2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

EZGİCİĞİMMMMM öğretmenler günün kutlu olsun canımın içiiiiii...............

Not:topikte başka öğretmen varmı hatırlayamadım kızlar sorry..

Hakkaten bugün öğretmenler günü:)))

Öncelikle BAŞ ÖĞRETMENİMİZİ saygı ile anıyorum... Veeee, tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum...
Ezgiiiim günün kutlu olsun tatlım...

CANLARIMMMM çook teşekkür ederimm...ayyy çok mutlu ettiniz beni gözlerim doldu...

bütün güzel anneler ve güzel bebekler hepinize günaydın...merve'cim lütfen güsel şeyler düşün..bak tam da gününüzde gideceksiniz hastaneye kızın için odanı süsleyeceksin,çok sağlıklı bi şekilde Lina yı kucağına alacaksın ve ben eminim sen de çok sağlıklısın...2.bi ameliyata gerek dahi kalmayacak...
Sevgi'cim sen değiştirme odanın rengini üzerini simlersen çok cici olur..beyazın üstünde sim çok parlak kalabilir bence tabi...
Fundaam naber şekerimm nasılsın ağrın var mı??
Bakyıldızcım boşver artık düşünmeyi canın ne istiorsa ye iç ben koyverdim artık:):)son iki hafta nasılsa:):)

Valla kızlar benim de canım hep abur cubur istiyor bu ara.. Engelleyemiyorum kendimi.. 8 ay boyunca kola ağzıma bile sürmedim.. Geçen içtim.. Sürekli çikolaya yeme isteğim var.. Geçen akşam kendimi sarelle kavanozunu kaşıklarkene buldum.. Valla 3 haftada 5 kilo almazsam iyidir :)

Tamam o zaman kızlar sizi dinliyorum ve odanın rengini olduğu gibi bırakıyorum.. Eğer eşyalar yerleşimce de hoşuma gitmezse yaza doğru boyatırız.. Doğru söylüyorsunuz aslında kocişe de yazık..

Ezgim günaydın tatlım.. öğretmenler günün kutlu olsun.. Allah sizi başımızdan eksik etmesin..

Merve'cim hiç sorma, zaman çoook hızlı geçiyor. Kaan uyudu, uyandı, emdi, gaz çıkardı ve tekrar uyudu şeklinde 2-3 saatlik periyodlar halinde yaşıyorum. Sıkıntımız yok çok şükür, herşey düzenli ve sorunsuz gidiyor şu an ama bir bakıyorum akşam olmuş. Gündüz Kaan uyurken ben uyuyamıyorum, annem sağolsun evin bütün işini o hallediyor. En büyük yardımcım. Eşim de öyle ama o yarın işe dönüyor. Ben keyif aldığım şeyleri yapabiliyorum hala, o nedenle psikolojim çok iyi, moralim yüksek. Yanımda bana karışan kimse de yok. Nasıl biliyor, nasıl hissediyorsam öyle bakıyorum oğluma. Çok sıkışırsam deneyimine ve bilgisine güvendiğim bir "anne" arkadaşım var, onu arıyorum, ya da Tracy'nin kitabına bakıyorum.
Bazen oğlumu seyrederken onu tekrar içime alasım geliyor, büyümesini izlemek çok güzel ama bu hali o kadar tatlı ki bazen hiç büyümese diyorum.
Vee bu sabah babası oğlumun nüfus cüzdanını çıkardı, o kadar duygulandım ki bakıp bakıp ağlıyorum. :2:

maşallah yakışıklı oğlumuza annesi Allah düğününü de görmenizi nasip etsin inşallah ayrıca verdiğin bilgiler çok faydalı sabırsızlıkla yeni tecrübelerini bekliyoruz

Son 3 hafta biliyorsunuz ben de sürekli pasta, börek, kurabiye, çikolata yiyordum. Son hafta doktorum duruma el koydu da biraz durdum. Fazla kasmayın kendinizi, keyfinize bakın ama abartmayın. Kendinizi şımartın ve mutlu edin. En önemlisi bu.
Size güzel birşey söyleyeyim, aldığımız kiloların doğum sonrasında nasıl gidiverdiğine inanamayacaksınız. Ctesi eve geldiğimde 8 kg gitmişti hatırlarsanız, bu sabah tartıldım 2 kg daha gitmiş. Düzenli emzirmek çok işe yarıyor, rahim daha çabuk toparlanıyor. Sezaryen sonrası hala göbeğimde şişlik var, tahminimce 2-3 kg daha rahat gidecek ve toplamda 3 kg fazlam kalacak. Hamile kalmadan önceki kilomdan 4 kg daha azına inmem lazım, 6 ay yeter bence.
Bu arada canım ne isterse (gaz yapmayacak şeyler olması kaydıyla) bol bol yiyorum :)))

canım benim rica ederim ben sizlerden öyle çok bilgi aldım ki bu zamana kadar sizinkilerin yanında benim ki hiçbişey....bu arada kısmetse yarın 37 haftam dolmuş olucak ve eee artık cuma itibariyle küçük hanım vakitlice gelirse 2 hafta evimde dinlenicem Allaha şükür işimde zorlanmadım ama bugün uykusuzluk beni çok sarstı...bizde dün dr teyzemize gittik nazlım 2900 gram olmuş maşallah benim prensesime 10 günde bütün aldığım kiloyu o almış hamdolsun dr teyze herşey yolunda dedi ve su ne kadar çok içersen bebek o kadar çok kilo alır dedi günde 2 lt içiyodum ama artık 3 lt içmeye özen göstericem ...veee hastaneyide belirledik kısmetse medicana international da olucak nst mi orda yaptırmıştım çok temiz ve doğum katındaki baş hemşire ve diğer hemşireler çok güler yüzlüydüler memnun kaldık inşallah herşey yolunda gider

canım ne güzel ya 10 kilo gitmiş zaten fazla kiloda almamıştın darısı başımıza inşallah bu arada dr.un korse verdimi sana göbek için ?

ya varya anne oğul süpersiniz.. Senin yazdıklarını okuyunca ayrı bir enerji yüklemesi oluyo bende.. Bize zaman ayırman çok güzel.. Teşekkür ederiz cici annecik..

oh oh maşalllah.. 3 kilo olmuş nerdeyse.. Tombik meleğimiz.. Ya su olayına ben de takığım.. Sabahtan çok içiyorum.. Ama öğleden sonraları hiç canım istemiyor.. Zorluyorum kendimi resmen.

aa öylede mi var biz direk sim aldık boya üzerine boyanıyor ve dökülmüyor o senin dediğin dökülebilir dikkat edin sonradan kalkmasn duvardan
ay evet ya insanın canı neler isttiyor bende şeker olduğu için yiyemiyorum bide geçen bi damla mıhlama yiyip dedim 146 oldu şeker bi anda o yüzden şurda 2 haftam kaldı sıkıyorum dişimi

8.çiçeğe ne zaman geçicem ya.8 aylık oldum ama ben.
bu tickerlar neye göre çiçek değitiriyor bende anlamadım walla
CANLARIMMMM çook teşekkür ederimm...ayyy çok mutlu ettiniz beni gözlerim doldu...
ne demek efem esas anneler gününde duygulanacağız hepimiz ay düşünsene anneler gününüz kutlu olsun diyecekler
sağol ezgim bende ara ara dibe vursam da gayet iyiyim kızım sağlıkla gelecek banada sağlık verecek
şişşşt accık sabret az kaldı koyverme kendini biliyosun ki o çikolatanın hiç faydası yok bebeğine
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kuzum benim pelin maaşallah çekiyorum hep seni okurken allah nazardan kem gözlerden korusun oğlunuda senide tracy gerçekten müthiş bende kayınavaldeme kuzenimin yanımda olacağını söyeleyeceğim sadece annem ve ben olacağız senin gibi bebeğime istediğim gibi bakacağım aksi durum olduğunda imdat için bir iki danışacak kişi var bu çocuk büyütme konusunda aynı kafaya sahibiz
Kaanın kimliği hayırlı olsun kuzum yaaaa minicik şeyinde mi tc kimlik nosu var şlimdi hey allahım ya yerim o kuzuyu ben
pelin ben toplamda 6,8 kilo almışım doktorum doğumdan sonra eski halinden de zayıf olabilirsin düzenli emzir güzel zayıflarsın dedi zaten doğumda 7-8 kilo gidiyor dedi suyu kendisi kesesi falan derken gidiyomuş bakalım sonumuz ne olacak 7 kilo ile doğuma gidip hiç spor yapmadan düdüklü tencere'nin rekorunu kırmayı düşünüyorum ehehehehe
hastane belirlemen iyi olmuş cnm bnm içine sinmesi çok güzel medicana iidir zaten demek nazlı kızımız 2900 olmuş allah nazardan saklasın tontiş şeyyy mucx ona
ya kızlar hazırlarınız bitti mi hepinizin... odalar, cantalar hazır mı?

sevgi son partiyide yıkadım dün aldıklarımı kurumak üzere onlarda kurusun hazırlayacağım

yalnız bazı kafama takılanlar var

ya kızlar hazırlarınız bitti mi hepinizin... odalar, cantalar hazır mı?

beee canım ya sana bişi sorcam bızım aynı gıdıyo ya benım kız ıkı hafta once 2.170 gr dı bende onden gıdıyo dıye sevınıyodum dun gıttıgımızde 2.201 cıktı bebegım 30 gr almıs bu benı uzdu senınkının kılosu kac gr sence nasıl bızımkı bende hıc kılo almamısım 75 hala 67.5 la hamiş kalmıstım nooolr teyzesı hemen bıze haber ver :97:

Şimdik deneyimli annler ve fikri olan anne adaylarına sorularım

*Kaç takım üst alt koymalıyım yada kaç takım tulum ?
*Kaç adet bez koymalıyım ?
*Kaç adet battaniye koymalıyım ?
*Emzirme yastığımı ameliyatım ağır geer halim olmaz mantığıyla yanıma almalı mıyım?
*Bebekler tırnaklı doğuyorlarmış bazen tırnak makansını yanıma alayım mı?
*Alt açma bezlerinden yanıma alsam mı canbebeler varya
*emzirme sütyenimi ve atletimi yanıma kaç adet alayım

offf kafam karıştı sanırım bunlara üşendiğimden dolayı hazır olan şeyleri bir türlü çanta haline getiremedim

cnm bu konudaki endişeni anlıyorum ama bu gibi kıyaslar seni tamamen yanıltır herkesin yapısı bebek beslemesi vs vs hepsi farklıdır hatta sevgi ile kıyas yaptığınızda ikinizin doktorunun kullandığı usg cihazının modeli bile buna etki eder.

doktorun bebekte bir gelişim geriliği görseydi bunu sana kesin söylerdi zaten o kadar sıkıntı atlattın bunu atlayabileceğini bile sanmıyorum.dediğimm gibi bu sadece ölçüm verisi eli kayar yanlış ölçer

Biz sırf bu yüzden kilo falan sormuyoruz ii mi ii bu kadar.çünkü anneler ister istemez kendi dönemindeki bir bebek dah kilolu ise bebeğini besleyemediğini düşünüyor

nolur üzülme ki illa aklında kaldıysa git bi doktora baktır başka bir doktor falan da baksın ki örneğin bnm doktorumun 1500 gr dediği gün diğer doktorda kızım 1232 çıkmıştı cihaz farkıda var dedi kendi doktorum olabilior yani bunlar

mervecim heyecan basladı artık ayy ıkı hafta sonra cılvelos gelıo demek hadı hayırlısı

nebılım mervecım haklısın ama ınan gece bıle aklımdan cıkmadı nıe bole nıe sole dedıgın gıbı 1 hafta gecsın burda bı yere gıder tekrar baktırırım normal haftasında dedı dr ama ıkı haftada 30 gr alması bıraz sasırttı benı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…