2010 Aralık Anneleri

milupanın bana gönderdiği bir cd de bebeğinizi emzirirken etrafta ses olmasın yada dikkatini dağıtacak birşeyler olmasın diyor. yoksa emmeyi bırakıp dikkatini sese verir diyor.
bende emzirirken dikkatini dağıtacak şeylerden uzakta emziriyorum bazen sinirlendiğinde de konuşarak emziriyorum o zaman emmeye devam ediyor.
birde aklım şeye takıldı. milupanın uzmanları şey demiş 4.aydan itibaren organik meyve sularından vermeye başlayın demişler. kafam karıştı herkes 6 aya kadar sadece anne sütü verin diyorlar. galiba anne sütü yetmeyenlere mi verin demek istemişler anlamadım en iyisi doktoruna sormak.

Arkadaşım yanlış anlama ama aşı konusunda bu kdr hassasiyetinin olmasına rağmen tv konusunda bu kdr rahatlığın verdiği çelişkiyi anlayamadım?Bizde izlemedik mi diyosun peki biz bu aşıyı olmuş muyduk?Tvnin yaydığı radyosyonu,gözlere ve bebeğinin zihnine verdiği zararı bi araştır istersen.Bi arkadaşımın oğlu otizm hastası (Allah korusun)doktorun arkadaşıma sorduğu soru şu ki genetik bi rahatsızlık olmasına rağmen çok mu tv izliyor?Ve baby tv sürekli tekrarlarından dolayı bebeğin gelişimini çok fazla olumsuz yönde etkiliyormuş ayrıca bebeklerimizle konuşup,onların motor gelişimlerine yardımcı olmak varken neden tv ve neden tv yolu ile oyalanma?Üstelik bizim toplumumuza has bi özellik sanırım yok diziyi gözü kırpmadan izliyor yok ünlü birisine sizi çok seviyor çocuğum siz ekrana çıkınca pür dikkat izliyor vs gibi atıflarda bulunmak halbuki ne anlasın küçücük çocuk.Yanlış anlama beni ama bu tv tutkunluğuna son derece kızıyorum minicik bebeklerede aşılamayalım lütfen bunu.Ve artık kurtulalım şu tv tutkunluğundan,saçma sapan ve hiç değişmeyen dizi senaryolarından,abuk sabuk yarışma programlarından.Bizi resmen aptal yerine koyuyorlar yapılan programlar ile lütfen artık bilinçli olalım ve çocuklarımızıda bu yönde yetiştirelim.Can dündarın bir makalesi vardı bu konuda başlığı hatırlayamıyorum öyle güzel yazmış ki bulabilirsen oku eminim etkilenirsin

oyuncakların üstünde yazılan ibarelere bakarak alabilirsin.tezat renkleri içinde barındıran oyuncaklar dikkatini çeker.tüylü oyuncaklar olmamasına dikkat et.oyun halıları falan fena değil ben de alacağım bu hafta.daha tutmayı başaramadıkları için asılı duran oyuncaklar daha etkili

rota aşısı konusunda ben hala kararsızım.yan etkileri çok fazla ve çok yeni nesil bir aşı.oğlan da biraz ishal gibi zaten.bakalım cumaya kadar vaktimiz var.yaptırmazsam ve hastalanırsa çok pişman olacağımı da bilmiyorum:44fff çok karışık kafam bu konuda

Biz rota asımızı yaptırdık babası küçüken geçirmiş hastanelik olmuş ucuz atlatmış o nedenle sonra vicdan azabı duymak istemiyoruz tv I'sine gelince ses olsun diye acıyorum kesinlikle baktirmiyorum çünkü gelişimi icin oyuncaklarla oyalanmalı BAYANLAR DÜNYA KADINLAR GUNÜNÜZ KUTLU OLSUN

canım yanlış anlaşılacak birşey yok. yazdığımı iyi okusaydın daha iyi olurdu. sanki tvyi savunan biri gibi algılamışsın beni. ben tvyi savunmuyorum.
hatta alttaki yazdıklarımı da okusaydın daha iyi olurdu. ordada demişim tv ile bebeklerini oyalayan annelere sinir oluyorum demişim. Zaten burdaki hiç bir arkadaşın da 24 saat boyunca bebeklerini tv karşısına koyduklarını sanmıyorum. Ama bugüne kadar hiç tvsiz büyüyen çocukta olduğunu sanmıyorum. Bu zamana kadar bebeğini hiçmi tv yanında tutmadın sen mesela. Tvye karşı olan bir insanın tvnin sesinden bile faydalanmaması gerek. Onun sesi yerine kendin konuşarak yada radyo açarak sesten faydalandır. Radyasyon meselesine gelince bebeğinin yanında hiç mi cep telefonunla konuşmadın. Buna benzer çok şey var radyasyon yayan.ben bebeklerinizi tv karşısına koyun izletin demiyorum. tv yi bebeklerdende kaçırtmayın diyorum. ben kızımı bugününe kadar bir kere olsun tv karşısına koyup hadi izle oyalan dememişimdir. uyanık olduğu her daim bizzat kendim alırım uzun uzun konuşurum, gezdiririm, ayna karşısında konuşup gülüşürüz. çoğu annede beni görüp keşke zamanında bizde çocuklarımızla böyle ilgilenseydik diyorlar. yani tv tutkunu olsaydım oturturdum izle derdim. benim orda anlatmak istediğim tvnin sesinden faydalanın demek. sessiz ortamda bebeklerimizi büyütmeyelim dikkat sorunu yaşarlar demek. bayb tv ye gelince okuduğum bir yerde bu tv de gösterilen yayınları bizzat çocuk dalında uzmanlaşmış kişiler tarafından hazırlanıyormuş. çocuklar renkleri algılasın diye ana renkleri de ön plana çıkarıyorlarmış. zaten alttaki yazıda da arkadaşa bu konuda açıklamamı yazmışım.onlarıda okusaydın daha iyi olurdu canım...Sende benim bu dediklerimi yanlış anlama.

günaydın kızlar
herkesin kadınlar günü kutlu olsun
çarşamba günü iznim bitiyor
dün müdürümlr konuştum gelip bir gün çalışmak zorundasın sonra ücretsiz izne ayrılabiliosun diyor
okulda bi de müfettişler varmış
ya ben bi gün gidip boş boş ne yapıcam okulda canım çok sıkıldı walla

çay,kahve,tv,frekans muhabbetleri dönmüş.birkaç fikrimi paylaşayım sizlerle.sıkılmaz da okursanız sevinirim

öncelikle kafein içeren içeceklerden kaçınmak en doğrusu.netice de demir emilimini de düşürüyor ama ben açıkcası günde bir yada iki bardak açık çay yada yemeğin yanında bir küçük bardak kola keyfi yapıyorum.elbette abartmadan içiyorum.o kadar keyfi de kendime fazla görmüyorum.gaz yaptığı söylenen tüm besinleri de tüketttim.ilaç kullanmaya gerek kalmadan oğlan gazını çıkarmayı da öğrendi.yani işin özü mutlu anne=mutlu bebek.bir bardak kahve alıp ayaklarınızı uzattığınızda ohh be diyorsanız o zevk size fazla değil.o kadar kafeinden bebek uykusuz falan kalmaz.ha gecenin bir yarısı kupalar dolusu içiyorsanız o başka tabii..

tv ve otizm konusuna gelince..evet otizm ve tv seyretme alışkanlığı arasında bir ilişki olduğu klinik çalışmalarla tespit edilmiş durumda. özellikle hızlı geçişli görüntüler içeren klip ve reklamlar ve flaş imajlar içeren görüntüler ile otizm arasında bir ilişki kurulmuş durumda.çocuklarınızı bundan sakınmazsanız ileride sakınmanız gerekebilir.ayrıca yukarıda yazdığım görüntüler sadece otizm değil epilepsi gibi başka rahatsızlıklar da ilintili olduğu tespit edilmiş.o yüzden şimdiden tedbir almak daha akıllıca ve kolay.elbette tv açıkkken bebeğin gözü oraya kayar,çünkü ışık ve renk var.ama arkasını döndüğü anda unutur.siz de bebeğin yüzünü tvye döndürmezsiniz olur biter.asıl sorun bilinçlenmeye başladıktan sonra.ben açıkcası kendi kontrolüm altında baby tv izleteceğim ama elbette öyle yarım saat bir saat değil.birkaç dk ile başlayıp yaşında en fazla 20 dk izleyecek. oradan kavram bilgilerini alacak kadar.hımbıl hımbıl tv karşısında büyütmeyin bebelerinizi.
frekans konusunda ne desek boş.evdeki telsiz telefondan mikrodalgaya,baby phonelardan wireless'a kadar her şey frekans yayıyor. evde kullanmasanız apartmanda var.o yüzden boşuna debelenmeyin.benim gibi minimize edilmiş frekanslar bunlar deyip kendinizi rahatlatın

her anne içgüdüsel olarak bebeği için en iyisini bilir ve ister(istisnalar hariç tabi).o yüzden kendinizi mutlu edin ki bebeğinize de sevgi verebilesiniz,şefkat ve sabır gösterebilesiniz.kontrol edebildiğimiz kadar bebişlerimizi tüm kötülüklerden koruyacağız,onların hoşuna gitmese bile.bunlar yine iyi günlerimiz kızlarrr

Ben deli gibi çay içiyorum. 12 ye 1 e de sarkar yani. Ama hiç uyku sorunu yaşamıyoruz oğlumla. Muhakkak zararı vardır ama gebeyken her şeyden vazgeçtim,şu anda çayımdan vazgeçmek istemiyorum açıkcası...

Anlıyorum seni ancak ilk yorumunda yazdıklarını okuyunca gerçekten daha farklı anlaşılıyor hani ne zararı olcak ki yaklaşımı ya da diziyi pür dikkat izliyo reklam girince kafasını çeviriyo gibi cümlelerden farklı algıladım açıkcası.Aklıma ilk gelen tablo sen tv başında bebeğinde kucağında ya da ayağında izliyor sende dizini rahat izlemek için bebeğin ekrana bakmasını engellemiyorsun gibi bişi canlandı gözümde.Senin yazını okuduktan sonra hemen yazdım ben diğer yazını ve yorumları görmemiştim ilk etapta sonra gördüm.Çevrede çok fazla baz istasyonu var zaten radyasyonu engellememiz mümkün değil ancak minimize edebiliriz ben şahsen bebefon kullanmayarak,oğlumun odasında cep teli bulundurmayarak ve yanında konuşmayarak en asgari düzeye indirmeye çalışıyorum ama bunun önüne geçmeye gücümüzde yetmez tabi neyse ortada buluştuk bi şekilde

sana tüm içtenliğimle katılıyorum.
artık bebeklerimizde gazlarını çıkarmayı öğrendiler. gaz sorunu kalmadı gibi. yinede kola vs içmiyorum ama bende çaydan vazgeçemiyorum.

ben pür dikkat izliyor derken illa ki yeri gelince sese yönelip baktığında dikkatlice bakıyor 2-3 dk bakmasında da bi sakınca görmüyorum ki o anda reklam girince kafasını çeviriyor. bunu demek istedim. zaten bende dizi izleyen bir insan değilim. kendini dizilere kaptıran insanları da anlamış değilim.
dodabasi nin yazdıkları çok doğru. biz ne kadar radyasyondan korusak ta etrafta bir sürü var. mesela diğer odada ceple konuşurken bebeğim ağladığında o panikle telefonla bebeğimin yanına gitmişimdir.çoğu kişi yapmam asla etmem diye söyler ama daha zararlı şeyleri de hayli hayli yapar canım. mesela bi sitede hamileyken arkadaşlık kurduk bir kaç hamile bayan. sonra tanışmak istedik.buluştuk. bi arkadaş devamlı yazılarında çok bilinçli şeyler yazardı. şunu yapmam hamilelikte, şunu yemeyin, şu hareketi yapmayın vs. ama buluşmamızda bi baktık. bu bayan bi sigara yaktı. bilg. konu açıldı valla hamilelikte karnım işime yarıyor. karnımın üzerine koyuyorum lattopu dedi, doğumdan sonra arkadaşın biriyle bebeklerini ziyarete gitmişler. bebeğini emzirdiği halde yine sigarasına devam ediyormuş. anlatmak istediğim bazı anneler çok bilinçli konuşuyorlar ama gör ki bebeklerine en büyük kötülüğü yapıyorlar.
aynı noktada buluşmamıza da sevindim.

çok güzel ve eğitici yazılar olmuş umarım bilmeyenler ya da birgün bu topiğe denk gelenler okur ve akıllarında kalır
benim kızımda büyüme ataklarında diye düşünüyorum yine minik minik emmelere başladık
12.haftadayız bu hafta tamda atak haftası işte
1.5-2saatte bir 7-8dk emiyor tüm gece ve gündüz böyleydi hatta 3-4dk emdiğide oldu bi az önce 15dk emdi işte okdar
ama bunun açıklamasında ilk önce eksiye giden bebek
yeni şeyler öğrenerek gelirmiş buna bağlıyorum
kızım 1 haftadır emerken artık eli göğsümde tutarak emiyor
anakucağındaki oyuncağımızı elini götürerek ara ara tutuyor,tutmaya çalışıyor veya vuruyor
bakalım daha yeni neler eklencek bunlara

Söylediklerine kesinlikle katılıyorum ama birşey hariç epilepsi ile bir bağlaç kurabileceksek bu sadece bu rahatsızlığın kendini göstermiş olup sadece ışıktan yoksun bi odada tv izlemekle sakıncalı olabilir

hmmm ben bunubilmiyordum ışıktan yoksun odada tv izleyen çocuklar veya bebeklerde epilepsi mi olabiliyormuş,allah korusun yavrularımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…