2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler herkese...görüşmeyeli herkes iyidir umarım..

metine çok geçmiş olsun bizde yakında tıpa ya da arştırma hastahanesine gideceğiz bakalım birşey çıkacakmı.

öldüm ve öldürdüm gibi garip davranışlar bizim oğlandada vardı bizde tabanca almadık ama bizimki komşunun oğlundan görüyor bende artık onunla görüştürmüyorum.
yarın kreşle görüşmeye gideceğiz 3 yaşını doldurmaları gerekiyormuş ama bizim arkadaşlar konuşmuş getirin çocukların durumuna bir bakalım demişler 1 ay deneme süresi varmış.

bugün eşimin amcaları filan ailecek denize gittik.ben denize girdim eymende babasıyla kaldı.bizim aile dostarından çaya çağırmışlar bizim plajlarda taşlık kayalık zaten eşimde kucağına almış eymeni giderken taşta ayağı kaymış ikisi beraber düşmüşler eymenin dizi hafif çizilmil eşimin ayağını karnını taşlar kesmiş...allahtan eymende birşey yok kafası filan o keskin taşlara inmemiş.fazla birşeyi yok ama tentirdiyod sürünce kan diye ondanda korkmuş.

birde eymene uçak al eymene motor al eymene kepçe al sayıyor bana ...al diyosun ama para varmı sormuyorsun diyorum ceplerine bakıyor yokda para babada diyor..herşeyi baba aldı diyor..oğlum bu tşörtü beraber almadıkmı diyorum düşünüyormuş gibi yapıyor heeey anne sen almıştın diyor.bugünde yılan al demeye başladı o nerden aklına geldi bilmiyorum.oğlum yılan ne sen biliyormusun dedim ağzı var koca dişi var başı var diyor.
 
Günaydın kızlar,
Emelcim hoşgeldin.Filiz sende hoşgeldin canım.2 çocukla işin çok zor tabii.Geçmiş olsun sizede, belki ameliyattan sonrta düzene girer gelişimi metişin.

Serpil bizde de yeni yeni korkular türemeye başladı dediğin gibi.Bir arkadaşın kızı hayalet var diye korkutmuştu bir gün, o günden beri sürekli hayaletten korkuyorum demeye başladı, her gelene söylüyor hayalet var ben korkuyom diye. Epey uğraştım onun için, yok öyle bir şey, biz döveriz o hayaleti falan filan diye.En sonunda kitabında hayalet resmi vardı, bak ne güzel bir hayalet sen gördün mü dedim, biraz daha azaldı.Resmi görünce.
Silah bende hiç almadım, ama legolarını birbirine takıp dın dın diye bize ateş ediyordu.En sonunda su tabancası aldım, karyayla beraber oynuyorlardı, şimdi kırıldı, ama başka oyuncakları silah niyetine kullanmayı bıraktı.Biz ne kadar öğretmesekte, almasakta, çocuklar bir şekilde bir yerden görüyorlar.

Duygu sizde olaylar epey ilerlemiş, doktor olup ameliyat yapmalar filan:))))

Fazilet size de geçmiş olsun, eşinde de birşey yoktur inşallah.Ucuz atlatmışsınız.

Egede televizyonda gördüğü , kitapta gördüğü her şeyi bana bundan alsana sen diyerek aldırmaya çalışıyor.Bende git babana söyle diyorum.Reklamdaki araba yatak, kitapta gördüğü kırmızı araba, ya da kendisine göre istediği herşey tek tek sayılıyor hep:)))
 
slmm

geçmiş bayramınız kutlu olsun ... bodrum a gittik bayramda çok guzel geçti artık iş başı ezgide okuluna gitti...

çok güldüm okurken ya neler söylüyor velerler... ezgide bizi kırıp geçiriyor...

bodrum da son gün kahvaltı ettik birde turgut reise gidelim dedik ... oraya vardık arabadan indik ezginin tepki.... bir çaybahcesinin önünden gecerken ben çok acıktım şurda oturup cay içelim mi ? :))))))))

şok olduk biranda çayda agzına sürmemiştir acı anneler içer der herzaman :)))

birde bana sarılıp canım, aşkım, bir tanem , farem diyor :)))))))))
) fare çok güzelmiş sevdiği bir oyuncagı varda :))

birde severken dövenlerden bizimki sıkarak öperken birden ısırarak falan seviyor bende öyleyimdir gerçi :))) gecen canımı yaktı neden böyle yaptın dedim çünkü ben yayamazım dedi :)))))))
 
Merhabalar,
Tatilden dönülmüş, biraz neşelenmiş sayfamız. Metin, onat ve Nil'e geçmiş olsun.....
Korkularını yerim ben onların, adam olmuşlarda korkuyolar. Bizimkide geçen gün oyuncak sepetini çekmeye çalıştı, çekemedi...Anne, belim ayıyo, oyuncakları alıymısın dedi!!! Koptuk o anda..
Uzun tatilde alışmıştık kızımla beraber vakit geçirmeye, bugün yine evli evine köylü köyüne, Allahtan sabah problem çıkarmadı.
 
merhabaa..
hoşgeldiniz:)))
benim tatilim başlıo şimdik nil okulda:)))umarım fena olmaz tam ii diildi
işte şaka maka eşşek kadarlar herşeyi biliolar,maşallah..
silahı nil de havuzda bi çocukta görmüştü ,su tabancası tutturdu aldık ama dan die kırınca unuttu:))ama erkekler gerçekten meraklı,bizimkiler de makyaja falan..
 
Hoşgeldiniz sizde deryacım, tatiliniz iyi geçmiş, değişiklik iyi olmuştur. Bizde dün akşam eşimle konuşuyorduk, şöyle bir hafta sonu kaçamağı yapalım, tam işler başlamadan diye.Yaz tatil ama bizim gelen giden çok oluyor, annem ben de olunca.Bize de marmariste kalmak tatil olarak gelmiyor açıkçası.Şöyle telleri kapatalım hiç olmazsa c.tesi, pazar tatil yapalım diyoruz.İnşallah yapabiliriz.

Herşeyi çok biliyorlar bunlar canım...

Egede gelip gelip sarılıyor bana, annecim ben seni çok seviyoyum, diye.Ben de ona sarılıyorum bende seni çok seviyorum deyince iyice sarılıyor, canım, annecim, miyalcim, bebeğim sıralamaya başlıyor.

Ben ona sen çok güzelsin, kara gözlüm benim diyorum, geçen gün geçmiş karşıma annecim ben çok güzelim di mii, gözlerimde çok güzel dedi.Bende anneanneside şok:)))
Hergün farklı bir şeyle bizi şaşırtıyorlar.
 

çok komikler ya büyüdüler iyice yarım konuşmaları çok hoşuma gidiyor birde tekrarlatıp duruyorum o da gülüyor sonunda :))

acaba ya abaca diyor mesela gibi ye bigi :))) köpege: töpek topa kop :))) arıya ayı diyor :)))) ayı mı diyorum hayır ayı ayı bız bız diyor :))))))) ters söylüyor bazılarını ama kalanı harika bende hiç düzeltmiyorum çok egleniyorum...
 
Aynen:)))
Bende çok seviyorum öyle yarım konuşmalarını.T ve k lerin yerleri hep karışıyor.Eskiden düt derdi süte şimdilerde sük diyor.ısıt değil ısık, köpek değil köpet...
 
Sevgili Arkadaslar...



50 yaşındaki ablam, bundan 2 sene önce geçirdiği trafik kazası neticesinde beyninden büyük darbe aldı.Sizinle burda paylaşmıştım. Yapılan müteaddit ameliyatlar sonunda 5 ay yoğun bakımda yattıktan sonra ev bakımına alındı. Beyin sapı ve omurilikte bir hasar olmadığı söylendi. Ancak hastamız 2 senedir henüz uyanamadı. Daha doğrusu bilinci açılmadı. Bazı uyaranlara refleks şeklinde tepki veriyor. Fakat insanlara veya eşyaya bakar gibi olduğu anlarda bile bir tepki vermiyor.

Nefes alması boğazına takılan özel bir cihazla ve beslenmesi de direkt mideden mama ile olmaktadır.

Bu tip hastaların seneler sonra iyileşenleri olduğu hakkında bazı duyumlar almamıza rağmen henüz elimizde kesin bir bilgi yoktur.

Kök hücre tedavisinin iyi gelebileceğini söyleyenler de var.



NETİCE OLARAK:

Bu konuda bilgisi olanların veya bu tip hastaları iyileştirebilecek doktor, terapist veya klinikleri bilenlerin insaniyet namına adresime bilgi vermelerini rica eder, zahmetleri için kendilerine peşinen teşekkür ederim. Selâm ve sevgilerimle.
 
Filizcim geçmiş olsun tekrar canım, allah bir an önce ablana sağlık versin.Hiç böyle bir durum hakkında bilgim yok, ama inşallah bilen arkadaşlar vardır.
 


hatırlıyorum canım ya 2 sene mi geçti üstünden daha dün gibi ... ay kocasına çocuklarına bakanına ne zordur çok yazık... allah yardımcınız olsun allah şifa versin...
 
bu koca kazıklar diycem artık bebek diyoduk ya. çok bilmiş bunlar yaaa...
ben dün kreşin müdürüyle konuştum. bana psikolog randevusu ayarlaması için. dedim ya bende koktuğum için çocukta kalıcı iz bırakmasını istemiyorum. kreşe köpek almayı düşünüyorlarmış yavru köpek bu o anlamda iyi olacak. uyardım tabi temkinli olun iyi olur derken hepten tepmesin idye..
dün akşam nöbeçiydim yanıma geldiler ben hep ona benim canımsın derim o da senin değil babamın canıyım derdi. sonraki aşama senin değil babamında seninde yani ikinizide canıyım demeye başladı. ve dün akşam ki aşama senin canın değilim babam senin canın dedi.
onlada canım diye konuşuyorum ya ona dikkat çekti herhalde.
sabahın 4 ünde kalkmış arabalarını toplamış çantasına koymuş koridorda giderken duymuş eşim fırlamış yataktan nereye diye o da ben arabalarımla oynıycam sen yat demiş. tabi babamız yatmamış gel burya ne oyunu deyip yatağa almış allahtan uyumuş. çağanın uykuları çok azaldı yine bu aralar gece 12- 1 de yatıyo sabah 7 de kalkıyo. kreşte uyuyo tamam ama sonuçta 9 gün bizleydi ve bizimleyken hiç öğle uykusu uyumamasına rağmen gece yine o saatlerde yattı. bi de sabaha kadar deliksiz uyusa neyse böyle gecenin ortasında kalkıp oymamaya gidiyo........
 

:))) aa duymasa babası nereye gidecek birde sen yat demiş he :)))

ezgide gece hala uyanır yanımıza gelir o huyunu bırakamdı illa kulağımı tutacak oynaya oynaya yatıcak... ama öglen 2 saat uyuyor akşamda 10,30 en geç uyuma saati...
 
İyi akşamlar.

Filiz çok geçmiş olsun... Bende hatırlıyorum nekadar zaman geçmiş üzerinden.Allah acil şifalar versin ama bende
bu gibi durumla hiç karşılaşmadım ve duymadım...


Kızlar ben bişey sormak istiyorum. Çocukların oto koltuklarını ne tarafa takıyorsunuz. Bizimki şöför koltuğunun arkasında ama orası ters gibi geliyor bana...
 
Günaydın,
Bizimkide şoför koltuğunun arkasında, hiç problem yaşamıyoruz. Ancak şimdiye kadar hep eşimle gidiyorduk, kim kullanırsa arabayı diğeri arkada Aslıyla vakit geçiriyordu. Kasım
ayından sonra eşimin çalışma saatleri değişeceği için Aslı'yı ben bırakacağım o zaman yolcu koltuğunun arkasına almam gerekecek.
Filizcim çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin, benim çevremde benzer bir örnek var ama onada yaklaşık 1 yıl oldu, şu an için herhangi bir gelişme yok.
 

bizimki yolcu koltugunun arkasında hem ben araba kullanırken daha rahat görüyorum, hem o tarafta tv var onu seyrediyor...
 
bugün de nöbet istirahatlisiyim. sabah kalktık ağanı zor bela giydirdim servise indircem bir başladı ben okula gitmiycem evde kalcam diye bağırmaya ağlamaya ne yapsam olmadı. dün akşamda gitmiycem evde kalırım demişti ben önemsememiştim. daha doğrusu bu kadar ciddi olduğunu düşünememeiştim. sorularıma da cevap vermemişti.
neyse zorlada olsa giydirdim kucağımda indireyim dedim ama öyle bi ağlıyoki tarifi mümkün değil. servise kadar gittik servis şoförü şok oldu okulda bişey mi oldu diye sordum hiç bişeyden bahsetmediler dedi. bugün siz getirin isterseniz dedi bu olcak gibi değil. geri eve çıktık. artık o kadar kızdırdı ki beni bağırma diyorum yok sebep soruyorum yok deli gibi ağlıyo bende vurdum bi tane. canım sıkıldı tabi ama o an gerkiyo gibi geldi haa ne değişti hiç bi şey ama çocuğumu tanıyamadım bugün. o derece yani.
neyse bu gün senle ilgilenmiycem dedim beni işe gitmiş farzet dedim. ve hiç ilgilenmedim kahvaltı falan da vermedim. ev temizledim. neyse bu tabi dolanıyo paçalarımda sonra gel konuşalım dedim. seni anneannene bırakayım mı dedim tamam dedi. ben okula gitmek istemiyorum dedi. tamam dedim. akşam seni bırakırız dedim. ama bi daha ne zaman gelir alırız bilmiyorum dedim. akşamları eve de gelemezsin dedim. uzak dedim. ben seni her akşam eve gelebilesin diye okula yazdırdım dedim kararını ver nasıl istersen öyle yaparız dedim. oda eve hiç mi gelemem dedi. gelirsin ama her akşam dedğil biz ne zaman fırsat bulursak o zaman olur dedim. neyse kararını okuldan yana kullandı.

bidaha sordum neden okulu istemedin noldu dedim. okulun bahçesinde parkında köpek var anne ben ondan çok korkuyorum ondan gitmek istemedim dedi. ben seni çok üzdüm bidaha böyle şeyler yapmıycam söz sen ağlama annecim okula giderim tamam bidaa özür dilerim dedi. barış imzaladık. amaaa kafam çok karışık. bu çocuk daha şimdiden bu derecede korkuyosa işimiz fena. napcamı şaşırdım bir gün içinde böyle bi dönüş yaşadık işte. kreşle konuşcam tekrar ama onlar köpeği geri verseler bile bu korku bizim tüm hayatımızı etkileyecek durumda bana bi fikir verin nolur. hayır benim hayatımı bu denli etkileyen bi korkunun çocuğumun hayatınızıda esir almasını istemiyorum. hiç sevmediğim halde eve yavru köpek alsammı diye bile düşünüyorum ama evde de korku bi tarafa köpeğe bakmam ki. nolur bana birileriniz cevap yazın..

filizcim bu arada ben eşime sordum ama kök hücre tedavisi yapan hastane veya doktor bilmiyor. hatta yapan yok diye biliyoruz. üzzgünüm(
 
Serpil bu korku çok zor bir olay, senin korkun çağana geçmiş durumda.Ama açıkçası eve köpek almak sorunlarını çözmez daha fazlalaştırır.
Bir şekilde bu korkuyu atlatması lazım, belki senin bir psikoloğa gitmen kendin için ve çağan için yapman gerekenleri öğrenmen gerekir.Yavru bir köpekten bu kadar korkması normal değil.Senin de onun yanında hiç bir zaman için korkunu belli etmemen gerekir.Şimdiden çağanın hayatını esir almış gibi bu korku.
 
meral işin ilginci bu zaten. ben hiç bi zaman çağana bunu belli etmedim. yani edecek yerde olmadı açıkçası. yolda sokakta köpekle falan karşılaşmadım. bi iki kere gördüm köpek ama uzaktaydı eşime çağanı kucak isterse sen al dedim sessizce ben bişey alcam diyip karşı kaldırımdan yürüdüm çağan bunu bilmiyo bile.. korktuğumuda bilmiyo. biyerden başlayalım diye ata gidiyorduk. en çok yaklaşabildiğim hayvan at oldu. çağanda çok seviyordu. ama düştükten sonra onada korku geliştirdi. bi kez gidelim dedi gittik. ata yaklaşınca kıyametleri kopardı. off canım çok sıkkın. adam gibi bi psikolug bulmam lazım da nerden. bunlarda bi kerelik iş olmazki. 2 hafta sonra istanbula gitcez bulsam randevu ayarlasam faydasız bi seansla hiçbişey olmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…