canım bende epidural sezaryen istiyorum muhtemelen öyle olacak aslında normal doğum taraftarıydım ama kordon dolandığı için sezaryene döndük her günüm tedirginlikle geçmeye başladı artık.allah yardımcımız olsun.
genel anesteziden çıkmak ve sancıyla uyanmak çok zor diyorlar.emzirmek falan gecikiyor yada sen baygınken emzirtiyorlar. ne bileyim en iyisi epidural yada spinal bence.ilk ağladığında sesini duymak hemen kucağıma almak istiyorum. zaten doğduktan sonraki ilk bir saat anne bebek arasındaki bağ çok kuvvetli pekişiyormuş hemen yanına alman gerekiyormuş ince detaylar var ben bunlarıda es geçmek istemiyorum...
spinali tavsiye etmedi doktorum hayatım...doğumdan yaklaşık 5 gün sonra başlayan ve birkaç gün süren çok şiddetli baş ağrıları oluyormuş..epidural de yan etki görülmüyor yüksek oranda dedi...ama malum hastanelerde sadece doktorunu tanıyabiliyorsun..anestezi ekibinde kimler var, ne kadar profesyoneldir tam bilemiyorsun...yoksa ağrı sızıdan ziyade benim derdim çocuk için ne daha iyiyse onu yapmak...ama iyice panikledim...bir taraftan da eksikleri tamamlamaya çalışıyorum...yok eşyalarını yıka, odasını temizle, aşure yap, doğum fotoğrafçısı ayarlamaya çalış, hastane detaylarını düşün, lohusalık detaylarına hazırlan, saç/baş / ağda filan derken valla leyla gibi oldum...2 saat günde uyuyorsam onla duruyorum işte...hepimiz öyleyizdir tahminen...allah hepimizi sağlıkla kurtarsın inşallah....