• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Dikiş bayağı aşağıda canım, yani tam bikini bölgesi diyelim. Slip külot ile rahat üstü kapanır, bikini giydiğinde görülmez yani.

ayyy canım çok çok sağol o konuda çok rahatsızdım iyi o zaman normal çamaşır boyutuma devam edeyim bari inşallah bizimki de seninki gibi acısız sızısız olur benimde ağrı eşiğim yüksek umarım bende dayanıklı çıkarım:)))

ayyy canım çok çok sağol o konuda çok rahatsızdım iyi o zaman normal çamaşır boyutuma devam edeyim bari inşallah bizimki de seninki gibi acısız sızısız olur benimde ağrı eşiğim yüksek umarım bende dayanıklı çıkarım:)))

Kızlar iyi düşünün iyi olsun. Kendinizi motive edin, inanın. Doktorunuza da güveniyorsanız gerisi çok kolay. Biz bu bebekler için nelere katlandık, artık sonuna geldiniz. Sonunda kucağınıza aldığınızda herşeye değdiğini göreceksiniz. Bunları yazarken bile gözlerim doldu, bebeklerimiz doğuştan şanslı çünkü ekstra sevilecekler.

canım teşekkür ederim utlaman için..
bu hastanede kaç gece kalma olayı daha önce topikte konuşulmuştu ben o zaman buralarda 1 çoook zor da kalınırsa 2 gece yatırıorlar demiştim garipsenmişti..sanırm ege de böyle benim doktorum da 1 gece dedi...ama özellikle istersen 2. gece de kalabilirsin ama bence gerek olmaz dedi..
bende toplamda 17 kilo aldım son korseyi bende düşünüorum ama ameliyatlı halde nasıl kullanıcaz korseyi acıtmaz mı sizce??

Bende acıtır diye korseyi sezeryanlılara vermezler sanıyordum. ama peline dr.önermiş eğer sakıncası yoksa yani acıtmazsa kesinlikle kullanırım.
iki gece kalma konusu pelinin dediği gibi olursa gece doğurusak 2.gece şart olacaktır. ama sabah doğum olursa ertesi akşam çıkarsak belki gerekmez. aslında bu işin standardı normal doğmda 1gece, sezeryanda 3gece olmasıdır. ama malesef özel hast.özellikle yoğun hast.de odalar biranönce boşalsın mantığıyla hareket ediyorlar.

kilo olayına gelince çok dertliyim bukonuda.eskisinden daha çok engel olamadığım bir durum haline geldi. 17 kilonun 5kilosunu ilk iki ay kanama nedeniyel yatmaktan aldım. bukonuyu kompeks haline geitirdiğim için herkese açıklama yapıyrum aslında toplamda 12 kilo almış olacaktım vs. yaa merveye sevgiye ve diğer 5-6 kilo aldım diyen arkadaşlara maşallah diyorum. ama inanamıyorumda nasıl başardıklarını. herhalde birazda bünya meselesi bu.

merhaba arkadaşlar

Güle güle büyütün bebeklerinizi , ben biraz tecrubeli tüp bebek annesiyim oğlum 5 yaşında şimdi Bahçeci Süleyman Bey bebeği .Bazı konularda yardımım olabilir size gaz sancısı mesela mucize bir çözümüm var ayrıca tğp bebeklerde daha çok görülen VUR diye bir bobrek hastalığı allah korusun sizi ama tecrubem var gene .

Bu arda bende size bir soru soracağım hemen hemen ilgili topiclerde soruyorum ama daha kimseyi bulamadım . Doğal siklus tüp bebek yöntemiyle yani İalçsız tüp bebekle hamile kalan varmı aranızda veya olumlu olumsuz duyan varmı

Ekim ayında donmuşları denedim ben ( çok geç kaldım siz beklemeyin eğer donmuşlarınız varsa en fazla 2 sene bekleyin derim ) dış gebelik oluştu doktorum son kez doğal siklus deneyelim dedi . karar veremiyorum bu yönteme

GÜZEMLİ83
*iki takım tulum hastane için yeterli içine güymek içinde 2 takım alttan çıtçıtlı yarım kollu body ve üstüne giydirmek içinde uzun kollu penya ceket . En iyisi yeni doğan takımı almak hastaneye eldiven başlık hepsi var içinde
*özel hastane ise bez hiç koymasan da olur onlar hallediyorlar zaten ,yok bezsiz bir yerse 20 bez en az alman lazım yanına her ihtimale karşı
*1 battaniye yeter
*Emzirme yastığını alma o kadar dik oturamayabilirsin zaten o yastıklar için bebek kafasını birazda olsa tutunca iyi oluyor
*Tırnakları dert etme eldivenli gezecek bebek zaten 1 hafta kesmezsin genelde , ben eskilerin yaptığı gibi yaptım elimlealdım tırnakları makaslık değil yumuşacıklar
*1 adet al bence alt açma bezi gerekirse yatağa koyarken bile kullanabilirsin . Özel hastanede gerek yok onada
*Emzirme sütyeni varsa 2 adet al sürekli ıslanıyorlar acemiyken ben atlet kullanmıştım ilk günler

Bu arada Dastinilerde satılıyor veya ana kucağı aldıysanız içinde oluyor şöyle kenarları yastıklı gibi yarın daire bir şey bebeği istten destekliyor hastenede çok işe yarıyor bilhassa yakınların kucağına onunla veriyorsun kafaya el deymiyor

Kırmızı sac bandını unutmayın .

Yanınıza 3-4 adet kulot alın , orkid alın
Kolay doğumlar diliyorum

Şimdik deneyimli annler ve fikri olan anne adaylarına sorularım

*Kaç takım üst alt koymalıyım yada kaç takım tulum ?
*Kaç adet bez koymalıyım ?
*Kaç adet battaniye koymalıyım ?
*Emzirme yastığımı ameliyatım ağır geer halim olmaz mantığıyla yanıma almalı mıyım?
*Bebekler tırnaklı doğuyorlarmış bazen tırnak makansını yanıma alayım mı?
*Alt açma bezlerinden yanıma alsam mı canbebeler varya
*emzirme sütyenimi ve atletimi yanıma kaç adet alayım

offf kafam karıştı sanırım bunlara üşendiğimden dolayı hazır olan şeyleri bir türlü çanta haline getiremedim

sekercim, bunlar aslinda biraz hastane ile ilgili seyler, hastaneler kiyafete kadar pek cok seyi karsilayabiliyor, bebek hemsiresiyle tekrar konusmanda fayda var, yine de ben kendi kisitli tecrubeme gore fikir vereyim, senin hastanede daha fazla kalman gerekirse gunden orantilayarak sayiyi artirirsin:

*Ben 3 takim hastane cikisi goturmustum, takimlardan birinde alt ust disinda tulum da vardi. Fakat hastane benim goturduklerimi degil kendi kiyafetlerini kullandi. anladigim kadariyla hemsirelerin el aliskanliklari nedeniyle oyle birsey yaptilar. Bildigin gibi dogumdan sonra 2 tam gun kaldik, Emek'in ustunun 3 kez degismesi gerekti. Belki bu sana bir fikir verebilir.

*Bezi hastaneler dogum paketleri icinde sagliyor olabilirler, ben yanima her gun icin 8 adet x 3 gun hesabiyla 24-25 tane aldim, oldugu gibi geri getirdim.
* 2 penye bir polar ya da disari cikarken kullanacagin kalin bir battaniye yeter de artar bile.
* Yerin varsa yastigini al bence, ben emzirirken tutmayi beceremedim, belki oyle bir yastik olsaydi faydasi olurdu.
* Emek uzun uzun tirnaklari ile dogdu:))) Cok fazla hareket etmedikleri icin eldivenleri yeterli oluyor, bence hastanede tirnak kesmek cok da elzem degil. Icin rahat edecekse parmak kadarcik birsey, aklinda kalacagina getirip goturmus olursun.
* Ben alt acma almistim yanima, bebek icin degil kendin icin lazim oluyor ama hastane zaten gene onu da veriyor. Yine de yanina alip hazirlikli bulunabilirsin.
* Hastanede oldugum sure boyunca sutyen kullanmadim, sadece cikarken taktim, neden diye sorma, hic canim istemedi:)))) Ama yanina gogus pedi de alacagin dusunulurse ikiser tane alsan yeter diye dusunuyorum.

Kızlar iyi düşünün iyi olsun. Kendinizi motive edin, inanın. Doktorunuza da güveniyorsanız gerisi çok kolay. Biz bu bebekler için nelere katlandık, artık sonuna geldiniz. Sonunda kucağınıza aldığınızda herşeye değdiğini göreceksiniz. Bunları yazarken bile gözlerim doldu, bebeklerimiz doğuştan şanslı çünkü ekstra sevilecekler.

ahhh canım olmazmı kızım her tekme attığında Allahıma şükrediyorum ve çocuk isteyen herkese Allah nasip etsin diye dua ediyorum yazını okuyunca sanki bebişime kavuşmuşum gibi hissettim gözlerim doldu sağlıkla bebişelerimizi alıcaz kucağımıza inşallah ve bizde sana eşlik edicez artık bi şey kalmadı vaktinden önce gelmezse 2 hafta sonra kızım yanımızda olucak inşallah,onlar için çok çabaladık o negatifleri görünce çok ağladık onlar bizim kıymetlilerimiz

sekercim, bunlar aslinda biraz hastane ile ilgili seyler, hastaneler kiyafete kadar pek cok seyi karsilayabiliyor, bebek hemsiresiyle tekrar konusmanda fayda var, yine de ben kendi kisitli tecrubeme gore fikir vereyim, senin hastanede daha fazla kalman gerekirse gunden orantilayarak sayiyi artirirsin:

*Ben 3 takim hastane cikisi goturmustum, takimlardan birinde alt ust disinda tulum da vardi. Fakat hastane benim goturduklerimi degil kendi kiyafetlerini kullandi. anladigim kadariyla hemsirelerin el aliskanliklari nedeniyle oyle birsey yaptilar. Bildigin gibi dogumdan sonra 2 tam gun kaldik, Emek'in ustunun 3 kez degismesi gerekti. Belki bu sana bir fikir verebilir.

*Bezi hastaneler dogum paketleri icinde sagliyor olabilirler, ben yanima her gun icin 8 adet x 3 gun hesabiyla 24-25 tane aldim, oldugu gibi geri getirdim.
* 2 penye bir polar ya da disari cikarken kullanacagin kalin bir battaniye yeter de artar bile.
* Yerin varsa yastigini al bence, ben emzirirken tutmayi beceremedim, belki oyle bir yastik olsaydi faydasi olurdu.
* Emek uzun uzun tirnaklari ile dogdu:))) Cok fazla hareket etmedikleri icin eldivenleri yeterli oluyor, bence hastanede tirnak kesmek cok da elzem degil. Icin rahat edecekse parmak kadarcik birsey, aklinda kalacagina getirip goturmus olursun.
* Ben alt acma almistim yanima, bebek icin degil kendin icin lazim oluyor ama hastane zaten gene onu da veriyor. Yine de yanina alip hazirlikli bulunabilirsin.
* Hastanede oldugum sure boyunca sutyen kullanmadim, sadece cikarken taktim, neden diye sorma, hic canim istemedi:)))) Ama yanina gogus pedi de alacagin dusunulurse ikiser tane alsan yeter diye dusunuyorum.

bilgeciiimmmmm nasılsın canım...EMEK nasılll???ağrın falan var mı alıştınız mı emmeye??gaz durumunuz nasıll??
öpüldünüzzz

kizlarrrrrrrr Masallah sizlere de bebislere de, sanki iki uc kez dogum yapis gb bilgili ve donanimli yazilariniz sezeryan sonrasi neolur ne biter bebekle ilgi ne alalim hepsini iyice ogrendim sayenizde Emek bebek ve Kaan bebek hosgeldiniz tekrardan:):nazar::nazar::12: sizleeri okuyunca cok heyacanlaniyorum sirada bekleyen arkadaslarin sizlerin yazilariyla sabirsizlarini duseneiyorum bile cok sukur Allah bu gunleri gosterdi darisi saglikla basimiza.
kizlar sizin sayenizde ilk kez ogrendim yanlis anlamadim degil mi dogumdan sonra kanamamiz olucakmis cok mu regle gb i kac gun suruyor merak ettim vaktiniz varsa tabii cevap icin:)
ne guzel 2 gunde cikmissiniz fransada sezeryan en az 5 gun hatta 7 gun kalicakmisim:((

Özlem'cim sezaryen sonrası kanama fazlaca oluyor. Hemşireler ilk saatlerde sürekli gelip kontrol ediyorlar. Sonra azalıyor ama birkaç gün devam ediyor. benim hala az kanamam var, günlük ince pedlerden koyuyorum, damla şeklinde geliyor.

kizlarrrrrrrr Masallah sizlere de bebislere de, sanki iki uc kez dogum yapis gb bilgili ve donanimli yazilariniz sezeryan sonrasi neolur ne biter bebekle ilgi ne alalim hepsini iyice ogrendim sayenizde Emek bebek ve Kaan bebek hosgeldiniz tekrardan:):nazar::nazar::12: sizleeri okuyunca cok heyacanlaniyorum sirada bekleyen arkadaslarin sizlerin yazilariyla sabirsizlarini duseneiyorum bile cok sukur Allah bu gunleri gosterdi darisi saglikla basimiza.
kizlar sizin sayenizde ilk kez ogrendim yanlis anlamadim degil mi dogumdan sonra kanamamiz olucakmis cok mu regle gb i kac gun suruyor merak ettim vaktiniz varsa tabii cevap icin:)
ne guzel 2 gunde cikmissiniz fransada sezeryan en az 5 gun hatta 7 gun kalicakmisim:((

Ozlemcim evet bir kanama olacak, benim biraz yogun oldu, hala da devam ediyor (normal adet kanamalarim da hatri sayilir miktarda olurdu) ama adet kanamasinin orta siddetlisine dondu. Bugune kadar cift ped kullaniyordum (6 gunde 32'lik cottex'i bitirdim) Bu arada ilk gun ayaga kalkana kadar bana ped koymadilar, camasir zaten giydirilmiyor. Ben bayginken bolca gazli bezi katlayip onu koymuslar, sonra kaldirip ilk kez tuvalete goturduklerinde camasir ve pede gectim. Ama ablam soyledi, hemsire gelip gidip kanamanin yogunlugunu o gazli beze bakip takip ediyormus. Bu arada kizlar bunu korkmayin diye yaziyorum, su anda irkiltici gelebilir ama benim gordugumde yasadigim soku yasamamis olursunuz diye dusundum. Ilk aksam ustu sondayi ve uzerimdeki o hastane kiyafetini cikardilar, o gazli bezi de aldilar, cirilciplak bir kolumda hemsire bir kolumda ablam seklinde tuvalete goturduler, tam tuvaletin kapisinda icimden kocaman birseylerin ciktigini farkedip ciglik attim, narkozun etkisi de tamamen gecmedigi icin ne olabilecegini dusunemedim, sanirim zihnimde hala hamile oldugum bilgisi vardi, cok korktum, iki avuc buyuklugunde koca bir kan pihtisi dusurmusum, gorunce daha fena oldum, dizlerim bosaldi. Neyse ki cabuk toparlayip klozete oturabildim. Hemsireye "boyle birseyin olacagini kimse bana soylememisti" demisim, ablam soyledi:))) Korkulacak birsey yok, sadece kanama. Herkesin de cok olmuyormus. Annemle ablam bizim bu kadar olmuyordu dediler, hep beraber benim zaten hep adetleri de siddetli gecirdigim icin boyle olduguna kanaat getirdik. Bu kanama bizi kansiz filan da birakmaz, cunku zaten hamilelik boyunca artmis kan rahmin artik isimize yaramayacak ic dosemesi olarak vucuttan gidiyor. Bir de, bu surec uzun surebilecegi icin olasi tahrisleri onlemek adina cottex gibi pamuk pedlerden kullanmak lazim.

bilgeciiimmmmm nasılsın canım...EMEK nasılll???ağrın falan var mı alıştınız mı emmeye??gaz durumunuz nasıll??
öpüldünüzzz

Ezgiiiimmm, biz iyiyiz, emmeye alistik sayilir. Sanirim hic istemedigim halde emzige baslayacagiz. Beni geceleri derin uyuyana kadar emzik yerine koyuyor, hic istemiyorum ama ileride mecbur kalacagiz sanirim. Emzik de almamistim, annem simdi gidip yakindaki bir eczaneden aldi, pek de dandik birsey. Bu gece durmazsa deneyecegim. Gaz ile simdilik problemimiz yok, ama kolik vs. icin erken oldugunu soyluyorlar.

kizlar cok tesekkur ederim ayrintili anlattiginiz icin haymatoloscum walla demesen kesin korkardim cunku benimde reglelerim yogun gecer. ay ben yerim Emek beyi emzik gerekicek gb minnosa :nazar: ben ne zaman ultrasona gorsem bebisim parmagini emiyor:) dogdugunda emdigi gunleri gormek de nasip olsun Insallah.
kizlar bugun kilinikle konustum oglum dogumunun ucuncu ya da dorduncu gunu sunnet olucakmis lokal anesteziyle mi die sordum hayir dedi kadin ama doktor degildi cevaplayan kizlar sizin bebislerinizin sunnetinde uyusturucu olmadi mi? olmazsa nasil mumkun yollarda aglaya aglaya geldim nasil kiyicam die ama buyuyunce daha zor kesin dogdugunda yaptirmak istiyorum.

selam kızlar:)
kısmetse yarın sabah erkenden hastaneye gidicez ve kızımıza kavuşucaz.bu eşimle olan son yanlız gecemiz.artık hep kızımız olucak:) asıl şimdi bir aile olucaz. bizim için dua edin:) hepinizi öpüyorum. yanıma laptop alıcam sanırım akşamüstü gibi size bilgi veririm.

kısmetse yarın sabah erkenden hastaneye gidicez ve kızımıza kavuşucaz.bu eşimle olan son yanlız gecemiz.artık hep kızımız olucak:) asıl şimdi bir aile olucaz. bizim için dua edin:) hepinizi öpüyorum. yanıma laptop alıcam sanırım akşamüstü gibi size bilgi veririm.

cnm benim rabbim saglıklı ve sorunsuz bir şekilde dogum nasip etsin sana güzel haberlerini bekliyorzz ay allahım yaa maşallah sizee ne zaman bize sıra gelcek çok merak ediyormmmm inş bizde bu günleri görürüz hayırlısıylaa
yeshil cnm dualarım seninl şimdiden kızmıza :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:maşallahh diyimm:16::16::16:

Son düzenleme:

Esracigim; allah kolay saglikli dogumlar versin insallah. Guzel haberlerini bekliyoruz:))))

kizlar cok tesekkur ederim ayrintili anlattiginiz icin haymatoloscum walla demesen kesin korkardim cunku benimde reglelerim yogun gecer. ay ben yerim Emek beyi emzik gerekicek gb minnosa :nazar: ben ne zaman ultrasona gorsem bebisim parmagini emiyor:) dogdugunda emdigi gunleri gormek de nasip olsun Insallah.
kizlar bugun kilinikle konustum oglum dogumunun ucuncu ya da dorduncu gunu sunnet olucakmis lokal anesteziyle mi die sordum hayir dedi kadin ama doktor degildi cevaplayan kizlar sizin bebislerinizin sunnetinde uyusturucu olmadi mi? olmazsa nasil mumkun yollarda aglaya aglaya geldim nasil kiyicam die ama buyuyunce daha zor kesin dogdugunda yaptirmak istiyorum.

Ilk bir ay anestezi gerekmiyor demisti urolog, acken alip bir biberon mama ile goturuyorlar, o mamayi emerken kesiveriyorlar:))) Fazla da aglamamis zaten. biz 3 gun beze yapismasini onleyen bir merhem ile ufak bir pansuman yaptik, o kadar:)))

Sevgili andaç öncelikle belirtmek isterim bu topik tüp bebekle anne olacak bayanların topiği yani biz hepimiz embriyolarımız içimize konduğu yada hamile olduğumuz öğrendiğimiz günden bu yana birlikteyiz normal yolla çocuk sahibi olmadığımız için bebeklerimiz ve bizlerin ÖZEL diye düşünüp ayrı bir topik açmıştım kk da bizim ayrı olduğumuzu fark etti ve topiğimizi sabitledi.Amacımız bu sıkıntılı süreci yaşayan annelere örnek teşgil etmek onlara moral olmak hepimizin kitap olacak ayrı bir hikayesi var..Bildiğimiz tek şey şu BEBEKLERİMİZ SAVAŞÇI BEBEKLER BİZLERDE SAVAŞÇI ANNELERİZ...

Pelinciğim Bilgeciğim Andaç ve sorularıma cevap yazan diğer arkadaşlarım hastanede eğer ekstra bi aksilik çıkmazsa 2 gün kalacakmışım hastanemizde ben hiçbirşey getirmesem bile herşey mevcutmuş ama siz bnm getirdiklerimle bezlensin vs gibi istekte bulunursanız bizim için farketmez siz nasıl istiyorsanız herşey öyle olmalı dediler.Ben tam teşeküllü cevat kelle modunda gitmeyi düşünüyorum.Aman en kötü bagajda yer kaplar :)))

Son düzenleme:
Birde aranızda bebeğini sepette yatıracak olan var mı sepetin içine nasıl bir şilte konuyor galiba bizim süslü sepetimizin içinde kalın bir sünger var sizce bir sakıncası olur mu zaten üstüne çarşaf vs gibi şeyler gelecek....

Esracığım hayırlı haberlerini bekliyoruz bende numaranda yok keşk<e bıraksaydın en azından akşam giremezsen meraktan ölmezdik...bi haber alırdık

Back