selam kizlar
yarin benim kizimda rota virusu asisi olcak
agizdanmi veriliyo? ben bilmiyodum ya
bu arada ablam ilk ogluna yaptirmis
ikinciye yaptirmamis
gereksiz diye dusunmus
aralik ayinda rota virusu teshisiyle hastanelik oldu 2 yasindaki yavru
cok uzucuydu
minicik vucudu delik desik oldu
perisan oldu zavalli
ablam cok pisman oldu yaptirmadigina
ustelik abisine bulasmadi asili oldugu icin
yoksa cok hizli bulasiyormus
o yuzden ben kessssinlikle yaptircam kizlar
slm kızlar... galıba hepınız rota aşisi yaptırıyorsunuz.. bızde yaptırmaya karar verdık...
ben tv hıç izletmıyorum tv.. haberleri falan izlerken sadece sesını duyuyor.. benım amcamın oglun da da otızım teşhısı konuldu.. tv kaldırdılar evden..
bırde şu anda bebeklerınız oyuncak oynyormu? veya ne dıkkatını çekıyor.. nasıl oyuncak alsam kızıma acaba... tavsıyenız ne olur..
sporstarcımm yaa benn çokk korkuyorumm otizimdenn bu aralar banaa ne olduysaa çokk fazlaa okumaya başladım otizim ile yazılarr okumayaaa
Allah göstermesin benim bebeğimde birşeyy varemıdır diyeee süreklii onuu takip etmeyee çalışıyorumm
otizimlii çocuklarr göz temasıı kuramıyormuşş amaa sizinn eltininn çocuğuu dahaa küçükkenn bunuu farkedememişlermii canımm
yanii gerçektenn bebekk büyümedenn farkedilmiyormuu bu hastalıkk
bennn dahaa doğruu dürüstt televizyonn seyretmiş değilimm oğlum doğduğundan beriiii
canım aslında 2 yaş bile çok erken bu teşhis için ama en belirgin özelliği göz teması kuramamaları,bundan anlayabilirsin ve tekrarlanan hareketleri oluyor mesela eltimin çocuğu sürekli ayak uçlarına kalkıp seke seke yürüyor ve kendi etrafında dönüyor ara ara,adına bakmıyor tepki vermiyor ama dışarıdan çok normal bir çocuk gören hareketli çocuk zannediyor,hala konuşamıyor işte ve yemek problemide var,tehlikenin nereden geleceğini bilmiyor mesela aynı sehpaya defalarca çarpıp yaralanabiliyor kaç kere kaşı yarıldı dudağı kanadı yani,
daha küçükken anlamak çok zor canım anca ok deneyimli olucaksın şuan dr.lar bile tanısını koymadılar bebeğe çünkü çok erken bir yaşta hala gözlemde ama otizm tedavisi görücek büyük ihtimallede otizm dicekler,bütün belirtiler ona çıkıyor otizm anlama yaşı genelde 3yaşlarında oluyormuş,erken farketmişsin demişler eltime doktorlar tedaviside daha kolay olabilir bu yüzden cnm,sen korkma cnm dikkatli ol tabide aklına öle şeyler getirme
aynen cnm tek bi dizi izliyordum oda aralıktan beri yarım yamalak artık aman bebeğim uyanıkkende zaten hiç tv izleyesim gelmiyorki :))
:)) çatlak gece gece ne bu enerji,diyorum işte eliz sana çekmiş,aranma hiç kime çekti bu kız diye(ayy o çatlak çokmu argo kaçtı ya,hani böle omuza vurup çatlak seni derler ya o anlamda yazdım argo değil tamammı:)) )
beraser eşin geldimi cnm
canım saolasın bende çok üzülüyorum valla oda minicik çünkü ama şeyi çok iyi hatırlıyorum ozamanlarda o da bilmiyorumuş tabi,ek gıdasını getiriyodu önünde şebeklik yapıyorduk yesin diye annesi bakın şimdi nasıl yicek diye reklamları açıyordu gözünü bile kırpmadan izlerken nanasını veriyorduk reklamlar bitince çığlığı basıyordu kanal kanal reklam arıyorduk mamasını yesin diye daha 10-12aylıkken falanBende aynıı hamileykenn dizilerden başımıı alamazdımm amaa şimdii hiç fırsatımm olmuyorrr
Çok üzüldümm eltininn bebeğineee kıyamamm yaa ,okudukçaa bu hastalıktann ne kadar çokk bebekk varmışş diye düşünmeyee başladımm,
ŞANŞLILARKİİ ERKENN FARKETMİŞLERR
BU İNTERNETT OLUNCAA HER HASTALIĞII ÖĞRENİR OLDUKK BENN 2 KIZIMDAA HİÇ BİLMEDEN BÜYÜTMÜŞÜMM VALLAHAA
geldi canım çok şükür, uyuyo şu anda. burnu silmekten kızarmış palyaço gibi:) trabzonun havası çarpmış herhalde. karı çok yağdırmayın ama perşembe yine orda. önce istanbula uçacak, sonra da yurtdışına. bi süre geceleri burdayım yani:)
meraba kızlar...
dışarda lapa lapa kar var...
bikaç yıl önce olsa,kızkardeşlerimle dışarıya çıkar,parmaklarımızı hissetmeyinceye kadar kar oynardık...
ama bugün çok farklı
10 gündür kızımın kanındaki sgot değerinin düşmesini bekliyorduk, ki fıtık ameliyatı yapılabilsin... dün tahlil yapıldı yine düşmemiş,sgot karaciğerden salgılanan bi enzim ve karaciğerin hastalıklardan sonra yıpranma miktarına göre kanda artan bi salgıymış,kızım daha önce hiç hasta olmadıki...neticede ameliyat bi 10 gün daha ertelendi,ve çocuk gastroenteroloji uzmanına sevkedildik,koca şehirde 1uzman var,yarın görünücez inşallah...
sgot nin yüksek çıkması pek çok karaciğer hastalığının habercisi olabilirmiş,doktor erken teşhis olmuş olur dedi,burun damlası,vitamin dahil bebeğimde bende hiç ilaç kullnmıycaz,zaten bi 10 gündür kullanmıyoduk...
gribim fıtıktan dolayı o kadar huzursuz ki sürekli ağlıyoruz ana-kız...
psikolojm bozuk,çok kötüyüm,kimse beni anlamıyor
annem bile bişey yoktur diyo,sabahı zor yaptım...daha çok küçük benim kızım.5 kilocuk
nolur dualarınıza ihtiyacım var,bişeyi olmasın...
meraba kızlar...
bikaç yıl önce olsa,kızkardeşlerimle dışarıya çıkar,parmaklarımızı hissetmeyinceye kadar kar oynardık...
ama bugün çok farklı
10 gündür kızımın kanındaki sgot değerinin düşmesini bekliyorduk, ki fıtık ameliyatı yapılabilsin... dün tahlil yapıldı yine düşmemiş,sgot karaciğerden salgılanan bi enzim ve karaciğerin hastalıklardan sonra yıpranma miktarına göre kanda artan bi salgıymış,kızım daha önce hiç hasta olmadıki...neticede ameliyat bi 10 gün daha ertelendi,ve çocuk gastroenteroloji uzmanına sevkedildik,koca şehirde 1uzman var,yarın görünücez inşallah...
sgot nin yüksek çıkması pek çok karaciğer hastalığının habercisi olabilirmiş,doktor erken teşhis olmuş olur dedi,burun damlası,vitamin dahil bebeğimde bende hiç ilaç kullnmıycaz,zaten bi 10 gündür kullanmıyoduk...
annem bile bişey yoktur diyo,sabahı zor yaptım...daha çok küçük benim kızım.5 kilocuk
meraba kızlar...
ama bugün çok farklı
bizde bu cuma olcaz rota aşımızı bakalım buarada bizim bu karma verem gibi olduğumuz aşılardan daha kolumuz kabuk bağlamadı,şubat 15te olmuştu kızım ama şuan hiçbişey yok görünürde cuma dr.umuza sorcaz bakalım,herkesinki kabuk bağladımı acaba
kızlar ben de dertliyim.
1.oğlumun dün aylık kontrolü vardı.200 gr.almış.dr.tahlil istedi.çıkan tahlillerde gaita ve idrrda lokosit çıktı.sonuçları kalan tahlillerle bereber yarın göstereceğiz.moralim çok bozuk.
2.ilk kez dün akşam iki göğsümü de sağdım.çıka çıka 50 ml çıktı!!!!!!!!!!
3.bugun okula başladım.o 50 ml sütü içememiş bebeğim.çünkü biberon tutmamış.babamız kaşıkla da verememiş.boş dersim vardı.ve geldiğimde ağlamaktan bi hal olmuştu bbeğim.hatta mememi bile tutamadı.neyse ki doyurdum da tekrar okula gittim.ama artık arada boş dersim yok..
ben nedennnnn rapor almadım ki
Benim kız genelde akşam 7 den sonra bu şekilde.Ne uyuyor, ne uyanık bezgin bekir modunda, sonra işte gece uykusuna yatıyor.Aman gece uykusu da, ne uyku ama en fazla 4 saat uyuyor, ama genelde 3 saat ,sonra 2 saat de bir uyanıyoruz.
Bu arada kızlar Bizim doktor Tv'nin açık olduğu oda da bile bulundurmayın dedi. Hele hele yatırmayı asla tasvip etmiyor.
canım size de geçmiş olsun, noldu bu Aralık bebişlerine, nazarlar mı değdi nedir :26: Haftaya ben de göreve başlıycam ve benimki de biberon almıyo, şimdiden çok endişeliyim, napıcaz bilmiyorum, yazdıklarını okuyunca resmen içim cız ettikızlar ben de dertliyim.
1.oğlumun dün aylık kontrolü vardı.200 gr.almış.dr.tahlil istedi.çıkan tahlillerde gaita ve idrrda lokosit çıktı.sonuçları kalan tahlillerle bereber yarın göstereceğiz.moralim çok bozuk.
2.ilk kez dün akşam iki göğsümü de sağdım.çıka çıka 50 ml çıktı!!!!!!!!!!
3.bugun okula başladım.o 50 ml sütü içememiş bebeğim.çünkü biberon tutmamış.babamız kaşıkla da verememiş.boş dersim vardı.ve geldiğimde ağlamaktan bi hal olmuştu bbeğim.hatta mememi bile tutamadı.neyse ki doyurdum da tekrar okula gittim.ama artık arada boş dersim yok..
ben nedennnnn rapor almadım ki
canım benim moralini bozma sütün çekilir yaaaaaa
e al rapor ne bekliosun canım
5gün 5 gün al işte boşver okulu falan
benim de bugün bitti iznim yarın başlıcam müdürle konuştum ücretsiz izne ayrılcam dedim tamam dedi
öğretmen gelmiş zaten yerime
Canım müd.kıl bi adam.habire soruşturma açtırıyo birilerine.beni arayarak üstü kapalı gelmezsen olmz dedi.benim bi zümrem de doğum iznine çıkınca,diğerleri full benim de 15 saat.eşim de git,sıkıntı olmasın diyo.başladım da artık.kısa raporlar alsam dersler boş geçer o da olmaz.üffffffff,üf!
canım size de geçmiş olsun, noldu bu Aralık bebişlerine, nazarlar mı değdi nedir :26: Haftaya ben de göreve başlıycam ve benimki de biberon almıyo, şimdiden çok endişeliyim, napıcaz bilmiyorum, yazdıklarını okuyunca resmen içim cız etti
hayret bişe yaaaaaaa
bu senin yasal hakkın ona ne oluo ki bak sinir oldum şimdi
e senin zümren çocuğunu büyütecek sen okulda bebeğine hasret kalacan nası bi adalet pes!!!!
bizim okulda da müfettişler var
yarın bi görüncem gelecem
Allah vicdan merhamet versin sizin müdüre !!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?