2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

tatlımı cadı demek istedin galiba düğünün sonunda ayakkabıları çıkarıp kolbastı oynadı :))))))
 
ezgi gelin olmuuuuşşşşş.
çok da güzel olmuşşşş.
maşaallahhhhhh

kızlar kreş işi ya kafamı kurcalamaya başladı iyice. bizde iki öğretmen var. çağanların grupla ilgilenen. birni tanıdım o da çok genç. ama çağan çok sevmiş. ablam diyo..
yanından ayrılmıyomuş kreşte. kız çok iyi anlaştık hep sohbet ediyoruz diyo. mutluda geliyo ama genç diye kafama takıldı.
bide geçenlerde yola çıkarken aramıştım kreşin iletişimden sorumlu kişisini.biz bu hafta yokuz diye servise haber vermesini istemiştim bi gün sonra servis şoförü sabah aradı haber verilmemiş herhalde bu da sorumsuzluk gibi geldi bana. aslında mekan çok güzel ama biraz amatörlük hissettim ben. hemen karar verip kreşimi değiştirsem yoksa biraz daha beklesem mi bilemedim..

yemesi düzeldi kreşe giderken akşamları saat 10 da kendi gidip yatar oldu. tatildeyiz diye düzen bozuldu şimdi ama o olur. kreşe giderken düzeliyor. ama yaramazlaşmaya başladı o da diğer çocuklardan kaynaklanıyodur birbirlerinden öğreniyorlar sonuçta. ayy ne biliyim ya çok mu abarttım acaba...
 
kızlar bide kamerayla izleme olayı kaldırılmış. kanun ile..
siz izleyebiliyormusunuz ben naptı ne etti diye değilde daha çok günlerini nasıl doldurduklarına dair bilgi edinmek için istiyorum aslında izlemeyi.
 
böyle düşününce insanın hiç gönderesi gelmiyor zaten...

senin evde baktığın gibi olurmu hiç yada dikkat ettiğin gibi olmaz...

gecen gün dedim ya hem faydası var hem zararı artık hangisi agır basarsa ona göre hareket ediceksin.

birde bu söylediklerini kreş yetkilisine söyle böyle böyle oldu diye...

herkes titizdir çocuğuna ama benim nasıl deli titiz olduğumu anladılar artık ona göre davranıyorlar

bazı aileler çocukların yaptığı resmleri bile almayıp okulda bırakıyormuş evde kalabalık diye ben dosya yapıyorum farka bak...

allaha emanet ediyoruz çocukları canım başka şansımız yok...
 

yasaklandı canım ben sana söyliyim bence günün öğleden sonraki zamanı genelde ölü....

ben bazen 4 te ezgiyi almaya gidiyorum uyuyan çocuklar oluyor hala...

sonra ikindi kahvaltısına gidiyorlar zaten 5 gibi alıyorum ben ezgiyi

evdede 1,30 da yatırıyorum ben ezgiyi 3,5 ta uyanıyor yemek ye falan gün bitiyor ordada aynı şey geçerli ...

sen kaçta alıyorsun akşam
 
ben iki gün verdim servise servis 18.30 da getirdi. saat 3 de kalkıyorlar herhalde. hergün kalkarken hadi uyanın saat 3 oldu diyor. ordan anladım. onlarda öyle demişti. 4 gibi de ikindi k.ltısı varmış.
 
:))) hadi uyanın saat 3 oldumu diyor yavrum ya nasıl hemen alışıyorlar görüyormusun...
 
yaa cadı diil be derya çook tatlı..ruhunu baltalama kızın,rahat o:)))
serpilcim herşeye takılma,ya bize de oldu ankaradayken geldik die arıolar ,rutin yani direksiyon dönüo sırayla,dalabilirler..bırak genö olsun,çağan okulu onunla sevsin,tabi çok bağlanmasın(nille yaşadık biz hatta hala yaşıoruz)
şimdi yenisiniz ya ondan..okula için ısındıysa pürüzler zamanla yok olur ama deryanın dediği de dooru,ben hala hemen hergün ararım:)))ama şükür ki şanslıyız okul yönünden..
kızlar tüm gün dans edioruz nille..gösterisi var ya inanılmaz ,öğretio,komut verio,burakla beni maymun edio:))
 
:))) ay yerim onu ya son halinin fotolarından koyda görelim saçları nasıl uzamıştır kimbilir...

işte bizim kreşte böyle şeyler yok o çok gıcık hep orta ve büyükler yapıyor gösteri tiyatro falan bizimkilere yaptırmıyorlar
 
Merhabalar
Kres konusunda bende cok merak ediyorum neler yapiyorlar diye eceyi almaya gittigimde oyle mutluki sarilip duruyo neler yaptiklarini anlatiyor :) bi nebze icim rahatliyor. Bizim ogretmenlerde daha uzun saatler gondermemizi tavsiye ediyorlar. Cok alisti aslinda ama orda sadece makarna pilav yiyor. Birde ogle uykusu var orada nasi uyuyacak evde enaz 1 saatte uyuyor. Kararsizim
 
süper ya nil de servisten inmek istemio:)))
ha bu arada servisle gidio nil,gelio da:))biz onu almaya gidince gelmio serviste tahsin amcası müzik açıomuş da dans ediolarmış:)))
kamera da dooru diil bence ,seyretmek de istemem..çocuumun seyredilmesini de..
nilin öğretmeni aradı geçen gün ün,duygu hanım sizden bişi isteyeceğim-buyrun-şimdi nilin 4 rolü var ama aramızda kalsın olur mu-?!!hı?,nie-duygu hanım biz tüm rolleri eşit dağıttık 3'er sadece 2 özel çocuumuz var onlara 2'şer..ama nil küçüklerin dansını çok güsel yaoıo toplantı yaptık nili de kattık onlara ama aramızda kalsın.-tamam da nie aramızda ne olacak ki ha 1 ha 3 ha 4..anı sonuçta hepsi aynı..-öle demeyin duygu hn.tek tek hareketleri sayan velilerimiz var-harbi mi:26:..
enteresan di mi
bizimkiler süperdir,sergi yaptılar daha 2-3 hafta oldu..bi yerlere götürüolar,şimdi de atletizme başlatmak istiolarmış(devletin ücretsiz=)ilgililer,hıhhh
nile mi dedin tatlı olmuştur diye deryabizeyse teşekkürler,değişik bi çocuk yetişio onu biliorum sadecesaçları da en uzunlar belinde ama kıvrık kıvrık kıyamıorum sanırım istanbul dönüşü kestireceğim artık yıpranıo çünkü..fotolar tel de ama aktaramıorum du bi daha deneyeyim:26:
 
merhaba kızlar

Derya Ezgi çok güzel olmuş maşallah

Duygucum sen istanbuldamısın?

Serpil seninde tayin işine çok sevindim hayırlı olsun

bizde evdeyiz kreşi henüz düşünmüyoruz bu kışıda böyle geçirsin bakalım belki 3 gün 3 saatlik oyun grubuna gider o kadar artık evde daha güzel ve verimli saatler geçirebiliyoruz çünkü hem yaptığımı şeyleri anlıyor hemde zevk alıyor dağıtmadan bozmadan zevkle yapıyor beraberde geziyoruz artık rahat rahat büyüdük yani kısacası :)) anne ben büyüdüm diyor zaten :))
 
ay duygucuuumm geçen gün face de gördüm resmini senin kızın valla yorum yapamadım herhalde. ama diyorsun ya 85 cm diye orda maşallah genç kız gibi görünüyordu. saçlar upuzun askılıyı giymiş bide havalı bi bakış ayy bu yaşımdayım daha öyle bakamadım nazarım da değmesin
derya çağana ezginin resmini gösterdim bak cici arkadaş dimi gelin olmuş bak dedim. anne cici onada çikola ver dedi. çikolatasını vermezkimselere..

valla seviyo şimdilik arkadaşları varmış sayıyo tolgaa egemenn falan diyo da kreşin açılış saati de çok ters diğilmi. çalışan insanlar düşünülmemiş sanki çocuğunu rahat rahat getirip götürebilecek insanlar için ayarlanmış. 8.30 da kreş mi açılır. gidince görüşeceğim tekrar eşimle anlaşırken onu size göre ayarlarız demişler nasıl bi ayarmış bakalım.

bugün dışarı çıktık. kafelerin barların olduğu bi yer var meydan da. işte çağan balon kuklalar gördü seyretcem diye gitti bi bank bulup oturduk. derken bi kız çocuğu oda bizimkilerle emsalmış. neyse başladılar oynamaya bi hareketler bişekiller danslar falan derken kızla bizimki aldılar başlarını gittiler bizde annesiyle takipteeyiz. derken girdiler bi bara tabi biz hızlandık. barın kapısın da da sahibi. ellemeyin çok tatlılar bakalım napcaklar dedi iyi dedik. iyice girdiler içeri lambalara bakıyolar falan adamda oturun bide masa açalım oldu olcak neyse zor çıkardık dışarı takılcaklar bıraksak. öyle işte baya güldük anlayacağınız..
ilk bar maceramızıda 2.5 yaşında yaşadıııkkkk
 
izleme meelesinide acaba anlattıkları kadar dolu mu geçiriyorlar günlerini yoksa palavramı diye merak ediyorum yoksa öyle takıntılı anne lerden değilim. öyle olup olmadığını zaman gösterecek tabii amaen azından bir gün çekseler izlesem içim rahatlayacak.
 
ooooooooooo çağana bak sen takmış kızı koluna barlara akmış
hangi pozu nilin merak ettim:26:
serpilcim yanlış hatırlamıosam deryanın kreşinde ilk zamanlar bölüm bölüm kameraya alıolardı ezgiyi,yerken vs...bunu bi teklif et bakalım ne diyecekler..
emelllll.....nassın caanımmmmay sonu istanbula geliorum ama günü birlik gibi sona temmuz ortasında tekrar geleceğim malum düğün trafiği..yerim ben ya büyümüş mü..nilde dio benbebek diilim büyüdüm
nilin kreşi de 8.30 sanırım bu arada...bi de sen sorarsın çağana bugün naaptınız,kimler vardı nasıldı falan..o zaman için rahatlar
 
ay çağan ser verip sır vermeyelerden. davranışlarından anlyorum bişeyler. hiç anlatmıyo anlatsa biraz..
 
slm kızlar ya elma ağacı ya da deniz atı anaokullarını bilen duyanınız var mıııı
 
Günaydın kızlar,
Serpil maşallah şimdiden barlar filan:))))Kızlarla barlara takılmaya başlamış:)))
Senin tayin işine de sevindim.
Kameraya almak yasak olduğu için, bende derya gibi egehanı çekmeleri için kamera vermiştim, evde yemeyen çocuk orada yiyordu:)))Özellikle yemek konusunda sorun yaşıyordum ben.
Şimdilerde her akşam aldığımda arabada sohbet ederek gidiyoruz,
oğlum bugün ne yaptın,ben boya yaptım,
nasıl güzel miydi,hıııı.Anne bak araba.
Evet oğlum araba.Başka ne yaptınız okulda ,öptüm ben.
Kimi öptün, emineyi öptüm
başak ne yaptın, ısırdım.(aslında ısırmış olmuyor ama anlatacak bir şey bulamayınca)
aaaa olur mu niye ısırdın? ısırdım işte.
Anne bak kamyon , kamyon evine gidiyor, bizde evimize gidiyoruz
Böyle sohbetler yaparak eve gidiyoruz:))))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…