2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

katılıyorum derya çok sıcak oda da uyumak çok zor ananemlerin merkezi kalorifer sistemi vardı ev hamamdı gece hiç uyuyamazdım orda nefes alamazdım
 
Evet kızlar aslında haklısınız, yatak odasının sıcak olmaması lazım ama egehan üzerine hiç birşey örttürmüyor.Uyku tulumu giydiriyorum, ama tulumun bacaklarını yukarı çektiriyor, ayağında çorap tutmuyor. Mecburen odayı sürekli aynı ısıda bırakmam gerekiyor.

Deryacım sağol canım.Her tiyatroda birinize misafir geleyim bari:)))
 
evet meral istanbul kalabalık yağmuru çamuru trafiği bitmez yaşamak çok zor ama bu yönlerden de bi başka bi sosyal aktiviteleri olsun tiyatrodur konserdir ne bilim boğaz manzarası restorantları güzel şehir
 
ezgi 3 gecedir ince pijamasıyla yatıyor...
üzerine battaniyesini örtüyorum açıyor...
tulum giydiriyorum su içinde kalıyor uyuyamıyor kırk kere uyanıyor...
gece uyanıp çoraplarını çıkarıyor çok komik çocuk ya gece perisi...

bugece yine uyanmış 5te geldi yanımıza yattı çok şirin oluyor ya... gece lambasından buluyor yolu
 
Boğaz manzarası filan çok fazla sarmıyor beni de şu sosyal aktiviteler en önemli olan.Bir sinemaya gidemiyorum burda.Küçücük 20-25 m² lik alanları sinema salonu diye ayırmışlar.Dipdibe , iç içe oturuyorsun.Benim salonum daha büyük.5+1 le açıyoruz lcd yi, lambaları söndürüp, bir de mısır patlattık mı sinema salonu özelliğini alıyor.
Ben alışmışım izmirde en az 100-150 kişilik sinema salonlarında film seyretmeye.Buradakiler evde seyretmekten daha farklı olmuyor.Ne akustik var, ne de doğru dürüst bir ortam.
 
Gece uyandıklarında hele çok tatlı oluyorlar.Bende çorap giydiriyorum ama sabah çoraplar ayaktan çıkmış oluyor.Birde sabah nerde çoraplar diye yatak içinden arıyoruz.
 
evet meral işte hepsi bir arada yok napıcan

:))) derya bizimkide artık ezbere biliyo yolu resmen gözü kapalı geliyo piti piti irek babasına gidiyo sabahta gözünü açr açmaz annem babam dittimi anne babam nerde diyo her sabah ama her sabah bu diyaloğu yaşıyoruz uyudu şimdi bende mayıştım kestirsemmi biraz yoksa hazır uyumuşken kalkıp işmi yapsam
 
valla bizim evde merkezi sistem hele bide kömür olunca daha çok ısınıyor. aman dışarısı buz gibi varsın sıcak olsun. çağanda üstünü hiç örttürmez. iki kat ince pijama giydiriyorum bende aslında onuda istemiyo ama ben rahat edemiyorum işte. sanırım nem kaybettiği için gece çok su içiyor. burada hava normalde kuru zaten bi de kaloriferle daha beter kuruyor. buhar makinasinide sürekli çalıştırmıyorum.

valla meral bende senle aynı dertten muzdaribim. istanbulun en çok o yönünü seviyorum bende. ama tarfikti kalabaıktı onlarda dertleri tabi. şöyle merkezde oturacaksın oda çok pahalı oluyo. neyse

biz galiba vanda kalcaz yaa
dün gece iyice konuştuk eşimle eğer kuralarda ömürlük yerleşebileceğimiz yerler olursa yazacağız onun dışında van da kalmaya devam edeceğiz. eğer kalırsak bi 5 yılı gözden çıkaracağız. değer mi diye düşündük değer. burda çok şükür iyi kazanıyo. batıda bu kadar güzel olmaz. bi evimiz var. bide yazlığımızı iyi bi arabamızı bide çağanın okuma masraflarını ve bi ev masrafını denkleştirdik mi istanbula gidebiliriz. 5 yıl sonra zaten ilköpretim dönemine geliyo. kreş döneminde de bahçeşejir var burda oraya veririz tamam işte dedik. şubat ayı sanırım hepsini belirleyecek. hem heyecanlıyım hemde korkuyorum ne yalan söylüyüm..

bizde hayatımız yoluna girerse tiyatrolara müzikallere hafta sonu çıkar geliriz bellimi olur..
promosyonlu uçak biletine bakar dimi.. yoksa bi tiyatro için 1200 yol parası verilmez yani..
 
Hayırlısı olsun serpil.Çağan okula başlayıncaya kadar iş- güç önemli.Ondan sonra zaten en iyi okul hangisi bakılmaya başlanacak.
 
allah gönlünüze göre versin serpilcim hakkınızda hayırlısı

peki eğer yerleşebilceğiniz yer olursa o zaman istanbula gelmeyi düşünmüyomusunuz
 
istanbula eninde sonunda gelicez (inşallah) çağanın eğitimi için orda olmak istiyoruz. ama yerleşebileceğimiz yerderken de hani gideriz evimizi yerimizi alırız çağanla işimiz bittiğinde de geri döneriz keyfimize bakarız..
diye düşünüyoruz..

kızlar yaa pastacıkız diye bi site var. ay ne güzel şeyler yapmış öyle yaaa
bende değişik şeyler yapmak istiyorum.
şeker hamuru kullanan bi pastane buldum satarmısınız bana dedim kışın kullanamıyoruz dediler havalar çok kuru olduğundan çatlıyormuş. doğru valla . bi kere mantı açmaya çalışmıştım büyüklüğü yemek tabağını geçince çatlamaya başlıyodu hamur. tabi ben açmayıda pek beceremiyorum yavaş açıyorum neyse mantıları bükemiyosun bile o derece kuruyo.
öyle işte süsleme glazürleri aldım bakalım becerebilirmiyim..
 
neyse ben gidimde biraz iş yapim hazır uyumuşken sonra vaktim kalırsa gelir kıvrılırım kızımın yanına
 
Ben büyük ihtimalle izmir düşünüyorum. Şimdiden izmirde de bir iş ortamı oluşturayım, evimide alayım derdindeyim.Bakalım ne olacak.Marmariste bir ev alıyorum şimdi, birde izmirde olursa okul olayını da ona göre ayarlayacağım.Diğer çocuklar devlet okulunda okudular.Ama gittikçe daha kötü bir eğitim veriliyor.Sonuçta iyi bir yere gelmesi için illaki dersaneye göndermek zorunluluğu çıkıyor ortaya. Dersanelerde az para almıyor.
 
valla meral izmirde çok iyi. bu işi ankara istanbul ve izmir de yapacaksın. tabi diğer illerde yok mu okul elbette vardır kaiteli eğitim veren. mesela geçenlerde ısparta da çok iyi eğitim verildiğini öğrencilerin çok iyi yerlere geldiğini okumuştum biyelrlerde..

bizim ev istanbulda toki evlerinden o yüzden daha cazip geliyor. ama bakarsın izmir çıkar kuradan oraya yerleşiriz ozaman istanbulu neyleyim.

inşallah seninde gönlünce olur.
dediğin gibi eğitim öğretim gittikçe kötüleşiyor ve biz artık daha dikkatli olmalıyız..
 
İzmir zaten benim doğup büyüdüğüm şehir. Aynı zamanda hem yaşam hemde olanaklar bakımından bence hepimizin ihtiyaçlarına karşılık verebilir.Eşim istanbulda yaşayamaz:)))Tabii bende. Gezmeye gitsek kaçacak yer arıyoruz.
 
geldiiim oy yoruldum evi toparladım mutfağı topladım kurutucudakileri çıkardım makineye çamaşır attım yemeği koydum ayyy
bizimki hala uyuyo

izmiri bende çok severim meral gitmişliğim var hatta şubatta gitme ihtimalim var
 
Bende pazara çıktım geldim.Ama evde kimse oladığı için, yemek olayı sadece akşam yemeği o da egehan için olduğundan, neredeyse sadece meyva doldurmuşum:)))) Yemeklik patatesten başka birşey yok:))
 
bizde de durum aynı. hatta pateteste bitti..
ama ben yemek yapmıyorum zaten.
çağan ayşede yiyp geliyor bende bidaha hiçbişey yemiyor.
dün ayşeler bizdeydi. kadının elinden 1 kase kuru fasulyeyle bir kase yoğurt yedi. üstüne de yaptığım pastalardan yedi. şöyle bi durum var lokmalarını hep bana sırtını dönüp alıyor. ilginç bi durum dimi. bana bişeyin ceasını vermeye çalışıyor ama ney.
bırakıp gittiğin içindir diyorlar değil ben evdeyken de yemiyordu. sonuçta 15 ay ben baktım bu çocuğa.

artık yemek yapıp kendimi strese sokmuyorum. eşimle ben de akşamları sırf salata yiyoruz sorun yok yani.
ama dün akşam çağan armut yedi..
çilek yiyodu kaç zamandır artık bittikçe hemen gidip çilek alıyoruz dün yanına armutta doğradım (bunu ilk defa yapmıyorum hep meyve dilimler getiririm deee) hiç çilek yemedi. armut yedi. ama yine bana arkasını dönerek..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…