2010 Aralık Anneleri

benim bebeğim de çok oturmak istio o zman ben de dedğin gibi oturup bacaklarımın arasına alıodum onu demek ki doğru yapıomuşum

Bende rota virusu yaptırmadım ama içimde hep bir kuşku var birşey olurmu diye...Doktorumuz çok çok önemli değil türkiyede binlerce çocuk aşısız geziyor dedi size kalmış birşey deyince yaptırmadık ama şimdi pişmanım en azından içim rahat olurdu.Ayrıca yaklaşık bir aydır oturmak istiyor hep kafasını kaldırıp dik durmaya çalışıyor biraz galiba bebek ile ilgili geç yada erken oturma..

2010 aralık anneleri :))
hee öle yazıom da birsürü değişik kişi var burası gibi değilki sohbetler bakıyorumda beğenenleride göremedim facemni unuttum yahu ah bebişler ahh kafa bırakmadı

ben napdım desire biliyomusun bebe bisküvisini ezip yoğurdun içine kattım öyle yedi başka bizimkide yemio yoğurdu ama sofra oldumu yicem diye ağlıyo az az veriyorum yemeğin suyundan ekmeğe bandırıp durmuyo yoksa basıyo yaygarayı.sen özel bilgiyemi dvm ediyosun benim doktor bengü hnm bnm kız emmeyince sütümde azaldı sanki yoğurtta yemek istemiyo sade olarak bu ay hiç kilo almadı gibi bakalım ne dicek bizede gerçi ben mama fobimi aşdım sütüm yetmeyince veriyorum yoğurdu zaten zorla yiyo doymuyor onlada( sebze çorbası yapınca siz sofrada yemek yerken vermeye çalış ozmn biz ağzımızı açıyoz die taklit edip onlarda açıyo

rotavirusu aeş ishal kusma yapıyor burdada devlet karşılamıyor özel yaptırıyoruz..... yakalanan çocukların anneleri ile konuştum çok kötüymüş yaptırın mutlaka dediler...

canım Türkmenistan da maalesef bu aşı yok o yuzden napım bılemedım bellı aylarda mı oluyo acaba bu aşı..[/QUOTE]

biz ilk dozu 2 aylıkken yaptırdık. 2. dozu 4 aylıkken oldu....

ooo kızlar siz baya baya ek gıdaya geçmişsiniz.... bebe bisküvisini pek tavsiye etmiyor doktorlar.... :26:
bide maşallah sofaralara oturmalar kocaman olmuş bebekler. bizde henüz o tarz şeyler yok sadece ellerin tutup kaldırdığımızda çok mutlu oluyo yavrum zorlanıyo ama dilini çıkarıyo kalkıcam diye.... henüz dönmüyorda .... 21 aralık doğumlu oğlum.

selam kızlar... beni Arda mda hiç yatmak istemiyo kafası hep havada, yavaş yavaş bende kucağımda oturtuyorum azıcık ama... bide benim yaramaz dünden beri mamayı kabul etmiyo bi dikişte biberonu bitiren çocuk dünden beri istemiyo neden acaba , aynı zamanda emiyo süt yetmeyince takviye yapıyoruz..

:
bide maşallah sofaralara oturmalar kocaman olmuş bebekler. bizde henüz o tarz şeyler yok sadece ellerin tutup kaldırdığımızda çok mutlu oluyo yavrum zorlanıyo ama dilini çıkarıyo kalkıcam diye.... henüz dönmüyorda .... 21 aralık doğumlu oğlum.[/QUOTE]

dönmesi gerek.benim ki çok oldu döneli.
bu arada ek gıdlara başlanmış.bisküvi,yoğurt,çorba...bizim dr.hiçbirini verme dedi.hatta elma suyunu bile.sadece anne sütü vve mama.ben de ço istiyorm vermeyi ama bağırsakları tam gelişmediğinden ek gıdaları sindiremezmiş.bu da zarar verirmiş.5 bitsin 6.ayda yavaş yavaş başlarız dedi.bekliyoruz bizde.

henüz benim bebeğimde dönemiyor ayaga kaldırsak adımlar atıo ama dönemio yüz üstü yatırınca dönüyor sırt üstüü yatırınca yapamıo benim kızımda 8 aralık doğumlu...

bu arada ek gıdlara başlanmış.bisküvi,yoğurt,çorba...bizim dr.hiçbirini verme dedi.hatta elma suyunu bile.sadece anne sütü vve mama.ben de ço istiyorm vermeyi ama bağırsakları tam gelişmediğinden ek gıdaları sindiremezmiş.bu da zarar verirmiş.5 bitsin 6.ayda yavaş yavaş başlarız dedi.bekliyoruz bizde.[/QUOTE]

henüz benim bebeğimde dönemiyor ayaga kaldırsak adımlar atıo ama dönemio yüz üstü yatırınca dönüyor sırt üstüü yatırınca yapamıo benim kızımda 8 aralık doğumlu...

kızlar benim kzın kusma problemi yüzünden küçük bi yastık kullanıyoruz,başlarda yastıktan kuvvet alıp dönüyodu,yeni yeni yastıksızda yüzüstü dönmeye başladı...minicik bi yastıkla deneyebilirsiniz...

ek gıdaya gelince her doktor niye farklı söylüyor anlamadm...

bu arada ek gıdlara başlanmış.bisküvi,yoğurt,çorba...bizim dr.hiçbirini verme dedi.hatta elma suyunu bile.sadece anne sütü vve mama.ben de ço istiyorm vermeyi ama bağırsakları tam gelişmediğinden ek gıdaları sindiremezmiş.bu da zarar verirmiş.5 bitsin 6.ayda yavaş yavaş başlarız dedi.bekliyoruz bizde.[/QUOTE]

Bu yargı yanlış canım. Senin bebeğin dönmüş olabilir ancak bu aylarda başını kaldırabilmesi,anneyi tanıması,gözleri ile takip edebilmesi bekleniyor bebişlerimizden. He kimi bebek 5. ayda yapması gerekenleri erken yapıyor,erken gelişiyor. Ama dönemeyen bebişlerin anneleri endişelenmesin doktorum bu şekilde anlattı bana. Bir de kilo konusu. Benim bebeğimin kilosu iyi maşallah. Şimdi 6700 lerden falan bahsediyor kıslar biz 2 aylıkken o kadardık. her bebeğin gelişimi farklı. Canınızı sıkmayın,kafanıza takmayın. Kafanıza takılan şeyleri uzmana danışın kızlar. Zaten paranoyaya çok yatkınız. Kafayı yeriz alimallah.

Buralara pek takılamıyoruz,fırsat buldukça işte. Sizleri de bekleriz face e. Sehrihüzün canım grup kapalı. Desireye mesaj at açsın.

Hapşuruk canım çekilişi takip ediyor musun. Resimleri falan ekliyoruz. 3 mayısa kadar gönderiyoru hediyeleri. Bir ara kaçamak yap,uğra yahu..

hazarfencim hiç korkma spiral çok rahat bişey tavsiye ederim

bır de soyle bırsey var canım ben kucukken hatırlıyorum annemın spıralı kaymıstı baya bı sıkıntı yasamıstı o zamandan korku kalmıs bende yanı tamamen psıkolojık aslında benım bu durumum

snn anne sütün yeterlidir cnm bnm bnmde yetse yani kilo alsa bende vermicekdim hiç bişey o ek gıdalar anne sütü yetmeyenlere vede anne sütünden kilo almayanlara tavsiye dilio işte bizim gibilere bebe bisküvisini ben verdim oda yoğurtu sade yiyemedi tatlı olunca yiyo şeker katmak yerine o şekil yapdım ama onuda vermiyorum artık yoğurdu sevmiyor.ben de bu zamana kadar hep anne sütü verdim işte 3 gündür falan mama takviye ediyorum oda gündüz emmediği için emmeyince sütte olmuyo fazla bide kilosu düşük tatırıyorum ben artık azar azar herşeyden damak tadı gelişsin dedi sağlık ocağı.bizim 5.ay bitiyo 4 gün kaldı bizimki sofrada kesinlikle oturtmuyor bizi eline ekmek veriyoruz öylesi susuyo her ağzımıza götürdüğümüzden istiyo vermezsek bağırıyo sanki yediği belli bi yerinden cimcime gibi minnacık ama ağızdan yencek şeylere daha meraklı biberonu bile istemiyo bazen

Pelin haklısın canım kıyaslama içine girmemek lazım her bebeğin gelişimi farklı bizimki de dönmüyo daha doktora sorduk daha erken dönmeyebilir zorlamayın dedi....

mrb arkadaşlar ben de biri profesör olmak üzere bikaç doktora danıştım rota aşısını...kendim de netten araştırdım...bana pek önermediler...kesin olarak yap yapma demiyolar tabi ama yan etkilerinden bahsettler,profesör yaptırmazsan bişey kaybetmessin dedi kısaca...
hatta kadınlar kulübünde biri bebeğine yaptırmış da yan etki göstermiş,bebeği aylarca ishal olmuş,kilo alamamış....bağırsak düğümlenmesi de yapabiliyomuş yan etki olarak...sonuç olarak ben yaptırmadım...bi de tüm virüslere karşı koruyucu değil,hastalanabiliyo yine de ama hafif geçiriyomu galiba...
benim 3 yeğenim de bebekken rota virüsüne kapıldı...hastanelik oldular tabi,aşırı bi ishal,tek tedavisi sıvı alımı....1 haftada toparlandılar...zor bi süreçti tabi...
paylaşmak istedim...
herkes kendi aklına uyanı yapsın tabi...benim aklıma pek uymadı..inşllh doğru karar vermişizdir....
diyeceğim,yaptırmayan arkadaşlar da üzülmesinler...

Nasıl yani yuzustu koyuyorsun kendiliginden geri sırt üstü donüyor öyle mı.. Maşallah senin oğlan zoru basarmış .. Ben gün icinde iki uç kez yere atıyorum 10 gündür yuzusu dönmeye başladı ama geri donemiyor:)) 8 Aralık doğumlu.. Her bebek aynı olmuyor komşunun kızı 7 ayını doldurdu daha emekleme sürünme nedir bilmez.. Annesi yere atmamış hiç .. Donmuyor diye kimse endişelenmesin .. benim kızda ayaklarının üzerinde tam duramıyor hemen kırıyor dizleri:))

benimkide daha dönmedi her bebeğin farklı bir özelliği ön plana çıkıyor bence çokkafaya takmamak lazım aslında ama annelik işte pimpirikli oluyoruz istemden benimkide ayakları üstünde bayağı dik bir şekilde duruyor adım atıyor çok seviyor ayaklarının üstünde durmayı

canım onu yazan ben değilim.ben yanlış alıntı yapmışım.bebeğim 8 aralık doğumlu ve dönüyor sağa sola.ama sırt üstü iken yüzüstü olamıyor
bende arkadaşlar katılıyorum.her bebeğin gelişimi faklı.kiloları...takmamak lazım kafaya çok fazla.sağlıklı olduktan sonra gerisi mühim değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…