2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba herkese
sabah beri ne güzel sohbet var sadece okuyabildim ama
ancak şimdi yazma fırsatım oldu ceylini uyuttum bugün sabah 2 saat dersim vardı
yarın hiç yok kurs ta yok çok mutluyum evde olmak çok güzel gerçekten
hiç iş de yapmadım şimdi yemek yapacam
bir iki çekmece düzltecem bir de ütü varrr:KK43:((
 
bence yemek konusunda ısrar ettiğimiz için yapıyorlar...

sen şimdi ısrar etmiyoruz desende... bende zorla vermiyorum ama ezgi meyva yermisin, ezgi üzüm ye ezgi ceviz ye ezgi havuc ye diye evin içinde gezen bir tipim yani...
artık bu huyumu bırakıyorum çocukları bence bezdirdik... tepki veriyorlar ...ezgi alıştı kreşte çok şükür...

bu arada www.pastamalzemeleri.com a bakmanı öneririm şeker hamuru vs hepsini kargo yapıyorlar.

tel açıp konuşabilirsinde sahibi iyi bir bayan belki indirim bile yapar sana uzaktasın diye ...
 
DERYA AZ ÖNCE BAKMIŞTIM PASTA MELZEMELERİNE. ama dediğim gibi burada çok çabuk kuruyor. geçen yıl d.gününde almıştım siparişle ama açıp şekil verip yapıştırana dek göbeğim çatlamıştı. ama ben bu işin üstüne gideceğim.

diğer siteye de bakarım az sonra.
sabah beri sigara böreği sardım minik brovniler yaptım patlıcanlı börek yaptım kurabiye hamuru yoğurdum o dolapta dinleniyor ben de burda yoruldum yaaaaa

maknada durdu gidip çamaşırları asıp geleyim
 
maşşallah ne hamaratsın serpil ellerine sağlık bende akşam için tatlı yapim diyorum ama ne yapacağıma karar vermedim
 
Malzemeler
• 100 gr. pudra şekeri
• 50 gr. file badem
• 15 gr. şekersiz kakao
• 2 adet yumurtanın akı
• 65 gr. toz şeker
Çikolatalı Ganaj İçin:
• 113 gr. bitter çikolata
• 30 gr. tereyağı
• ½ su bardağı krema
Yapılışı
1. Kremayı sos tenceresine alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
2. Çikolata parçalarını ilave edip eriyene kadar karıştırın ve soğumaya başladığı zaman tereyağını karıştırıp pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
3. Çikolatayı tekrar soğumaya bırakıp, pudra şekeri, file badem ve kakaoyu mutfak robotunda un haline getirin
4. Yumurta aklarını mikserin orta ayarında çıkpıp, hızını arttırarak 5 yemek kaşığı toz şekeri azar azar ekleyin.
5. Pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin ve kakaolu karışımın yarısını eleyerek ekleyip tahta kaşık ile karıştırın.
6. Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
7. Fırın tepsinizi tezgahınıza birkaç defa vurun.
8. Bu işlem sonrasında makaronların üzeri biraz kuruyuncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
9. Daha önce 175 °C ayarlamış olduğunuz fırında 10 dk. pişirin.
10. Pişen iki makaron arasına hazırladığınız çikolata ganajı sürerek birbirine yapıştırıp servis yapın.


 
Haklısın aslında derya.
Ben Egehanı artık zorlamayı bıraktım uzun zamandır.Kreşte yiyor diyorlar, çocuk evde yemiyor.Tabii çıldırıyorsun.Ama ben ne zaman hiç bir şey söylememye başladım, gel yemek yiyelim bile demiyorum, şimdilerde kendisi gelip oturuyor.
Dün akşam kreşten aldığımda yemeğini güzel yedi, akşam üstüde karnını doyurdu dediler.Bende akşam yemekle filan uğraşmak istemedim.En kötü ihtimalle puding veririm diye düşünmüştüm.Eşim yumurta yapalım deyince aklıma çılbır geldi.Onu yaptık.Kendimize koyduk, bir tabakta egehan için hazırladım.Bir baktım, bizden önce masaya oturmuş.Kaşıkta almış eline, mama mama diyor.Onun tabağını verdim, hiç oralı olmadan biz yemeye başladık.Oda kendi tabağındakileri yedi, yoğurduna ekmek batırarak.
Demek çocuk canı isteyince yiyecek.Ben zorlayarak verirsem, ağzına almasıyla çıkartması bir oluyor.Hem her taraf batıyor, hemde ben çıldırıyorum.

Ben bursada olduğum için evde birşey kalmamıştı serpil.Bugün pazardan aldım işte bunları.Meyvayıda özellikle egehan için alıyorum, hiç bir şey yemesede karışık meyva suyuna hayır demiyor maşallah.Her meyvadan birer adet sıkıyorum, bir biberon oluyor.Hiç olmazsa vitaminini alıyor oradan diye rahat oluyorum bende.
 
ne güzel muhabbet varmış bugün burada

bizde öğlene doru Ece'yle Onat'ı dışarı çıkardık hava güzeldi markete gittik geldik hava aldılar Onat uyuyor şimdi sadece mutfağı topladım uyandı biraz ağladı şimdi yine daldı aman uyusunda nasıl uyursa artık nerdeyse 10 gündür öğlen uykusu yoktu

bizde İstanbulda olmaktan dolayı hem mutsuzuz hem mutlu , kaçmak istiyoruz Bursaya yada Ankaraya benim gönlüm Bursadan yana eşiminki Ankaradan :) herkes kendi memleketine gitmek istiyor tabi ama bir yandan da düşünüyorum dediiniz gibi İstanbul çok sosyal bir şehir buradaki sosyal imkanlar hiçbir şehirde yok artı birde eşim ileride kendi işini kurmak istiyor işte o zaman en verimli yer burası oluyor bilemedik bizde yani yerimizi yurdumuzu oturuyoruz şimdi böyle ama diken üstünde gibiyiz
 
Teşekkürler derya, yapayım bende bundan:)))Çikolata diye kandırırm hiç olmazsa:)
Hamaratsın valla serpil.
İnsan tam karar veremediği zaman zor oluyor emel.Hep kafanda acaba gitsem mi kalsam mı düşüncesi oluyor.
 
ben çağanızorlamayı bırakalı o kadar çok oluyorki unuttum. diyorum ya yemek bile yapmıyorum artık. bi hafta sonu o da gelir sofraya bizimle oturur o bizim kuralımız ( ona bile zorlamıyordum ama keyfi yerinde baktım sofra adabını unutacak şart koydum otur ama yeme diyorum tabakta koyuyorum önüne yerse diye ama hiç bir kelime etmiyoruz ye diye.
napalım benim kaderimde bu varmış. annem bana çok ah etmiş sana senin gibi çocuk nasip olsıun diye aynı sen diyodu bana geldi gördü yok canım sen bu kadar değildin diyo..
 
kızlar allah muhabbetinizi arttırsın valla bizde sabah yağızla kahvaltıya gittik abimin hanımına eve geldim yağız uyudu biraz uyku saati şaştı ama napayım artık evde çok sıkıldım ev ev bide hastalık ikimizin iyi oldu evde akşama yemek de yok valla şimdi yemek yapacam .
kızlar okudum valla hamaratsınız herzaman söylerim temizlik yapmayı çok severim ama yemek konusu olunca bir türlü sevmem çok ta zaten pasta börek işlerinde becerikli değilimdir. zaten yemek konusunda bi amacım da yok koca iştahsız çocuk desen öyle bense abur cuburla doyan bi tip, biraz kocişle oğul iştahlı olsaydı ozaman farklı olurdu bazen yapıyorum pasta çörek belki yiyerler diyorum aaa bi bakıyom bana kalmış sonra ver kiloları ver verebilirsen :))))) bende uğraşmıyom onun için aslında hamur işi delisiyim hatta pasta kurabiye kek türlerini asla hayır demem pazartesi kek yaptım çok ta hoş olmuş süsledim falan bügün koca keki ben bitirdim. sevmiyorlar bizimkiler hamur işlerini akşam yemeğinden sonra eşime hayatta bir gırnık bişey yemez.neyse yemek hazırlayayım vakit kalırsa güzel muhabbetlerinize eşlik edrim kızlar .
 
bizde babaneye indik biraz orda oturduk sonra tutturdu abişime diye eltimin annesine indik biraz oynadı eltimin oğlanla çıktık eve bu saat olmuş eşim hadi çıkıyosun geçin metrocıtye bende gelim dedi dedim bu saatten sonramı yiycek orda beni hadi hadi diye bence daha erken gidip o gelene dek dolaşıyorum dünde çıkamadım bugünde inşallah yarın bugünde hava çok soğuk geldi ondan çıkamadım hemde sabahtan kustu ya ya dışard da kusarsa diye düşündüm neyseki bi daha kusmadı şimdi de tutturdu yine saati geldi ya babam geliyomu alo edimi babam gelcekmi babam nerde
 
ay boncuk keşke şöle yürüme mesafesinde gidebilceğim biri olsaydı bende kahvaltıya falan giderdim eltimler var ama aynı apartmandayız zaten ben hava almak istiyorum
 
ne güzel gezecek mağazalarınız var gidecek bir eltiniz var bir abinizin eşi var
bir tiyatronuz var bir pazarınız var
oysa benim hiçbişeyim yokkkk:KK43:((
çok garip hissettim kendimi şimdikkk:KK50:
 
Nazlı 3 gündür bizimkide baba diye tutturuyor kreşe gittim almaya baba diye ağlıyor çok kıskanıyorum ya :KK43:(
haberleri izliyormusunuz bebek açlıktan olmuş Allah kahretsin bu insanları ya
doğurma kardesim niye doğuruyorsun nasıl bir cahilliktir bu
 
ay çağan hep babacı. yatcak baba kalkcak baba. ben biraz daha kuralcıyım oda işine gelmiyor doğal olarak. tabi annenin yeri başka işi düşünce hep anneee..
ama ben seviyorum babsını sevmesini. babasıyla iyi diyalogu olan çocuklar sosyal yaşamlarında herzaman daha başarılı olurlarmış. geleceğe yatırım...
 
merhabaaa:)))
derya makaron tam bi kabus,çok zahmetli ben 10 gün önce falan yaptım da:KK43:(
emell ankarada buluşalım mı:))))
hehe burda da hiç bi yer yok:KK43:(tek yer eşimin iş yeri,bi kahve içip geliorum anca:)))
nazoo ii olmanıza sevindim,sudan bence de..
ayy unuttum ne vardı,haaa bi de baba..baba bizim de herşeyimiz..menimmm babamm..herşey onunla güsel nil için:))
 
X