Ben Rota aşısını çok araştırmıştım. Hatta 2.ayın sonunda yapılması gerekiyordu ama 2.ay sonunda 3 aşı zaten olduğundan hemşiremiz 3.ay da yaptır dedi ve kesin yaptır dedi çünkü Rotavirüsü kaparsa ölümcül olabiliyormuş.(Allah korusun)
Ben kızımı sabahları mecbur televizyonlu odada uyutuyorum, hatta sallarken tvye bakarak uyuyup kalıyor. Bazen dizileri gözünü kırpmadan izliyor, reklam girince zaten kafasını çeviriyor. Çocuğu şimdi tvden uzaklaştırsam yarın biraz büyüyünce kendi zaten bakmak isteyecek. Bizler sanki tvye bakarak büyümedik mi? Ne zararı var anlamış değilim. Yarın bir misafirliğe gitsek tv yi kapat diyemeyiz ya. Bayb Tv de falan da devamlı aynı şeyi tekrarlayan şeyleri gösteriyor.Aynı şeyi izlemekte ne var. Sonuçta bize de bakınca eve de bakınca aynı şeyleri görmüyor mu??? Cidden şu tv olayını anlayamadım.
Bebeğimin uykusuna gelince de akşam saat 10--10,5 gibi yatırıyoruz sabah 9,5-10 gibi kalkıyor. Ben daha 20 günlük falanken 2 saatte bir o kalkmadan emzirdim hep. Şimdi de alıştı. Ben o kalkmadan kalkıyorum 2 saatte bir böylece uykusu dağılmamış oluyor.Gecede sakince yatmış olmuş.

Sabahta 11-11,5 gibi yatırıyorum. 2 gibi kalkıyor, 1 saat oyalıyorum 5 e kadar yatıyor. 10-10,5 a kadar aralarda tavşan uykusuna yatıyor. Geceleri mesela kalktığında sakın konuşmayın kendisiyle, lambayı falan da açmayın. Varsa mavi gece lambası yakın. Mavi gece lambası bebeklerin rahat yatmasını sağlıyor. altını Fazla kirletmediyse gece altını değiştirmeyin çünkü uykusunu çok fazla dağıtıyor alt değiştirmek.
en önemlisi de gece ve gündüz yattığı yerler farklı olsun. Bu sayede gece ve gündüzü ayırt edebiliyor. Bu yatak olayı cidden çok işe yarıyor.