2010 Aralık Anneleri

8 hafta yaşına girdim ve artık benim adım “fetus”, bu Latince “genç” demekmiş, Latince ne demek? Artık kollarım ve bacaklarım uzadı, omuzlarım, dirseklerim, kalçalarım belirgin hale geldi. Ve ben artık bir çilek kadar büyüğüm . Bugünlerde anne bana kızıyor, bana hamile olduğu için cildi yağ yapıyormuş ve bir çok sivilcesi varmış, doktorumuza “ben sadece bebek istedim sivilce değil” dedi kızgın bir şekilde, doktorumuzda güzel bayan ilk üç aylık dönemden sonra isteseniz de sizinle yaşamak istemeyecek bu ufaklıklara neden kızıyorsunuz, “sakin olun yoksa size inat olsun diye kalabilirler” deyince anne sessizleşti. Bu hafta iki kat daha büyüğüm, ayak ve el parmaklarıma o küçük ressamlar gelip bir şeyler çizdiler, ve bunların adı “tırnak” dediler. Sonra bir de ağzıma diş etlerinin altında diş taslakları
çizdiler. Bunlar çok işine yarayacak deyip kıkır kıkır güldüler. Onlar çok tuhaflar

9 hafta yaşındayım bugün yine küçük ressamlar geldi, gözlerimi, dilimi ve ağzımın içini monte ettiler , bağırsaklarımı kordon içinden karın içindeki boşluğa taşıdılar, parmaklarımı da uzattılar biraz. Daha benimle çok işleri varmış. Ne ukala şeyler… Bu arada annenin midesi yanıyor, hiç dinlemiyor ki doktor ona midesine dokunan yemekler yememesini söylemişti, şimdi ilaç almak zorunda kaldı. Bir de beni besleyecek olan memelere süt gelmeye başladığından onun göğüsleri büyüyor, kendine onlar için destekli bir sütyen alacakmış, o ne demek bilmiyorum ama doktor bunu yapması gerektiğini söyledi. Şu günlerde küçük ressamlardan sonra en çok doktoru görüyorum aslında duyuyorum demek istedim.

10 hafta yaşındayım ve kendimi bir portakal kadar büyük hissedeceğimi söylemişlerdi ama portakalın ne olduğunu bilmiyorum ki…doktorun dediğine göre anne hamile olduğu için kolay sinirlenebilir, keyifsiz olabilirmiş. Anne sağlıklı beslenmesine rağmen çok kilo alıyorsa endişelenmesine gerek yokmuş, doğumdan sonra bu kiloları kolayca verebilirmiş, asla diyet yapmaması gerekiyormuş hatta o normal kilolu bir anne adayı olduğu için 12,5 –17,5 kilo alabilirmiş. Düşük kilolu anneler 15-20, kilolu anneler ise 7,5-12,5 kilo alırlarmış. Bu arada ressamlar hızla çalışıyorlar, eklemlerimin çoğu oluştu, bilek, dirsek, diz, ayak bileği, omuz, eller, parmaklar ve tırnaklar tamammış artık sadece benim beslenmeme bağlı olarak büyüyeceklermiş. Küçük ressam bana gözümün ne renk olmasını istediğimi sordu, çünkü iris tabakam ortaya çıkıyormuş, ben “renk” ne dedim, boş ver anneninki gibi yeşil olacak zaten dedi. O zaman neden bana soruyor ukala…

12 hafta yaşındayım ve artık iç kulağım, burnum, dilim bile var. hatta göz kapaklarımı çok seviyorum, onları sürekli açıp kapatıyorum, parmaklarımın ucunda tırnaklar çıktı, ve daha rahat hareket edebiliyorum . Boyum 6,5 cm, ağırlığım 18 gr. olmalı , üfffffffffff ne kadar büyüğüm, inanamıyorum. Bir de eskisi kadar kusmaya gitmiyoruz, ama bu seferde annenin başı ağrıyormuş.hani içinde yüzdüğüm sıvı var ya amniyos sıvısı, ara sıra onu yutuyorum, sonra da ressamların öğrettiği gibi çıkarıyorum, yani çiş yapıyorum.

13 hafta yaşındayım ve artık bir şeftali kadarmışım, şeftalinin benim gibi kolları ve uzun bacakları var mıdır? Bu hafta ses tellerimi çizdiler, bağırsaklarımı yerlerine yerleştirdiler, ve karaciğerim ile pankreasım üretime başladı. Anne de benim bu yaşımda eskisi kadar şikayet etmiyor, sadece yorgun olduğumuz için dinleniyoruz. Bazen karnında ve sağ kasığında ağrılar oluyormuş, doktor dedi ki bunun sebebi benim büyümemmiş, ben büyüdükçe beni tutan bağlar geriliyormuş ve ağrı yapıyormuş.

bu anlatım tarzına bayıldım ya, çok şekerrrrr...

Günaydın karabiberim, bende bugün temizlik yapıcam ama çok üşeniyorum (
Hiç bilmiyorum ki dikkat etmedim nasıl olduğuna :))) Ama bana kız olacakmış gibi geliyor, çünkü daha hamile olduğumu bilmeden evdeki pembe iple bebek battaniyesi örmeye başlamıştım :)

günaydın hanımlarr

Günaydın Salihaa.

günaydın kızlar nasılsınız bakalım

bugün bebişim 5 haftalık oldu maaşallah

karabiber ne güzel yazılar öle onlar süpersin walla

bulantı konusuna gelince bende çok hafif başladı akşam canımın çektiği ne varsa masadaysı ama hiçbirini yiyemedim

5 haftalık oldu canım
hımmm bende aynı dönemdesin demek sende canım benimde bugün 5 hafta oldu çok hafif başladı bulantım işte bünyeden bünyeye değişityor bakalım ilerleyen günlerde neler bekliyor bizi
Kızlar bende de bulantı yok ama hep midem de yanma var, sizde de oluyor mu?

mide yanması bende sabahları oluyo böle mide kazınması gibi mi seninkide tam yanma gibi değil senin ki nasıl

ay yok canim yaa,basta öyle diyordum ama simdi istemiyorum bulantiyi..:sinifsinif:
uykum gelsin,canim biseyler ceksin falan ama bulanmayimmmm :umursamaz:

ayy canim Allah gönlüne göre versin..3 damatta iyi,2 damat bir gelinde iyi:))

bende öyleyimm yaa,bazenn çokk sıkılıyorumm onaa bile ağlıyorummm :gitme:
aynennn,cok sulugöz oldum..haberleri izlerken,film izlerken,aglayan birini görünce zaten kopuyorum :kedi:
canim insallah sag salim kalp atislarini duyarsinn..
ben esim ise giderken uyaniyorum,kahvaltimi yapip geri yatiyorum..sadece yemek almaya,su icmeye falan kalkiyorum..biraksalar aksama kadar uyurum..

hımmm bende aynı dönemdesin demek sende canım benimde bugün 5 hafta oldu çok hafif başladı bulantım işte bünyeden bünyeye değişityor bakalım ilerleyen günlerde neler bekliyor bizi

çok şükür bünyem kuvvetlidir. kolay kolay kusmam ama bakalım hamilelikte bu durum değişicek mi guclubacismile guclubacismile guclubacismile

massallah canim büyümüs bebisinn
cagiraa cagira getirdiniz bulantilari hee kaydirigubbakcemile3

şükür bende daha bulantı yok :) hep böylemi gidicek acaba :)

aklina bile getirme canimm,5 haftalik olmussun,belkide artik baslar..:sinifsinif:

günaydın arkadaşlar
LaBianca bebişini kaybetmiş çok üzüldüm çok moralim bolzuldu Rabbim hiçbir anneye bunu yaşatmasın..

günaydin canimmm,iyi diyelim iyi olsun..
aciktim,kahvalti yapicamda canim istemiyorbenneyaptımki
sen nasilsin bugün?

ya bu sabhları benimde caım bişey istemiyor neden acaba yumurta falan yiyemiyorum artık zaten bakalım nolucak halimiz akşam iştahım açık oluyor ama sabhalar fena yani

bende yanma da olmuyo bulnatı da guclubacismile guclubacismile

Maşallah sana o zaman

yok yemeklerden sonra bir süre yanma oluyor, kazınma değil bildiğin yanma. inşallah artmaz güzelim bulantılar. benim daha önce 6.haftada başlamıştı ama malesef o bebeğimi kaybettim. Allah bunu bağışlasın inşallah. cümlemize :))

ay yok canim yaa,basta öyle diyordum ama simdi istemiyorum bulantiyi..:sinifsinif:
uykum gelsin,canim biseyler ceksin falan ama bulanmayimmmm :umursamaz:

Bence de bol bol uykum gelsin ama midem bulanmasın çok zor!

günaydın arkadaşlar
LaBianca bebişini kaybetmiş çok üzüldüm çok moralim bolzuldu Rabbim hiçbir anneye bunu yaşatmasın..

günaydin sezencim
ya bu cok kötü oldu simdi mafoldumben
cok üzüldümm,Allahim yardimcisi olsun...en kisa zamanda saglikli bebekler göndersin..
insallah bir daha böyle haberler almayiz kizlar :gitme:

oh ohh siz battaniye bile örmüşsünüzzzz

bu gün eşim diyokii gece üstünn açılmışşşş canımm kızımm ve senn üşümeyeseniz diye üstünüzüü örttümm diyoooo
karnımdakine kızımm diyoo yanii
hayırlısıı canımmmm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…