- 12 Mart 2010
- 1.196
- 52
- 43
Selam ben daha önce yazmıştım ama sadece doğum yaptığım günü böyle sizleri uzun uzun yazmış görünce en başından yazmaya karar verdik çünkü sizlerinkini okuyunca çıok duygulandım şimdi sizler tekrar benimkini okumak isterseniz buyrunnnnnnnn Biz 5 yıldır evliydik artık çocuk zamanı geldi dedik ve karar verdikten kısa bir süre sonra hamile kaldım ancak öncesinde iki kere kan tahlili yaptırdı ama hamilelik çıkmadı oysa hamileymişim 6 haftalıkken öğrendim hamile olduğumu çok istiyordu tahlillerde çıkmayınca çok üzülmüştüm ve hamileydim:2:eşime haber verdim tuhaf bir sevinç hoplayıp zıplayamıyoruz ama hamileyim sanki büyülenmişiz mide ağrıları başladı ve tam dokuz ay sürdü herşey güzel giderken şu lanet üçlü tarama testi yapıldı ve sonuç SİPİNA BİFİDA 190 DA BİR İHTİMAL Allahım ölüyorum sndım ağlamaktan göz pınarlarım kurudu yazarkende ağlıyorum sonra araştırma hastanesinde detaylı ultrason için gün verdiler tam2 hafta sonra öldük iki hafta eşim gözüme bakıyor huzursuzuz tartışıyoruz anltması çok güç sonra iki hafta doldu ve biz hastaneye gittik gece hep kabus gördüm çok fazla sıra bekledik güya prof muayene edecek sıra bana geldi başımda bir sürü tıp öğrencisi kadın anlatıyor tam bakarken sanki omurgasında bir gariplik var dedi yani SİPİNA BİFİDA ben ağlamaya başladım kadın bu defa çok küçük anlaşılmıyor gidin iki hafta sonra geri gelin bakalım bu arada ben 19 haftalık hamileyim o odadan çıkışımı hiç unutmaacağım ağlıyorum koridor hasta dolu ve herkes bana bakıyor eşim kolumu tuttu ben ağlıyorum oda çok kötü merdivenden çıkıyoruz hastaneden çıkmak için ağlamaktan çıkamadım eşim koluma girdi bana bişeyler söylüyor o anda gözümün önüden gitmiyor bu arada yazarken ağlamaya devam eve geldik ve bekliyemeyeceğimize karar verdik ANKARADA EYÜP EKİCİ DİYE BİRDOKTOR VARMIŞ ona gitmeye karar verdik ve apar topar gittik bu adam alanında uzman baktı yok öyle bişey dedi bide GÜVEN HASTANESİNDE SEDAT CÖMERT diye yanlış hatırlamadıysam ona muayene oldum oda yok dedi ve biz okadar mutlu oldukki evimize döndük ama ne yalan söyleyeyim ben bebeğimi kucağıma alıncaya kadar tam rahat edemedim sonra hamilelik ilerledi çok sıcak ve bunaltıcı bir yazdan sonra eylül oldu bende bir rahatlık sadece doğum çantam hazır 14 eylül akşamı sancılarım başladı sabah 8 e kadar dr aradım gel dedi gittim nst ye bağladı yok ama ben sancıdan bütün gece kıvrandım baktı ve son karar alalım dendi damar yolu açtılar bekliyoruz ama sancı gelince ölüp ölüp diriliyorum dr normal doğum için diretiyor ama ben öyle korkmuşumki yok dedim annem birtaraftan illa normal doğum olsun diyor ben kafaya sezeryanı bikere koymuşum öğlen bire kadar sancı çektim ve hemşire geldi seni alacağız dedi merdimenlerden çıktım ama içim bir garip ameliyathaneye girdim anestezi uzmanı şimdi iğne yapıcam dedi benim canım hiç acımadı çünkü nerdeyse 20 saat doğum sancısı çektiğim için biran önce bitsin istiyorum bir koşturmaca sonda takıldı hiç hissetmedim iyi tarafı bebeği gördükten sonra bira uyumak istermisin dedi dr tamamdedim içimde bişeyleryapıyorlar bastırıyolar garip bir duygu sonra kuzumun sesi geldi ıngaaaaaaaa baktım aklımda belinde bişey varmı diye sormak geçiyo soramadım 13 20 oğlum hayatımıza girdi ve kısa bir süre sonra beni diktiler ve odamıza indirdiler ama ben bi tuhafım sevinç şaşkınlık kuzumu annem gösterdi çok güzeldi ama minicikti eşim çok ağlamış bebeğimizi görünce annem sonradan söyledi ve emzirme kuzum memeyi tutamıyor emme refleksi gelişmemiş hemşire çekiyor memeyi yok sonradan zaten o çekiştirmelerden sonra meme uçlarım yara oldu mamaverdik sarılık olmasın diye ve akşama doğru hemşire gelip karnıma bastırdı bir çığlık attım canım acayip yandı unutamam sonra akşam yataktan ilk kalkış oda çok kötüydü bir daha tövbe dedimlmaz: ve gece bebeğim ememiyor moralim sıfır mama verdi annem yarım saatte bir sabah oldu ve evimize geldik ben eve gelince hiç yatmadım üç gün sonra bebeğim memeyi tuttu emmeye başladı emdikçe süt geldi bu arada bebegimin gazını çıkartırken belinde bir çıkıklık hissetim paranoyak olmuşum ya çocuk doktoruna götürdük çünkü göbeği iltahaplantı ben bu çıkıklığıda sorayım dedim meğer oğlum çok zayıfmıç bel kemiğiymiş o işte böyle kızlar benim dokuz ayım böyle stresli ve hep ACABAYLA geçti ÇOK ŞÜKÜR Kİ oğlum sağlıklı ve ben anne oldu artı çocuk varmı diye soranlara evet bir oğlum var demenin mutluluğu içindeyim ALLAH isteyen herkese versin benim yaşadıklarımı kimseye yaşatmasın ama tattığım anneliği her kadına yaşatsın o masum hallerini herkese göstersin umarım okurken sıkılmazsınız:kedi: