Şimdik deneyimli annler ve fikri olan anne adaylarına sorularım
*Kaç takım üst alt koymalıyım yada kaç takım tulum ?
*Kaç adet bez koymalıyım ?
*Kaç adet battaniye koymalıyım ?
*Emzirme yastığımı ameliyatım ağır geer halim olmaz mantığıyla yanıma almalı mıyım?
*Bebekler tırnaklı doğuyorlarmış bazen tırnak makansını yanıma alayım mı?
*Alt açma bezlerinden yanıma alsam mı canbebeler varya
*emzirme sütyenimi ve atletimi yanıma kaç adet alayım
offf kafam karıştı sanırım bunlara üşendiğimden dolayı hazır olan şeyleri bir türlü çanta haline getiremedim
Merve'ciğim,
- Kaç takım alacağın hastanede kaç gün kalacağın ile alakalı. Biz 2,5 gün kaldık ve ben yanıma yedek bir sürü tulum, body almıştım ama toplamda 3 takım giydirdim. 3. takımı FB takımıydı ve özellikle hastaneden çıkarken giydirdim. Bir de erkek bebekler alt açıldığında çoğunlukla işediklerinden bodylerini hemen ıslatıyorlar (dikkat etmezsen direk yüzüne bile işiyor), senin öyle bir derdin olmayacak. Zıbın hiç kullanmadık, artık rabet görmüyor. Hastane sıcacık zaten, her değiştirmende bir iç body, uzun tulum, şapka, eldiven ve battaniye yetiyor. Eldiven konusunda kendiliğinden eldivenli tulumlar çok rahat, ayrı eldiven taktığınızda mutlaka elden çıkıyor.
- Bizim hastanede Kaan 24 saat yanımdaydı. Sadece kan almak için götürdüler. O yüzden ayağa kalktıktan itibaren bezini hep ben değiştirdim (ilk saatlerde hemşireler gelip yanımda değiştirdiler). Yanıma 25 tane bez almıştım, 2,5 günde 10 tane falan ancak kullandık. Senin durumun özel, eğerLina'yı ara sıra almaları gerekirse zaten hemşireler bezini değiştiriyorlar. Hastanelerde bez mevcut. Gene hastanede kalış sürene göre 1 paket (50'lik yenidoğan) bulundurabilirsin.
- Ben 1 yün battaniye, 1 penye battaniye koymuştum. Yünehiç gerek olmadı. Sıcaklık iyiydi. Penye batanniyemiz ise son gün kazaya uğradı :) Kaan ona da işemeyi başardı
Ne olur ne olmaz 2 tane penye battaniye, çıkarken de ayrıca soğuk olursa diye 1 yün battaniye yeter de artar bile.
- Emzirme yastığını al bence. Ben normal yastıklarla pek rahat edemedim. Kaan da öyle. İlk gün pek anlamıyorsun ama sonrasında ayağa kaltığında koltukta falan emzirmek için yastık lazım oluyor. Biz 2-3 yastıkla destek yaptık, ancak işe yaradı.
- Tırnak makasına gerek yok, eldiven takacaksın sürekli. 1 hafta sonunda ancak kesersin, o zaman da eve çıkmış olursun zaten.
- Hastane beşiklerinde sünger yatak var. Orada uyuyup, orada altları açılıyor. Kız bebeklerde çok sorun olmuyor, alt açma bezine gerek yok. İşeyip etrafı batırmayacağı için hiç dert etme. Kirlenirse süngeri hemen değiştiriyorlar zaten.
- Ben 2 sütyen almıştım ama tekiyle idare ettim. Neredeyse hiç terlemedim. 2 gün aynı geceliği de giydim, yanımda yedek olmasına rağmen. 2 atlet, 2 sütyen yeter bence.