Şimdik deneyimli annler ve fikri olan anne adaylarına sorularım
*Kaç takım üst alt koymalıyım yada kaç takım tulum ?
*Kaç adet bez koymalıyım ?
*Kaç adet battaniye koymalıyım ?
*Emzirme yastığımı ameliyatım ağır geer halim olmaz mantığıyla yanıma almalı mıyım?
*Bebekler tırnaklı doğuyorlarmış bazen tırnak makansını yanıma alayım mı?
*Alt açma bezlerinden yanıma alsam mı canbebeler varya
*emzirme sütyenimi ve atletimi yanıma kaç adet alayım
offf kafam karıştı sanırım bunlara üşendiğimden dolayı hazır olan şeyleri bir türlü çanta haline getiremedim
sekercim, bunlar aslinda biraz hastane ile ilgili seyler, hastaneler kiyafete kadar pek cok seyi karsilayabiliyor, bebek hemsiresiyle tekrar konusmanda fayda var, yine de ben kendi kisitli tecrubeme gore fikir vereyim, senin hastanede daha fazla kalman gerekirse gunden orantilayarak sayiyi artirirsin:
*Ben 3 takim hastane cikisi goturmustum, takimlardan birinde alt ust disinda tulum da vardi. Fakat hastane benim goturduklerimi degil kendi kiyafetlerini kullandi. anladigim kadariyla hemsirelerin el aliskanliklari nedeniyle oyle birsey yaptilar. Bildigin gibi dogumdan sonra 2 tam gun kaldik, Emek'in ustunun 3 kez degismesi gerekti. Belki bu sana bir fikir verebilir.
*Bezi hastaneler dogum paketleri icinde sagliyor olabilirler, ben yanima her gun icin 8 adet x 3 gun hesabiyla 24-25 tane aldim, oldugu gibi geri getirdim.
* 2 penye bir polar ya da disari cikarken kullanacagin kalin bir battaniye yeter de artar bile.
* Yerin varsa yastigini al bence, ben emzirirken tutmayi beceremedim, belki oyle bir yastik olsaydi faydasi olurdu.
* Emek uzun uzun tirnaklari ile dogdu:))) Cok fazla hareket etmedikleri icin eldivenleri yeterli oluyor, bence hastanede tirnak kesmek cok da elzem degil. Icin rahat edecekse parmak kadarcik birsey, aklinda kalacagina getirip goturmus olursun.
* Ben alt acma almistim yanima, bebek icin degil kendin icin lazim oluyor ama hastane zaten gene onu da veriyor. Yine de yanina alip hazirlikli bulunabilirsin.
* Hastanede oldugum sure boyunca sutyen kullanmadim, sadece cikarken taktim, neden diye sorma, hic canim istemedi:)))) Ama yanina gogus pedi de alacagin dusunulurse ikiser tane alsan yeter diye dusunuyorum.