2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar,
Nasılsınız diyeceğim ama herkes , sadece nazo hariç, çocuklardan sorunlu:)))))
Bende o kanalı açıyorum, bir tek oyun arası baktığı çizgi diziler bunlar:)))Hem eğitici olmasını seviyorum bende.Ege de tv izlemez, calliou ile falan arası yok.Sadece reklamlardan sevdiği bir şey olursa, bir de arabalı bir film olursa araba sahnelerini kaçırmıyor.:))))

ççok komik birşey oldu...

hürriyet çocuk kulubunden aradılar disneye bilet kazanmışız :))))))))))
Güle güle izleyin deryacım:)))))

Eh en sonunda ege sayesinde seni tekrar aramızda gördük aylincim:)))))

kayınvalidem komaya girdi bu akşam çok üzgünüm..naz da anladı sanırım yavrum sanki duruldu bikaç saatte büyüdü(
Geçmiş olsun Ayşegül.Allah hayırlısı ne ise onu versin.

Dün akşam bende çıldırmıştım.Egeyi kreşten almaya gittim, ağlıyor, gelmiyor.Sarıldı öğretmenine, ayaba ayaba diye içeri gitmek için ciyak ciyak bağırıyor.En sonunda bak gidelim sana araba alacağım dedim.Tabii böyle söyleyince sakinleşti, montunu ayakkabılarını giydi.Eşime de egeye söz verdim araba alacağız dedim.Gittik toysa.Orada her gördüğü arabayı almak istedi.Dolaşırken mağazanın içinde, 1 yaşındaki çocukların binebileceği bir araba görmez mi.Bindi üzerine, mağazanın içinde cirit atıyor.Alsam en fazla bir kaç ay binebilir.Daha fazla kullanamaz.Anlatıyorum anlamıyor.İndirmeye çalışıyorum inmiyor.Neyse o sırada akülü arabalara filan bakayım dedim.Bir tanesini beğendik.Alalım dedik.Ege hala öteki arabada bu sırada.Tam ondan alıp, akülüye bindireceğim.Mağaza sahibi o araba bozuk demez mi_? Ege küçükten inmiyeceğim diye tutturur.Ben onu sana alamam derim.Çıldırmak üzereydim.Oğuz çekildi kenara.O arabadan ancak sen indirebilirsin diye.:))))
Ya aslında alayım istediği arabayı diyorum, fiyatı 55 liraymış.1 ay ya binecek ya binemeyecek.Değmez o kadar paraya.Öteki araba bozuk olmasa 350 liraydı ama , hiç olmazsa yazın bahçede kullanabilir.2 sene rahat olurdu.En sonunda bağırış çağırış çıktık ağazadan biz egehanla.Tabii ben bu arada kızmışım iyice, almayacağım sana araba filan diyorum. Babası arkada kaldı, biz arabaya giderken.Geldiğinde elinde 2 tane küçük araba vardı.Onları verdi egeye.Sanki az önce onları elinden atan, şu, şu diye ağlayan çocuk o değilmiş gibi, ayaba diye oturdu koltuğuna.Eve kadar rahat rahat geldik.
Bir anlık sinirleniyorlar, ama sonunda yine istekleri oluyor.O yüzden şımarıyor bunlar çok fazla. O yüzden de hiç bir şeyden memnun olmayan çocuklar yetiştiriyoruz sanırım.

Ufff çok yazdım bende.Neyse içimdekini döktüm:)))
 
Nazo, yazlıklar şu anda oldukça pahallı canım.İndirime girenler, kışlıklar şimdilik.
 
evet meral doyumsuz oluyorlar dediğin gibi. insan imkanları doğrultusunda imkanını zorlayarak bişeyieksik olmasın aklında kalmasın diye alıyor ama iki gün sonra kıymeti kalmıyor. çocuk işte o an tutturur ağlatırsın olur biter yoksa bunun önüne geçmek mümkün değil. bak ne güzel yazmışsın sanki tutturan o çocuk değildi diye. biz kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz.

yaa bu animasyonlara falan yaş sınırı nee.
ben hiç bilmiyorum artık alıyolarsa bizimkileri bari sinemaya gidelim..
 
bide şu kartlar varya işte elma armut taşıtlar falan. ilişki kurma kartları. netten baktım alacaktım sonra aklıma başka bi fikir geldi. neden ben yapmayayım. mukavva alırım ev kalemden boyadan geçilmiyor. çağanda böyle şeyler yapılırken izlemeye ve bişeyler yapmaya bayılıyor. beraber çizer boyar keseriz al sana eğitici kartlar....
fikir olsun dedimm..
 
anladım meralcim teşekkürler
valla bence sen doğrusunu yapmışsın bizimki mağazalarda ağlamaz tuturmaz ama evde tutturduğu bişey olsun vermem ağlatırım ama yinede vermem ağlar ağlar susar yoksa defnede de şımarma asi olma alt yapısı var bende buna çanak tutarsam vay halime her çocuk bir değil kuzenimin kızı naparsan yap çocuk şımarmaz kudurmaz nasıl uysal defne sorunsuz diosunuz ya o mükemmel çocuk :)))
 
Kizlar bizim cocuklar dun gece anlastilar heralde :) ece de 2 bucukta uyandi bizim yataga goturdum sabaha kadar dondu durdu.bugun oglende uyutmadim cok sinir etti.ama butun gun etrafa saldirip durdu.sanirim bi muddet oglenleri uyutmayacagim.sinirlerim alt ust oluyo,yedirirken ayri uyuturken ayri..valla nazo masallah kizina
Aslinda ece de laftan anlayan bi cocuk oyuncak magazasina gireriz butun magazayi dolasir bakar cikariz hic tutturmaz su bu diye.esimde bu konuda cok disiplinlidir.o yuzden bizim kiz bilio agliyarak isteyince olmicaani.iki aglar susar.
Tabiii birazda meralin dedigi gibi genlerlede alakasi var :)))
Bikiniye bayildim bende bu yaz deli gibi alisveis yapicam kizima.tabii allah izin verirse
 
Son düzenleme:
merhaba kızlar nasılsınız? bende ancak girebildim bugün, zamane çocukları bunlar çok şimarık hepsi : )

Duygucum iyi yolculuklar ben gelemem Ankaraya kayınvalidem geliyor hafta sonu Ankara dedimde aklıma geldi Ankaralılardan hiç ses yok nerelerdeler acaba?
 
Komşum gördüm seni görüşemedik bugün hiç nasılsınız annen ne zaman gidiyor benimki geliyor pazar günü

Serpil senin şu akıtmayan meşhur suluğun adı markası modeli ne lütfen acil cevap
 
İyiyim emel,simdi gordum msji..yarin hep beraber gidicez karsiya sanirim bi gun orda kalip geri gelecek
Siz ne yaptiniz nasil gecti gununuz?
 
selamlar herkese,

beni hatirlayanlariniz vardir deyip yaziyorum..e tabi kirk yilda bi girer iki uc cumle yazarsam boyle olur..uzun suredir giremiyorum...burda kar kis kiyamet evde tikili kaldik haliyle kucuk bey canima okuyor...zaten bi cogunuz yazmissiniz fazlasi var eksigi yok bizde de...pasa hazretleri simaracak herseyi isteycek ben deli divane olacam ama yine de yaranamiycam...valla sizi o kadar cok anliyorum ki..artik esime bile birakamiyorum adam ben bakamam diyo..e kimsem de yok burda..kac gundur beynim dondu..

ha bu arada acaip kar var burda..kara hasret olanlara hava atayim..( ne hava ama..evde cildiriyorum o ayri) 2 aydir her 2 haftada en az 10 cm yagdi yer eriyenleri hesaba katmazsak yarim metre kar...catilardan kolumdan kalin buzlar sarkiyor...saka degil gercek bunlar..

her neyse..az biraz gecmisi okudum..aysegul allah sifa versin kayinvalidene.zor bi durum...
emel biz de senin yolundan ilerliyoruz sanirim..iki hafta once memeyi kestim uykular toparlandi gibi..en azindan 20 dkkda bi kalkmiyor..e insallah 1 kere kalkmayi da goruruz...
allahtan kizim yok yoksa burda gymboree.de ben de kafayi yerdim...cok guzel seyler var da erkek cocuklari icin malum cicili seyler olmuyor((

neyse fazla uzatmayim en son bi haber verip kacayim..haber de ikinciyi dusunenlere..ogluma insallah kardes geliyor..daha 5 haftalik...yeni sayilir...bakin ben bile dusunduysem siz haydi haydi dusunun yaaaa...benim ilkinde de kimse gelmedi buna da gelmezler..malum akraba bakici vs de yok..bakacam insallah tek basima...yoksa boyle giderse gozum hic kesmezdi...hadi siz de katilin bana :))
 
günaydın kızlar

Ayni mesaj iki kere cikmis.huuuu emeeeel ordamisin :)
burdaydım da onat uyanınca gittim açık kalmış sayfa

hatırlamazmıyız seni Amerikalı arkadaşımız :) bir tanede Mısırlımız vardı Almanyalımız da ama onlar hiç gelmiyorlar artık ama sizleri unutmuyoruz aklımızdasınız hep
ikinci bebeğin hayırlı olsun 2. bebeği olan epey arkadaş var burada da cesaret işi tebrik ediyorum seni kimsesiz tek başına yabancı memleketlerde gerçekten bravo Allah çocuklarına size sağlık mutluluk versin
 
ayşegül kayınvalidene geçmiş olsun canım,
lida 2. hayırlısıyla kucağına alırsın İnş.
Bizd şimdi dr. dan geldik, hafif öksürüğümüz vardı, birde aşımızı olacaktık. Aşı yı yapmadı, kontrole gittiğimizde yapacak, öksürük/grip olduğunda aşı yapılmazmış. Şimdi uyuyor böcüğüm.
Filizcim benim ne iş yaptığımı sormuşsun , özel bir şirkette elek. müh. olarak çalışıyorum.
Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum, yarın kahvaltıya misafirlerim var, gidip bişeyler hazırlayım....
 
slm kızlar lidacım hayırlısı olsun bebeğiniz inşallah sağlıklı sakin bi çocuk olur emre gibi alerjik bünyeli olmaz.derya bikiniye bayıldım ama bende istiorum anne kız olsa ne güzel olur tabi eşime evde giyeriz ancak:)
geçmiş olsun dilekleriniz için teşk ederim durumu çok kötü hala,bilmeyenler için söyliyim kan kanseriydi.geçen nisandan beri kritikti durumu.fakat evde çok güzel bakılıyodu.hemşireler,dr lar, psikologlar eve gidip geliodu trombosit veriliyodu 10günde bir ama iyiydi yani yemeğini yiyodu tuvalte gidiodu.ta ki nazın dgününe kadar.zavallım biraz üşütmüş o hafta o gün de hastaneye yatırdı bizimkiler.academic hospital hayatımda gördüüm en iğrenç hastane.kadını normal odada on gün tuttular yoğun bakıma almadılar zaten bağışıklığı çok düşük olur bu tarz hastaların her yerini enfeksiyon kaplamış o halde eve yolladılar.evde kıpırdamıyo komaya girmiş kadını eve göndermişler.şimdi devlete yatırdılar heryeri enfeksiynlu makinelere bağlı yaşıyo.Allahtan ümit kesilmez ama iyi diil yani durumu.bu hastanede bende doğum yapmıştım anlatmıştım ctesi gecesi doğumum başladı ve ne bir dr ne de ebe vardı sadece 2 yeni mezun bilgisiz hemşire ve bozuk nst.böle özel hastane olmaz olsun
 
neden buraya gidiosunuz diceksiniz, eşimin amcası marmaranın kurucusu bu da marmaranın özeli.hani tanıdık dr lar,özel de daha özenli olur diosun.ama maalesef paranla bile insan gibi ilgilenilmiyo burada
 
valla ayşegülcüm çok doğru söylüyorsun. eşim şu an özelde çalışıyo. ordu dan emekli oldu. inan ki yatacak olan hastaları devlet hastanesine yolluyo. ve şu anda tanıdığım ne kadar dr varsa ciddi bi hastalığı varsa devlete gidecek hasta diyorlar.

yani rutin kontroldür abidik gubidik işlerde işler özelde daha hızlı yürür doğru ama ciddi hastalıklarda olmuyor öyle. oraların sadece otelcilik hizmetleri iyi o kadar..

bikinilere gelince bağırmak istiyorumm
hepsi çok iğrençççççç((((((

çok kıskancım dimi..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…