2009 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar nasılsınız. Dilek adaşım çok geçmiş olsun doktorunun dediklerinin dışına çıkma çok tehlikeli bişey olsaydı seni hastaneye yatırırdı mutlaka, sen bol bol dinlen umarım bebğin de döner doğum pozisyonuna.
Kızlar benim de 2 gündür alt tarafım ağrıyor, nasıl tarif edeyim bilmiyorum, ama alttaki kemikler var ya, çatı kemiklerim çok acıyor!!! Sanki açılıyormuş gibi, yani biri bir tarafa biri bir tarafa çekiliyormuş gibi. (Tarif etme kabiliyetime tüküreyim :-) )

bence çok güzel tarif etmişsin arkadaşım aynı şey bendede var ara ara aşağıya doğru basınç oluyo bide :emir_bebek:

Günaydın kızlar nasılsınız. Dilek adaşım çok geçmiş olsun doktorunun dediklerinin dışına çıkma çok tehlikeli bişey olsaydı seni hastaneye yatırırdı mutlaka, sen bol bol dinlen umarım bebğin de döner doğum pozisyonuna.
Kızlar benim de 2 gündür alt tarafım ağrıyor, nasıl tarif edeyim bilmiyorum, ama alttaki kemikler var ya, çatı kemiklerim çok acıyor!!! Sanki açılıyormuş gibi, yani biri bir tarafa biri bir tarafa çekiliyormuş gibi. (Tarif etme kabiliyetime tüküreyim :-) )

aynı ağrı bende de var merak etme bende tarif etsem aynı şekilde tarif ederdim :roflol: ayrıca diğer dilek arkadaşım sana da çok geçmiş olsun inş. dönerde üzmez annesini benimkide dönmemiş daha senağlama

Evinize bakıcı almadan önce ne gibi özellikler aradığınızı bilmenizde fayda var. Bebeğinizle en iyi şekilde ilgilenecek bir bakıcı seçmeden önce bu yazıyı mutlaka okumanızı öneriyoruz.

Bebeğinize ya da çocuğunuza bakacak kişi aileden biriyse:
Bu kişinin gerçekten çocukları sevdiğinden emin olun.
Çocuğunuza kendi evinizde bakılmasını rica edin.
Bebekler hakkında yeterli bilgi sahibi olup olmadığından emin olun.
Bebeğinizi teslim etmeden önce bebeğinizin bakımıyla ilgili taleplerinizi net bir şekilde anlatın.

Bakıcıyı bir şirket veya tanıdık aracılığıyla bulduysanız:
Daha önce çalıştığı yerlerden referans alın, mümkünse bu kişilerle görüşün.
Bakıcıyla izin günlerini, iş tanımını ve diğer beklentilerinizi işe almadan önce konuşun.
Bebek bakımı ve acil durumlar hakkında yeterli bilgiye sahip olup olmadığını test edin.
İçinizin rahat etmesini istiyorsanız evinize kamera yerleştirin.

Bakıcı ararken dikkat etmeniz gereken özellikler:
Temiz, düzenli ve dürüst olmak
İletişim yeteneğine sahip olmak- Eğitimli olmak
Sigara kullanmamak
Hoşgörülü, sevecen ve sabırlı olmak

günaydin kizlarrr benimde cok bulantim var helvami yaptim dün olmadi ama :KK43:(( hic biseyi canim bukadar cok cekmemisti offfff offfff :KK43:(( yakinimda tanidigim bi türkde yokki sorayim anneannem ne güzel yapiyor torunuda böyle beceriksiz :))

dilek cnm gecmis olsun ins. bebisin en kisa zamanda döner
üzme kendini doktorlar en iyisini yapicaklardir

Ne kadar süre ve sıklıkla emzireceksiniz?
Anne sütü çabuk sindirilir ve bebeğinizin mide kapasitesi küçüktür.

İki günlük olduğunda günde yaklaşık 8-10 kez emer bu da her 2-3 saate karşılık gelir. Bebeğinizi her emmek istediğinde emzirin. Açlıklarını ağızlarıyla aranarak ve hareketlerini arttırarak gösterirler. Ağlama genelde en son belirtidir.

Eğer bebeğiniz 1-2 emme hareketinden sonra yutkunuyorsa süt alıyor demektir. Emmesini bitirene ve uyuyana kadar göğsünüzde kalabilir. 5-7 günlükten itibaren bir göğüste 20 dakika kalırlar. Yutması bitene kadar aynı göğüste kalmasını sağlayın, daha sonra gazını çıkartın ve diğer göğse geçirin.
Sütünüzün yeterli olduğunu nasıl anlayacaksınız?
- Günde 6-8 kez bezini ıslatıyorsa,
- Günde 2 veya daha fazla hardal sarısı cıvık ve pürtüklü kaka yapıyorsa,
- Emdikten ve gazını çıkardıktan sonra sakinleşip uyuyorsa
- Aktifse ve sesli ağlıyorsa yeterince anne sütü alıyor demektir.

slm arkadaşlar 2-3 gündür giremiyorum nete..dilekcim geçmiş olsun öncelikle sadece bir kaç sayfa okuyabildim..
oturduğumuz odayı değiştirdik, sürekli yağan yağmur günde en az 7-8 kere elektrik kesintilerine yol açtı, ufo ve klima bebeğimizi ısıtmaya yetmicek bide böyle kesintiler olursa donarız diye düşündük ve soba kurduk kömür pek kullanmıcaz korkuyoruz çünkü odunla idare edicez genelde, bebişimin odasını işgal ettik :))
ne rahatmış soba oram buram ısındı valla :))

bu arada kızlar 2-3 gündür fenayım, hele dün çok zor zaman geçirdim bebeğim iyice aşağıya inmiş durumda markete zor gidip geldim yürürken sancımı anlatamam doğurucam sandım :) resmen kasıklarımda toplanmış şekilde sanki otururken bacaklarıma değiyomuş gibi geliyo göbiş, ve genelde kasık ve belimde sancı var kısa kısa oluyo ama şiddetli,
oturup kalkmak yada yattığım yerden kalkmak sağa sola dönmek ölüm geliyo bana, kociş tutuyo elimden, kolumdan anca öyle kalkıyorum.. 30 günümüz var tam takvim geriden gidiyor bu haftadan itibaren doğsada sorun olmuyomuş kuvöze gerek kalmıyomuş bakalım ilk doğuran şubat annesi kim olacak :))) bu arada benim bebiş 1 hafta önden gidiyor..

31 aralıkta günü dolan arkadaşım hala doğum yapmamış, bebeği 3 hafta geriden gidiyordu demekki gelişimi geride o yüzden çıkmıyor bebişi.. oda bekliyo yazık o dahada zor bekle bekle günün dolsun senin ayında doğum yapacaklar doğursun artık melekleri kucaklarında olsun sen halaa bekle..
dru neyi bekliyor acaba çok merak ediyorum..

bide sırt üstü en fazla 5 dakika ytabiliyorum kızlar hemen sancı yapıyo böbrekler bebiş iyice büyüdü sanırım bide çişim gelsin hiç taşıyamıyorum bebişi elim karnımın altında gidiyorum wc ye :KK43:(..

kizlarrrrrrrrrrrrrrrrr kendimi suan dünyanin en mutlu hamilesi gibi hissediyorummmmm
helvayi denemistim dün ama olmamisti bugün yapamadim yiyemedim diye oturdum agladim resimlere bakarak kendimi tatmin etmeye calistim olmadi
en sonunda gittim az önce yeniden denedim denerken ne dualar okudum nolur bu defa olsun diye
helvami yaptim :1shok: delikafadulden delikafadulden sevincten havalara ucuyorum yaa yok böyle bisey cokacimcoook cok yerim diye baya yapmistim ama bir iki kasik bana yetti :dance: cok mutluyum coooooook Şeniz

slm arkadaşlar 2-3 gündür giremiyorum nete..dilekcim geçmiş olsun öncelikle sadece bir kaç sayfa okuyabildim..
oturduğumuz odayı değiştirdik, sürekli yağan yağmur günde en az 7-8 kere elektrik kesintilerine yol açtı, ufo ve klima bebeğimizi ısıtmaya yetmicek bide böyle kesintiler olursa donarız diye düşündük ve soba kurduk kömür pek kullanmıcaz korkuyoruz çünkü odunla idare edicez genelde, bebişimin odasını işgal ettik :))
ne rahatmış soba oram buram ısındı valla :))

bu arada kızlar 2-3 gündür fenayım, hele dün çok zor zaman geçirdim bebeğim iyice aşağıya inmiş durumda markete zor gidip geldim yürürken sancımı anlatamam doğurucam sandım :) resmen kasıklarımda toplanmış şekilde sanki otururken bacaklarıma değiyomuş gibi geliyo göbiş, ve genelde kasık ve belimde sancı var kısa kısa oluyo ama şiddetli,
oturup kalkmak yada yattığım yerden kalkmak sağa sola dönmek ölüm geliyo bana, kociş tutuyo elimden, kolumdan anca öyle kalkıyorum.. 30 günümüz var tam takvim geriden gidiyor bu haftadan itibaren doğsada sorun olmuyomuş kuvöze gerek kalmıyomuş bakalım ilk doğuran şubat annesi kim olacak :))) bu arada benim bebiş 1 hafta önden gidiyor..

cnm valla cok sevindim artik donmazsin soguktan hihoyyyt
dinlen cnm biraz bende gecenlerde oglum elindeki parayi düsürdü bi egiliyim dedim kalkamadim yerden süprizzzzz kaydirigubbakcemile3 baya agirlastik artik
bu arada ilk subat annesini bende merak ediyorum :içelim:

ayy hiç güleceğim yoktu cimcimem ne helvasını yapamadı acaba diye düşünürken sende yaptım diye yazmışsın :)) ohhh afiyet olsun şişmemiştir inşallah bi yerlerin dün yemedin diye:roflol:

Günaydın ciciler...
Dilek çok geçmiş olsun. Doktorun dediklerini yap ve bol bol dinlen...
Allah yardım edecektir.

Kızlar anlamsız bir şekilde boynum ve boynumun alt taraflarında kaşıntı var.:1no2:
Nedir bu anlamadım. Sanırım ilaçlardan birinin yan etkisi ama hangisi anlamadım.
Bugün doktorumu arayıp soracağım. Ayrıca aranızda doktoru ciğer iğnesi veren var mı?
Bana ciğer iğnesi verdi. Çalışan annelere tehlike olsun ya da olmasın önlem için verdiğini söyledi. Bugün o iğneleri olacağım. Artık eczanelerde iğne yapmıyor. İşyerime yakın bir poliklinikde yok. Neyse bulacağım bir çaresini...

Ben de sıcak sıcak çayımı içiyorum. Birazda magnezyum, arkasından da kan hapı alacağım... senağlama

benim kuzenimin eşi ikizlere hamile. dr erken alacağı için bebekleri o iğnelerden yaptırmış 2 tane. akciğerleri daha çabuk gelişsin doğunca problem olmasın diye.

ayy hiç güleceğim yoktu cimcimem ne helvasını yapamadı acaba diye düşünürken sende yaptım diye yazmışsın :)) ohhh afiyet olsun şişmemiştir inşallah bi yerlerin dün yemedin diye:roflol:

:roflol: sekerim un helvasiydi kaydirigubbakcemile3
rüyalarima girdi ayol kaydirigubbakcemile´kaydirigubbakcemile3

cimcimem afiyet olsun benim canım da aşure çekti ama gelen dien yok bugün aşuregünü değilmiydi yawwwwww, nasıl komşuluk bu yaaaaaaa. Huuuuuu komşularrrrrrr....
Anneme söyleyim dedim o da yok evde ya:KK43:

bende kaynanaya yaptırttım 2 gün önce :roflol:
bitmedi hala var ama sıcakken güzel oluyo yawww

bende gecenlerde dutlac gordum ruyamda annem nısasta yada pırınc unu koymaz hıc nette baktım hepsınde bunlar var annemı aradım tarıf ettı tabıı el ayarıcokacimcoook benım sutlac oldu şekerlaç:roflol:

bende kaynanaya yaptırttım 2 gün önce :roflol:
bitmedi hala var ama sıcakken güzel oluyo yawww

Evet aşure ayındayız komşulardan falanda getiren cok olur,
Sıcak güzel oluyo yaa,
Kendim ise yapmayı henüz hiç denemedim geliyo biyerlerden nasıl olsa diye :)
Bugün öğlende yemeğimi yerken dışarda ikram ettiler saolsunlar sıcak sıcak tatlı tatlı...
Güzel oldu valla.
Şimdi yazdık böyle ama tüm kızların canı çekecek :KK43:

bende gecenlerde dutlac gordum ruyamda annem nısasta yada pırınc unu koymaz hıc nette baktım hepsınde bunlar var annemı aradım tarıf ettı tabıı el ayarıcokacimcoook benım sutlac oldu şekerlaç:roflol:

Aynısı bana da olmuştu, bir daha da yapmadım hevesim kırıldı:) Halbuki çok kolay, işin aslı biraz da kolaya kaçıyorum galiba anneme yaptırarak kaydirigubbakcemile3

ee kızlar dr.oetker'in var hazırı sadece süt koyup karıştıracaksınız sütlaç diyen arkadaşlar size söylüyom huuu çokta lezzetli tam kıvamında oluyo valla aşureside çok güzel yani yapamayan varsa alın yapın bunu yaww komşuluk bitmiş kimseden ses seda yok burda..

Kızlar,
Çok fena öksürmeye başladım ilerlemesinden korkuyorum.
Bu nefes darlığındandamı oluyor üşütüyormuyum bilmem havalarda soğuk ama sıkı giyiniyorum
İşe gidip gelirken,
Boğazı ciğeri ne yumuşatır kızlar en kolaydan...

X