• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Şimdik deneyimli annler ve fikri olan anne adaylarına sorularım

*Kaç takım üst alt koymalıyım yada kaç takım tulum ?
*Kaç adet bez koymalıyım ?
*Kaç adet battaniye koymalıyım ?
*Emzirme yastığımı ameliyatım ağır geer halim olmaz mantığıyla yanıma almalı mıyım?
*Bebekler tırnaklı doğuyorlarmış bazen tırnak makansını yanıma alayım mı?
*Alt açma bezlerinden yanıma alsam mı canbebeler varya
*emzirme sütyenimi ve atletimi yanıma kaç adet alayım

offf kafam karıştı sanırım bunlara üşendiğimden dolayı hazır olan şeyleri bir türlü çanta haline getiremedim

canım doğum yapan arkadaşlar dururken bizim haddimize değil tabi ki ama ben kendi koyduklarıma göre yorum yapıcam ama şu varki bende bavula koyarken bayağı bi zorlandım ,ben 1 takımı kadife olmzak üzere 3 takım koydum oda karar veremediğimden gerçi gözümede o kadar küçük gözüktülerki acaba kurutma makinesinde küçüldü mü diye düşünmedim değil (gerçi hastane kendisi ilk doğumda kendi kıyafetlerini giydiriyomuş) bez her ihtimale karşı 10-15 tane alıcam yanıma (evime hastane yakın olacağından gerekirse eşim gidip alır) battaniye 2 adet koydum,emzirme yastığı hakkında tecrübeli annelerden bende yorum bekliyorum,emzirme sütyenini ben 1 tane aldım zaten bakalım nasıl kullanıcağım bilmediğimden ama atlet almamıştım hatırlattığın iyi oldu onu da ekliyim bari

nebılım mervecım haklısın ama ınan gece bıle aklımdan cıkmadı nıe bole nıe sole dedıgın gıbı 1 hafta gecsın burda bı yere gıder tekrar baktırırım normal haftasında dedı dr ama ıkı haftada 30 gr alması bıraz sasırttı benı

canım benim mervenin dediği doğru .. Doktor bi gariplik görseydi kesin söylerdi.. 3 hafta önce dila 1680 di.. şimdi 2200..ama sen sakın bunu baz alma..

mervecim heyecan basladı artık ayy ıkı hafta sonra cılvelos gelıo demek hadı hayırlısı

nebılım mervecım haklısın ama ınan gece bıle aklımdan cıkmadı nıe bole nıe sole dedıgın gıbı 1 hafta gecsın burda bı yere gıder tekrar baktırırım normal haftasında dedı dr ama ıkı haftada 30 gr alması bıraz sasırttı benı

canım doğum yapan arkadaşlar dururken bizim haddimize değil tabi ki ama ben kendi koyduklarıma göre yorum yapıcam ama şu varki bende bavula koyarken bayağı bi zorlandım ,ben 1 takımı kadife olmzak üzere 3 takım koydum oda karar veremediğimden gerçi gözümede o kadar küçük gözüktülerki acaba kurutma makinesinde küçüldü mü diye düşünmedim değil (gerçi hastane kendisi ilk doğumda kendi kıyafetlerini giydiriyomuş) bez her ihtimale karşı 10-15 tane alıcam yanıma (evime hastane yakın olacağından gerekirse eşim gidip alır) battaniye 2 adet koydum,emzirme yastığı hakkında tecrübeli annelerden bende yorum bekliyorum,emzirme sütyenini ben 1 tane aldım zaten bakalım nasıl kullanıcağım bilmediğimden ama atlet almamıştım hatırlattığın iyi oldu onu da ekliyim bari
walla öle panyciğim az kaldı cilveloşa kavuşmama.....
bu arada ne demek akıl akıldan üstündür..ben emzirme atleti aldım onu koyacağım sütyen kısmı emzirme sütyeni altıda atlet..

ama inan insanın kafası karışıyor,birde benim hastanem uzak ben bakırköydeyim hastane göztepede
bakalım biz neler koyacağız

Şimdik deneyimli annler ve fikri olan anne adaylarına sorularım

*Kaç takım üst alt koymalıyım yada kaç takım tulum ?
*Kaç adet bez koymalıyım ?
*Kaç adet battaniye koymalıyım ?
*Emzirme yastığımı ameliyatım ağır geer halim olmaz mantığıyla yanıma almalı mıyım?
*Bebekler tırnaklı doğuyorlarmış bazen tırnak makansını yanıma alayım mı?
*Alt açma bezlerinden yanıma alsam mı canbebeler varya
*emzirme sütyenimi ve atletimi yanıma kaç adet alayım

offf kafam karıştı sanırım bunlara üşendiğimden dolayı hazır olan şeyleri bir türlü çanta haline getiremedim

Merve'ciğim,

- Kaç takım alacağın hastanede kaç gün kalacağın ile alakalı. Biz 2,5 gün kaldık ve ben yanıma yedek bir sürü tulum, body almıştım ama toplamda 3 takım giydirdim. 3. takımı FB takımıydı ve özellikle hastaneden çıkarken giydirdim. Bir de erkek bebekler alt açıldığında çoğunlukla işediklerinden bodylerini hemen ıslatıyorlar (dikkat etmezsen direk yüzüne bile işiyor), senin öyle bir derdin olmayacak. Zıbın hiç kullanmadık, artık rabet görmüyor. Hastane sıcacık zaten, her değiştirmende bir iç body, uzun tulum, şapka, eldiven ve battaniye yetiyor. Eldiven konusunda kendiliğinden eldivenli tulumlar çok rahat, ayrı eldiven taktığınızda mutlaka elden çıkıyor.
- Bizim hastanede Kaan 24 saat yanımdaydı. Sadece kan almak için götürdüler. O yüzden ayağa kalktıktan itibaren bezini hep ben değiştirdim (ilk saatlerde hemşireler gelip yanımda değiştirdiler). Yanıma 25 tane bez almıştım, 2,5 günde 10 tane falan ancak kullandık. Senin durumun özel, eğerLina'yı ara sıra almaları gerekirse zaten hemşireler bezini değiştiriyorlar. Hastanelerde bez mevcut. Gene hastanede kalış sürene göre 1 paket (50'lik yenidoğan) bulundurabilirsin.
- Ben 1 yün battaniye, 1 penye battaniye koymuştum. Yünehiç gerek olmadı. Sıcaklık iyiydi. Penye batanniyemiz ise son gün kazaya uğradı :) Kaan ona da işemeyi başardı :emir_bebek: Ne olur ne olmaz 2 tane penye battaniye, çıkarken de ayrıca soğuk olursa diye 1 yün battaniye yeter de artar bile.
- Emzirme yastığını al bence. Ben normal yastıklarla pek rahat edemedim. Kaan da öyle. İlk gün pek anlamıyorsun ama sonrasında ayağa kaltığında koltukta falan emzirmek için yastık lazım oluyor. Biz 2-3 yastıkla destek yaptık, ancak işe yaradı.
- Tırnak makasına gerek yok, eldiven takacaksın sürekli. 1 hafta sonunda ancak kesersin, o zaman da eve çıkmış olursun zaten.
- Hastane beşiklerinde sünger yatak var. Orada uyuyup, orada altları açılıyor. Kız bebeklerde çok sorun olmuyor, alt açma bezine gerek yok. İşeyip etrafı batırmayacağı için hiç dert etme. Kirlenirse süngeri hemen değiştiriyorlar zaten.
- Ben 2 sütyen almıştım ama tekiyle idare ettim. Neredeyse hiç terlemedim. 2 gün aynı geceliği de giydim, yanımda yedek olmasına rağmen. 2 atlet, 2 sütyen yeter bence.

Merhaba kızlar,
öncelikle ezgicimin ve diğer öğretmen arkadaşların öğretmenler gününü kutlarım.
amma çok kaynatmışınız oku oku bitiremedim ama maşallah enerjiniz çok yüksek. vakit yaklaştıkça daha zevkli daha heycanlı enönemlisi daha sıcak bir topik haline geldi burası. bence merve doğumdan sonrası içinde aynı topikte devam edelim biz...
bizde annem haçtan geldi onu karşıladık yani biraz uzak kaldım buralardan. ee hasret giderdik tam 45 gün olmuştu
gideli... anneler başka oluyor tabi...artık hazırlıklarım daha hızlı ilerler.

genel olarak herkesin iyi olduğna çok sevindim... bebişler büyümüş, pelin ve bilge bebişleriyle meşguller, esranında eli kulağında, hayırlısıyla haberini alırız...

Bu arada ne giydireceğiniz size bağlı, yani kirlenmediği sürece 1 takım bile yetiyor. Eğer zevkine değişik değişk giydirmek istiyorsanız, heves ettiyseniz, günde 2 kere de üzerini değiştirebilirsiniz. Gerçekten gerek olan 2-3 yedek body, 1-2 tulum (veya alt-üst takım) ve ona uygun şapka, eldiven vs. Demin dediğim gibi Mothercare tulumların elleri kendinden eldivenli, kesinlikle çok pratik. Bizim irem bebe'den aldığımız takımın eldivenleri ayrı idi, Kaan onları 5 dk'da bir elinden çıkarmayı başardı. Bilekten lastikli veya bağlamalı olursa belki bir derece işe yarar.

pelincim maşallah çok güzel kırkyıllık tecrübeli bir anne edasındasın. :nazar: :nazar:
bilgilerin çok iyi geliyor. buarada normal doğumu çok diretiyordum. ama gittikçe şişmeye başladım ben albumin gibi ayaklarım ve ellerim çok şişiyor. tansiyonum yükselmiyor ama normal doğuma artık uzak bakmaya başladım...
bizim hastane özel hast. olmasına rağmen 1gece yatırıyorlarmış sezeryan için. nasıl bir gece yeterli oluyormu sence. sen ikinci gün nasıldın?

pelincim maşallah çok güzel kırkyıllık tecrübeli bir anne edasındasın. :nazar: :nazar:
bilgilerin çok iyi geliyor. buarada normal doğumu çok diretiyordum. ama gittikçe şişmeye başladım ben albumin gibi ayaklarım ve ellerim çok şişiyor. tansiyonum yükselmiyor ama normal doğuma artık uzak bakmaya başladım...
bizim hastane özel hast. olmasına rağmen 1gece yatırıyorlarmış sezeryan için. nasıl bir gece yeterli oluyormu sence. sen ikinci gün nasıldın?

1 gece çok az bence. 2. gün ancak kendine geliyor insan. Bünye ile alakalı ki ben çok rahat ayağa kalktım ve hiç ağrım olmadı. Senin ağrın çok olabilir, başka sıkıntılar olabilir, 2 gece kalmak kesinlikle gerekiyor bence. Tabi şu da var, ben akşam doğum yaptım ve ilk gece en zor kısmıydı. Gece neredeyse hiç uyyumadım çünkü sürekli hemşireler gelip kontrol ediyorlar. Sonda takılı, kanaman var mı vs. Eğer senin planlı sezaryen olur ve sabah erkenden doğum olursa o zaman ertesi gün akşamüstü duruma göre hastaneden çıkabilirsin. 2. gece şart olmaz. Yani duruma göre değişiyor. Sezaryende gaz çıkarman çok önemli, onu da özellikle bekliyorlar. Doktorun gerekli görürse kalışını uzatabilir bence.

pelly cim peki külot olarak ne kullandın ilk andan itibaren iç çamaşırını giyebiliyomusun ,nasıl külot kullandın hamile külodumu normal külotmu?ben ebru hamile giyimden almıştım ama ne biliyim sanki içinde rahat edemiyecekmişim gibi geldi bu konudaki tavsiyen nedir

pelly cim peki külot olarak ne kullandın ilk andan itibaren iç çamaşırını giyebiliyomusun ,nasıl külot kullandın hamile külodumu normal külotmu?ben ebru hamile giyimden almıştım ama ne biliyim sanki içinde rahat edemiyecekmişim gibi geldi bu konudaki tavsiyen nedir

Ben hamilelik boyunca normal slip giymeye devam ettim. 6. aydan itibaren sadece 1 beden büyüğüne geçmiştim. Hastanede de aynen devam ettim. Pamuklu, klasik beyaz slip giydim hep. Rahatsız olmadım. Dikişin altında kaldı hep.
Korse sormuştunuz bir de, doktorum önerdi ama biz belime şal sardık hastanede. Sıcak tutsun ve toparlasın diye. Evde devam etmedim, doktorum da birşey demedi.

beee canım ya sana bişi sorcam bızım aynı gıdıyo ya benım kız ıkı hafta once 2.170 gr dı bende onden gıdıyo dıye sevınıyodum dun gıttıgımızde 2.201 cıktı bebegım 30 gr almıs bu benı uzdu senınkının kılosu kac gr sence nasıl bızımkı bende hıc kılo almamısım 75 hala 67.5 la hamiş kalmıstım nooolr teyzesı hemen bıze haber ver :97:

Pany lütfen endişe etme, Kaan 13 Kasım'da usg'de 3780 gr idi. 4 kg doğar diyorduk. 18 Kasım'da 3440 gr olarak doğdu.
2 ölçüm arasında fark olmuş olabilir, hepimiz aynı şeyi söylüyoruz, doktor sana kötü birşey olmadığını söylemiş. Kıyaslama yapma bence boşuna.

haklısın canım1gece banada az gelmişti zaten. artık bakalım birdahki gidişimde konuşucam. benim istediğimle birgece daha bırakırlarmı diye...
korseyi doktorun önerdiğine sevindim. malum ben çok kilo aldım biran önce toparlanmak için kullanırım kesin.

buarada şimdiden 10kg vermişsin bu harika. bana çok moral verdi. çünkü ben şimdiden 17kilo aldım. 5haftada 3 kilo daha alırsam 20 ile kapatıcam toplam. :78:

ya ben bu topiği anlamadım hamileler topiğimi yoksa tüp bebekle hamile kalacakların topiğimi biri yardım etsiiiin

Ben hamilelik boyunca normal slip giymeye devam ettim. 6. aydan itibaren sadece 1 beden büyüğüne geçmiştim. Hastanede de aynen devam ettim. Pamuklu, klasik beyaz slip giydim hep. Rahatsız olmadım. Dikişin altında kaldı hep.
Korse sormuştunuz bir de, doktorum önerdi ama biz belime şal sardık hastanede. Sıcak tutsun ve toparlasın diye. Evde devam etmedim, doktorum da birşey demedi.

canım ne güzel bizi bilgilendiriyosun çok sağol bende hep normal slip giydim halada öyle devam ediyorum ama hastanede belki göbeği kapatan bi şey daha iyi olabilir diye öyle aldım ama evde deneyince paçalı don gibi sanki rahat edemedim o zaman dikiş tam karnımızın şişmeye başladığı yrden değilde biraz daha üstten mi yapılıyo?

haklısın canım1gece banada az gelmişti zaten. artık bakalım birdahki gidişimde konuşucam. benim istediğimle birgece daha bırakırlarmı diye...
korseyi doktorun önerdiğine sevindim. malum ben çok kilo aldım biran önce toparlanmak için kullanırım kesin.

buarada şimdiden 10kg vermişsin bu harika. bana çok moral verdi. çünkü ben şimdiden 17kilo aldım. 5haftada 3 kilo daha alırsam 20 ile kapatıcam toplam. :78:

canım teşekkür ederim utlaman için..
bu hastanede kaç gece kalma olayı daha önce topikte konuşulmuştu ben o zaman buralarda 1 çoook zor da kalınırsa 2 gece yatırıorlar demiştim garipsenmişti..sanırm ege de böyle benim doktorum da 1 gece dedi...ama özellikle istersen 2. gece de kalabilirsin ama bence gerek olmaz dedi..
bende toplamda 17 kilo aldım son korseyi bende düşünüorum ama ameliyatlı halde nasıl kullanıcaz korseyi acıtmaz mı sizce??

ya ben bu topiği anlamadım hamileler topiğimi yoksa tüp bebekle hamile kalacakların topiğimi biri yardım etsiiiin
andaç bu topik tüp bebek yöntemi ile hamile kalanlar topiği..

canım ne güzel bizi bilgilendiriyosun çok sağol bende hep normal slip giydim halada öyle devam ediyorum ama hastanede belki göbeği kapatan bi şey daha iyi olabilir diye öyle aldım ama evde deneyince paçalı don gibi sanki rahat edemedim o zaman dikiş tam karnımızın şişmeye başladığı yrden değilde biraz daha üstten mi yapılıyo?

Dikiş bayağı aşağıda canım, yani tam bikini bölgesi diyelim. Slip külot ile rahat üstü kapanır, bikini giydiğinde görülmez yani.

Nalan, Ezgi ben 16 kg aldım toplam, 10'u gitti. Göbek şiş henüz ama korse ile sıkılırım, kendi kendine iniyor zaten. Bol bol tuvalete çıkmak gerek. Bol sıvı tüketip aynı şekilde bol bol emzirirseniz o şişlik çabuk iner.

canım bende dr.a korse acıtmazmı diyince 2.gün itibariyle takabilirsin demişti ama yurt dışındaki korseler çok daha iyi dedi özellikle Almanyada tanıdığınız varsa istetin dedi ama Tr de medikal ürünler satan yerlere sorun dedi doğum sonrası korse diye sorun ona gölre alın dedi....korse toparlanmaamız için iyi olacak ama içinde daralırmıyız bilmem ben normal zamandada pek sevmem rahatsız olurum

andaç bu topik tüp bebek yöntemi ile hamile kalanlar topiği..[/QUOTE]

Back