2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım geçmiş olsun hayatım iidir umarım artık elif paranox s yeni doğan bebekler için kullanılan bir fitil elife ii gelmişir belki ama bizim koca sıpalara paranox u kullanmak gerekiyor tam anlamıyla fayda görmek için.bide fitil şuruptan sonraki inatçı ateşlerde tercih edilmeli



ezgi yinemi hastalandı derya ii gibiydi bayadır ayy valla yaz gelsin artık yaa benimde kıştan içim şişti bu senee..bizede dolven ii geliyor ateş düşürücü olarak ayrıca ibufenin olayını eşimde söylemişti bizde çok tercih etmiyoruz ilk olarak dolven o olmadı paranox oda olmadı novalgine damla

yok yok bizde hastalık yok şükür iyiyiz :)))
 
ümraniye tepe üstünde buyaka alışveriş merkezi açılmıştı cumartesi gezerken gymbores mağzası yakında hizmette yazıyodu çocuk katında acaba şu sizin yurt dışından alışveriş yaptığınız site ile mağza ile aynımı acaba?derya-meral siz daha iyi bilirsiniz

evet canım 21 martta açılacaktı yetişmedi buyuk merakla bekliyorum :))

ama fiyatlar ucuk olur buyuk ihtimal... ve umarım tr kargolarını iptal etmezler...
 
:)) Bugün sabahtan beri herkes tepeüstündeki buyaka alışveriş merkezinden bahsediyo tesadüfe bak.


Derya o mağazaysa süper yaa uğraşmama gerek kalmadı, mağaza ayağıma geliyo desene, zaten benim o işi becerebileceğim yoktu :))
 
kuzi ben beğenmedim buyaka alışveriş merkezini ama milletin elikolu dolu alışveriş yapıyolardı :KK43:(....istinyepark-palladium um avm leri seviyorum ben kuzi bigün beraber gidelim buluşuruz nedersin?
 
Gülcecim valla süper olurdu ama ben eşim olmadan biryere gidemiyorum ki, iki çocukla hiçbiryere çıkamıyorum, ikisini zaptedebilmem imkansız, hafta içi kayınvalidem baktığı için haftasonu da bak diyemiyorum, o geziyo çünkü, inanırmısın optimum'a daha hiç gitmedim, palladium'a da defneye hamileyken gittim gezemeden geri geldim :))) gittiğimiz tek yer ümraniye carrefour eşimle beraber birer tane paylaşıp bakabiliyoruz ancak :)) ama inşallah o günlerde gelir buluşuruz bende isterim.
 
Dün Elif'i nihayet ilk kez sinemaya götürdüm Neşeli ayaklar filmi'ne, ve tam tahmin ettiğim gibi fiyasko sonuç, Elif düşündüğüm gibi korktu filmin hareketliliğinden ve sesinden. Yarısına kadar zor dayandık sonra eve :)))
 
2 çocuk zor tabi doğru söylüyosun canım :KK43:
neşeli ayakları bende sevmedim sıkıldım çizmeli kedi şirinler çok güzeldi onlara götürseydin belki severdi ...
 
Evet film sıkıcıydı gerçekten ama onlara da götürsem birşey değişmezdi sanırım, bizimki biraz tırsak :)) Herşeyden korkuyo birtek bizden korkmuyor.
yüksek ses, ani görüntüler, ani hareketler korkutuyo onu, mesela pepenin bisikletten düşüp ağlama sahnesi varya onu seyretmiyo ödü kopuyo nedense düşün artık, pepenin ağlaması, bacağım acıyo diye bağırması bile korkutuyo onu ne hissediyosa :))) kaçıp gidiyo odadan ya da saklanıyo birşeylerin altına kafasını sokuyo falan.
 
kızlar çocuklar 60 ayını doldurunca zorunlu olarak okula gidicek dimi kesinleşti...
yollamazsak yaptırımı ne oluyo acaba??
 
hımmmm valla bilmiyorumki sevdacım, eşim eczaneden alırken bir doktor varmış o sırada eczanede , özellikle bunu almasını söylemiş Paranox S Suppozituar 120mg yazıyo bizimkinde, hemende düşürdü ateşi. Yani her halukarda yüksek ateşe fitil, şuruptan daha etkili gibi geliyo bana.

tabiki fitil şuruptan daha etkili hayatım orda sorun yok yanlızca fitil ilk tercih olmamalı inatçı ateşlerde kullanılmalı yoksa şurupla düşmeyen ateşe tabikide fitil kullanılmalı
 
Valla bende bu yeni okul sistemiyle ilgili birşey bilmiyorum ama sadece 60 ile 72 ay arası başlanacağını biliyorum bende. Aslında iyi olacağını düşünüyorum ben çünkü çocuğunu kreşe falan yollayamayan insanlar dolu maddi imkansızlıklar nedeniyle ve bu tür eğitimlerinde çocuk için çok faydalı olduğu malum, yollayabilende zaten yolluyor o yaşta kreşe falan onlar için değişen birşey olmayacak, yollayamayanlar içinde büyük avantaj olacak o çocuklarda mahrum kalmayacak hiç olmazsa.



Sevda doğru söylüyosun, 38 derecenin üzerindeki ateşte öneriyo fitili bizim doktorumuzda, bizde ateşi şurupla ikigün düşüremeyince 3.gün fitile başladık. Ama bazıları da çok yüksek olmasada öneriyo özellikle bebeklerde karın ağrısında, huzursuzlukta falanda rahatlatıyo, kaka yapmasını kolaylaştırıyo tabi çok fazla olmamak şartıyla.
 
offff ya kızlar çok sıkıntılıyım aslında bugün, söylemeden geçemiycem 3-4 gün günüm geçti ama inşallahhhhhh sıradan bir durumdur, şubatın 28 çekmesiyle alakalı diye düşündüm ama yine de geçiyor, tehlikeli bir durumda yaşamadım hiç ama Defne'de birkez başıma geldi ya şimdi ödüm kopuyor, Allahım sen koru isteyenlere ver yarabbim yaaa dünden beri dua ediyorum. Net bir çözüm bulmam lazım bu korunma işine, ne yapayım bilmiyorum da her ay bu korkuyla da yaşanmıyo, offf offf inşallah yoktur birşey. :KK14:
 
kuzi ben 5 yaşında okula yollamak istemiyorum açıkçası napıcak atomumu parçalıcak ..

5 yaş sınıfını okul gibi düşünmemek gerek bence, bilmiyorum müfredat nedir ama öyle ders ağırlıklı değildir bence, şimdiki hazırlık sınıflarında dersmi yaptırıyolar sanki çocuklara, okula alıştırma dönemidir, faaliyet, etkinlik, spor vs. yaş gurubuna uygun şeylerdir, 5 yaşındaki çocuğun zaten alacağı bilgi sınırlıdır ve bellidir, ona zorla birşeyler öğretmeye çalışacak bir durum olduğunu sanmıyorum ben ya.
 
bunlarda zaten kreşte de var, benim kuzenimin oğlu kreşe gidiyo, 5 yaşında onlara da 2+2 vs. basit matematik hesaplarını öğretiyolar, değişen birşey yok.
 
selam...
bu gece iyi geçti çok şükür ateş düşürücü vermedim ...
kuzi eczane yaşını söyleyince paranox verdi ama çok şükür kullanmaya gerek kalmadı ..
sedakt duru alıştımı kreşe nasıl gidiyo....

geçmiş olsun canım
canım duru kreşe10 gün gitti hastalandı bi görseniz ne çok hasta çocuk var gönderiyorlar o halde ee onlardanda bzimkilere bulaşıyo ve bu çok can sıkıcı 6 yaşında bi kız vardı geçen sümüklü sümüklü ya benim durum bile cebinde mendilii iile dolaşır ve burnunu siler annelerde çok duyarsız hem o halde gönderiyorlar hemmde burun silmeyi bile öğretmiyorlar ne bilim ben bu hafta göndermedim evde dinlensin hem başkalarına bulaştırmasın hemde orda benim gibi bakamazlar çocuğuma pazartesi devam edicez canım hastalık dışında kreş süper bişeyy kendimize geldik ailece,bize çok iii geldi..

yok yok bizde hastalık yok şükür iyiyiz :)))

aman maşallahh dilini ısır derler yaaa :))) :nazar:

offff ya kızlar çok sıkıntılıyım aslında bugün, söylemeden geçemiycem 3-4 gün günüm geçti ama inşallahhhhhh sıradan bir durumdur, şubatın 28 çekmesiyle alakalı diye düşündüm ama yine de geçiyor, tehlikeli bir durumda yaşamadım hiç ama Defne'de birkez başıma geldi ya şimdi ödüm kopuyor, Allahım sen koru isteyenlere ver yarabbim yaaa dünden beri dua ediyorum. Net bir çözüm bulmam lazım bu korunma işine, ne yapayım bilmiyorum da her ay bu korkuyla da yaşanmıyo, offf offf inşallah yoktur birşey. :KK14:

ben spiral kullanıyorum biraz düzensizlik yapıyor ama çözümü konusunda çok memnunum
 
sevda spiralle de hamile kalan okadar çok tanıdığım varki etrafımda ona da güvenemem ben, kendi bildiğim kaçtane insan hamile kaldı böyle, aslınde en güveniliri kordon bağlatmak ama ilerde ne olur ne olmaz diye düşünmüyorum onu. Kondom beni acayip rahatsız ediyo olmuyo, ilaç kullansam nereye kadar, böylede olmuyo, aman yaaa önceden çocuğum olmuyo diye senelerce ağladım, şimdide korkudan ağlıycam nerdeyse yaa Allahım isteyenlere nasip etsin inşallah yaa
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Son düzenleme:
X