane daha aldım gene negatıf benım moral bozuldu sonra doktora gittim ultrasonla baktı gebe deılsın kıst baslamıs dedı sonra ılac verdı gnderdı eve geldık...moralım bozuldu 1 hafta o ılacı içtim adet olıyım dıye gene olmadım benım agız tadsız tuzsuz 25 şubat tekrar gittim ve doktor bi batı gebeymişim heyecandan nasıl cıktığımı bılmıyorum...koşarak eşime geldım anneme sen söleme dedımbn dıcem dedım annem pat dıye söledı eşimde şok oldu ılk dediği kelime kızımız mı olucak dedi:)içine doğmuş:)aylar yavas yavas gecerken biran önce kucagıma almak ıstıyodum erken doğum rıskı derne 9 ay 100 gunu devırdım cok normal doğum olsun istedim ama olmadıpazartesi sabahı 7.30 da yola cıktık hastaneye vardık yatış yaptık doktorla konustuk son kez ben öptum herkesı içeri grdim benı hazırladılar hiç heyecan yoktu içimde olmasına alışmıstım :)o gun hastanede hıc erkek bebek yoktu :)saat 10 25 içeri amelıyata giricektım dısardan ailemı cagırıcaktım kımse yoktu hepsı odaya ınmış karısıklık olmuş o an çok korktum kımseyı görmeyınce moralımm bozuldu amelıyathaneye grdım buz gıbı heyecan dorukta doktor um geldı konusmaya basladık onra bana bışeyler oluyo dedım ve hıc bısey hatırlamıyorum:)sonra uyandım ve uyanırken ölüyorum diyerek uyandım ben hıc böle bı acı hıssetmemiştim hayatımda kendıme hmn geldım bna hmsireler çok iğne yaptık sabret 20 dakkaya acıların haiflicek dediler odaya indirdiler ve yatağa yatırdıklarında öldüm resmen snra kızımı bana koklatdı annem kucagıma verdı o an kı koku cok değişikti cok güzeldi o anı hatırlatıkca ağlıyorum benım karnımdan bu kız mı çıkmş dedim hep...allah şükürler olsun şuan yanımda allah herkese evlat sevgisi nasib etsin...

çok uzun olduysa kusura bakmayın kız uyumusken yazayım dedımmafoldumben:dance:a.s

maşallah canım....Allah analı babalı büyütsün...

fatmacım maşallah canııımmmm. gülegüle büyüt bebişini a.s.

teşekkür ederim kızlar.
darkcım o kadar heyecanlıki bi ara heyecandan diz kapaklarım bile titredi. normal doğum yaptım ama yine dikiş vardı. ilk günler çok zor oldu. bide nasıl ıkındıysam kıçımın üstüne oturamıom basur olmuşum akannehir ama oğlumun başının çıktığını anı hissetmek bacaklarından tutup kaldırdıklarında görmek çok güzeldi... amma velakin bida doğurursan hangisini seçersin diye sorsan şuan için cevabım SEZERYAN olur :roflol:

saolun kızlar dilekcim bnde normal doğum cok ısterdım herseyın hayırlısıymıs demekkı allah analı babalı buyutsun dilekcım...

aboo benım de asagıdan dıkıslerım oldu canım ama ben yıne de normal dogum yapardım sempatiksalakcinni

saolun kızlar dilekcim bnde normal doğum cok ısterdım herseyın hayırlısıymıs demekkı allah analı babalı buyutsun dilekcım...
valla canım herşeyin hayırlısı. napalım??? sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil... sağlıkla büyüt bebeğini
aboo benım de asagıdan dıkıslerım oldu canım ama ben yıne de normal dogum yapardım sempatiksalakcinni

:roflol:

Bütün hikayelerinizi okudum kızlar hepinize maşallah, çok şükür sağ sağlim normal yada sezeryan kavuştuk meleklerimize..Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah..

ben de bütün hikayeleri tek tek okudum. hepsinde ayrı ayrı duygulandım. herkesin kuzularına kocaman maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…