2010 Ekim Anneleri'nin Doğum Hikayeleri

selam kızlar..ben de gecikmeli de olsa paylaşmak istedim doğum hikayemi..

çook zor bir doğum oldu..anlatıp anlatmamktakararsızdım ama baktım herkes bitirdi doğumları kimseetkilenmez dedim.

6 ekim sabahı kıbrısta doğuma gittim annem ben ve eşimle..
kayınvaldem kayın pederim baba ve 2 yaşındaki oğlum da evde kaldı..

spinal anestezi ile girdim doğuma..bebeğim çıktı göstermediler bile hemn götürdüler..ardından 1,5 saat sürdü kalan işlemler..plesanta rahme yapışmış meğerse..hisstmesem de çıp yıpransım sallandım..

çıktım nihayet dedim yoğun bakım ünitesine aldılar..kanamam vardı..bebeğimi emzirdim..hissetmiyrdum ama kanamam çokmuş..dr lar sırayla girip çıkıyorlar iymisin diye..

iyiyidim haberim yoktu birşeyden..birazdan odama çıkacaktım..baktım öğlen arası tüm dr lar orada..6 ünite kan istediler duydum..kanlar veriliyor ..kolumdan kan alınıyor..yani çok telaş başlaı herkeste ama ben gidiyordum o sırada..bilincim gitti derken kendimi ameliyathanede buldum yine..tekrar açıldı kesi ama gücüm sıfır..öylece yatıyorum..
öyle canım yandıkı annneee diye bağırdım sonra narkoz verildi hatırlamıyorum..

gözümü açtığımda ambulansa bindiriliyordum..hava alanına gidiyormuşuz..heryerim kablo ağzım burnum hortumlar la dolu..evdekiler gelmiş 1-2 eş dost gelmiş oğlumu gördüm babannesinin kucağında el salladı bana..

ben ameliyattayken kananmam durmadığıiçin ankara gatayla irtibata geçiliyor ve ambulan uçak gönderiliyor ..uçak geldi bindim..kızm küveze kondu yanımda eşim yanımda..annemler başka bir uçakla arkadan geliyor..
oğlum da babaaane ve dedisye kıbrısta kaldı.

susuzluktan ölüyorum..kıpırdayamıyorum..ağlayamıyorum bie..1 saat uştuk..hemen gatanın ambulansına bindik..canım yanıyor dr ların eellerini sıkıyorum..kızımı babası taşıyor kucağında..

indim hastanenein acil kapısında..aslen ankaralıyım..öyle kalabalıkki,herkesin yüzünde o vahhhh bakışı..yağmur da yağıyorsu sanırm..yoğun bakıma alındım..tüm drlar personel herkes başıma toplandı..

2. ameliyatta kanamam durmadığı için rahmim alınmış...
yine durmayınca karnımın içine komplesler koymuşlar..sargı bezleri..

sabah ameliyata alınacaktım..bölüm başkanı prof girecek miş meliyata..
o sabah nasıl oldu biliyormusunuz anlatamam..sabah oldu filmler tahliller derken hoca geldi hazırlayın dedi..hala sıfır güçleyim..parmağım dahi oynamıyor..kızım eşim annemler ve herkes dayımlara gitmişler..3-4 saat sürdü ..çıktım..5 gün yoğun bakımda kaldım..kızıma oda verdiler annede yanında kaldı hastanede..emzirmeye getirdiler sadece..öyle şişm ki patlayacak gibi..kalkmaya başladık..yürüttüler gaz çıkarmaya çabala idrar yapmaya çalış büyük tuvaletimi bekledik günlerce..yarım saatte bir kan alınıp sürekli ağrı kesici antibiyotik yedim..

neyse duyguarıma girip uzatmak istemiyorum..3 günde bbek odasında kaldım..sonra tamam dediler gidebilirsin..

2 gün sonrada dikişler alındı..çelik telle dilikmişvss vss derken en son sonuçlarım güzel çıktı..iç organlarım görevlerini yerine getiyiordu çok şükür..ama hala yürüyemiyordum çok zordu..

neyse eve gitmemem gerektiği söylendi..iğnelerim devam etti 2 hafta daha..annemin evinde kaldım 3 hafta da..kızım ben annem babam..nihayet tekrar tahliller yapıldı herşey iyi görünüyordu...eşim geldi beni aldı ve evime döndüm nihayet..

oğlumla 1 ay ayrı kalmıştım..o anı antamam..inanamadı beni gördüğüne sarılıyor ayrılıyor bir daha bakıyor tekrar sarılıyor ...vs vs.

kızlar uzun oldu ama şuan hayatta olmamım mucize olduğu ,ölümden döndüğüm söylendi bana..
allaha şükürler olsun ki evimdeyim..
o yüzden inanın 2 ay oldu hep gülüyorum ve pozitif olmaya çalışıyorum..hayat öyle güzelki..
alıntı yapmayın kızlar lütfen bir süre sonra sileceğim ki sonradan okuyanları etkilemek istemem:)

dilokscum çok büyük geçmiş olsun canım, allah bir daha sağlık sorunu vermesin

ama bence yazını silme, bu da bi hikaye sonuçta.

çok geçmiş olsun tekrar

ah canım okuyunca cok etkılendım yaaaa buyuk gecmıs olsunnn rabbım senı evlatlarına bagıslamış

bende cok etkilendim..cok buyuk gecmis olsun canım.

diloks bogazım düğümlendi okurken. iyi olmana çok sevindim canım çok çok geçmiş olsun. kızınla oğlunla eşinle tümm ailenle sağlıklı mutlu upuzun bi ömür dilerim. bu arada bence de silme canım bu yazını.

diloks çok geçmiş olsun...yazını okurken ağladım şuan...belki benimde oğlum olduğu için seni çok iyi anladım...kendimi biran senin yerine koydum...ayrı kalmak o kadar zor ki evladından...çok çok geçmiş olsun...oğlunla kızınla eşinle nice sağlıklı seneler geçirirsin inşallah...

diloks basında aglamya basladım sonuna kadar allah senı evlatlarına bagıslamıs hamdolsun rabbıme ,cok gecmıs olsun hayatda ne olucagı hıc bellı olmuyo ya allah herseyın hayırlısını verır işallah

Diloks canım çok çok geçmiş olsun, çok büyük şeyler yaşamışsın Allah seni evlatlarına bağışlamış..Gözlerim dolu dolu okudum, bundan sonra çok güzel bir yaşantınız olur inşallah..

çok üzüldüm çok geçmiş olsun. gerçekten sor ve yorucu bir süreç yaşamışsın. Allah seni çocuklarına bağışlamış. umarım bundan sonra ailenle sağlıklı ve mutlı bir ömür yaşarsın. tekrar çok geçmiş olsun.

kızlar hepinize çok teşekkür ederim..amiin inşallah hepimiz evlatlarımızla sağlıkla yaşarız..

evet zordu geçti..tabi kontrollerim devem ediyor ama inanın yavrularımıza sarılınca tüm acılar unutuluyor..

her zaman derim bir anneyi sadece başka bir anne anlayabiir..yazdım rahatladım inanım:))

canım ıyı yapmıssın tum dogmların bıtmesını beklemekle cok etkıleyıcı hıkayen ama cok sukur kı ıkınızde suan ıyısınız :)
deıdgın gıbı onlara sarılınca herseyı unutuyo ınsan bı bakısları kalbımızı erıtıyor.
kendı hıkayeme bakıyorum da ben gercekten cok ıyı atlatmısım sukurler olsun Rabbıme..Sen resmen ölümden dönmüşsün.Neyse olsun yeniden doğdun :)
rahmım alındı demıssın varsın alınsın bır oglun bır kızın var ne guzel.Allah onları sana bağışlasın cnm

diloks canım çok zor şeyler yaşamışsın çok geçmiş olsun bidaha yaşatmasın allah insan hiç başına or şeyler gelmeyecekmiş gibi düşünüyo ama herşey insanlar için bence yazınıda silme çok güzel hikaye bence

diloks allah sana ve ailene uzun ömürler versin...çok çok geçmiş olsun....okuyunca cidden anne olmanın ne kadar mukaddes bir şey olduğunu tekrar hatırladım....

dıloks mucızeyı ıkı kere yasamıssın bı melegın onlarfda bır mucıze bıde hayata tutunma mucadalen tum bunları okurken cok etkılendım ve gozyaslarımmı tutamadım canım....cok gecmıs olsun

merhaba bende yazmak istedim sevincimi vede üzüntümü
10 şubatta kk dan arkadaşlarımın test yap demesiyle yaptığım teste daha önce sürekli gördüğüm tek çizginin çifte dönüşmesiyle başladı herşey. ilk burada paylaştım mutluluğumu,ardından kan testi yaptıktan sonra kesenin zor görünmesiyle yaşadım tereddütü.13 haftalıkken ikili test için gittiğimde doktoruma ikiz olduklarını öğrendim aynı dakikalar içerisnde duymayan kalmamıştı iki meleğim olacağını.ve yine dakikalar spnra ultrasonda ense ölçümlerinin yüksek olduğunu duyunca orda kalakaldım hemen başka bi klinikte tekrar ayrıntılı ultraosna girdim ve meleklerimin hiç bişeylerinin olmadığnı öğrendim hatta tek yumurta ikizleriydiler.doktor sadece 20 .haftada gerçekleşen ikizler arası kan sorunundan bahsetti neyseki 20 haftada öyle bişeyle karşılaşmamıştık.bu arada iki tane kızıım olduğunu da öğrendim.heeşey geyet normal gidiyordu kızlarımın sürekli kıpırdamalarını izledikçe deliriyorudm sevinçten.kontrolerim sıklaşmıştı.izine çıktım bu arada muhasebecimiz doğum raporu almamı istedi doktoruma gittim muayene etmeden veremeyeceğini söyledi.gece randevu aldık ve muayene oldum artık sık sık gelmem gerektiğini söyledi.sürekli kilo olarak diğer kardeşinden fazla olan kızım bi anda kardeğinin gerisinde kalmıştı ve diğerinin suyu fazlallaşmışştı.iki gün sonraya randevu aldım doktorumdan nts ye girecektim vede testler yapılacaktı.şansa bakınki doktorum hastaneden izinli lduğundan gün boyu muayenehanesindeydi ramazanın ikinci günüydü ve ben kızlarımın daha çok oynaması için utana sıkıla sürekli bişeler yiyordum.ama bi türlü hareket yoktu zaten bu aralar azalmıştı hareketleri büyüüklerine bağlıyordum.ve gene şansıma doktorun erken geleceği tuttu muyenahanesine ve hemşireden durumu öğrenince ultraosonla hemn bakalım dedi.
bi anda diğer doktor arkadaşıyla konuştukları şeylerden bişe anlamamıştım.tek duyduğum bi bebeği kaybetmek üzereyiz o giderse diğeride onun peşini bırakmaz hemen almak zorundayız dedi.neye uğradığım şaşırdım.annemle hemen taksiye atlayıp hastaneye gittik doğuma girecektim ve ben şaşkındım ben hastaneye vardığımda herkes beni bekliyordu hazırladılar beni eşimi gördüm ve ben ağlaya ağlaya ameliyathaneye girdim.karnım tıka basa dolu ve anestezi uzmanı sürekli ne yediğimi soruyo en az altı saat aç olmam gerekirken mecburen bayılttılar beni.belki hiç açamayabilrdimde gözlerimi.neyse 30 haftalıkken kılzlarım dünyaya geldi.ağlama yok solunum yok.bir bebğim kansız diğeride kardeşinin kanını çekmiş beyninde kanama meydana gelmiş şekilde dünyaya geldi.uyandım ilk lafım kızlarım ama kimseden ses çıkmıyo
odama getirdiler kızlarım küvezde tabi bana göstermemek için yakınlarım akla karayı seçiyo durumları kötü.ertesi gün beyin kanamsı geçiren meleğimin operasyon geçirdi ama faydası olmadı.çıkarmasalar çıkasım yok hastaneden taburcu oldum ağlaya ağlaya
eve geldim ellerim boş.
hergün onlarca ilaç alıyord meleklerim bense sabah akşam hastanede ilk kansız olan bebğimden korktu doktorlar yaşamaz diye
diğer bebğimin beynindeki kanama durdu dediler ama organları iflas etmişti zaten akciğer geliştirici iğneyi vurulduktan ertesi günü doğum yaptım az fayda etmişti oda.bi akşam nedense erken gittik hastaneye meleklerimi görmeye.yoğun bakım ünitesinde dezenfekte yapıldığından bi günlüğüne odaya almışlardı bebkleri ben yoğunnakıma girip görebiliyordum kızlarımı ma babaları görümiyordu ogünde şansımıza bi odada ii ola kızımı diğer odada tek başına bi dünya alete bağlı olan yavrumu gördük doktor çağrdı bizi içeri girdim kızımda aletler takılı değildi.baktım nefes alıyo içimden geçirdim ii oluyo sanırım.ama doktor üç kere müdahale ettiğini ama kurtaramadıklarını söyledi dondum kaldım ama kızım nefes alıyordu....
meğerse yavrum biizi beklemiş son nefesini vermek için....tarifsiz bi acı rabbim kimseye yaşatmasın.yıkıldım....
biliyomusunuz ben onlar karnımdayken isimlerini bulmuştum ama hangisine hangisini vereceğimi bilmiyordum doğduklarında hemen nüfus cüzdanlarının çıkması için eşim sorduğunda ilk çıkan için ecmel nur diğeri için elvin naz dedim rabbim koydurdu demekki nazlı bebğimdi o benim içimde kıpır kıpır oynar dururdu adının manası cennet çiçeğiydi.oşimdi cennette açtıııı....

ve ecmelimi aldımm çok şükür şuan yüzüne baktıkça diğer kızımın suratını görüyorum hep hiç unutmıycam yani...ama iyki o var ya oda olmasaydı ne yapardım ben şimdi
ben hiç keşke demedim hep iyki dedim
iyki doğum raporu için muhasebecim acele etmiş
iyki doktorum muayene etmeden rapor vermemiş
iyki ecmelim varrr
şükürler olsun allah kimseye yaşatmasın
benim iki meleğim var biri beni cennette bekliyooooooo

sadece şöle yazıyım kurduğun bi cümleden ötürü ilk defa bi doğum hikayesine ağladım allah sana büyük sabır versin kızınada uzun sağlıklı bi ömür ihsan etsin inşallah canımm

kontescim merak ediyordum hikayenizi, iyi ki yazmışsın..

çok geçmiş olsun tabii ama allaha şükür kızın seninle, bir diğeri de kalbinde. güzel günleriniz olsun inşallah hep.

canım rabbim sabrını arttırsın okurken okadar kötü oldum kı hele hastanede bir sürü alet takmışlar diye yazman bazı acılara biz dayanamıyoruz kuzularımız nasıl dayansın o minicik bedenleriyle.çok şükür ki meleğinin biri kucağından rabbim kızına hayırlı uzunömür nasip eylesin inşallah

ben aslında çok duygusal değilimdir ama bu hikaye için tek yazacağım şey okurken burnumu çeke çeke ağladığım ALLAH sana bir daha böyle tarifsiz acılar yaşatmasın

canım benim hikâyenizi okurken gözlerim dolu dolu oldu...
gerçekten yaşadıkların çok zor,allah kızını sana bağışlasın, ona uzun ömürler versin ve birdaha böyle acı yaşatmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…