2009 Şubat Anneleri

bak şimdi yaa okuya okuya canımı çektridiniz valla...ben de istiyorum aşureeeeeee.....

ha kızlar bu arada ben bunu her sene yapıyorum ya da yapmaya çalışıyorum belki aranızda bilen de vardır...yılın bugününde evinize pirinç un salça tuz şeker ne bilim bunun gibi bişeyler alın yarım kilo 1 kilo evin bereketi artıyo..bende alışkanlık oldu inandığım için...size de söylemeden geçemedim...bana da annem hatırlatır bugünü hep az önce aradı söledi o gün bugünmüş diye...

aşure istiyorum ben (

boğazı en iyi ılık suyun içinde bi kaşık bal bikaç damla da limon yumuşatıyo.. yani denedim işe yaramıştı

dersucum geçmiş olsun canım ben de çok hastayım ya ne olacak biz hamilelerin bu hali eşimden bulaştı bana da gribim ama sinüzit olduğumdan akmıyor başım ağrıyor boğazım yanıyor öksürüğüm ve ateşim var biraz önce doktorumu aradım tamol kullan dedi boğaz için pastil kullan ayrıca öksürük için de bol sıvı al sinüzitin akması lazım biraz sonra burun damlası ismi vereyim dedi ateşin düşmez bi iyileşme olmazsa gel göreyim dedi bekliyorum bakalım gece yandım ateşten boğazım da cayır cayır yandı resmen ballı karabiber yedim iyi gelip gelmediğini de bilmiyorim ama ne yapacağımı şaşırdım pekmez ictim olmadı ben de ballı karabiber yedim biraz rahatladım sanki

Çok geçmiş olsun canım.
valla boğazı en iyi yumuşatan baldır. sıcak suya, süte, ıhlamura yada papatyaya bal koy onu iç. ya da en iyisi kaşıkla :jeyyar:

Canı aşure çeken arkadaşlar için kolay tarif....

Hemen bir koşu telefonunuz elinize alın. Ev telefonu olur, cep telefonu olur hiç farketmez.
Eşinizi arayıp ''Bolu'lu Hasan Usta'' dan aşure alarak eve gelmesini söyleyin. Mükemmel tadı var. Ben zaten tüm hamileliğim boyunca aşure yedim. Bir ara musluklardan bile aşure aksın istiyordum. Hergün 2 kase yiyordum kesin. Kocacık haftalık alıp buzdolabına koyuyordu. Günü birlik yetişemedi sırnaşık şey Hamileliği aşure ve mandalina ile geçirdim neredeyse...kaydirigubbakcemile3

Canımm geçmiş olsun sanada.Havalar soğuk dikkat edemiyoruz galiba birazda kendimize bide işe gidip geliyoruz erkenden kalkıp işe gitmek bu soğukta zor oluyo valla.mirmirmirmirAklımdan şu aldığımız çalısabilir raporu bitmeden tekrar rapor düzenlettirip evde dinlenesim geliyo.Eğer geçmezse öyle yapmayı düsünüyorum canım.Önümüzdeki p teside zaten doktor kontrolüm var.

kızlar aşureden sütlaç tan sizi biraz alıkoyacağım kusura bakmayın...aranızda gönül rahatlığıyla epidural sezeryana karar veren var mı? 3 hafta sonra doğurucam hala ne yapacağıma karar veremedim...içim daralıyor valla düşündükçe...hiç doğuramayacakmışım ya da doğumda bir aksilik çıkacakmış gibi geliyor hep...psikolojim bozuldu herhalde günler azaldıkça...habire eşime soruyorum..o da hayatım hiç doğurmadım ki ne bileyim diyor çıkıyor işin içinden...ay şiştimmm valla...epidural sezeryan yapacaklar bir el atıverin bana allah rızası için yahu...

canım tekrar rapor düzenletsem derken kendi kadın doğum doktorundan çalışamaz raporu mu alacaksın yoksa başka bir doktordan bir kaç günlük mü rapor alacaksın yarın 2 günlük rapor almayı ben de düşünüyorum ama bir yandan da çalışabilir raporumuz etkilenir mi diye merak ediyorum bilen var mı arkadaşlar sanki bi ara burada bi arkadaş çalıbşabilir raporlu iken başka bir doktordan istirahat raporu alabiliyoruz demişti ama emin değilim bilen var mı kızlarrr alabiliyor muyuz????

Canım epidural sezeryan bende düsünüyorum.Ama doktorumla birlikte vermek istiyorum bu kararı oda onaylarsa öyle olcak.
Burda Aile hekimliğinde hemşire de epidural sezeryan olmuş bana önerdi.Yalnız iyi bir anestezi doktorunun olması gerekiyor.Ayrıca bir güzel yanıda hemen sütün geliyormuş.Bilmiyorum belkide bünyeden bünyeye değişebilir.
Ayrıca bir öğretmen arkadas var oda epidural sezeryan olmuş şiddetle tavsiye etti sonrasında çok rahat oluyor diye.Ama ben seni etkilemek istemem en sağlıklı olanı doktorunla birlikte bir doğum şekline karar vermendir canımm.
Ayrıca kendini strese sokmamaya calıs.Oluruna bırak sonuçta şöyle düsün hergün milyonlarca bayan doğum yapıyor iyi şeyler düsün iyi olsun...

Kendi doğum doktoruma canım.İşgöremezlik raporu.Birkaç günlük rapor değil yasal izin için rapor.Ayrıca calısabilir raporunun bitiminde bu raporuda alıp kurumuna vermen gerekiyor canım.Sizdede aynıdır sanırım.

Ya kızlar sabah sabah sinirlerim oynadı, şakır şakır yağmur yağarken okuldan çıktım eve dönücem saat 10 gibi 15 dk otobüs bekledim 25 dk ayakta sarsıla sarsıla yol gittim ve bu halimle otobüste 1 kişi bile yer vermedi eve geldiğimde bitmiş durumdaydım ve otobüs gencecik delikanlı doluydu, bu kadar mı dejenere olmuş bi toplumu olduk ya

Yol mesafesi uzak olunca özellikle vermek istemiyorlar canım.
Sende utansınlar diye sen isteseydin canımm.
Ayrıca sen eğitimci bir insansın bu dejenere konusunu senden iyi kimse bilemez sanırım.
Okulda öğretiyorlarmı dersler veriyorlar mı bu konuda hiç merak ettim.

selam kızlar
gündüz tam girdim bişeyler
yazacaktım batıklar aklıma geldi
babam da dışarı çıkmıştı ablamla operasyona giriştik
e ne de olsa bir yarın kaldı hazırlanmak için
yarın eşimin teyzeleri doğumdan önce bir görelim diye gelceklerdi
akşam anneanne hastalanmış onu hastaneye kaldırmışlar
teyzeler onun başında
aman valla cumaya bebişimi kucağıma alacağım hiç de kendimi üzemiycem
80 yaşına kadar yaşamış kadın için
gencecik teyzemi kaybettikten sonra çok boş geldi
bağırsağında problem varmış yoğun bakımdaymış fakat ne olduğu konusunda bilgi verebilen olmamış henüz

bebişiiiiiim 09 ben cuma doğuruyom kız senin haberin yok mu :))),
ilk şubat annesi benim

ha bu arada dönünce epidural sezeryan ile ilgili yazmaya çalışırım canlar

canım bende epidural sezaryen istiyorum muhtemelen öyle olacak aslında normal doğum taraftarıydım ama kordon dolandığı için sezaryene döndük her günüm tedirginlikle geçmeye başladı artık.allah yardımcımız olsun.
genel anesteziden çıkmak ve sancıyla uyanmak çok zor diyorlar.emzirmek falan gecikiyor yada sen baygınken emzirtiyorlar. ne bileyim en iyisi epidural yada spinal bence.ilk ağladığında sesini duymak hemen kucağıma almak istiyorum. zaten doğduktan sonraki ilk bir saat anne bebek arasındaki bağ çok kuvvetli pekişiyormuş hemen yanına alman gerekiyormuş ince detaylar var ben bunlarıda es geçmek istemiyorum...

kızlar vidi uğrayamadı değil mi
ne yaptı acaba o minik iyileşti mi
merak ettim

slm gusel annişkolar...
ayy ssaslannn cumaya alcan mı munukını kucaına...superr ya..ne heyecandır kımbılır...uyku tutuomu,heycandan uyuyamaz heralde ınsan...canım ya rabbım bir avazda kurtarsın inşşşallahhh..sag salım alırsın meleğini kucaına hayırlısıyla...
ne gusel ne heycanlı bısım daha coks war yafs...
sewgıler...

evet canım hayırlısıyla inş.

ben de öyle diyordum fakat gayet uyuyorum :))

darısı başına
inş göz açıp kapayıncaya kadar sorunsuzca 38-40 haftana ulaşırsın

ya kızlar az önce dikkatimi çekti duru-24 neden cezalı ki?
kapsama alanı dışında yazıyoo

Kızlar merhaba hepinize teşekkür ederim. Gerçekten burada aile olduk. Üzüntümü dün ilk sizinle paylaştım. Bugün tekrar doktora gittim. Böbreğime baktılar. Açılma olmuş ama çok değil dedi yani doğuma kadar ilerlemez merak etme dedi. Bebeğin yatışından mış. Valla oğlumu paşa diye seve seve o da kendini paşa zannetti yayılarak yatıyor.
Dönmesi de doğuma yakın olurmuş olmassa da normal doğum olmaz dedi doktor. Bende çok önemli değil diye düşünüyorum. Bebeğim sağlıklı olsunda sezaryan olmaya razıyım.
Kızlar çok rahatladım valla:),
ssaslan anneanene geçmiş olsun. Allah şifa versin. Senin adına ben heyecanlanıyorum. 2 gün kaldı. Güzel haberlerini bekliyoruz. Bebişin fotoğraflarını koy. Biz teyzeleri merak ederiz onu.

canım geçmiş olsun ben de aynı dertten muzdaribim bana da eşimden bulaştı doktora gittim bebeğimin hareketlerinde azalma vardı NST ye bağladı yavrum etkilenmiş ben nefes almada zorluk yaşadığım için onun kalp atışalrı fazlalaşmış ayrıca bu hafta sadece 50 gr almış geçen hafta 300 gr almıştı doktor deniz suyu antibiyotik c vitamini bir de ağrı kesici verdi.idrar yollarımdaki ilihap için olanı daha yeni bitirmiştim zaten bebeğim sarhoş gibi oluyor bu ilaçlardan ama doktor iltihap ve grip bebeği ilaçlardan daha çok etkiler korkma ilaçlardan dedi bir de kivi ve potakal suyu iç iyi geliyor,sinüzit için de deniz suyu çok iyi,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…