2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Akşam da Umutsuz ev kadınlarını seyredicem diye Elifle kavga ettik :)) filmi seyrettirmemek için elinden geleni yapıyo, herzaman salıncakta uyuyan yada ayağımda sallanmaya bayılan çocuk illa yatak odasında benimle yatacakmış, kıyameti kopardı bende inatla gitmedim film bitene kadar savaştık. Başka hiçbirşeyle ilgilenmeye tahammülleri yok yani. Tuvalette bile rahat bırakmıyolar yahu.
 
Bir bayan geldi, anasının da babasının da adı " Süreyya " :KK37: nadir bulunan bu ismin böyle denk gelmesi ilahi gücün işi olmalı.
 
nasıl da denk getirmişler Filiz böyle, yanlız çocuk için zor olmuştur, anne ve babasının ismi sorulduğunda aynısını söylediği zaman insanlar eminim onun anlamadığını düşünüp sorularını tekrarlamışlardır!!'
Çocukların erken ergenlik dönemi bitmedi daha, hepsinin ki değişken olmak üzere bu huysuzlukları çekeceğiz, kendilerince inatlaşıyorlar, kendilerini ispatlamaya çalışıyorlar işte.... Arada olan biz annelere oluyor..
 
:)) valla bende şaşırdım, lütfü lütfüye, halim halime alıştıkta buda hepten tesadüf olmuş, ümit -ümit bile var karıkoca :))
 
Merhabalar
Umit-umit guzelmis :)
Hepimizde ayni sorunlar var cocuklardan yana sanirim 3 yasin verdigi sıkıntilar :) ne yapalim sabirli olmaktan baska caremiz yok

.bende en sinir oldugum sey disari ciktigimizda ecenin yanimdan uzaklasip gitmesi .heryerde bagirtiyo beni gorenler pskopat der o derece gozum donuyo ama hic banamisin demiyo.gene disari ciktigimizda sessis sessiz uzaklasiyo . İple baglamayi dusunuyorum artik o derece :KK43:
 
eşim bi zamanlar çocuk tasması alcam derdi de o neymiş takamam çocuğuma derdim acaba düşünsek mi. kaçma kovalamaca neyse de bi ara önüne insanlar çıkınca gözden kaybediveriyo insan allah korusun.

meral çok gelesim geldi sizin oralara. evinin bahçesineee..
bol bereketli bi bahçe olur inşallah.

ben en çok satı ile satılmış ikilisi vardı onlara gülmüştüm ama süreyyelar daha ilginç.
birde bize be kere bi hasta yatmıştı ana adı paraşüt tü. ne gülmüştük yaaa
 
Evet o tasma olayina Cok kizardim onceden.simdi ise kimin ne dusunecegi umrumda degil..kaybolmasindansa boyle dolasmak daha iyidir.3-4 defa kayboldu saniyeler icinde yasadigim stresi korkuyu anlatmam mumkun degil.. Akli erene kadar cok dikkat etmem gerek.

Gulce onceleri bende uygun fiyata alalim derdim esime ama artik nerde bulursak aliyoruz ihtiyacimiz olan seyi. Onca yol trafik, cocukla yollarda ayri bi dert, bide alamadan donunce de sinir oluyo insan..
 
günaydın..
sabaha kadar uyumadık duru yine hasta ateşi 38 altına düşmedi bugün yine dr.gidicez niye bukadar hasta oluyo çıldırmak içten değil :KK43:(
 
günaydın..
sabaha kadar uyumadık duru yine hasta ateşi 38 altına düşmedi bugün yine dr.gidicez niye bukadar hasta oluyo çıldırmak içten değil :KK43:(

geçmiş olsun canım, hava değişimi çocukları daha çok etkiliyor...Umarım hemencecik iyileşir.
 
Günaydın kızlar,

Gülce geçmiş olsun duruya, çabucak atlatırsınız inşallah.

Serpilcim, gel canım, beklerim:)))

Tasma olayı benim de düşündüğüm birşey:))) Burada yabancılarda görüyordum, çocuğu nasıl bağlamışlar öyle diyordum ama şimdilerde ben bile düşünüyorum.
 
:)) tasma olayını bende dahil olmak üzere düşünmeyen kalmamış anlaşılan, çünkü yaşayan biliyo bazı şeyleri işte, yaşamadan anlaşılmıyo demekki, Elif'te sokakta aynı kaşla göz arası yok oluyo, elimi de tutmaz illa kendi yürüyecek, yürüse iyi illa koşacak yetişemiyorum, bağırış çığırış gidiyoruz yollarda.


Serpil Satı-Satılmış da süpermiş, hele paraşüt tam olmuş :))) nerden bulurlar böyle isimleri, ben böyle ilginç isimleri not ediyorum görünce, koca bir listem var, görseniz tam kopmalık, genelde de böyle isimler kars özellikle ardahan bölgesinden çıkıyo, azeri kökenli ya çoğu ondan herhalde. Aa aklıma geldi yıllar önce gelmişti adı: Alo, soyadı: Kıllı. ALO KILLI buna ne dersiniz :))) daha neler neler var listemde, Amo, Abo, v.s.


Gülce'cim geçmiş olsun ya, hastalıktan kurtulamadı bizim çocuklar bu ara hayırdır inşallah. Çabuk atlatır umarım.
 
:)) alo kıllı mı hahaa

ay ezgiyi tasmayla düşünemiyorum bebek arabasına bile binmedi hiç... hep yürüycem koşturucam dedi... benim kızım özgür kız :))

ama bende bu cumartesi çıldırdım magazada kasada sıra beklerken yanımdaydı birnada yok odlu... ezgi ezgi çıldırdım iki bölmeliydi magaza diger bölmeden koşarak geldi... hangi ara kayboluyor bilmiyorum ... iiki sn beklemiyor yanımda...

hele kıyafet almamız çok komik... giydirmiyor..... üzerime tut dene diyor :)))
 
:)) Ezgi'de benim kafadan, hiç sevmem kıyafet denemeyi, birtek pantolonu denerim mecburen



şuraya bakın ya meyve ve sebzede kimyasal bulundurmakta dünyada 3.sırada yerimizi almışız, özellikle biber, armut ve üzüm'ümüz çok tehlikeliymiş, hiçte beklemediğim şeyler, çilek, domates olsa neyse diyecektim.
Bunları yemekten sakının diyorlar da normalini nereden bulacaz acaba.

Meral sen ne bulursan ek dik valla :))
 
Gulce gecmis olsun .bizim kiz da yeni iyilesti.simdi benim bogazim agriyo :) ustune bahar yorgunlugu da eklenince hic birsey yapasim gelmiyo.soyle hergun kadin gelip toparlayiverse ne guzel olur.

Derya seninki iyiymis gene seslenince gelmis bizim ki gecen gun magazada masanin altina girmis hic sesinide cikarmiyo aklim cikti 2 dk icinde. Arabaya oturtsam bu defada yuruyerek uzaklasiyor :) bi defa arkadasimla bulustum avmde arabayla yuruyo onumuzden bizde arkasindan kosturuyoruz herkes bize bakiyo:))biizim kiz ustune bile tutturmaz kiyafeti ne gostersem istemiyorum der. Eceyle alisverise cikmiyorum..Ne elimi tutar ne yanimdan yurur kendi kafasina gore takilir. İsine gelince bebek gelmeyince buyuk oluyo...
 
valla hepsi ayrı bi havada bu çocukların anlaşıldı.
bizde bu akşam ne yaşadık anlatsam. işten çıktık hep beraber babamız önden arabaya gitti biz çağanla arkadan gideceğiz. önce merdivenden inerken elini tuttum diye kızıp merdivenleri tekrar çıkıp el tutmadan indi sonra da karşıya geçeceğiz araba geliyordu bekle dedim ona kızdı neden bekle demişim o geçecekmiş. araba geçiyordu oğlum diyorum yok ben araba geçerken geçcektim sen beni niye tuttun sen bana niye dur dedin. oğlumhadi yol boş geçelim ben şimdi geçmem araba gelirken geçcem. ay deli etti beni. yol ortası olmasa geçip gitcem yanından yola fırlar diye gidemiyorum. sonra noldu da geçtik hatırlamıyorum. beni babasına şikayet ediyo ..
adrenalin yaşayacağı tuttu herhalde:))
ee tabi kızı olunca insanın deneyerek almak istiyo kıyafetleri. biz ne bulursak şöyle bi boyuna bakıp kafadan alıyoruz üstüne tutmayı bile denemedim daha..
off saat 01.40 3 gecedir öksürük krizi ilee uyanıyorum ve geçene kadar böyle oturuyorum işte. hadi görüşürüz.geçti gibi iyi geceler
 
:))) ayy bu çocukların hepsinde aynı huylar var, demekki anormal bir durum yok, bunu anlamak bile güzel napalım
 
dün öğlen eve gittim ateşten inliyo çocuk bakıcıda yeni ateşi çıktı diyo ay çıldırdım arabaya attığım gibi hastaneye gittik acilde müşadeye aldılar 39.7 ateşi orda çalışanlarada sinir oldum eşimde şehirdışındaydı bu gün aradım hastaneyi acil çalışanlarınıda resepsiyon görevlilerini şikayet ettim banada bilgiverin dedim çok gerginim:KK43:(
diyorumkitahlil verdik sonucu nazaman alırım sistemim dolu bakamıyorum bekliyorum hala aynı cevap ama ödemesi olanları sıradan alıyo ..
dr.viral enf dedi 3 gün ateşi yüksek olur takip edindedi çocukta beyin hücresi kalmıcak ateş ten bu gün başka hastaneye götürsemmi diyorum :KK43:((ilaçlarınıda veriyorum ama bakıcı ateşi yok desede inanasım gelmiyo
 
duru elimi bırakmaz çok korkar ama arada oda kaybolmuyo değil:KK43:(
kıyafet bende üstüne tutarak alıyorum denetmek mümkündeğil ,bizde zaten 1 eteği var yıkanır ütülenir onu giyerne alırsam alıyım fark etmiyo
 
Gülce çok geçmiş olsun, nasıl dayanıyolar o ateş'e, aynen doktorun dediği gibi üç gün sürüyor ateşi, sonrada halsizlik devam ediyor, başka yapacak birşey yok götürsende, çok ılık banyo yaptır sık sık ve fitil ver, aaa dur fitilinde hangisini vereceğini söyliyim, bakayım internettende şuruptan daha uzun süre düşürüyo ateşi, hemde havale önleyiciymiş bu hemşire arkadaşım önermişti çok iyi geldi ateşte.


Nereye götürüyosun sen acile, yada normal doktorun kim. Ben hospitalium'da hülya hanım var ona götürüyorum bebekliklerinden beri, o bakmadan içim hiç rahat etmiyor, başka hiçbir doktorun dediğine inanamıyorum o görmeyince, çok seviyorum doktoromuzu. Gece yada pazar günü birşey olduğu zamanda Zeynep kamil'e gidiyoruz, acil müdahalelerde iyiler enazından, geçen akşamda ümraniye devletin acil ortopedisini ziyaret ettik orası da ilgiliydi.
 
X